Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ένα Ελληνικό Ηδύποτο για τις κρύες ημέρες!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Με την κρίση να επηρεάζει σοβαρά και την θέρμανση ένα ηδύποτο κοντά σε τζάκι, το οποίο δεν θα αποτελεί πλέον στοιχείο «επίπλωσης», είναι μια συντροφική λύση αλλά, προσοχή, με πολύ μέτρο.

Ως ηδύποτο χαρακτηρίζεται ένα οινοπνευματώδες ποτό με γλυκιά γεύση και άρωμα φρούτων, ανθέων και ο τέλειος εκπρόσωπος του: το Ελληνικότατο ρακόμελο.

Έχει χρησιμοποιηθεί από καταπραϋντικό για το κρύωμα, από θεραπευτικό για κάθε γνωστή και άγνωστη πάθηση μέχρι και θερμαντικό μέσο για τα κρύα του χειμώνα και έχει υμνηθεί όσο λίγα ελληνικά ποτά αλλά δεν παύει να είναι ένα αλκοολούχο ποτό το οποίο με την προσθήκη μελιού ξεγελάει!.......και το φαινομενικά αθώο ποτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Σε συγκεκριμένες στιγμές πιες το ζεστό ή απόλαυσέ το σε θερμοκρασία δωματίου ως απεριτίφ πριν το φαγητό.  Εκτός από ποτό το ρακόμελο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φαγητό πχ για μαρινάρισμα τηγανιάς ή σε ζελέ (γλυκό).

Η σύσταση ως ποτό: για τους «γνώστες» περιοδικά όχι πάνω από 50 - 75γρ. (2 - 3 ποτηράκια των 25γρ.) και για τους «άπειρους» 25γρ. 

Τρόπος παρασκευής (από τον τόπο καταγωγής του την Κρήτη!):

- 1 λίτρο τσικουδιά (ρακί) καλής ποιότητας (όχι τσίπουρο διότι περιέχει γλυκάνισο)

- 4 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι (η αναλογία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το ρακόμελο)

- 2 ξύλα κανέλας

- 1-2 καρφάκια γαρίφαλο (προαιρετικά)

Πώς το φτιάχνεις:

- Τοποθετείς σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά (μπορεί να παρασκευαστεί μικρότερη ποσότητα από 1 λίτρο με τις σχετικές αναλογίες υλικών).

- Τα βράζεις σε χαμηλή (προσοχή) θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχοντας ωστόσο να μην πάρει φωτιά το μείγμα από τις αναθυμιάσεις της ρακής.

- Μόλις πάει να πάρει βράση, κατεβάζεις την κατσαρόλα από το μάτι, τη σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις το θαυματουργό μείγμα τουλάχιστον 10 λεπτά για να πάρει όλα τα αρώματα.

- Σουρώνεις και είσαι έτοιμος!


Το ρακόμελο το αποθηκεύεις πάντα σε γυάλινο μπουκάλι.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Παρακολούθηση.....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 49233!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 15/11/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη, ακολούθησε η ομόφωνη επικύρωση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής στις 20/09/2011 έκτακτη και 20/09/2011 τακτική. Ακολούθως  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «4» εκτάκτων και «32» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 10/11/2011. Παρίστατο και ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Παπαδόπουλος.

Πάρθηκαν  ομόφωνα «εγκριτικές» αποφάσεις για  τα «4» έκτακτα θέματα: (1) Πίστωσης 6.727,00 ευρώ αναφορικά με υποχρεωτικές απαλλοτριώσεις στον Ο.Τ.1018 (2) Πίστωσης 15.000,00 ευρώ για «μελέτη» εναρμόνισης ελεγχόμενης στάθμευσης Νο1 (3) Πίστωσης 15.000,00 ευρώ για «μελέτη» εναρμόνισης ελεγχόμενης στάθμευσης Νο2 (4) Ανάθεση στην δικηγόρο κ. Σαπφώ να παραστεί εκ μέρους του Δήμου στην έφεση σχετικά με την αποζημίωση ύψους 125.000,00 ευρώ που ζητά ο κ. Κουβέλης!

Από τα κάτωθι «32» τακτικά θέματα πάρθηκαν «30» «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις!.....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

Σχετικά με το άρθρο 14, δημιουργείτε το εύλογο ΕΡΩΤΗΜΑ κ. Δήμαρχε.....πως είναι δυνατόν να εγκρίνετε με τόση «αλαζονική» ελαφρότητα!.....δαπάνη ύψους 4.500,00 ευρώ για την προμήθεια 3 μηχανών, τύπου V&T 3000V, καταμέτρησης και ανίχνευσης πλαστότητας χαρτονομισμάτων προς (1.220,00 ευρώ συν ΦΠΑ) 1.500,00 ευρώ έκαστο;.....όταν πρόσφατη   έρευνα αγοράς.... παρουσιάζει την δυνατότητα αγοράς, σε τιμή 10% / μέχρι 50% χαμηλότερη!......του ιδίου τύπου / άλλου τύπου μηχανών ανίχνευσης και μάλιστα.....με πολλές δυνατότητες / διαφορετικούς τρόπους ελέγχου πλαστότητας και πιστοποιημένων από  την (ECB) Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!!

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτωθι «25» εγκριτικές δαπάνες, που πάρθηκαν επί τροχάδην, ανέρχονται στο εντυπωσιακό ποσό των 738.994,00 ευρώ!!....εκ των οποίων 84.000,00 ευρώ του άρθρου 10 αφορά δαπάνη για την συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων!....και 85.000,00 ευρώ των άρθρων 17 & 18 αφορούν δαπάνες για προμήθειες λιπαντικών και οικοδομικών υλικών!.....με πρόχειρους διαγωνισμούς οι οποίοι, όπως διατείνεστε, είναι πιο ευέλικτοι χρονικά!!

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ονειρεμένα νυφικά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο διάσημος μαιτρ της μόδας Oscar de la Renta δεν είναι μόνον γνωστός για τα υπέροχα ρούχα του, αλλά και για τα ονειρεμένα νυφικά του.

Αντιγόνη Μαυρίκη,Μιχάλης Μαυρίκης και Shanna
Chaityn, δ/ντρια παγκόσμιων πωλήσεων του οίκου.

Την καινούργια του συλλογή λοιπόν από τούλια, δαντέλες και μετάξια, μας παρουσίασε το City Bridal Exclusive Boutique και η Elite Events Athens στην αίθουσα Αρίων του ξενοδοχείου Theoxenia Palace στο Κεφαλάρι.

Νυφικό Oscar de la Renta.

Αποκλειστική αντιπρόσωπος των νυφικών του οίκου είναι η Αντιγόνη Γιαννουκάκου - Μαυρίκη. Η εκπρόσωπος του οίκου Shanna Chaityn, ήρθε ειδικά για την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με σκοπό να παρευρεθούν μέλλουσες νυφούλες και να διαλέξουν από την πλούσια κολεξιόν το φόρεμα των ονείρων τους.

Ρόη Δανάλη- Αποστολοπούλου , Χάρης
Τσιμόγιαννης, Ελένη Πετρουλάκη.

Το event υποστήριξε η κορυφαία Ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiseido με τον Creative Director στην Ελλάδα, Μάνο Βυνιχάκη, στην επιμέλεια του μακιγιάζ.

Χορηγός στην μουσική επένδυση της βραδιάς ήταν η Amuse Events.

Επίκαιρος σχολιασμός!

Για την αντιγραφή ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

- Ο Σαμαράς έδιωξε την Μπακογιάννη, διότι υπερψήφισε το μνημόνιο που τώρα υπερψήφισε αναδρομικά κι ο ίδιος!

- Η Ν.Δ. είναι ΚΑΙ κυβέρνηση ΚΑΙ αντιπολίτευση!

- Το ΛΑΟΣ είναι συνεργάτης του ΠΑΣΟΚ!

- Ο Καστανίδης ψηφίζει την κυβέρνηση και στέλνει επιστολή ότι....ΔΙΑΦΩΝΕΙ με αυτήν!

- Ο Καμμένος καταψηφίζει αλλά παραμένει στη ΝΔ….απ' την οποία διεγράφη ο Χατζηγάκης ο οποίος ψήφισε την κυβέρνηση!

- Ο Σαμαράς λέει ότι θα γίνουν εκλογές 19 Φλεβάρη….αλλά όλο το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ λένε ότι θα γίνουν αργότερα!

- Η Ιταλία με 60 εκατομμύρια κατοίκους έχει κυβέρνηση 11 ατόμων κι εμείς 48!

- Έχουμε Πρωθυπουργό άνθρωπο της αγοράς, κι από τότε που ανέλαβε….το ΧΑΑ νομίζει ότι ανέλαβε το ΚΚΕ κι είναι όλο στα κόκκινα!

- O Άδωνις Γεωργιάδης άλλαξε τις πινακίδες στο υπουργείο βάζοντας νέες στο πολυτονικό!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η απελπισία γεννά την δίψα της ελπίδας!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η κλίση του δρόμου γίνεται πιο ανηφορική διότι η κρίση εντείνεται και απλώνεται! Η κλίση της ανηφόρας μεγαλώνει επίσης διότι η νέα κυβέρνηση Παπαδήμα  είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει όσα η απελθούσα ως μονοκομματική αδυνατούσε εκ των πραγμάτων να διεκπεραιώσει  μόνη της. Η συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και στηριζόντων ενισχύει την δυνατότητα και πιθανότητα επίτευξης των στόχων.


Η αλήθεια για την πραγματικότητα που χαρακτηρίζει την οικονομία μας, την διεθνή κατάσταση, τα μέτρα που απαιτούνται για την εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών κ.ο.κ. πρέπει να λεχθεί κατά τρόπο απολύτως σαφή και κατανοητό στον Λαό.  Αποτελεί η αλήθεια αυτή το πρώτο βασικό εργαλείο στη διάθεση της νέας ηγεσίας.

Τη συνεργασία των κομμάτων που συμμετέχουν ή στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση οφείλουν να την καταστήσουν ουσιαστικότατη στο περιεχόμενο της. Οι ευκαιρίες τέλειωσαν για την χώρα μας, μας περιμένουν ασύλληπτα πράγματα αν δεν τα καταφέρουμε και τώρα.

Η κρίση συγκλόνισε διευκολύνοντας έτσι τις επιτακτικές υπερβάσεις και επέβαλλε τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στην οποία μεταξύ άλλων πρέπει πρυτανεύουν τα κριτήρια ποιότητας και υπερεπαρκούς καταλληλότητας των προσώπων που την απαρτίζουν. Σπουδαίο αυτό ως νέο στοιχείο για τη ποιότητα του πολιτικού συστήματος στο μέλλον.

Ο Λαός, οι επιμέρους επαγγελματικές τάξεις και ο καθένας πολίτης ξεχωριστά αναλαμβάνουν, εντός αυτής της πρωτόγνωρης για τη Χώρα και την Ευρώπη κατάστασης ότι τους αναλογεί στην υπερπροσπάθεια που απαιτείται.

Ο Λαός, όλοι μας οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην ιστορική μας ευθύνη και να επιδείξουμε αντοχή, ωριμότητα  και προπάντων σοφία.

Η νέα κυβέρνηση έχει περιγράψει, βάσει της συμφωνίας των κομμάτων που την σχημάτισαν, τον ρόλο της και τα όρια των αρμοδιοτήτων της μέχρις τις εκλογές . Ευχής έργον κατά την διάρκεια της νέας διακυβέρνησης να κατανοηθεί από τα κόμματα αυτά που την στηρίζουν και την κοινωνία πόσο σημαντική ήταν πάντοτε η συνεργασία, πόσον μάλλον σήμερα, που τα πράγματα το απαιτούν.

Αν δε χρειαστεί να επαναπροσδιοριστούν τα όρια , το περιεχόμενο όσο και ο χρόνος ζωής του παρόντος εγχειρήματος πρέπει να αποτολμηθεί και αυτή ακόμη η υπέρβαση, άλλωστε μάλλον μια τέτοια στάση θα βελτιώσει την εικόνα των συγκυβερνώντων κομμάτων στα μάτια του εκλογικού Σώματος παρά θα την τρώσει ενώ παράλληλα και κυρίως θα βοηθήσει καίρια το εγχείρημα σωτηρίας.

Όσο το πρόβλημα μεγεθύνεται και όσο η κρίση βαθαίνει επιβάλλεται αντί του πανικού και της σύγχυσης που αυτός προκαλεί η επιστράτευση της νηφαλιότητας. Οι ηγέτες χρειάζονται και αυτοί συμπαράσταση και στήριξη και βέβαια καθόλου υπονόμευση.

Ο ορθολογισμός μας να καθορίζει στο εξής την αυστηρότητα της κριτικής μας αλλά και η επιεικής αποτίμηση του έργου της πολιτικής ηγεσίας να αποκαλύπτει την συνειδητοποίηση εκ μέρους μας του μεγέθους και της πολυπλοκότητας της κρίσης που διαχειρίστηκαν και εξακολουθούν αντιμετωπίζουν. Στην Δημοκρατία άλλωστε ουδέποτε υπήρξε αμελητέα η ευθύνη όσο και η συμβολή παράλληλα του Λαού στη «συγγραφή» της ιστορίας.

Η συγκυρία καλεί την ηγεσία και τον λαϊκό παράγοντα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μεγαλοστομίες και τακτικισμοί εκ μέρους των πολιτικών παραγόντων δεν έχουν πλέον θέση αλλά και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί.

Παράλληλα αναποτελεσματικοί και πιθανότατα επιπλέον επιβαρυντικοί της υφιστάμενης κατάστασης  ιδίως δε των ίδιων των εργαζομένων φαίνονται να αποδεικνύονται οι διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις που μέχρι στιγμής δεν επέφεραν το παραμικρό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα ενώ συνέβαλλαν στην περαιτέρω επιδείνωση και στη βύθιση της ελληνικής οικονομίας.

Μόνο ο βαθιά πολιτικοποιημένος συνδικαλισμός αποδίδει χωρίς να καταστρέφει συνάμα και αξιοποιεί τους αγώνες που η φύση του απαιτεί. Αδιέξοδοι αγώνες δημιουργούν την πεποίθηση αναποτελεσματικότητάς τους και επιπλέον ίσως υπονομεύσουν το κύρος τους θεωρούμενοι ως υποκινούμενοι από κομματικές σκοπιμότητες και φανατισμού υπερβολές.

Μοιάζει ίσως υπερβολικό να διατυπωθεί πως προϋπόθεση σωτηρίας της Χώρας είναι η σωτηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η σωτηρία του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Αν αυτό επιτευχθεί μένει η πείρα της κρίσης να μετουσιώσει το ανεπαρκές συνοθύλευμα οδηγώντας σε ενοποιούμενη και ενιαία επιτέλους χάριν των Λαών της Ηνωμένη Ευρώπη!

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η δικαίωση του βιολόγου συμπολίτη μας κ. Χ. Μαυρομμάτη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η προσφυγή στην Περιφέρεια του Ελληνοκύπριου συμπολίτη μας κ. Χ. Μαυρομμάτη εναντίον της τελευταίας  σκανδαλώδους απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Αύγουστο σχετικά με την απόρριψη χορήγησης άδειας για την μετατροπή του ακινήτου του, στην οδό Γεωργαντά 24 στην Κηφισιά, σε γραφεία και ιατρεία!........για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε!

Η Περιφέρεια απεδέχθη την από 02/09/2011 προσφυγή του κ. Μαυρομμάτη και ακύρωσε την αριθμό 359/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!....επισημαίνοντας  ότι τα αιρετά όργανα  του Δήμου (και ειδικά τα Μέλη της Συμπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου) εάν δεν συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της  Περιφέρειας διαπράττουν σοβαρή παράβαση καθήκοντος!.....η οποία ελέγχεται πειθαρχικά με ότι αυτό συνεπάγεται!

Αυτός ο μακροχρόνιος νομικός αγώνας κ. Δήμαρχε, σε πείσμα κάθε λογικής, είχε σαν αποτέλεσμα μία συνεχή «αιμορραγία» δαπανών που κατεβλήθησαν και εξακολουθούν να καταβάλλονται από τον Δήμο Κηφισιάς (δηλαδή από τους Δημότες) για παραστάσεις συνηγόρων του Δήμου, προσφυγές, νομικές γνωματεύσεις κτλ.......για ένα σαφώς μάταιο αγώνα!

Και σας ΕΡΩΤΩ κ. Δήμαρχε....

- Αφού χάσατε τελεσίδικα την υπόθεση γιατί δεν σέβεστε τους θεσμούς και τους νόμους;.....και μάλιστα όταν στις 07/09/2011, με επιστολή σας στον τοπικό τύπο, μας γνωστοποιήσατε ότι ο Δήμαρχος πρέπει να είναι ο «θεματοφύλακας» της ισοπολιτείας και ισονομίας σε θέματα της αρμοδιότητας του!

- Δεν πρέπει να υπάρχει  πάντοτε ισονομία μεταξύ ιδίων χρήσεων στην ίδια περιοχή του Δήμου; 

- Δεν πρέπει να απολογηθείτε, έστω και τώρα, στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κηφισιάς για την εμπαθή και απαξιωτική έκφραση σας προς τον Ελληνοκύπριο συμπολίτη μας κ. Μαυρομμάτη.....<< πρώτα να γίνεις Έλληνας και μετά να αποκτήσεις τα δικαιώματα για να μιλάς >>....κατά την συζήτηση της αίτησης του στις 16/04/2008 για την αποδοχή του πρακτικού της Περιφέρειας;

- Δεν πρέπει να ζητήσετε, έστω και τώρα, δημόσια συγνώμη για την ρατσιστική προσβολή του  Ελληνοκύπριου συμπολίτη μας;

Η τελική έκβαση αυτής της «προσωπικής» βεντέτας κ. Δήμαρχε που στην τελική έχει εξελιχθεί σε ΜΕΓΑ δημοτικό σκάνδαλο.....αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπαδιαμάντης μιλάει για την χρεοκοπία!



Τις ημύνθη περί πάτρης;

Και τι πταιει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνείται της Ελλάδος.

Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ' εξεθέωναν οι προεστοί κ' οι «γυφτοχαρατζήδες», τώρα σε «αθεώνουν» οι βουλευταί κ' οι δήμαρχοι.

Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν «φούρνους με καρβέλια», δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ' τη σακούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, ον ήθελαν παρουσιάσουν.

Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει την φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού.

Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθοράν, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερων φορεί το προσωπείων κ' επιδεξιότερων τον κόθορνον.

Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησης, η καταπολέμησης του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψης της χρεοκοπίας.

[Από την εφημερίδα Ακρόπολη το 1896]

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Επικαιροποίηση ενεργειών του Προέδρου του Δ.Σ. της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 09/11/2011 ο κ. Βάρσος αναφέρθηκε, προ ημερησίας διατάξεως, στην πρόσφατη άδικη απόλυση της λογίστριας κ. Χρυσούλας Σιαμέτη, μετά από 14 χρόνια εργασίας και προσφοράς, από το Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» και ζήτησε να την επανεξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο!


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» κ. Α. Νικολέλης υποστήριξε ότι η εισήγησή του για λήξη της συνεργασίας με την κ. Σιαμέτη και την πρόσληψη του λογιστή κ. Αργύρη Τσακίρη σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. 47/2011, οφείλετε σε δύο βασικούς λόγους (1) η «μείωση» της αμοιβής στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί και (2) η «προτίμηση» να έχει δικούς του εξωτερικούς συνεργάτες μόνο!!

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση εισηγήθηκε, όπως το γραπτό αίτημα της κ. Χρυσούλας Σιαμέτη με θέμα «Αναίτια Απόλυση Προσωπικού» προς τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π. 46514 ημερομηνίας 27/10/2011, συζητηθεί ως «τακτικό θέμα» στην επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

ΟΙ ανωτέρω  ενέργειές σας  κ. Νικολέλη δημιουργούν τα κάτωθι εύλογα ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ τα οποία χρήζουν απάντησης:

1. Στην Συνεδρίαση του  Δ.Σ. στις 04/04/2011!.....αποφασίσθηκε (Α.Α. 47/2011), κατόπιν εισήγησης σας κ. Νικολέλη, να εγκριθεί η πρόσληψης του κ. Τσακίρη αναδρομικά!.....από 15/03/2011 έως 31/12/2011! ΓΙΑΤΙ;

2. Επίσης στην ίδια Συνεδρίαση του  Δ.Σ. αποφασίσθηκε (Α.Α. 49/2011), ότι δεν χρειάστηκαν λογιστικές εργασίες της κ. Σιαμέτη από την 01/01/2011 έως 04/04/2011!....με το αιτιολογικό ότι λόγω της μη άσκησης των αρμοδιοτήτων της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. δεν υπήρχε όγκος δουλειάς!.....και ως εκ τούτου ούτε οφειλόμενα προς αυτήν χρήματα! ΓΙΑΤΙ;

3. Η αμοιβή της λογίστριας κ. Σιαμέτη σύμφωνα με τα πρακτικά της Συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. στις 28/09/2011 ήταν 23.000,00 ευρώ ή 23.000,00 / 13 = 1.769,23 ευρώ / μήνα.

Η αμοιβή του λογιστή κ. Τσακίρη, που εγκρίθηκε στην ίδια Συνεδρίαση (Α.Α. 62/2011), ανέρχεται σε 17.325,00 ευρώ από 15/03/2011 μέχρι 31/12/2011 ή 17.325 / 9,5 = 1.823,68 ευρώ / μήνα!....είναι  ψηλότερη κατά  3,1%!....και ΟΧΙ  χαμηλότερη κατά 25% από την αμοιβή της λογίστριας όπως ισχυρίζεστε στα πρακτικά κ. Νικολέλη!! ΓΙΑΤΙ;

4. Το αιτιολογικό ότι λόγω της μη άσκησης των αρμοδιοτήτων της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. δεν υπήρχε όγκος δουλειάς από την 01/01/2011 έως 04/04/2011....διεγράφη από την μνήμη σας κ. Νικολέλη ξαφνικά!.....και προσλάβατε τον δικό σας κ. Τσακίρη  από τις 15/03/2011! ΓΙΑΤΙ;

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ (1) κ. Νικολέλη ότι ως Πρόεδρος του Δ.Σ της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. θα πρέπει να εφαρμόζεται πιστά και όχι κατά το δοκούν....τους κανόνες διακυβέρνησης Ανωνύμων Εταιρειών;; και (2) κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι θα πρέπει επί τέλους να δείξετε κάποια ευαισθησία  στην διαδικασία «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ» των προσλήψεων και όχι στην....κατά «ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ»!!