Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Εξαιρετικά νέα για το κυπριακό κοίτασμα «Αφροδίτη»!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

«Χαράς ευαγγέλια» για τους Κύπριους αφού τα νέα από το μέτωπο των πετρελαίων ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι πολύ καλά και είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους ισχύ!

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, οι Ισραηλινοί βρήκαν φυσικό αέριο με γεώτρηση στο «Αφροδίτη 2» το οποίο γειτνιάζει με το κυπριακό οικόπεδο «Αφροδίτη».


Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αυτομάτως ενεργοποιείται ο μηχανισμός που περιγράφεται στη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ για κοινή άμυνα και συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Με απλά λόγια, οτιδήποτε συμβεί σε αυτό το μπλοκ αποτελεί και για τους Ισραηλινούς δικό τους ζήτημα ασφαλείας, επί της ουσίας δε «casus belli» και η απάντηση θα είναι κοινή.

Έλληνας ο δεύτερος καλύτερος Δήμαρχος της Ευρώπης!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Κορυφαία διάκριση για τον ίδιο αλλά και την Ελλάδα κατέλαβε ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης, αφού αναδείχθηκες ως ένας από τους καλύτερους δημάρχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της απονομής του βραβείου LOCAL LEADER OF THE YEAR (κατηγορία ACHIEVEMENT IN  GΟVERNMENT).


Η τελική επιλογή πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 18 Δεκεμβρίου 2012, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ζακ Ντελόρ».

Υποψήφιοι ήταν 350 δημόσιοι λειτουργοί και αιρετοί από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτος αναδείχθηκε ο Δήμαρχος του Grimstad από τη Νορβηγία και δεύτερος ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.  

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....ρεπορτάζ της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Τετάρτη 21/12/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου προ ημερησίας και «4» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται παρακάτω.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

Ο κ. Γονέος αναφέρθηκε στο έκτακτο θέμα σχετικά με την.....

- Εισήγηση για την λήψη απόφασης σχετικά με την χρήση του Εντευκτηρίου Εκάλης ως πολιτιστικού χώρου της Εκάλης δηλαδή ως αιθουσών πολλαπλών χρήσεων πολιτιστικών και περιβαλλοντολογικών εκδηλώσεων.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση των ως άνω χρήσεων.  

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Προαιρετικές Επιτροπές του Δήμου.....και το έργο τους!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η ευθύνη για την λειτουργία των Δήμων ανήκει αναμφισβήτητα σε αυτούς που κάθε φορά εκλέγομε και σε όσους ως υπάλληλοι στελεχώνουν τον Δήμο ή ορίζονται μέλη Επιτροπών ή και Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων.


Το πώς όμως λειτουργεί ο Δήμος είναι του αμέσου ενδιαφέροντος των Δημοτών και κατοίκων.

Γι΄  αυτό και ο νόμος (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, άρθρο 217) προέβλεψε η Δημοτική Αρχή να προβαίνει κάθε χρόνο σε απολογισμό των πεπραγμένων ενώπιον του Δ.Σ. και των δημοτών, όπου οι κάτοικοι θα ενημερώνονται σε δημόσια συνεδρίαση, σε κατάλληλο χώρο και θα μπορούσαν να ζητήσουν και διευκρινήσεις.  

Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης ανακοίνωσε στις 17/01/2013 τους νέους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους του Δήμου Κηφισιάς!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με απόφαση του Δημάρχου, αντιδήμαρχοι ορίζονται με θητεία από 02/01/2013 μέχρι 31/08/2014 μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 οι:


1. Άννα Κορογιαννάκη, Αντιδήμαρχο Ανθρωπίνων Πόρων, Συντονισμού και Διαφάνειας,  με αρμοδιότητες την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας των Διευθύνσεων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιώn και συγκεκριμένα των τμημάτων ανταποδοτικών - Τελών - Εισφορών και Δημοτικής Περιουσίας, Φόρων - Τελών - Δικαιωμάτων - Προστίμων και Παραβόλων, Προμηθειών - Εργασιών και Διαχείρισης Υλικού καθώς επίσης και των τμημάτων Προσωπικού και Μισθοδοσίας. Μεταβιβάζει επίσης και τις αρμοδιότητες του Γραφείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος καθώς και την εποπτεία και λειτουργία του Τεχνικού Συνεργείου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Μηχανογράφησης.   

O Έρωτας και το Όνειρο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο έρωτας της Άννας και του Άγγελου Σικελιανού, ξαναζωντανεύει, παίρνει σάρκα και οστά, μέσα από τις σελίδες της μυθιστορηματικής βιογραφίας της Άννας Σικελιανού «Ο Έρωτας και το Όνειρο» των Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Νίκου Κυριαζή, καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς και οι εκδόσεις «Καστανιώτη», παρουσιάζουν το βιβλίο «O Έρωτας και το Όνειρο» την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 6μ.μ. στην Έπαυλη Δροσίνη, Αγ. Θεοδώρων και Κυριακού.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μανώλης Κουρμαδιάς Προλογίζουν  η Λίλα Παπαδημητρίου, Φιλόλογος και ο Περικλής Πέτρου, Ιστορικός - Δημοσιογράφος.

Ο κ. Άδωνις Γεωγιάδης.....σκληρός εργοδότης!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τι καταγγέλλουν υπάλληλοι από τον χώρο του βιβλίου......

Ότι εκμεταλλεύεται τις νέες ισοπεδωτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα προκειμένου να κερδίσει ο ίδιος περισσότερα ως επιχειρηματίας, κατηγορεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής, τον κ. Γεωργιάδη.


Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, ο κ. Γεωργιάδης πήρε την απόφαση να κλείσει το βιβλιοπωλείο του και να απολύσει με το μικρότερο δυνατό κόστος τους υπαλλήλους του, προφασιζόμενος την κρίση, συνεχίζοντας ωστόσο τη διάθεση των βιβλίων του μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του.  

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα της VPRC....ανιχνεύει την άποψη της κοινής γνώμης για τα ΜΜΕ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στα κανάλια και εμπιστεύονται σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό το διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της VPRC. Οι τηλεθεατές, έχοντας την άποψη ότι τα ΜΜΕ εξυπηρετούν συμφέροντα, κρίνουν αυστηρά τα δελτία ειδήσεων και αμφισβητούν την εγκυρότητά τους. Στην τελευταία θέση, δε, κατατάσσουν, τo MEGA ως προς την αντικειμενικότητά του.


Η έρευνα της VPRC, πραγματοποιήθηκε την 10η Ιανουαρίου του 2013 και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Στην έρευνα ανιχνεύονται οι απόψεις της κοινής γνώμης σε σχέση τα βασικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.       

90% η πτώση ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης!!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κόσμος κρυώνει, είτε γιατί δεν έχει «μία» να δαπανήσει για αγορά πετρελαίου, είτε γιατί έχει αφήσει ένα μικρό κομπόδεμα στην άκρη για τα χειρότερα που πιστεύει ότι ακόμη δεν έχουν έρθει.


Αυτά υποστηρίζει στην ιστοσελίδα toxrima.gr, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Revoil Γιώργος Ρούσσος παραθέτοντας αδιάσειστα στοιχεία.  

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η νέα Οικονομική Επιτροπή συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη 15/01/2013 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία,  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.05πμ με την λήψη αποφάσεων επί «3» εκτάκτων και «11» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 1272 ημερομηνίας 10/01/2013.

Έκτακτα θέματα

- Έγκριση δαπάνης που αφορά «Επιχορηγήσεις Ν.Π.Δ.Δ.» για τον προϋπολογισμό 2013.  Εγκρίθηκε ομόφωνα.

- Έγκριση δαπανών που αφορά συνεχιζόμενες εργασίες προμηθειών 2013. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

- Έγκριση δαπανών που αφορά διαταγές πληρωμής του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.   

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επιχορηγήσεις σε 41 υπερχρεωμένους δήμους!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Προχωρά η διαδικασία για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων 41 Δήμων με απόφαση του  Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης που ενέκρινε στις 14/01/2013 συνολική επιχορήγηση ποσού 253.207.845 ευρώ.


Το κονδύλι θα διανεμηθεί στους Δήμους της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν υποχρεώσεις τους όπως είχαν διαμορφωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011, ενώ οι εν λόγω Δήμοι είχαν περάσει από τον έλεγχο της Επιτροπής του «Καλλικράτη»!  

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ν. Χιωτάκη για την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης!

Την παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/10, γνωστοποιείται  προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς με απόφασή του που θα ληφθεί με την πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του, θα προχωρήσει στη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, ενός οργάνου με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.


Προκειμένου να συγκροτηθεί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Κηφισιάς, καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον εκπρόσωποι:

     Α.  των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
     Β.  των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
     Γ.  των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
     Δ.  των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
     Ε.  των ενώσεων και συλλόγων γονέων
     Στ.  των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
     Ζ.  των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
     Η.  άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
     Θ. εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων
     Ι.   Δημότες.

Η διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμισι έτη, ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών της, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη.  
 

Το προλαμβάνειν απωλέσθη, το θεραπεύειν ζητούμενο;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΊΤΗΣ

Τα πράγματα αγριεύουν. Την οικονομική κρίση συνοδεύει η προϊούσα διάσπαση της κοινωνικής συνοχής. Οι εχθροί αναζητούνται, εντοπίζονται και ενοχοποιούνται εντός των τειχών. Εντός ολίγου θα εκτελούνται επί τόπου άνευ περιττών διαδικασιών.

Οι άλλοι πάντα είναι αυτοί που φταίξανε και εξακολουθούν να φταινε, έτσι πάντα έχουμε συνηθίσει να σκεπτόμαστε.  Η αντιπαλότητες εντείνονται τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και σε αυτό της κοινωνίας ευρύτερα. Οι  βεβαιότητες  εμποδίζουν  τις επιβεβλημένες αμφιβολίες κατά την αναζήτηση της αλήθειας.


Τα καταδικαστικά συμπεράσματα καταιγιστικά δεν αφήνουν κανέναν αλώβητο. Η όποια σπανίως διατυπούμενη θετική κουβέντα ακολουθείται πάραυτα «από το ναι μεν αλλά» που την αποδυναμώνει δεόντως. Τα συμβαίνοντα σήμερα αποκαλύπτουν το πως και το γιατί της κατάληξης στο τώρα από την νοοτροπία της σκέψης και του πράττειν του χθες.  

Φυσικό αέριο: Κερδίζει Έδαφος ο αγωγός Ελλάδος - Κύπρου!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Καθώς προχωρεί η περαιτέρω αξιολόγηση των Κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με νέες ερευνητικές γεωτρήσεις προγραμματισμένες από την Noble Energy στο Οικόπεδο 12 (Αφροδίτη) για τους επόμενους μήνες και ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κυπριακής κυβέρνησης και ανάδοχων εταιρειών για τα οικόπεδα 2, 3 και 9 η γενική εκτίμηση είναι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αναθεώρηση προς τα άνω των απολήψιμων ποσοτήτων.


Αυτές υπολογίζονται σήμερα στα 7.0 tcf (τρις. κυβικά πόδια) μόνο από το Οικόπεδο 12 αλλά εάν λάβουμε υπόψη τις δυνατότητες των νέων κοιτασμάτων τα Κυπριακά απολήψιμα αποθέματα σύντομα αναμένεται να επανεκτιμηθούν στα 15.0 tcf ή περίπου 0.5 tcm (τρις. κυβικά μέτρα) ή και ακόμη υψηλότερα.  

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αδέσμευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδης μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» της Κυριακής 13/01/2013, προτείνει ένα ψηφοδέλτιο για όλες τις παρατάξεις στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Σκέφτομαι σοβαρά, ανέφερε, να προτείνω στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς της συγκυβέρνησης κάτι ανατρεπτικό, τολμηρό και πλήρως αντισυμβατικό για να εξοβελίσουμε πλήρως τον κομματισμό από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Να θεσπίσουμε χωριστό ψηφοδέλτιο για Περιφερειάρχες και Δημάρχους, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.  

Καθαρίστε τα πεζοδρόμια από φυτά.....για την ασφαλή διέλευση των πεζών!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Στις 02/07/2012 από το γραφείο τύπου του δήμου Κηφισιάς εκδόθηκε δελτίο τύπου με τίτλο «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΑΠΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΕΖΩΝ»......


«Συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς προχώρησαν το πρωί σε κλάδεμα φυτών σε πεζοδρόμια της οδού Κερκύρας στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Γ. Χιωτάκη, του εντεταλμένου Συμβούλου Ευάγγελου Σιδέρη, και του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Κηφισιάς Φώτη Δημάκη, ώστε να απελευθερωθεί χώρος για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας από το 2003, οι προδιαγραφές κατασκευής και φύτευσης των πεζοδρομίων υπαγορεύουν να αφήνεται στα πεζοδρόμια δίοδος πεζών πλάτους τουλάχιστον 90 εκατοστών.

Είχαν προηγηθεί επιστολές από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς προς τους ιδιοκτήτες, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να φροντίσουν οι ίδιοι για την απομάκρυνση των φυτών από το πεζοδρόμιο.

Η υπηρεσία Πρασίνου θα προχωρήσει και σε άλλες κοπές φυτών που έχουν φυτευτεί σε πεζοδρόμια και παρεμποδίζουν την διέλευση των πεζών».   
 

Τα Οικόπεδα της Κύπρου αξίζουν 1.4 τρις!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Ν. Λυγερού κατά την διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης με θέμα «Φυσικό Αέριο: 2004 - 2012 Πραγματικότητες και Προοπτικές» η οποία έλαβε χώρα στην Κύπρο.

Δείτε το σχετικό βίντεο.....


Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Οι «παράπλευρες ενέργειες» του Τμήματος Πρασίνου και Κηποτεχνίας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ως γνωστόν το Τμήμα Πρασίνου και Κηποτεχνίας έχει ως αντικείμενο να.....

- Μεριμνά για την ανάπτυξη, συντήρηση, καθαριότητα και προστασία των δημοτικών χώρων πρασίνου που περιλαμβάνει έργα και εργασίες ανάπλασης, ευπρεπισμού (αντιμετώπιση ζιζανίων, κλαδέματα), συντήρησης (κοπές, αντικατάσταση ξερών φυτών, σχεδιασμός και εγκατάσταση δικτύων αυτόματης άρδευσης κλπ) και φυτοπροστασίας.


 - Μεριμνά για την περίφραξη, επιστρώσεις διαδρόμων, τον ηλεκτροφωτισμό και την φύλαξη των χώρων αυτών με τις αντίστοιχες εισηγήσεις. 

Το 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς κοντά στο ορφανοτροφείο «Αγία Άννα»!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Μια εβδομάδα πριν από τις γιορτές μια ομάδα μαθητών του Γυμνασίου μας θέλοντας να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στο νόημα και στο πνεύμα των ημερών, ζήτησαν την άδεια από τον Διευθυντή κ. Τόκκα Γρηγόριο να συλλέξουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και να τα διαθέσουν στο ορφανοτροφείο «Αγία Άννα».


Μετά το πρώτο μούδιασμα από πλευράς μας, διότι ο χρόνος ήταν λιγοστός, συναινέσαμε και εμείς οι καθηγητές και με την παρότρυνσή μας, μέσα σε μια εβδομάδα φορτώσαμε τρία Ι.Χ. και επισκεφτήκαμε το ορφανοτροφείο «Αγία Άννα».  

Βανδαλισμοί κουκουλοφόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το μεσημέρι της Τετάρτης 09/01/2013 κουκουλοφόροι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στους κοινόχρηστους χώρους γύρω από την πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου, με ανακοίνωση της σε σκληρή γλώσσα, ζητεί τη συνδρομή της Πολιτείας για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.


Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το μεσημέρι της Τετάρτης 09/01/2013, κουκουλοφόροι προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς στους κοινόχρηστους χώρους πέριξ της πρυτανείας του ΟΠΑ.  

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το μεγάλο φαγοπότι των Τοπικών Αρχόντων!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εκατόν πέντε Δήμαρχοι, πρώην Νομάρχες και Περιφερειάρχες, καθώς και Σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που φέρνει στη δημοσιότητα το «Έθνος της Κυριακής».

Ήδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.


Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.  

Χρόνια κακοδιαχείριση και παραβάσεις στο ΜΤΣ!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Κόλαφο για τις διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), διαχρονικά, αποτελεί η έκθεση των οικονομικών επιθεωρητών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία καταδεικνύει κακοδιαχείριση, με αποτέλεσμα το Ταμείο να παρουσιάζει πλέον ζημίες που υπολογίζονται στα 436 εκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, τα οποία έχει στη διάθεσή του ο ΣΚΑΪ, από το 1988 έως τα μέσα του 2011 το Μετοχικό Ταμείο Στρατού διένειμε μερίσματα στους δικαιούχους από τα αποθεματικά του, ακόμα και όταν κατέγραφε ζημίες, παραβιάζοντας το νόμο που διέπει τη λειτουργία του Ταμείου.    

Θέσεις καλλιτεχνικού προσωπικού σε Δήμους και ΝΠΔΔ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να καλυφθούν 311 θέσεις καλλιτεχνικού προσωπικού σε Δήμους και ΝΠΔΔ.

Οι εν λόγω θέσεις εγκρίθηκαν από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Από την κατανομή των θέσεων προκύπτει ότι οι θέσεις αφορούν σε καλλιτεχνικό προσωπικό (μουσικοί, χορευτές, ζωγράφοι κ.α.).

Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 ν.2190/1994 και ν.3812/2009, για χρονικό διάστημα έως 8 μήνες ή έως 12 μήνες για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Πέντε θέσεις εποχικού καλλιτεχνικού προσωπικού εγκρίθηκαν για το ΝΠΔΔ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του Δήμου Κηφισιάς. Συγκεκριμένα 2 μουσικοί, 1 δασκάλα εφαρμοσμένων τεχνών και 2 χοροδιδάσκαλοι! 

Η 1η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς το 2013!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η πρώτη Τακτική Συνεδρίαση το 2013 του Δ.Σ. υπό την Προεδρία του κ. Ν. Παναγιώτου θα πραγματοποιηθεί την 16/01/2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στο Δημαρχείο και στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» Δήμου Κηφισιάς), με τα ακόλουθα θέματα:


- Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου.
- Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως [διάρκεια συζήτησης: μία (1) ώρα].
- Έκτακτα θέματα.
- Τακτικά θέματα.