Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι αποδοχές του σημερινού πρωθυπουργού!

Για την αντιγραφή ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο σημερινός πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος φαίνεται ότι δεν έχει καμία επαφή με το κράτος ούτε με την συνταγματική επιταγή «κάθε πολίτης συνεισφέρει σύμφωνα με τις δυνατότητές του».

Προφανώς και ανεξάρτητα από την νομιμοφάνεια που στηρίζεται στο δόγμα «ευλογώ τα γένια μου», η συνταγματική επιταγή είναι ανύπαρκτη ηθικά για τον φερόμενο Έλληνα πολίτη και τραπεζίτη ο οποίος επιλέγηκε για το αξίωμα του πρωθυπουργού από τα συγκυβερνώντα κόμματα ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.


Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, που απηύθυνε συνεχώς εκκλήσεις για έμπρακτη στήριξη της πατρίδας από τους έχοντες, για επαναπατρισμό των κεφαλαίων και πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι ο πρώτος διδάξας στην πιστή εφαρμογή των αφορολόγητων ποσών που μπορεί να έχει στη διάθεσή του. Μη φανταστείτε τίποτα τρομερό. Μόλις 2,2 εκατ ευρώ και κάτι ψιλά / χρόνο! Και πλήρωσε για αυτά φόρο 511 ευρώ!


Πηγή.... της απίστευτης αυτής πραγματικά υπόθεσης, όπως τα φέρνει στο φως της δημοσιότητας, η εφημερίδα το «Παρόν».   

Βοτανική Εκδρομή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Βοτανική Εκδρομή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στο όρος Σαϊτάς την Κυριακή 13 Μαΐου 2012.


Πάνω από τη πεδιάδα του Φενεού, γνωστή και σαν «Κορινθιακή Ελβετία», υψώνεται ο Σαϊτάς, ένα σχετικά άγνωστο βουνό που όμως αποκαλύφθηκε πως φιλοξενεί μερικούς από τους σπανιότερους βοτανικούς θησαυρούς της χώρας μας. 

Εδώ το 1992 ανακαλύφθηκε ξανά ένα σπάνιο και μυστηριώδες φυτό η Biebersteinia orphanidis, που θεωρείτο εξαφανισμένη για σχεδόν 150 χρόνια. Εδώ το 2008 ο Διονύσης Μέρμηγκας από το βοτανικό εργαστήριο του Μουσείου Γουλανδρή ανακάλυψε μια ίριδα που ήταν  νέο είδος για τον κόσμο και ονομάστηκε Iris hellenica.  

Μέσα στα ελατοδάση, τα οροπέδιά, τις βραχώδεις πλαγιές του ο Σαϊτάς φανερώνει μια μοναδική παλέτα από πανέμορφα αγριολούλουδα, πάρα πολλά από τα οποία είναι σπάνια και ενδημικά.

O Δ. Μέρμηγκας είναι σίγουρα ο καταλληλότερος για να μας ξεναγήσει στο φυτικό πλούτο της περιοχής καθώς η χλωρίδα του βουνού αποτελεί το θέμα της διδακτορικής του εργασίας.


Σημαντική σημείωση: Η εκδρομή περιλαμβάνει ανάβαση και πεζοπορία μέτριας δυσκολίας και διάρκειας 20 λεπτών στο βουνό. Τα μέλη της εκδρομής θα πρέπει να φορούν υποδήματα κατάλληλα για περπάτημα στη φύση και να έχουν μαζί τους ένα ελαφρύ αδιάβροχο, νερό και κάτι για ελαφρύ γεύμα.

Πρόγραμμα:

08:00 Συνάντηση και αναχώρηση από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
10:30 Άφιξη στο όρος Σαϊτάς και βοτανική περιήγηση. Διάρκεια 4 ώρες.
14:30 Μετάβαση στο χωριό της Αρχαίας Φενεού και γεύμα (έξοδα ατομικά). Διάρκεια 2 ώρες.
16:30 Αναχώρηση και επιστροφή στο ΜΓΦΙ.

Συμμετοχή: 30 - 50 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 30€  - δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για το φαγητό.

Επικοινωνία και κρατήσεις θέσεων: κ. Κωνσταντίνα Διακάκη, Τρίτη - Παρασκευή 9:00-15:00, τηλ. 210 8015870 εσωτερικό 515, email: kdiak@gnhm.gr

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η «χρήση» του Εντευκτηρίου της Εκάλης!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Παρά την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης στις 23/03/2012 να συνεχιστεί η πιστή εφαρμογή της απόφασης με ημερομηνία 13/03/2007 η οποία αναφέρει ότι ο χώρος του Εντευκτηρίου  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εκδηλώσεις πλην των πολιτικών ή προεκλογικών εκδηλώσεων!....

πληροφορηθήκαμε ότι στις 28/04/2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00πμ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Β’ Αθηνών μίλησε σε  οργανωμένη προεκλογική εκδήλωση στο Εντευκτήριο της Εκάλης!


Ο Άδωνις Γεωργιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Εκάλη, χωρίς να ανήκει σε προνομιούχα τάξη ως ο γόνος μιας εύπορης οικογένειας, αλλά περισσότερο από τύχη! 

Ανθελληνικές ή κανιβαλικές προτάσεις!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας, ο κύπριος και δήθεν Ελληνόφων ευρωβουλευτής  Μάριος Ματσάκης ζητά την απλοποίηση της ελληνικής γραφής, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.


Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον δήθεν εκμοντερνισμό / απλοποίηση της Ελληνικής γραφής! 

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αναλυτικό ρεπορτάζ.......της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ανώνυμης Δημοτικής Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ»!

Γράφει ο  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ανώνυμης Δημοτικής Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ», συνήλθε την Τετάρτη 25/04/2012 στις 06.00μμ στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Δήμου Κηφισιάς.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία της Γ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ», με παρόντα 23 Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Α. Νικολέλης μετά από ομόφωνη εισήγηση των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου προσκάλεσε την κ. Κορογιαννάκη να προεδρεύσει της Ε.Γ.Σ.

Η Προεδρεύον κ. Κορογιαννάκη κήρυξε την έναρξη της Έκτακτης Γ.Σ. για την λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι «3» τακτικών θεμάτων  που αναφέρονται στην  πρόσκληση της Ανωνύμου Δημοτικής Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΡΟΣ» με αριθμό πρωτοκόλλου 7 ημερομηνίας 03/04/2012:

1.Έγκριση τροποποίησης Καταστατικού της Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.».

Η Προεδρεύον έδωσε τον λόγο στην κ. Μουστάκη η οποία παρουσίασε αναλυτικά μια σειρά παρατηρήσεων / τροποποιήσεων, που υπέβαλε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νικολέλη, επί του Καταστατικού της εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ». 

Οι χίλιες ημέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Οι χίλιες ημέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιάννη Συμεωνίδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη….4 Οκτωβρίου 2009 - 6 Μαΐου 2012. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της μεταπολίτευσης το χρονικό διάστημα των περίπου χιλίων ημερών που μεσολάβησε μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων δεν ήταν τόσο έντονο σε διακυμάνσεις κι ανατροπές!


Η Ελλάδα τού «λεφτά υπάρχουν» είναι πλέον μια θαμπή ανάμνηση για την Ελλάδα των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων.

Τι μεσολάβησε, όμως, μέχρι να οδηγηθούν οι Έλληνες στην απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας και στην οικονομική τους υποδούλωση; Ποια είναι η σχέση μεταξύ της πρόσδεσης της χώρας μας στο «άρμα» της τρόικας και της νέας τάξης πραγμάτων με την παγκόσμια διακυβέρνηση, την αποεθνοποίηση και την «πράσινη» ανάπτυξη; Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της νέας ελληνικής τραγωδίας και γιατί επιλέχθηκε η Ελλάδα ως χώρα πιλότος. Ποιον ενδιαφέρει αν οι λαοί πεθάνουν στο όνομα των χρηματιστηρίων συναλλάγματος; Ποια είναι η αόρατη «κλωστή» που συνδέει τη Σοβιετική Ένωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, την Goldman Sachs, τη σημερινή παγκόσμια οικονομική αναρχία και την υπό κατοχή Ελλάδα; Οι βασισμένες στη δημοσιογραφική έρευνα απαντήσεις που δίνονται σε αυτά κι άλλα ερωτήματα μας βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα το «παιχνίδι» και πού μπορεί αυτό να καταλήξει…..Ένα βιβλίο σοκ.

Ο συγγραφέας Γιάννης Συµεωνίδης γεννήθηκε στο Βόλο το 1978. Είναι απόφοιτος της Νοµικής Σχολής Αθηνών κι έχει κάνει µεταπτυχιακές σπουδές δηµοσιογραφίας στο Πανεπιστήµιο του Κάρντιφ, στην Ουαλία.

Η επαγγελµατική του σταδιοδροµία ξεκίνησε το 2003 από την εφηµερίδα Αδέσµευτος Τύπος και συνεχίστηκε σε µια σειρά εντύπων, όπως οι εφηµερίδες Το Ποντίκι και Άποψη και το περιοδικό Politics News.

Σήµερα εργάζεται στο περιοδικό Επίκαιρα. Είναι, επίσης, συγγραφέας δύο λογοτεχνικών βιβλίων, του Βαριέµαι…Ας Σκοτώσω την Ώρα Μου (εκδόσεις «Εκκρεµές», 2007) και του Πεθαίνοντας για Ζωή (εκδόσεις «Publibook», 2010).

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ελλάς - Γαλλία, συμμαχία;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Στις 6 Μαίου 2012  ψηφίζουμε εμείς, ψηφίζουν και οι Γάλλοι. Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών  θα κρίνει πολλά. Ίσως μάλιστα κρίνει την πορεία της Ευρώπης για τα επόμενα πολλά χρόνια. Το ενδεχόμενο αλλαγής των συσχετισμών στις  2 αυτές χώρες (και βεβαίως, κυρίως αναφέρομαι στην Γαλλία) μπορεί  να λειτουργήσει σαν καταλύτης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πολύ περισσότερο που πλέον αντιμέτωπες με την ύφεση είναι και πολλές από τις λεγόμενες ισχυρές οικονομίες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Ολλανδία.
- Στις 6 Μαίου 2012 στην Γαλλία  κρίνονται οι ισορροπίες μεταξύ αυτών που αποφασίζουν.
- Στην Ελλάδα κρίνονται οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τις  προηγούμενες ευρωπαϊκές ηγεσίες.
- Σε επίπεδο Ευρώπης κρίνεται ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής λειτουργίας, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις που θα αναλάβουν την πραγμάτωση του.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου σας βοηθά να ψηφίσετε!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το εργαστήριο εφαρμοσμένης πολιτικής έρευνας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του helpmevote στις περιφερειακές εκλογές του 2010 στην Ελλάδα αποφάσισε να το εφαρμόσει και για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου δεν είναι μια δημοσκόπηση. Με την χρήση του helpmevote ο πολίτης μπορεί να κινητοποιηθεί, ώστε να συμμετέχει στις εκλογές, να συγκρίνει τις δικές του θέσεις με τις θέσεις των κομμάτων και να διευκολυνθεί τελικά να αποφασίσει.


Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρύτατα σε πολλές χώρες που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να διαπιστώσει το βαθμό συμφωνίας και διαφωνίας του με όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές.  

Έκθεση με….. «ΕΛΠΙΔΑ»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Χάρη στην ευαισθησία μαθητών της Α΄ Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη, μια ξεχωριστή εκδήλωση,  εξαιρετικά αφιερωμένη στα παιδιά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιήθηκε  στη Σχολή Μωραΐτη.


Πρόκειται για την Έκθεση Ζωγραφικής 150 έργων των φοιτητών του Α΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, την οποία εμπνεύστηκαν και επιμελήθηκαν οι μαθητές της  Α΄ Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη, Ιωάννης Γιαννακούλης, Αλέξανδρος Κάμπης και Γιάννης Νικητέας.


Τα έσοδα από την πώληση των έργων της Έκθεσης θα διατεθούν στους νέους καλλιτέχνες και στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η έκθεση λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία το Σαββάτο 28 Απριλίου 2012 από τις 11.00πμ - 22.00μμ και την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 από τις 11.00πμ - 21.00μμ.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κηφισιώτες Υποψήφιοι Βουλευτές!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αρκετοί «παραδοσιακοί» βουλευτές προέρχονται από την Κηφισιά επειδή διέμεναν από παλιά στην πόλη μας ή επειδή μετακόμισαν τα τελευταία χρόνια.


Εκτός από αυτούς όμως υπάρχουν και άλλοι γνωστοί μας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως π.χ. πρώην Δήμαρχοι ή  Δημοτικοί Σύμβουλοι ή υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ή απλά δημότες της Κηφισιάς που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της  Β΄ Αθήνας ως υποψήφιοι διαφόρων κομμάτων.


Οι Κηφισιώτες που εγκαταλείπουν  την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ριχθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι κ.κ......

Από τις κάλπες της 6ης Μαΐου να βγει ένα ηχηρό μήνυμα: ΟΧΙ στην ακυβερνησία!

Γράφει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γ. Γεωργάκης μίλησε αναλυτικά στην υπογράφουσα....γιατί είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα μας να κυβερνηθεί την επομένη των εκλογών;

Πριν διατυπώσω τις σκέψεις μου με σεβασμό στους αναγνώστες της εφημερίδας Kifisia Press, ήρθαν στο νου μου, είπε ο κ. Γεωργάκης, τα λόγια του Θουκυδίδη:

«Της  Ελλάδος αδικουμένης αισχρόν το σιγάν».

Με μικρή παράφραση της παραπάνω ρήσης, θα έλεγα  ότι όταν η χώρα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολο σταυροδρόμι, κανείς δεν δικαιούται να σιωπά ή  και να ομιλεί χωρίς να σκέπτεται και να αξιοποιεί το ΧΘΕΣ, το ΣΗΜΕΡΑ και το ΑΥΡΙΟ της Πατρίδος μας και των Ελλήνων.

Στ’ αλήθεια η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές τόσο δύσκολες, που με τυχόν λάθος εκτιμήσεις και επιλογές μπορεί η καταστροφή να είναι ανεπανόρθωτη και δυστυχώς στο παρελθόν έχουμε  βιώσει τέτοιες καταστροφές και ανώμαλες καταστάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στις εκλογές του 1920 ο ελληνικός λαός καταψήφισε τον Ελ. Βενιζέλο και αντ’ αυτού έφερε στην εξουσία εκείνους που τον οδήγησαν μετά από δύο χρόνια στην Μικρασιατική καταστροφή. 

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Εκλογικός Νόμος: Πως μετράει Λευκό - Άκυρο - Αποχή; Πως μετράει η αδιάφορη ψήφος;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Αγανακτισμένος; Αδιάφορος; Λευκή ή άκυρη ψήφος; Αποχή; Ε, λοιπόν όλα αυτά ευνοούν ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που θέλουν ή θα ήθελαν οι αγανακτισμένοι, οι απαγοητευμένοι ή οι αδιάφοροι.

Τι θα έκαναν οι παραπάνω πολίτες αν γνώριζαν ότι για να κατανεμηθούν οι βουλευτικές έδρες δεν λαμβάνονται υπόψη τα ψηφοδέλτια που είναι λευκά ή άκυρα και ακόμα δεν λαμβάνονται υπόψη ψηφοδέλτια που πήγαν σε κόμματα τα οποία έλαβαν κάτω του 3% ή ψηφοφόρων που απέχουν. 


Με τον εκλογικό νόμο 3231/2004, 3636/2008 και την απόφαση ΑΕΔ 12/2005 το αποτέλεσμα είναι ίδιο: είτε ρίξεις λευκό, είτε ρίξεις άκυρο, είτε δεν πας καθόλου, είτε αν ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%.

Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται αποκλειστικά και μόνο με βάση το άθροισμα των έγκυρων ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός. Το εκλογικό μέτρο ήτοι πόσες βουλευτικές έδρες αντιστοιχούν στο κάθε κόμμα που πέρασε το 3% βγαίνει από το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων σε σχέση μόνο με τον αριθμό των κομμάτων που πέρασαν το 3%. 

Τσοχατζόπουλος Club!!



.....ενώ συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η αποκάλυψη όλων των πτυχών της παράνομης δραστηριότητας του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου σε σχέση με την τεράστια ακίνητη περιουσία που διαθέτει ο ίδιος και οικεία του πρόσωπα......η οποία δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου!!

Τι  καιρούς φτάσαμε;;.....και μη χειρότερα!!