Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Καταχρεωμένος στην ΕΥΔΑΠ ο Δήμος Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ανάμεσα στα μεγάλα ποσά που χρωστούν οι Δήμοι των  Βορείων Προαστίων στην ΕΥΔΑΠ, το μεγαλύτερο είναι το χρέος του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, που φτάνει τα 1.934.034 ευρώ!


Δείτε σχετικό άρθρο της εφημερίδας Kifisia Press με τίτλο «Οι Δήμοι χρωστούν 350 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ!!»  στις 21/12/2012...πατώντας εδώ....

Το χρέος αυτό  προς την ΕΥΔΑΠ το «κληρονόμησε» ο  ενιαίος Δήμος Κηφισιάς από τον  πρώην Δήμο Νέας Ερυθραίας κατά την διάρκεια της «ζημιογόνου» θητείας της Δημάρχου Βασιλικής Ταμβάκη!   

Το παρασκήνιο για τον άνθρωπο των εξοπλισμών που «χάθηκε» από τη λίστα Λαγκάρντ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ποιος είναι ο Ανδρέας Ρωσσώνης, το όνομα του οποίου «σβήστηκε» από τη λίστα Λαγκάρντ;;

Εκτός από το γεγονός ότι είναι σύζυγος της εξαδέλφης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ποια είναι η ιδιότητά του και ο ρόλος του στους ελληνικούς εξοπλισμούς και ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό;


«Οπλας» από το Κολέγιο Αθηνών με «θαλάσσια προϋπηρεσία» στους εξοπλισμούς του Πολεμικού Ναυτικού, ο Ανδρέας Ρωσσώνης,Υπουργός ένας εκ των συγγενικών προσώπων του Γ. Παπακωνσταντίνου το όνομα του οποίου αφαιρέθηκε ως δια μαγείας από την λίστα Λαγκάρντ......



Ο «Κολεγιόπαις» Αντρέας Ρωσσώνης είναι πασίγνωστος στο χώρο της εξοπλισμών, καθώς εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει διάφορα ιταλικά οπλικά συστήματα, κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό (κανόνια και βλήματα uto Melara).  

Φιλανθρωπικό ημερολόγιο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το φιλανθρωπικό Ημερολόγιο 2013 της ζωγράφου Βαρβάρας Γεροδήμου με υπέροχους πίνακές της, μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, Ελευθερουδάκης, Public και Παπασωτηρίου.


Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού». 

Η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κόβει ο Δήμος Κηφισιάς για το νέο έτος 2013 αύριο Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 στις 11.00π.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς και η παιδική χορωδία του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας».


Ανοικτή πρόσκληση για την εκδήλωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου. Κατ ιδίαν προσκλήσεις, από ότι πληροφορηθήκαμε, δεν εστάλησαν.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 20/12/2012 στις 08.00μμ υπό την τελευταία Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με.......

- Την επικύρωση πρακτικών των Τακτικών Συνεδριάσεων  του Δ.Σ. στις 07/11/2012 και στις19/11/2012.
- Την λήψη αποφάσεων επί (6) εκτάκτων και (38) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.24 ημερομηνίας 17/12/2012.  

Μαθηματικό πρόβλημα για δυνατούς λύτες!

Γράφει o ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ένας αναγνώστης μας βάζει ένα Μαθηματικό πρόβλημα για δυνατούς λύτες: Θεόδωρος Πάγκαλος......


Τον Σεπτέμβριο 2010 έχει Εισόδημα: 640.632,2 ευρώ + Σύζυγος Εισόδημα: 206.538,07 ευρώ = 847.170,27 ευρώ. 

Για του λόγου το αληθές - http://www.tanea.gr//ellada/article/?aid=4595128

Έχει Καταθέσεις: 17.693,86 ευρώ + Σύζυγος Καταθέσεις: 15.168,49 ευρώ = 32.862,35 ευρώ και δηλώνει τον Σεπτέμβριο του 2011 ότι δεν έχει αγοράσει ακίνητα αλλά είναι κληρονομιά και ότι δεν έχει 7.500 ευρώ για το χαράτσι. 

Για τους δύσπιστους - http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=148874   

Νέο συλλεκτικό εικαστικό ημερολόγιο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο νέο συλλεκτικό εικαστικό ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2013, που κυκλοφορεί για έκτη χρονιά, ο εικαστικός δημιουργός Κώστας Ευαγγελάτος, παρουσιάζει μια σειρά εννοιολογικών σχεδιαστικών συνθέσεων με τίτλο «Ιδεογραφικές συλλήψεις-Ideographic concepts». Art-Est 2013.

Συλλεκτικό Ημερολόγιο 2013.

Πρόκειται για επιλογή έργων που έχει φιλοτεχνήσει στην Αθήνα, στην Νέα Υόρκη - κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών και θεωρητικών σπουδών του - και στο Παρίσι, τα οποία  έχουν εκτεθεί σε γκαλερί  και πολιτιστικούς χώρους του εξωτερικού, με επιτυχία από το 1985 μέχρι και πρόσφατα στο Παρίσι και το Σιατλ.   

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το 2012.....των μεγαλυτέρων επιχειρηματιών της χώρας!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Παρουσιάζουμε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που τορπιλίζει την δήθεν «φορολογική δικαιοσύνη» την οποία ζούμε, στο περιοδικό  UNFOLLOW που κυκλοφορεί.....την ώρα που οι πρόσφατα εκλεγμένοι δημοκρατικά ηγέτες μας, μας λένε να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι......αφήνουν ελεύθερα τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας να δηλώνουν εισοδήματα  κάτω από 31.000,00 ευρώ!!


Διαβάστε το ρεπορτάζ και θα καταλάβετε την «συστημική» αδικία που μαστίζει διαχρονικά την Ελλάδα....

« Στο τεύχος 13 του UNFOLLOW, που κυκλοφορεί, εξετάζουμε μια κομβική πλευρά του συστήματος ανισότητας που μαστίζει την Ελλάδα. Περιγράφουμε τεκμηριωμένα πώς άλλο ένα φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ εμφανίζεται και πάλι με το πρόσχημα της «μεταρρύθμισης», στην πραγματικότητα έρχεται να λεηλατήσει τα λαϊκά εισοδήματα, δίχως καμία απολύτως πρόθεση να φορολογήσει τον πραγματικό πλούτο!   
 

Τα νοσοκομεία που δέχονται ανασφάλιστους και άστεγους!


Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Οδηγίες για την περίθαλψη άστεγων και εξυπηρέτηση ανασφάλιστων.....για να ξέρουν όλοι τι μπορούν να κάνουν!

Α Σ Τ Ε Γ Ο Ι

Όσοι μένετε ή κυκλοφορείτε στην Αθήνα και δείτε κάποιον άστεγο στον δρόμο καλέστε το τηλ. 1960 (Κέντρο Στέγασης Αστέγων). Θα σας ζητηθούν πληροφορίες για το που ακριβώς βρίσκονται.  

Η Απομυθοποίηση του ευρώ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερα από 800 άτομα παραβρέθηκαν στη Στοά του Βιβλίου την Τετάρτη 19  Δεκεμβρίου 2012, στη Στοά του Βιβλίου, (Πεσμαζόγλου 5), στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητή Θεόδωρου Κατσανέβα  με τίτλο «Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ: 41 απαντήσεις για την επιστροφή στη δραχμή» που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη.

Καθηγητής Θεόδωρος Κατσανέβας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα εξαίρετο ντοκιμαντέρ εικοσάλεπτης διάρκειας στο οποίο  τεκμηριώνονται οι καταστροφικές συνέπειες του ευρώ για τη χώρα μας και καταγράφονται δηλώσεις επιφανών μελών της «συμμορίας της δραχμής», όπως οι Ζισκάρ ντ Εστέν, Πούτιν,  Φάρατζ, Κρούγκμαν, Ρογκόφ, Βέρνερ Ζινν, Ρουμπινί, Στίγλιτς, κλπ.  

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Βράβευση επιτυχόντω​ν στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.....

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλης Γκατσόπουλος», του Δημαρχείου Κηφισιάς, ο Δήμος Κηφισιάς και το Νομικό Πρόσωπο για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό «Δημήτριος Βικέλας», βράβευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των λυκείων της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Η αίθουσα αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσουν όλοι οι υπερήφανοι παππούδες και γιαγιάδες, οι ευτυχισμένοι γονείς και οι ικανοποιημένοι πρωτοετής πλέον φοιτητές, που «η επιτυχία τους δικαίωσε  τις προσπάθειες και τον αγώνα που κατέβαλλαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους, χωρίς τη στήριξη των οποίων, η πορεία προς την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης και για να τους υποσχεθεί τέλος ότι νιώθει την υποχρέωση απέναντί τους να εργαστεί αυτός  και συνεργάτες περισσότερο «για να βρείτε και εσείς δουλειά όταν αποφοιτήσετε».


Επίσης συνεχάρη «και τους αγαπητούς φίλους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων, που με την ακούραστη δουλειά τους, προετοίμασαν τους αυριανούς επιστήμονες του Δήμου Κηφισιάς».  

Η φωτό της ημέρας!


Τα παραμύθια του Τανκρέντι Μαραντέι!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το μήλο κάτω από τη μηλιά έπεσε κι ο Τανκρέντι Μαραντέι έμοιασε και στην γιαγιά του τη διάσημη και μοναδική Ροζίτα Σώκου και στην κόρη της και  μαμά του Ιρένε Μαραντέι.

Η Ελένη Μελέτη στο βήμα απευθύνει χαιρετισμό.

Έτσι μικρός - μικρός ακόμη έγραψε το πρώτο του βιβλίο «Ιστορίες και Παραμύθια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οδός Πανός».

Ειρήνη Νταϊφά, Ελένη Μελέτη, Μάριος Φραγκούλης, Ρένα Βασιλάκη.

Την επίσημη παρουσίασή του οργάνωσαν οι Φίλοι του Συλλόγου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και η δραστήρια πρόεδρός του Ελένη Μελέτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της  

Ένα δις ευρώ έχουν δεσμευθεί....από υποθέσεις σκανδάλων!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι δικαστικές αρχές στρέφουν όλες τις προσπάθειές τους, εκτός από την ποινική τιμωρία των εμπλεκομένων στα πολιτικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών, στις δεσμεύσεις περιουσιών και λογαριασμών τους.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» μόνον από τις έρευνες σε συγκεκριμένες υποθέσεις σκανδάλων έχουν δεσμευθεί, μέχρι σήμερα, σε λογαριασμούς και ακίνητα, χρηματικά ποσά που αγγίζουν το ένα δις ευρώ υπέρ του Δημοσίου.  
  

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σκάνδαλο εκατομμυρίων στον πρώην Δήμο Ερυθρών....σε έργο «φάντασμα»!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στον «αέρα» βρίσκεται έργο αξίας 2.142.000 ευρώ στον πρώην Δήμο Ερυθρών (Καλλικράτειος Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας), το οποίο θα έπρεπε σήμερα να έχει ολοκληρωθεί.

Η σκανδαλώδης υπόθεση την οποία αποκαλύπτει η zougla.gr ξεσκεπάστηκε κατόπιν παρέμβασης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια ελέγχου στους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων.


Πρόκειται για το έργο του δικτύου ύδρευσης της περιοχής, το οποίο σήμερα είναι ημιτελές και μη λειτουργικό. Μάλιστα πόρισμα-κόλαφος καταλογίζει ευθύνες σε τέσσερις υπαλλήλους της περιφέρειας Αττικής στους οποίους, μάλιστα, ασκείται πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος.  

Στην παγίδα του ΣΔΟΕ 4.500 φοροφυγάδες!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Νέες λίστες φοροφυγάδων ερευνά το ΣΔΟΕ, καθώς όπως όλα δείχνουν η «λίστα Λαγκάρντ» είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.


Μάλιστα κάποιες από αυτές, ενώ ήταν γνωστές αγνοήθηκαν χωρίς προφανή αιτία από τις αρχές για περίπου πέντε χρόνια.  

Gala Des Etoiles!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2013 στο θέατρο Badminton παρουσιάζεται  Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ με τα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, τιμώντας την επέτειο των είκοσι χρόνων από το θάνατό του.


Μια επιλεγμένη ομάδα από Αστέρια της Όπερας του Παρισιού - Etoiles, η υψηλότερη βαθμίδα διάκρισης για τους χορευτές του ιστορικού Μπαλέτου της παρισινής Όπερας - μαζί με 15 καταξιωμένους χορευτές του Paris Opera Ballet, παρουσιάζει ένα Gala με τις εντυπωσιακότερες χορογραφίες του.


Ο Νουρέγιεφ διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του για έξι χρόνια (1983 -1989), χαρίζοντας στο Μπαλέτο νέα δυναμική και κύρος.

Για δύο μοναδικές βραδιές, στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2013, οι κορυφαίοι σολίστ του μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, όλοι τους διακριθέντες σε θρυλικές χορογραφίες του Νουρέγιεφ, ερμηνεύουν μια ποικιλία αριστουργημάτων του κλασικού ρεπερτορίου.

Τα Αστέρια που πρωταγωνιστούν είναι η πολυτάλαντη Agnes Letestu και ο Stephane Bullion, ενώ μοναδική είναι η ερμηνεία του Jose Martinez και της Ludmila Pagliero στο «Mi Favorita».

ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ

Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1938 σ’ ένα βαγόνι της Υπερσιβηρικής αμαξοστοιχίας, κοντά στην πόλη Ιρκούτσκ. Ήταν το τέταρτο και τελευταίο παιδί της μουσουλμανικής στο θρήσκευμα οικογένειάς του και μεγάλωσε στην πόλη Ουφά, στη δημοκρατία του Μπασκορτοστάν. 


Ξεκίνησε την καριέρα του από τα διάσημα μπαλέτα Κίροφ, αφού πρώτα σπούδασε στην Ακαδημία Βαγκάνοβα του Λένινγκραντ (Σχολή των μπαλέτων Κίροφ) με καθηγητή τον Αλεξάντρ Πούσκιν, έχοντας εισαχθεί το 1955 σε ηλικία 17 ετών.  

Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να μην πληρώνει.....χωρίς απόδειξη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε ισχύ τίθεται από τις 12 Ιανουαρίου 2013 η αγορανομική διάταξη, η οποία δίνει το δικαίωμα στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών εάν δεν πάρουν πρώτα απόδειξη λιανικής. 


Η σχετική Αγορανομική Διάταξη έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και σύμφωνα με αυτή οι καταναλωτές μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν αν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής. Με την ίδια Διάταξη θεσπίζεται και ισχύει επίσης η πώληση των καυσόξυλων με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο αντί το κιλό.  

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο προϋπολογισμός 2013……εν μέσω κρίσης!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ.  Χιωτάκης στις 20/12/2012, είπε ότι ο προϋπολογισμός 2013 είναι προσαρμοσμένος  στις   συνθήκες της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας.

Πρόσθεσε, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται λόγω των συνεχών μειώσεων των εσόδων  της και γι’ αυτό χρειάστηκε να προσαρμοστεί πολλές φορές η σύνταξη του προϋπολογισμού  του Δήμου Κηφισιάς.


Πλέον, εκτός όλων των άλλων, ο προϋπολογισμός θα ελέγχεται στενά από το Ελεγκτικό  Συνέδριο και θα γίνονται νέες περικοπές αν λίγο παρεκκλίνει από την αρχική του μορφή.

Προϋπολογισμός  2013

Υποβάλλεται, συνέχισε ο κ. Χιωτάκη, ο προϋπολογισμός του Δήμου Κηφισιάς οικ. Έτους 2013 προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ισοσκελισμένος στα έσοδα και έξοδα αυτού, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις.  

Που πήγαν τα λεφτά μας;;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Όταν οι πολιτικοί είναι αποδεδειγμένα κατώτεροι των περιστάσεων, είναι ελάχιστη υποχρέωση μου η κοινοποίηση επιστολών επώνυμων ανδρών που δίδουν το στίγμα της ωμής  αλήθειας για τον διασυρμό και την υποβάθμιση των απλών Ελλήνων Πολιτών.


Ο ε.α. αντιναύαρχος κ. Κ. Γκορτζής εμφανίζεται με επιστολή του στον Π. Παναγιωτόπουλο και «κτυπά» για δεύτερη φορά  (επ)ερωτώντας «Που είναι τα λεφτά μας;». Προφανώς απάντηση δεν θα πάρει από άτομα-πολιτικούς που καλύπτονται από ασυλία και από κάποιους ψηφοφόρους.....


Η επιστολή αυτούσια:

Προς ΥΕΘΑ: ppanagiotopoulos@parliament.gr

Η επιστολή μου προκάλεσε πολλά σχόλια, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Το μόνο που δεν προκάλεσε είναι μια απάντηση, ένα ψέλισμα έστω εκ μέρους σας για τα αναφερόμενα. 

Foreign Policy: Οι 10 πιο ισχυροί άνθρωποι!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Bλάντιμιρ Πούτιν είναι ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά από τον.......«κανένα», σύμφωνα με έρευνα του think - tank της Eurasia Group, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foreign Policy. 


H ερώτηση που τέθηκε σε όσους συμμετείχαν στην έρευνα ήταν η εξής: «Ποιοι είναι οι πιο ισχυροί άνθρωποι; Η ισχύς ορίζεται ως μέτρο της δυνατότητας ενός ατόμου να επιφέρει από μόνος του αλλαγές που επηρεάζουν τις ζωές και τις τύχες πολλών ανθρώπων». 

Οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι οι ακόλουθες: 

1. Κανένας 
2. Βλαντιμίρ Πούτιν 
3. Μπεν Μπερνάνκε 
4. Άγκελα Μέρκελ 
5. Μπαράκ Ομπάμα 
6. Μάριο Ντράγκι 
7. Ξι Ζίνπινγκ 
8. Αγιατολάχ Χομεϊνί 
9. Κριστίν Λαγκάρντ 
10. Βασιλιάς Αμπντουλάχ.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Δημαιρεσίες 2013!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Προσήλθαν τα Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου) σήμερα  6 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00 (με/νή), για να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Ως  πλειοψηφούσα  Σύμβουλος του Επιτυχόντος Συνδυασμού η κ. Άννα Κορογιαννάκη κήρυξε την έναρξη του οργάνου, λέγοντας ότι σύμφωνα με την νομοθεσία θα πρέπει σήμερα, πρώτη Κυριακή του 2013, να διεξαχθούν οι ως άνω Δημαιρεσίες.  

Η κ. Κορογιαννάκη ευχήθηκε το καλύτερο για το 2013 και επισήμανε ότι κατά την πρώτη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποτελείτε από 41 Μέλη,  επικράτησε η συναντίληψη ότι όλοι ανήκουμε σε ένα Δήμο....με αποτέλεσμα να έχουμε επιτύχει 80% ομόφωνες αποφάσεις!


Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης ο οποίος αφού ευχαρίστησε την κ. Κορογιαννάκη και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη ξεκινάμε τις παρακάτω προβλεπόμενες διαδικασίες για το δεύτερο μέρος της θητείας του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου με την εκλογή