Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ενδιαφέρον άρθρο του Καθηγητή Ε. Τριβιζά για τον όρο «PIGS»!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι απόψεις του Ευγένιου Τριβιζά (καθηγητή εγκληματολογίας στην Μ. Βρετανία και συγγραφέα παιδικών βιβλίων) για τον όρο «PIGS»: Portugal - Italy Greece Spain συνοψίζονται.....


«Αντί να κρίνονται και να κατακρίνονται αποφάσεις ή ενέργειες συγκεκριμένων ατόμων, στιγματίζεται συλλήβδην έναs ολόκληρoς λαός. Το πιο επικίνδυνο στερεότυπο είναι η αμφισβήτηση της ανθρώπινης φύσης φυλών και εθνών».

Συνέντευξη: Χάρης Φεύγας, Διευθύνων Σύμβουλος στην Danone AE.!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Μπορεί στην παρούσα φάση να μην εξετάζουμε την εξαγορά κάποιας ελληνικής εταιρείας αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση». Αυτό υποστήριξε ο Χάρης Φεύγας, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα ΑΕ στην συνέντευξη που παρέθεσε στην Ισοτιμία.

Χάρης Φεύγας, Διευθύνων Σύμβουλος στην  Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα ΑΕ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον φετινό σχεδιασμό της εταιρείας αλλά και στην αισιοδοξία του ότι παρά τους χαλεπούς καιρούς η εταιρεία θα καταφέρει να εμφανίσει αύξηση πωλήσεων κατά 10%.

Η Μουσική μας ενώνει!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με μουσική και λόγο και τίτλο «Η Μουσική μας ενώνει» διοργανώνει το Εθνικό Ωδείο το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, στις  06.00μμ, στο Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Οδού Πειραιώς 138.

Μουσείο Μπενάκη.

Συμμετέχουν πάνω από 100 παιδιά και νέοι μουσικοί από τα μουσικά σύνολα, το τμήμα μελοδραματικής, την Παιδική Χορωδία  και άλλες χορωδίες του Εθνικού Ωδείου. Την επιμέλεια  των κειμένων έχει η Στέλλα Μακρυγιάννη ενώ την αφήγηση  η ηθοποιός - μουσικός Μάγδα Μαυρογιάννη.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 06/02/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε σχεδόν «πλήρης» απαρτία (απουσίαζε μόνο η κ. Χ. Αγουρίδα) η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι «3» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 5515 ημερομηνίας 03/02/2012.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

Από το Αρχείο...της Ελευθεροτυπίας!

Το παρακάτω είναι αντίγραφο από απόκομμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία την Τρίτη 09/05/1995, σχετικό με άρθρο-συνέντευξη που αρχικά είχε δημοσιευτεί 50 χρόνια πριν, δηλαδή το 1945, αμέσως μετά τον πόλεμο.


Τα συμπεράσματα......δικά σας!!

Ομιλία στο Κέντρο ΓΑΙΑ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

To Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Επιστήμη - Τεχνολογία - Οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα» διοργανώνει την ομιλία του Καθηγητή Φιλοσοφίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Βασίλη Καρασμάνη, με θέμα: « Η γέννηση της επιστημονικής σκέψης και τα μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα», την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στις 19.30 στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ στην Κηφισιά.

Σε κάποια μικρή χρονική περίοδο, από τα τέλη του εβδόμου αιώνα π.Χ. έως και τον έκτο αιώνα π.Χ., σε ένα μικρό μέρος της Μεσογείου πραγματοποιήθηκαν από τον μικρό ελληνικό λαό επιτεύγματα που σφράγισαν όλο τον μετέπειτα παγκόσμιο πολιτισμό, όπως η φιλοσοφία, η επιστήμη, τα μαθηματικά, η τέχνη, το θέατρο, η λογοτεχνία, η πολιτική, η ιστορία, και άλλα.

Ρεσιτάλ πιάνου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη, ο πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος - μαθητής του διάσημου Nikolai Petrov στο Κονσερβατόριο της Μόσχας και ο πρώτος πιανίστας στην ιστορία που ηχογράφησε τα περισσότερα σπουδαία έργα του Άγγλου συνθέτη, Josef Holbrooke - παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα.

Περιλαμβάνονται σονάτες από διάφορες περιόδους της μουσικής φιλολογίας, ενώ το ρεσιτάλ κορυφώνεται με την περίφημη Συμφωνία για σόλο πιάνο του Αλκάν, ένα από τα πιο μεγαλειώδη, πολύπλοκα και δύσκολα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου - τόσο δύσκολο που δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι παίζεται τόσο σπάνια...

Τιμές εισιτηρίων: 25 €, 20 €, 10 € .
Πακέτο Αρμονία των Αισθήσεων: Εισιτήριο συναυλίας + 25 €
Περιλαμβάνει το εισιτήριο της συναυλίας, είσοδο στην τρέχουσα έκθεση και δείπνο στο Café Merlin.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τι Νότια Αφρική...τι Ελλάδα: Η γεωγραφία και ο επικυρίαρχος αλλάζει!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Οι Γερμανοί, άσπονδοι φίλοι των Ευρωπαίων, αιματοκύλισαν δύο φορές την Ευρώπη προκαλώντας δύο παγκόσμιους πολέμους.

Η εμπειρία δίδαξε στους Γερμανούς ότι δεν τα βγάζουν πέρα στις μάχες σώμα με σώμα και γι' αυτό άλλαξαν σχεδιασμό!


Μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο κατέστρωσαν το νέο σχέδιο για την υποδούλωση των λαών της ηπείρου μας. Ξεκίνησαν με πρόσωπο αγαθό και κατάφεραν, χωρίς ιδρώτα και χωρίς πόλεμο, να προσαρτήσουν την Ανατολική Γερμανία αφού έπεισαν τους υπόλοιπους και σε λήθαργο ευρισκόμενους Ευρωπαίους.

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Πέμπτη 26/01/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά μέλη,  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και  «3» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 20/01/2012.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα....

Ομιλία του Δρ. Ιωάννη Λύρα στο Ecali Club!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/02/2012 η εκδήλωση - ομιλία του πλαστικού χειρουργού και επίτιμου πρόξενου της Βραζιλίας στην Ελλάδα Δρ Ιωάννη Λύρα στο Ecali club.

O Δρ. Ιωάννης Λύρας με τον Ηλία Φούτση.

Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας ήταν προσκεκλημένος της Ενώσεως Ελληνίδων Γυναικών Παλαιού Ψυχικού και του Ecali Club το οποίο φιλοξένησε την εκδήλωση στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Τζόρτζ Σόρος!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του «τρομοκράτη Χρηματιστή Τζόρτζ Σόρος».


Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο Σόρος διώκεται για απάτη, καθώς ενεπλάκη σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά!

Τι Δήμαρχο θέλουμε;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Η είδηση ήταν απλή: Στον αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ  των ομάδων Α΄ Εθνικής, Κηφισιάς-Παμβοχαϊκού, το προηγούμενο σαββατοκύριακο, οι παίκτες του Παμβοχαϊκού κατήγγειλαν την συμπεριφορά του Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη. Έκαναν  αναφορές για λογομαχίες και επιθετική συμπεριφορά στυλ «θύρας τάδε», από τον πρώτο δημότη μιας πόλης με ξεχωριστή ιστορία και υψηλή πολιτισμική αναφορά....Της Κηφισιάς!

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ με ποιόν τσακώνονται οι παίκτες μου. Δεν δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά» δήλωσε ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012, σελ.29)

Το τι ακριβώς έγινε, ούτε το γνωρίζουμε, ούτε είναι   αντικείμενο δημοσιογραφικής μας έρευνας. Ζητούμενο είναι η εικόνα και η σύγχρονη αντίληψη που πρέπει να διακατέχει τους σημερινούς ηγέτες.

Μουσικές Βραδιές!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

MCF  bar-resto του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.

Η Λία Βίσση συνεχίζει τις ξεχωριστές Μουσικές της βραδιές «Round midnight concerts - Black και White Lips» και το Φεβρουάριο, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 23:30 στο MCF  bar-resto του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.


Τραγουδά, παίζει πιάνο, σιγοντάρει καλούς της φίλους - ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς.

Είσοδος: Χωρίς εισιτήριο, ελάχιστη κατανάλωση 10 ευρώ το πρώτο ποτό, 2ο ποτό 7 ευρώ. (Τιμές: Ορεκτικά 5,00 - 6,00 ευρώ, Σαλάτα 7,00 ευρώ, Κυρίως 10,00 - 11,00 ευρώ)

Cuban Sundays στο MCF bar-esto! 

Τις Κυριακές 5, 12 και 19 του Φεβρουαρίου 2012, από τις 19:00 έως την 01:00 το πρωί, ο Κουβανός MC - DJ CHUCHO S.H.S και η Κουβανέζα χορεύτρια YILLIAN FERNANDEZ ηγούνται τριών βραδιών τραγουδώντας, παίζοντας και χορεύοντας SALSA, MERENGUE, BACHATA, CHA- CHA-CHA και REGGAETON.

Δωρεάν μαθήματα χορού μεταξύ 19:00 - 20:00!!

Θα σερβίρεται και ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΟ ΜΕΝΟΥ βασισμένο σε συνταγή του CHUCHO S.H.S με κουβανέζικες τηγανητές μπανάνες, ρύζι και κοτόπουλο  12,00 ευρώ.

Είσοδος: Χωρίς εισιτήριο, ελάχιστη κατανάλωση 10 ευρώ το πρώτο ποτό, 2ο ποτό 7 ευρώ, (μπύρα, κρασί 4 ευρώ).

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αντιδήμαρχοί μας – ένας χρόνος μετά!.....Νίκος Παναγιώτου.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Στον κ. Νίκο Παναγιώτου έχει ανατεθεί η ευθύνη της Χωροταξίας της Πόλης, η Πολεοδομία, ο αστικός σχεδιασμός και η παιδεία.
Στην κουβέντα μας για το τι έκανε το 2011 η απάντηση με ξάφνιασε...«Θα σου πω τι έγινε στους τομείς που μου ανατέθηκαν, αλλά τίποτε για το τι θα κάνω το 2012»!

Με τον κ. Παναγιώτου γνωριζόμαστε από τα γυμνασιακά μας χρόνια και ξέρω ότι όταν πει κάτι δύσκολα αλλάζει γνώμη, οπότε το άφησα να περάσει χωρίς σχόλιο.

Σμύρνη του 19ου αιώνα…το πιο κοσμοπολίτικο μέρος του κόσμου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ».

Η Σμύρνη, πανάρχαια πρωτεύουσα της Ιωνίας, είχε γίνει στα τέλη του 19ου αιώνα μια διεθνής πόλη. Πριν από το 1922 αριθμούσε 270.000 κατοίκους, που κατανέμονταν σε 140.000 Έλληνες, 80.000 Τούρκους, 12.000 Αρμένιους, 20.000 Εβραίους και 15.000 Ευρωπαίους. Η συντριπτική παρουσία του Ελληνικού στοιχείου έδινε στην πόλη ελληνικό χαρακτήρα, που τον υπογράμμιζε ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι η οικονομική και πολιτιστική της ζωή βρισκόταν στα χέρια του. Βλέπε σχετική φωτοπαρουσίαση...

Το «Sporting Club» των Ελλήνων.
 

Συμβολή στην κρίση της Ελλάδος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ανταποκρινόμενο στις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα, συμβάλλει με τη διάθεση ποσού έως και 100 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με στόχο τη βελτίωση των δυσμενέστατων συνεπειών της επιδεινούμενης κρίσης.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης δωρεάς, ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη μιας σειράς πιλοτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών στη χώρα.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Στα σκαριά η παγκόσμια επιτήρηση της πληροφόρησης...στο διαδίκτυο!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Δυσάρεστα νέα για όλο τον κόσμο του Internet αφού προωθείται, με διάφορα προσχήματα, η απαγόρευση της διάδοσης των πληροφοριών μέσω διαδικτύου. Σίγουρα οφείλεται σεβασμός στον πνευματικό κόπο (πνευματική ιδιοκτησία) όμως τα κρατικά όργανα και τα διάφορα Lobby δεν έχουν αποδείξει ότι ενεργούν στην πράξη προς την κατεύθυνση αυτή. Ουσιαστικά επιδιώκουν τον έλεγχο της πληροφορίας του κόσμου.


Η προώθηση του ελέγχου της πληροφορίας είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη κινητοποίηση οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου, οι οποίες διαμαρτύρονται ότι η όλη διαδικασία δεν διεξάγεται δημοκρατικά.

Ομιλία του Καθηγητή Σειραδάκη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» πραγματοποιήθηκε, η ομιλία του καθηγητή Αστρονομίας του ΑΠΘ Ιωάννη Σειραδάκη, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Επιστήμη - Τεχνολογία - Οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα» που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Γιάννης Σειραδάκης, Νίκη Γουλανδρή, Θεοδόσης Τάσσιος.
 .
Ο καθηγητής στο πρώτο μέρος της ομιλίας του, παρουσίασε την πρόοδο των αρχαίων Ελλήνων σχετικά με την επιστήμη της Αστρονομίας, τις ανακαλύψεις που καθόρισαν τη γνώση για τη θέση της Γης μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Ίππαρχο τον Ρόδιο, που θεωρείται από πολλούς ως ο πατέρας της Αστρονομίας.

Εντυπωσιακή πόλη μυρμηγκιών!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για να δουν πώς μοιάζει το εσωτερικό μιας φωλιάς μυρμηγκιών, μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλή τον καθηγητή Louis Forchi, έριξε τσιμέντο για 3 συνεχόμενες μέρες σε μια εγκαταλειμμένη φωλιά. Χώρεσαν 10 τόνοι τσιμέντο!

Μετά από έναν μήνα.....άρχισαν οι ανασκαφές και χρειάσθηκαν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν εντυπωσιακό!


Μια ολόκληρη πόλη, με δρόμους, κατοικίες και εξαερισμό. Όλα δείχνουν σαν να ήταν σχεδιασμένα από αρχιτέκτονα. Αυτή η κολοσσιαία πόλη δημιουργήθηκε με την σκληρή εργασία ολόκληρης της κοινότητας των μυρμηγκιών, που αποδείχτηκε εξαιρετικά εκπαιδευμένη, πειθαρχημένη και προσηλωμένη στον σκοπό της.

Το κτίσμα καλύπτει 50 τετραγωνικά μέτρα και έχει 8 μέτρα βάθος. Για να χτιστεί, τα μυρμήγκια αναγκάσθηκαν να μετακινήσουν 40 τόνους γης!

Απολαύστε το βίντεο..... πατώντας εδώ...  

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 31/01/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  «2» εκτάκτων και «16» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 4020 ημερομηνίας 26/01/2012.

Τα (2) έκτακτα θέματα αφορούσαν την προμήθεια αλατιού ύψους 8.000,00 ευρώ και την εκκίνηση κωδικών του ψηφισθέντος προϋπολογισμού. Ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «15» από τα «16» τακτικά θέματα επί τροχάδην!......και χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

Τα εν ΔΗΜΩ…..εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης του Κ.Σ. Νέας Ερυθραίας!

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας συνήλθε τη Δευτέρα 30/01/2012 με μία ώρα καθυστέρηση στο κτήριο της Σπύρου Λούη και Πίττα, υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη.
Ο λόγος της καθυστέρησης απλός και κατανοητός. Συνέπεσε με τη συνεδρίαση του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας». Όμως εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι η εν λόγω αίθουσα φιλοξενεί μόνο τις συνεδριάσεις του Κ.Σ. Νέας Ερυθραίας, ενώ τις λοιπές μέρες και ώρες είναι  πάντα κενή.
Αλλά η οργάνωση και ο συντονισμός στο Δήμο μας έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα  που το  κατάφεραν ακόμη και αυτό! Να συμπέσουν οι δύο συνεδριάσεις!

Πάμε Σινεμά;

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Πάμε Σινεμά»; είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με τον κινηματογράφο. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό.


Έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης.