Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

«Moscow Times»: Αναγεννησιακό σκίτσο με τους Ευρωπαίους ηγέτες κάνει το γύρο του κόσμου!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με μία φωτογραφική σύνθεση του Αλεξέι Μπουντάγιεφ κυκλοφόρησε το σημερινό φύλλο των «Moscow Times». 


Στη σύνθεση παρουσιάζονται - μέσω Photoshop βεβαίως -  η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ σε ρόλο πατρόνας σε μαγειρείο, η Άνγκελα Μέρκελ σε ρόλο μέγαιρας, ο Αντώνης Σαμαράς με ευλύγιστη μέση υποκύπτων, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον ρόλο του πληθωρικού φεουδάρχη, ο Ολάντ σε εκδοχή αδιάφορου «ξεβράκωτου», στο βάθος ο Μπαρόζο ως ιησουίτης καλόγερος και ο Βλαντιμίρ Πούτιν με αλεπουδίσια φάτσα σε ρόλο Κυανοπώγωνα.  

Daily Mail: Εάν η Κύπρος πέσει στα χέρια της Ρωσίας.....η Δύση θα έχει χάσει τη μάχη στο νέο Ψυχρό Πόλεμο!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με αυτό τον τίτλο η βρετανική ταμπλόιντ αναλύει τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από μια πιθανή αδράνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αδυναμία της να διασώσει οικονομικά την Κύπρο.


Η οικονομική αδυναμία της Δύσης μετατράπηκε σε «αχίλλειος πτέρνα της» αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει «η αδράνεια άφησε ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται σε καίρια στρατηγική θέση να κινδυνεύει να πέσει στα ρωσικά χέρια. Η οργή των Κυπρίων να βλέπουν μία ευρωπαϊκή επιδρομή στις περιουσίες τους, τους στρέφει σε αναζήτηση ενός εναλλακτικού οικονομικού σωτήρα......την Ρωσία».  

Η Άγκελα Μέρκελ θυμάται....



Ο Προβόπουλος καλείτε στη Βουλή να εξηγήσει γιατί αρνήθηκε το «αίτημα» της Κύπρου για οικονομική ενίσχυση;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε νέα βάση τίθεται η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπειτα από την μερική ταύτιση απόψεων και τη σχετική συμφωνία μεταξύ των κ.κ. Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου, το μεσημέρι της Παρασκευής στην Βουλή. 

Αφορμή για τη συνάντηση δόθηκε από τις εξελίξεις στην Κύπρο και την πρόταση μομφής των ΑΝ.ΕΛΛ κατά του κ. Στουρνάρα, για την οποία ο κ. Καμμένος ζήτησε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. 


Αποτέλεσμα της συζήτησης και πρώτο δείγμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων είναι η κοινή τους πρόταση για κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αρνήθηκε την οικονομική ενίσχυση που ζητήθηκε από την Κύπρο ως αντιστάθμιση των ζημιών από το PSI - σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις κορυφαίου πολιτικού στελέχους του ΔΗΣΥ.   

Καταθέσεις στην Κύπρο τον Ιανουάριο 2013!



ΜΗΠΩΣ ο πραγματικός στόχος είναι οι 14 τόνοι χρυσού της Μεγαλονήσου;;

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η πρόταση που έγινε για την Κύπρο από το Eurogroup είναι τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά «παράλογη» και γι αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα, μήπως τελικά αυτό που κρύβεται πίσω από όλη την Κυπριακή κρίση να είναι η επιθυμία για την κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσού της Κύπρου;


Το άρθρο από το «Voice of Russia» θέτει κάποια εύλογα ερωτήματα: 

- Γιατί είναι τόσο ειδική η περίπτωση της διάσωσης της Κύπρου;
- Γιατί προτιμούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ωθήσουν την Κύπρο προς την πτώχευση βάζοντας «χέρι» στις καταθέσεις;  

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στην Τράπεζα Πειραιώς «κατέληξαν» τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζα!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στην Τράπεζα  Πειραιώς κατέληξε το «πακέτο» των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα. Με τις ανακοινώσεις της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι  εν Ελλάδι λειτουργίες των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών περνούν στον έλεγχο του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος γιγαντώνεται. 


«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά την συνεδρίαση του Γενικού του Συμβουλίου στις 22 Μαρτίου 2013, ενέκρινε την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα», ανακοίνωσε το Ταμείο, προσθέτοντας ότι  η συναλλαγή τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.


Ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η τράπεζα ανταποκρίθηκε στην ανάγκη να προστατευτούν οι καταθέσεις και να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.  

Ηθικό-οικονομισμός: Το νέο δόγμα Μέρκελ - Σόιμπλε!......του Αντώνη Καρακούση.

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

«Ηθικό-οικονομισμός».....αυτό είναι το νέο γερμανικό δόγμα, το δόγμα Μέρκελ - Σόιμπλε που έρχεται να ξεπλύνει τις ντροπές της κρίσης του χρεοκοπημένου νεοφιλελεύθερου μοντέλου που διέλυσε όλες τις οικονομίες της προηγμένης Δύσης.


Οι παραγωγοί της φούσκας, οι εμπνευστές της δομημένης μόχλευσης και της γιγάντωσης των χρηματοπιστωτικών εργαλείων παγκοσμίως κατασκευάζουν τώρα ένα νέο εσωτερικό εχθρό προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι, αλλά το μόνο που θα κάνουν είναι να διαλύσουν την Ευρωζώνη. 

Τρεις όρους έως τη Δευτέρα θέτει η ΕΕ στην Κύπρο!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τρεις όρους έθεσε η Ε.Ε. στην Κύπρο, και η Λευκωσία θα πρέπει έως τη Δευτέρα να ανταποκριθεί πλήρως διαφορετικά θα διακοπεί η ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών από το ELA, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή» της Κύπρου.


Ειδικότερα, η Ε.Ε. ενημέρωσε ήδη την Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα πρέπει να εκπληρώσει τρεις προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο στις Βρυξέλλες.  

Απορρίφθηκε από την τρόικα το σχέδιο για τη Λαϊκή Τράπεζα;;

Γραφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Απορρίφθηκε από την τρόικα το σχέδιο που κατήρτισε η κυβέρνηση της Κύπρου για τη Λαϊκή Τράπεζα, όπως αναφέρουν πληροφορίες οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί. 


Όπως είχε μεταδώσει και νωρίτερα το Capital.gr προς νέο αδιέξοδο οδηγούνται οι εξελίξεις στην Κύπρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από κοινοτικά στελέχη, η τρόικα που βρίσκεται στο νησί, φέρεται να μην αποδέχεται το εναλλακτικό σχέδιο που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση και επιμένει στο αρχικό πλάνο ή σε μια δικαιότερη λύση. 

Paul Krugman: Η κατάσταση στην Κύπρο είναι πλέον ξεκάθαρη.....

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman έγραψε στο προσωπικό του blog για το πρόβλημα της Κύπρου. Διαβάστε την μετάφραση του κειμένου:


«Η κατάσταση στην Κύπρο είναι πλέον ξεκάθαρη και αυτό δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό!


Στον αντίποδα, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει καταφέρει να συνδυάσει όλα όσα πήγαν στραβά σε άλλες χώρες....

1. Τράπεζες εκτός πραγματικότητας. Τεράστιο τραπεζικό σύστημα – στοιχεία ενεργητικού 8 φορές το ΑΕΠ - βασισμένο σε ένα μοντέλο προσέλκυσης offshore κεφαλαίων με υψηλά επιτόκια και μεγάλες ευκαιρίες για φοροαποφυγή / φοροδιαφυγή.  

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στην «παρέα» Τσοχατζόπουλου και ο Υπουργός Χάσικος;;

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μετά την, προ δύο ημερών,  «δήλωση - σοκ» του Yπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτη Χάσικου στο πρωινό του MEGA......

«ότι σε επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Κύπρου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup έγινε γνωστό ότι η Τρόικα δεν δέχεται το σχέδιο «Β» για τη διάσωση της Κύπρου και ότι οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή «ίσως να μην ξανανοίξουν»!!


ήρθαν στην επικαιρότητα διάφορες συμπτώσεις - διασυνδέσεις και διαπλεκόμενα συμφέροντα όπως:

« Η εμφάνιση του Χάσικου στο υπουργείο άμυνας από το 1999 μέχρι το 2001 όταν φαίνεται να ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές των μιζών (μετά τους S300 ακολούθησαν οι TOR), δεν μπορεί να ήταν τυχαία. Τους αμέσως επόμενους μήνες (μετά τον διορισμό του Χάσικου στο υπουργείο άμυνας), ξέσπασε και η κυπριακή φούσκα του χρηματιστηρίου, στην οποία συμμετείχαν ενεργά διάφορα στελέχη του ΔΗΣΥ. 

Κύπρος - Καταθέσεις: 60.000 Άγγλοι χάνουν 190 εκατ......οι Ρώσοι καταθέτες χάνουν 1,7 δις ευρώ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση τις ιστορίες  Βρετανών, οι οποίοι περιγράφουν οργισμένοι την περιπέτειά τους, καθώς οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι που είχαν καταθέσει τα χρήματά τους στην Κύπρο.    

Οι συνολικές καταθέσεις των Βρετανών στην Κύπρο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ανέρχονται σε 1,9 δις ευρώ και οι συνολικές απώλειες ενδέχεται να φτάσουν τα 190 εκατ. ευρώ. 



Η Σίρλεϊ Μπρούκς με καταγωγή από το Μάντσεστερ, μιλώντας στην «Daily Mail», αναφέρει πως είναι οργισμένη, καθώς από τα λεφτά που είχε συγκεντρώσει για τα γεράματά της, θα χάσει περίπου 18.000 ευρώ. «Δεν νομίζω πως πρέπει να τα πληρώσουν αυτά τα λεφτά οι άνθρωποι που δεν ευθύνονται για την κρίση» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Κατεπείγουσα εξυγίανση της «Λαϊκής» Τράπεζας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Κατεπείγουσα κατάθεση και άμεση ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος ζητά η Κεντρική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο  διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης.

  
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει εισηγηθεί την κατεπείγουσα κατάθεση και άμεση ψήφιση σε Νόμο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με την εξυγίανση και ανάκαμψη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, αναφέρει ανακοίνωση της εποπτικής αρχής.   

«Ανακάλυψαν» την έκθεση μαϊμού του Σόιμπλε για να καλύψουν τις ευθύνες Στουρνάρα!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η χθεσινή «αποκάλυψη» της έκθεσης Σόιμπλε που «αποδείκνυε» ότι ο Χριστόφιας είχε συμφωνήσει με το κούρεμα στην Κύπρο, εκτός από την υποστήριξη της προπαγάνδας των κεδροσκόπων που υπηρετεί ο Σόιμπλε, είχε και άλλον, άμεσο στόχο: Την αθώωση Στουρνάρα για την άθλια θέση που κράτησε στο Eurogroup!.....οποίος είπε «Ε, αφού είχε συμφωνήσει ο Χριστόφιας, εγώ θα έλεγα όχι;;»


Μιλάμε για τον απόλυτο γκαιμπελισμό, που εκτός από την εξυπηρέτηση του Στουρνάρα, υπηρετεί και όλους αυτούς που ενορχήστρωσαν το σενάριο του κουρέματος για να αποκομίσουν δισεκατομμύρια εντός λίγων ημερών, όπερ και έγινε.  

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η Κύπρος είναι έτοιμη για όλα;;

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

H Kύπρος είναι έτοιμη ακόμα και να φτάσει μέχρι και σε έξοδο από την Ευρωζώνη τις επόμενες ώρες αν το Eurogroup και ειδικά η Γερμανία δεν δεχθούν την συμφωνία με την Ρωσική Ομοσπονδία για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν έλλειψη κεφαλαίων λόγω του ελληνικού «κουρέματος» των ομολόγων που βούλιαξε τα τραπεζικά ιδρύματα του νησιού.


Οι πληροφορίες από την Μόσχα είναι ότι Κύπρος και Ρωσία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία (αρκετά ζητήματα είναι ακόμα εκκρεμή, αλλά το γενικό πλαίσιο έχει κατ' αρχήν συμφωνηθεί), αλλά η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί υπό έγκριση από το Eurogroup για να τελειώσουν όλα ομαλά.  

Η γελοιογραφία του μήνα!


«Ξεκάθαρο» μήνυμα Κάμερον για Κύπρο!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής η τοποθέτηση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον όσον αφορά το θέμα του κυπριακού κουρέματος:


«Το πρόγραμμα εγγύησης των καταθέσεων πρέπει να τηρείται»,  υποστήριξε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση αφού διακυβεύονται και εκατομμύρια καταθέσεων βρετανών πολιτών.  

Financial Times: Εξετάζει τέσσερα πιθανά σενάρια για την Κύπρο!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το πρώτο σενάριο αφορά στη συμμετοχή της Ρωσίας στη διάσωση. Η εφημερίδα βλέπει δύο πιθανές οδούς ανάμιξης της Μόσχας: συμφωνία που θα περιλαμβάνει πρόσβαση στο φυσικό αέριο ή ρωσική εξαγορά κυπριακής τράπεζας.


Όσον αφορά το πρώτο ενδεχόμενο, σημειώνεται ότι υπάρχει αβεβαιότητα για το πότε και πόσα έσοδα θα προκύψουν, ενώ για το δεύτερο αναφέρεται ότι πιθανότερη θα ήταν η εξαγορά της Λαϊκής από την Gazprombank.  

Ολοκληρώνεται το «plan Β» της Κύπρου με εμπλοκή και της Ρωσίας;;

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ήδη από χθες κυκλοφορούν στις παρυφές του διεθνούς Τύπου πληροφορίες - που δεν έχουν όμως επιβεβαιωθεί - και θέλουν τη ρωσική πλευρά, να συμμετέχει στη διάσωση των κυπριακών τραπεζών επίσημα, με αντάλλαγμα ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (μάλλον τη Λαϊκή Τράπεζα), αλλά και εγγυήσεις μέσω ομολόγων, συνδεδεμένων με το φυσικό αέριο της Κύπρου.  

Σύμφωνα με αυτές τις πρώτες πληροφορίες, η ρωσική χρηματοδότηση θα καλύψει τουλάχιστον ένα μέρος των 5,8 δις ευρώ, που «αποδίδει» η λύση του κουρέματος, ενώ πρόσθετη χρηματοδότηση θα προκύψει μέσω «εσωτερικού δανείου», που ενδεχομένως θα περιλάβει και διαθέσιμα των ασφαλιστικών Ταμείων της Μεγαλονήσου. 

Ο υπουργός Οικονομικών Μ. Σαρρής στη Μόσχα.

Χθες ο  Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βλ. Πούτιν είχαν 30λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ στη Μόσχα βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαρρής όπου και είχε έναν πρώτο γύρο επαφών με τον Ρώσο ομόλογό του, Anton Siluanov. 

Το Στάλιγκραντ της Μέρκελ και του Σόιμπλε!.....του Μάχη Ανδρονοπούλου.

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το σχέδιο του Βερολίνου ήταν σχεδιασμένο από καιρό. Αμέσως μετά την επίσκεψη – αστραπή που έκανε στην Κύπρο, στις 11 Ιανουαρίου 2011, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγο μετά τη συμφωνία της Λευκωσίας με το Ισραήλ για την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου της περιοχής. Ο στόχος ήταν γεωπολιτικός και στον δρόμο εμπλουτίστηκε χάριν της ακατάσχετης βουλιμίας του Βερολίνου: μετατροπή της Κύπρου σε οικονομικο-πολιτικό προτεκτοράτο και έλεγχος των ενεργειακών της πόρων. 


Το σχέδιο ήταν απλό και στηριζόταν στην ευκολία με την οποία  το Βερολίνο πέρασε από τρεις Έλληνες πρωθυπουργούς τη μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο. Με τα αλλεπάλληλα κουρέματα του ελληνικού χρέος που μεθόδευσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «μεταδόθηκε» (contagion) ο ιός του ελληνικού χρέους στις κυπριακές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα. 

Ποιος θα σταματήσει τη Γερμανία;

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η υπόθεση του «κουρέματος» των καταθέσεων στην Κύπρο, ανάγκασε και τους πλέον δύσπιστους να αντιληφθούν ότι ο υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνος για την Ευρώπη αλλά και για την παγκόσμια οικονομία είναι η Γερμανία.


Για πρώτη φορά είδαμε να επιβάλλεται «κούρεμα» καταθέσεων, να αμφισβητείται το ιερό δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας και της περιουσίας, επιλογή που υπαγορεύθηκε από το Βερολίνο. Μεθόδευση ανάλογης έμπνευσης με τα κατοχικά δάνεια που επέβαλαν οι Γερμανοί στις κατακτημένες χώρες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αν όχι ίδια. 

Κύπρος: Κατηγορηματικό ΟΧΙ στις επιταγές της Τρόικας!!

Γράφει Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Δεν πέρασε από το κυπριακό κοινοβούλιο, όπως αναμενόταν, το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων. 


Οι 19 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, του κυβερνώντος κόμματος του  Αναστασιάδη  ψήφισαν «απών», ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν οι 36 βουλευτές της αντιπολίτευσης.   

Όλα τα κόμματα που τοποθετήθηκαν (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι) τάχθηκαν ενάντια στο νομοσχέδιο για το «κούρεμα».   

Κατά την διάρκεια της συγκλονιστικής συνεδρίασης της Κυπριακής Βουλής...... 

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Γερμανικό «casus belli» στη Ρωσία και.....πλήγμα στον Ελληνισμό!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Όσο περνούν οι ώρες και η εικόνα ξεκαθαρίζει, τόσο πιο πολύ πειθόμαστε ότι η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο έχει πολιτικά κίνητρα και όχι οικονομική λογική. Επί της ουσίας όμως, αυτό συνεπάγεται ένα επίσημο «casus belli» της Γερμανίας προς τη Ρωσία, κάτι που δεν μπορεί να περάσει έτσι......


Οι αντιδράσεις στις χρηματαγορές ανά τον κόσμο είναι βίαιες καθώς σπάει ένα «ταμπού» που ίσχυε μέχρι σήμερα και τηρούσαν όλοι απαρέγκλιτα, μέχρις ότου έρχεται η Γερμανία της Μέρκελ που είναι πλέον καταφανές ότι έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις της και τη γεωπολιτική της βαρύτητα και κάνει το απονενοημένο.....Δεν μιλήσαμε τυχαία στη βασική μας παρέμβαση στο θέμα μέχρι τώρα, για «νταβατζήδες του γεωπολιτικού τίποτα»!  

Ο ωμός εκβιασμός που δέχτηκε η Κύπρος.....έχει και «ουρά»!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τεράστια είναι τα αποθέματα Φυσικού Αερίου στην Κύπρο, δήλωσε σε συμπόσιο στις 15/03/2013 ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ κ. Χαράλαμπος Έλληνας!!


Τα έξι τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ που έχουν μέχρι στιγμής….αδειοδοτηθεί (2, 3, 9, 10, 11 και 12) μπορεί να περιέχουν αποθέματα φυσικού αερίου της τάξης των 40 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (tcf), δήλωσε ο  κ.  Χαράλαμπος Έλληνας, τονίζοντας ότι με την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών, η Κύπρος θα μπορούσε το 2020 να εξάγει υγροποιημένο ΦΑ της τάξης των 2 tcf ετησίως.  

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της τακτικής συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 11/03/2013 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Γεωργίου Αγουρίδα στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε πλήρης απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» προ ημερησίας θέμα και «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.11309 ημερομηνίας 07/03/2013.

ΕΧΕΙ δημιουργηθεί σοβαρό θέμα σχετικά με τις εισηγήσεις των θεμάτων που έρχονται στους Συμβούλους. Στο Δήμο λειτουργεί ένα φωτοτυπικό και λόγω οικονομίας σε χαρτιά συμφωνήθηκε να στέλνονται ηλεκτρονικά τα θέματα.