Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ας συμμαζέψουμε το σπίτι μας!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Τελευταία ακούγονται πολλά για συμμάζεμα του κράτους, των δημοσίων υπαλλήλων, της σπατάλης του δημόσιου χρήματος και οι επιθυμούντες να μας κυβερνήσουν μας λένε λόγια παχιά με πολύ αέρα αφού οι ίδιοι είτε κυβερνώντας, είτε με την ανοχή τους μας έφεραν στην χρεοκοπία. 

Ενώ λοιπόν αυτά συζητά η κεντρική σκηνή και όλοι εμείς προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα χαράτσια και στους φόρους αλληλεγγύης στον Δήμο μας «ακούγεται» ότι γίνονται διάφορα παράξενα!


Λέγεται ότι τα δημοτικά στάδια απαιτείται μέχρι τέλους του Ιουνίου 2012 να αποκτήσουν άδεια λειτουργίας και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουν πιστοποίηση μηχανικού για την στατική τους επάρκεια.    

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....έκδοση κανονιστικής απόφασης για την λειτουργία καταστημάτων!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Πέμπτη 07/06/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. 


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 4+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη απόφασης επί του «μοναδικού» τακτικού  θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση με Α.Π. 25231 ημερομηνίας 01/2012. Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρκεσίνης και Κύρλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» κ. Νικολέλης και εκπρόσωποι διαφόρων Συλλόγων  από τις τρεις  Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κηφισιάς.

1. Έκδοση  κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του Δήμου Κηφισιάς. 

Ο  Δήμαρχος πήρε τον λόγο και είπε ότι επί του επίμαχου θέματος έγινε διαβούλευση μέσο της ιστοσελίδας του Δήμου για δύο περίπου μήνες! Προέκυψαν αρκετές παρατηρήσεις από την διαβούλευση οι οποίες θα μελετηθούν με την βοήθεια της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής και των Νομικών Συμβούλων του Δήμου.   

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο Νταβούντογλου επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Σικάγου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποίησε την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 επίσημη επίσκεψη στη Μητρόπολη Σικάγου, όπου είχε συνομιλία 45 λεπτών με τον Μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο. 


Την είδηση απεκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυξ» το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου 2012 στην ηλεκτρονική του έκδοση. Εν τω μεταξύ, την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, η Μητρόπολη Σικάγου εξέδωσε ανακοινωθέν και έδωσε στη δημοσιότητα και σχετική φωτογραφία: 

«Ο κ. Νταβούτογλου επισκέφθηκε την Μητρόπολη Σικάγου με το σκεπτικό ότι είναι Μητρόπολη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας και θεωρείται Τουρκικό Ίδρυμα. 

Συζήτησαν για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, για την οποία ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει τη βούληση για την επαναλειτουργία της και προσπαθεί να βρει τα νομικά μέσα τα οποία θα επιτρέπουν το άνοιγμά της. Αναφέρθηκε ακόμα στην επιστροφή του Ορφανοτροφείου στη νήσο Πρίγκηπο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».
Τονίζεται, ωστόσο, ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανάγκασε την τουρκική κυβέρνηση να επιστρέψει το κτίριο του Ορφανοτροφείου. 

«Είπε ακόμα, ότι έδωσε εντολή πρόσφατα στους πρέσβεις της Τουρκίας ανά τον Κόσμο να καλωσορίζουν επίσημα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όταν ταξιδεύει σε διάφορες χώρες του κόσμου, πράγμα το οποίο σημαίνει αναγνώριση ως παγκόσμιου θρησκευτικού ηγέτη, ρόλο τον οποίο οι προηγούμενες Τουρκικές κυβερνήσεις είχαν υποβαθμίσει».  
 

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Τετάρτη 30/05/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη. 


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά μέλη,  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου προ ημερησίας και  «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 24/05/2012. 

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα....   

Έκτακτο θέμα: 

Εισήγηση άμεσης αντικατάστασης της άμμου στα σκάμματα των παιδικών χαρών και ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου σε ότι αφορά την αντικατάσταση ή επισκευή  κατεστραμμένων παιχνιδιών και γενικότερα της αναβάθμισης των παιδικών. Εγκρίνεται.  

Μονόλογος στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Από την Τετάρτη 6  έως την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στις 21.30, το  Θέατρο Ένα (Λευκωσία) παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το μονόλογο του Neil La Bute «Ιφιγένεια Εν Όρεμ» με τον Ανδρέα Αραούζο, στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους και σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη. 


Μετά την περιοδεία του στο Κάμντεν του Λονδίνου, την Όπερα της Δαμασκού και το Evry-sur-Seine στο Παρίσι, παρουσιάζεται φέτος και στην Αθήνα. 

Μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει.

Ο απόηχος τραγωδίας στον τίτλο έρχεται σε αντίθεση με την απλή και ψυχρή καθημερινότητα του λόγου. Μέσα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ένας άντρας καταθέτει σε έναν άγνωστο την ύπουλη φρίκη της ζωής του. Μια ζωή η οποία… συνεχίζεται. 

Ο συγγραφέας έχει εξυμνηθεί από κριτικούς για την ντόμπρα και ανησυχαστική απεικόνιση των ανθρωπίνων σχέσεων στα έργα του.

Ανδρέας Αραούζος.
  
Με την ευκαιρία της περιοδείας θα δοθεί και στη Λευκωσία άλλη μία παράσταση του μονολόγου που τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό άφησε τη γεμάτη αίθουσα σε μια συγκλονιστική σιωπή. 

Εισιτήρια: 12€ , 10€  Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) και Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) και Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων /  Κάτοχοι Κάρτας  Πολιτισμού / ΑμΕΑ / Άνω των 65.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Λεπτές ισορροπίες σε καιρούς οικονομικής κρίσης!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 

Πραγματικά χαμός έγινε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς την Τετάρτη 30/05/2012 μετά την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να σφραγίσει το κατάστημα «Μπαλάσκας Proton»  του επιχειρηματία Στέφανου Μπαλάσκα επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στην Νέα Ερυθραία, επειδή λειτουργούσε δίχως την απαιτούμενη άδεια! 


Οι 150 εργαζόμενοι της επιχείρησης, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά σε καιρούς οικονομικής κρίσης (1) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο και κατάληψη του χώρου την Τετάρτη 23/05/2012, οπόταν χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για καλμάρουν τα οξυμένα πνεύματα και (2) οι εκπρόσωποι τους μαζί με τον επιχειρηματία διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκρηκτική ατμόσφαιρα στην οποία ανταλλάχθηκαν βαριές εκφράσεις ένθεν και ένθεν και να χρειαστεί προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης  προς εκτόνωση!

Μπαλάσκας Proton στην Νέα Ερυθραία.

Εν τω μεταξύ πληροφορούμεθα ότι ο επιχειρηματίας  Μπαλάσκας έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ανατρέψει την απόφαση του Δήμου. 

Σύμφωνα με σχετική είδηση της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ημερομηνίας  03/06/2012.....

Καλοκαιρινές προβολές μετά μουσικής!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Φέτος για δεύτερη σαιζόν, στην ταράτσα του BIOS θα απολαύσουμε κινηματογραφικές νύχτες στις σεζ λονγκ.

Το BIOS και οι ΝΟ! παρουσιάζουν το Sssh! NO! Silent Movies Show , μια σειρά από προβολές και μουσική κάθε Πέμπτη.

Οι θεατές θα φορούν ακουστικά επιλέγοντας κάθε φορά αν θέλουν να ακούν τον ήχο της ταινίας ή το DJ set των NO!  οι οποίοι επιλέγουν τις ταινίες  και τη μουσική κατά την διάρκεια της ταινίας.


Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στις 21.00 προβάλλεται το Videodrome (1983), του David Cronenberg. Είσοδος: 2€

Πρόκειται για μια τολμηρή και αλληγορική ταινία τρόμου,  που πρωταγωνιστούν η Deborah Harry  και ο James Woods.

Όταν ο Μax Renn, διευθυντής προγράμματος ενός τηλεοπτικού καναλιού ψάχνει κάτι καινούριο για να ανανεώσει το πρόγραμμα του σταθμού και να κερδίσει την προσοχή του τηλεοπτικού κοινού, ανακαλύπτει το Videodrome, ένα πρόγραμμα με σοκαριστικές σκηνές βίας και σεξ, το οποίο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ότι δείχνει.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Άλλος για Αγκόλα!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Κύμα μετανάστευσης Πορτογάλων προς την (πρώην αποικία) Αγκόλα. Χιλιάδες νέοι κάνουν αιτήσεις για βίζα ώστε να μεταναστεύσουν μόνιμα!!

Υπερωρίες αναγκάζονται να κάνουν οι υπάλληλοι της πρεσβείας της Αγκόλας στη Λισσαβόνα, αφού εδώ και πολλούς μήνες, χιλιάδες νέοι Πορτογάλοι κάνουν αιτήσεις για απόκτηση βίζας ώστε να μεταναστεύσουν μόνιμα στην πρώην πορτογαλική αποικία στη νοτιοανατολική Αφρική.


Ήδη, περίπου 20.000 άτομα ετησίως κάνουν, τα τελευταία χρόνια, το επτάωρο αεροπορικό ταξίδι μέχρι την πρωτεύουσα της Αγκόλας, Λουάντα, αναζητώντας καλύτερη επαγγελματική τύχη και μια πιο αισιόδοξη καθημερινότητα.  

Ineptocracy!

Μία «νέα» αγγλική λέξη που περιγράφει την επίκαιρη πολιτική κατάσταση της  Ελλάδας!


Διαβάστε την περιγραφή της λέξης.......προσεκτικά!!

Μια μέρα στον κήπο!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ανάμεσα σε λουλούδια «έρωτες», αγριοτριανταφυλλιές, και γύρω από ένα καταπράσινο, επιβλητικό πλάτανο, η σχεδιάστρια Μάγια Ζούλοβιτς, υποδέχτηκε τους καλεσμένους της στο κήπο της, για τη καλοκαιρινή παρουσίαση κοσμημάτων της.

Γιώργος, Μάγια Ζούλοβιτς.

Σε ένα ανοιξιάτικο σκηνικό, φτιαγμένο από την «only for you», με τα χρώματα του ροζ και του λαδί να κυριαρχούν σε κάθε γωνιά του χώρου, η δημιουργός, παρουσίασε κολιέ, δαχτυλίδια και βραχιόλια από χρυσό, ασήμι και ροζ επιχρυσώματα.

Δίχως υπερβολές στα σχέδια και με προσιτές τιμές, όλα τα κομμάτια, χαρακτηρίζονται από τη μοντέρνα και κομψή τους εμφάνιση αλλά και από τα περίτεχνα υλικά τους.

Μάγια Ζούλοβιτς , Ειρήνη Ζουρνατζή, Άντζυ Γεωργακοπούλου.

Με δαντέλα, μεταξωτές, χρωματιστές κλωστές και ημιπολύτιμες πέτρες, τα κοσμήματα μοιάζουν με μικρούς «θησαυρούς», που υπόσχονται να μας ανανεώσουν τη διάθεση.

Μικρές πεταλούδες, σταυρουδάκια, smiley faces και μουσικές νότες, είναι μοναχά μερικά από τις ευφάνταστες προτάσεις της Μάγιας Ζούλοβιτς, για τη φετινή, καλοκαιρινή μας κοσμηματοθήκη.

Αμέλια Κουβέλη, Φανή Τσαντίλη, Αλίκη Παπάζογλου.

Όσοι έδωσαν το παρών στο event «Οne Day in the Garden», απόλαυσαν τα κρασιά «Μαλαγουζιά» και «Roze» του Κτήματος Άλφα και γεύτηκαν λιχουδιές από το La Cigale, πλαισιωμένους με μουσική του dj Ανδρέα Γιαννά.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....δυνατό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 30/05/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η «επεισοδιακή» συνεδρίαση ξεκίνησε με....

- την  Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως
- την λήψη αποφάσεων επί (29) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.9 ημερομηνίας 25/05/2012.

Συζητήθηκε προ ημερησίας, παρουσία εκπροσώπων του καταστήματος, η υπόθεση του Σούπερ Μάρκετ Μπαλάσκας στη Νέα Ερυθραία το οποίο σφραγίστηκε από τον Δήμο, λόγω λειτουργίας του χωρίς άδεια, την περασμένη εβδομάδα.


Το θέμα το εισήγαγε ο κ. Κανακάκης ο οποίος είπε ότι ο Δήμος καλώς σφράγισε τον «Μπαλάσκα» αφού άνοιξε χωρίς άδεια, από την άλλη όμως θα έπρεπε να γίνουν οι σχετικές συστάσεις στην επιχείρηση για να προσαρμοστεί με τις διατάξεις ώστε να πάρει την άδεια λειτουργίας!

Τόνισε επίσης ότι τα μπαράκια που λειτουργούν παράνομα στη Νέα Ερυθραία είναι μια απαράδεκτη κατάσταση επειδή υπάρχει δυστυχώς άνιση μεταχείριση μεταξύ των διαφόρων καταστηματαρχών!.....για αυτό οι Δημότες κατηγορούν συλλήβδην όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι....τα παίρνουν! Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον «σχολιασμό» του!

Ο κ. Σκορδίλης πήρε τον λόγο και είπε ότι είναι υπέρ της αγνής επιχειρηματικότητας και όχι υπέρ αυτών που παραβιάζουν τη νομοθεσία!

Ο κ. Τσούλος τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας ότι έχει μαζεμένες 500 υπογραφές από περιοίκους που ζητούν την επαναλειτουργία του Σούπερ Μάρκετ επειδή δεν βρίσκουν ότι υπάρχει όχληση από την αισθητική του καταστήματος και τις διαφημιστικές του ταμπέλες!

Αντίθετα ο κ. Τσούλος ανέφερε ότι το πρόβλημα στην αισθητική του Δήμου!....έγκειται στα μπαράκια στο πεζοδρόμιο της Αγ. Θεοδώρων στην Κηφισιά που όχι μόνο προκαλούν έντονη ηχορύπανση αλλά αλλάζουν και την όλη φυσιογνωμία της περιοχής! Παρόλα αυτά δυστυχώς συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητα!

Ο κ. Δημάκης τόνισε ότι όποιος θέλει να κάνει παρανομίες στην πόλη, θα πρέπει να διωχθεί!

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος απήντησε λέγοντας ότι μπορεί να έχουν μαζευτεί 500 υπογραφές κατοίκων που θέλουν το Σούπερ Μάρκετ, όμως από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες υποστηρικτές του Δημάρχου ότι σωστά έπραξε και σφράγισε ένα παράνομο κατάστημα!

Τέλος τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος και αναφέρθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και την εισβολή!....των 150 υπαλλήλων της εταιρείας Μπαλάσκα την Τετάρτη 23/05/2012 στο Δημαρχείο, όπου έκαναν κατάληψη του χώρου!

Οι παρευρισκόμενοι υπάλληλοι της εταιρείας αντέδρασαν έντονα λέγοντας ότι ο Δήμος έκανε κατάληψη στις ζωές τους και τους πέταξε στους δρόμους!

Λόγω της φασαρίας που δημιουργήθηκε η κ. Κορογιαννάκη ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή του Συμβουλίου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και στην συνέχεια ο κ. Χιωτάκης παρουσίασε στο Σώμα το ολόκληρο ιστορικό! 

Fuel Fandango!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν και παρουσιάζουν  τη συναυλία του διάσημου ισπανικού μουσικού σχήματος «Fuel Fandango» στις 13 Ιουνίου 2012 στις 21.00.

Εισιτήρια: 10€ Κανονικό, Φοιτητικό – Μαθητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) και Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) και Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65 ετών/ Κάτοχοι Κάρτας της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας: 7€.

Μετά τη συναυλία  στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, θα εμφανιστούν στις 15 Ιουνίου 2012 στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας της Κύπρου.


Το συγκρότημα Fuel Fandango (Φιούελ Φαντάνγκο) δημιουργήθηκε το 2009 από τον Άλεν Ακόστα, παραγωγό και dj που είχε ήδη εντυπωσιάσει.  

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Αξιοπρέπεια ή εξαθλίωση το πραγματικό δίλημμα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τόσο οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων όσο και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι Έλληνες αν επιστρέψουν σε άλλο νόμισμα πέραν του Ευρώ. 

Τα παραπάνω, με ιδιαίτερη έμφαση, συνεπικουρούνται από μερίδα εγχώριων πολιτικών κύκλων και δημιουργούν εύλογα έντονη αγωνία στους πολίτες οι οποίοι δικαίως αναρωτιούνται για το ποια είναι η σωστή απάντηση στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή ή, διατυπώνοντας πιο σωστά το ερώτημα, Ευρωζώνη (χώρες ΕΕ με κοινό νόμισμα) ή Ευρωπαϊκή Ένωση (σκέτο);


Η απάντηση θα μπορούσε σχετικά εύκολα να έρθει αν λάβουμε υπόψη  την πραγματικότητα όπως αυτή αντλείται κυρίως από την εμπειρία και όχι από μια αόριστη θεωρία, όπως με μεγάλη προσοχή επιδιώκουν τόσο τα ΜΜΕ όσο και οι πολιτικοί κύκλοι με σκοπό την πρόκληση σύγχυσης και, εξ αυτού, την υφαρπαγή ψήφου λόγω άγνοιας. 

Η πρώτη πραγματικότητα αφορά το ξεκαθάρισμα ότι σήμερα υπάρχουν 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν ευρώ το οποίο έχουν οι υπόλοιπες 17 χώρες οι οποίες αποτελούν την λεγόμενη Ευρωζώνη.


Ως 1ο συμπέρασμα βγαίνει ότι Ευρωζώνη δεν είναι ταυτισμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι έξω από το ευρώ δεν συνεπάγεται καταστροφή της χώρας που επιλέγει να είναι μεν στην ΕΕ αλλά μην έχει κοινό νόμισμα, άλλως, να είναι έξω από την Ευρωζώνη. Η Αγγλία και η Σουηδία είναι τα ηχηρά παραδείγματα χωρών ΕΕ εκτός Ευρωζώνης.   

Bejart στο Badminton!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2012 τα μπαλέτα Bejart εμφανίζονται στο Badminton και παρουσιάζουν τρεις πολύ σημαντικές χορογραφίες: «Dionysos (suite)» σε μουσική Ρίχαρντ Βάγκνερ, Μάνου Χατζιδάκι και κοστούμια Gianni Versace, «Syncope» μία δημιουργία του διαδόχου του Béjart, Gil Roman, και το πασίγνωστο «Bolero», την πλέον εμβληματική χορογραφία του Maurice Béjart, σε μουσική του Maurice Ravel.

Με τα έργα αυτά θα πραγματοποιήσει, το μπαλέτο, την φετινή του παγκόσμια περιοδεία, κάνοντας στάση και στο  Badminton. Ένα αφιέρωμα στα 25 χρόνια από την ίδρυση των Μπαλέτων Béjart της Λοζάννης, έργο ζωής του κορυφαίου χορογράφου και μεγάλου λάτρη της Ελλάδας, Maurice Béjart.


Ο Gil Roman, τωρινός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μπαλέτου, που έχει ορίσει ο ίδιος ο Μωρίς Μπεζάρ, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το έργο του, ακολουθώντας πιστά τα βήματά του και προσφέροντας μια σειρά από παραστάσεις, που συζητιούνται και ξεχωρίζουν.  

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

«Μόνο μία νέα πολιτική τάξη μπορεί να σώσει την Ελλάδα»!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μία διαφορετική οπτική στο ζήτημα της επίλυσης της κρίσης στην Ελλάδα αποπειράθηκε να παρουσιάσει με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Financial Times» ο καθηγητής Δικαίου στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης, ο οποίος υποστηρίζει μόνο μια νέα πολιτική τάξη μπορεί να σώσει την Ελλάδα.

Ο καθηγητής Παύλος Ελευθεριάδης.

«Η καλλιέργεια του μίσους, η άνοδος της φιλοσοφίας της πλειοψηφίας και η κατάπτωση του Τύπου εξηγούν από κοινού την παρούσα παράλυση ενόψει της κρίσης. Η ελληνική πολιτική έχει ιδιωτικοποιηθεί. Αδίστακτοι πολιτικοί, κυνικά εργατικά συνδικάτα και ολιγάρχες των ΜΜΕ έχουν καταλάβει τη δημόσια ζωή μας.  

Ο καθρέφτης του φεγγαριού!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφόρησε το βιβλίο της  Αντιγόνης Πόμμερ «Ο καθρέφτης του φεγγαριού». Πρόκειται για ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος.


Ένας επιθεωρητής που δεν γνώρισε ποτέ την αποτυχία, μία συμμορία κοκαϊνομανών, μία πόρνη που θεωρούνταν νεκρή, μία απαγωγή μικρού παιδιού.

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την κλοπή φυλαχτών αμύθητης αξίας απ' το μουσείο του Μπελέμ; Και άραγε, ποιους θρύλους και ποια μυστικά μπορεί να κρύβουν τα κλεμμένα φυλαχτά; Το σίγουρο είναι πως η νέα μέρα που ξημερώνει στο Μπελέμ θα αλλάξει τα πάντα.