Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πολεοδομία Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Κηφισιά μας από το 1993 έχει δική της Πολεοδομία, η οποία πριν από λίγους μήνες σύμφωνα με τον Ν.Ο.Κ. έχει πλέον ονομαστεί «Υπηρεσία Δόμησης», όπως όλες οι Πολεοδομίες της Χώρας.

Αξίζει να την επισκεφθείτε!


Μπαίνετε από την είσοδο σε ένα ενιαίο χώρο 4,00 Χ 9,00 μ και δεξιά υπάρχει ένα γκισέ με 3 υπαλλήλους. Αυτοί οι υπάλληλοι ασχολούνται με την διεκπεραίωση εγγράφων και αδειών και με το αρχείο.

Τις 3 ημέρες που δέχονται κοινό από τις 9.00πμ έως τις 2.00μμ έχουν συνεχώς πάνω από το κεφάλι τους 10 - 20 πολίτες που άλλοτε περιμένουν υπομονετικά για να εξυπηρετηθούν, άλλοτε φωνάζουν και πολλές φορές αφού δεν μπορούν να δουν τον Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο για να εκτονωθούν για την πολύωρη αναμονή, για το ότι πρέπει να πάνε στην πλατεία Πλατάνου για να βγάλουν φωτοτυπίες των σχεδίων που χρειάζονται κλπ, εκτονώνονται στα «εύκολα θύματα» αυτούς τους δυστυχείς 3 υπαλλήλους.

Μπροστά από το γκισέ, στην άκρη του, υπάρχει 1 φωτοτυπικό που είναι μόνο για υπηρεσιακή χρήση και που και αυτό λειτουργεί αν υπάρχει γραφίτης, αν υπάρχει χαρτί και φυσικά οι υπάλληλοι αν δεν λειτουργεί τρέχουν σε άλλα μηχανήματα για τις απαραίτητες φωτοτυπίες, αγνοώντας οι διοικούντες τις χαμένες εργατοώρες.

Δίπλα ένα μεγαλύτερο γκισέ με 7 υπαλλήλους που ασχολούνται με τις εντάξεις στο σχέδιο πόλης, έλεγχο τακτοποιήσεων και αδειών. Και εδώ κόσμος πάνω από το κεφάλι τους, σαν σαρδέλες.

Παράδοξα της υπόθεσης: 

- ο μοναδικός υπάλληλος που ελέγχει στατικά εδώ και 3 μήνες έχει μετατεθεί σε άλλο τμήμα και κανείς δεν τον αντικατέστησε!

- η μοναδική γραμματέας γράφει ασταμάτητα, τρέχει στον Διευθυντή και τους Προϊσταμένους που την ζητάν συνεχώς και εξυπηρετεί και κοινό. 

Στον χώρο μπροστά από τα γκισέ υπάρχουν και ντουλάπια με χάρτες και για να περάσεις πρέπει τουλάχιστον να είσαι αδύνατος ή να σπρώξεις τους αναμένοντες πολίτες μπρος από το γκισέ.

Αριστερά αυτού του ενιαίου χώρου μπαίνοντας από την είσοδο, υπάρχει το γραφείο του Αρμόδιου Αντιδημάρχου με ένα προχώλ που βρίσκεται η γραμματέας του. Μην φανταστείτε τίποτε γραφειάρες, ένα γραφείο 3,00 Χ 3,00 μ με προθάλαμο 2,00 Χ 3,00 μ και με μια γραμματέα να είναι μόνιμα όρθια στην πόρτα μεταξύ των 2 χώρων παίρνοντας εντολές και στην συνέχεια να τηλεφωνεί, προφανώς εκεί που ζήτησε ο πολιτικός Προϊστάμενος της.

Δίπλα ένας άλλος χώρος 3,00 Χ 6,00 μ που εκεί «στοιβάζονται» 6 γραφεία με υπαλλήλους και πολίτες να είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Και εδώ η τοπογράφος που ήλεγχε τα τοπογραφικά των αδειών έχει μετατεθεί αλλού και δεν αντικαταστάθηκε.

Τέλος στο βάθος του χώρου υπάρχουν 2 γραφεία, όπου στο ένα είναι Διευθυντής Πολεοδομίας και στο άλλο 2 υπάλληλοι.

Η εικόνα αυτή που σας περιέγραψα, «τελείως Ευρωπαϊκή» με έχει προβληματίσει και φαντάζομαι και πολλούς ακόμα.

Σκεφτείτε επίσης ότι ακόμα δεν ήλθαν οι φάκελοι της Ν. Ερυθραίας και της Εκάλης από το αρχείο του Περισσού όπου μέχρι το τέλος του χρόνου θα εκδίδονται από εκεί όλα όσα θέλουν οι συνδημότες μας και μετά θα έλθουν και αυτά στην Κηφισιά.


Σκεφθείτε επίσης ότι το αρχείο της Κηφισιάς και μόνο βρίσκεται σε άλλο κτίριο γιατί δεν χωρά εκεί, στο κονσερβοκούτι της Υπηρεσίας Δόμησης.

Επειδή ξέρω όλο το προσωπικό και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, επειδή είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχουν ενημερώσει τον Δήμαρχο για την επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, τι συμπέρασμα βγαίνει;

Μάλλον ο κ. Δήμαρχος θέλει να τιμωρεί υπαλλήλους και πολίτες και για αυτό δεν στελεχώνει σωστά την Υπηρεσία. Ας μας λύσει την απορία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου