Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η «οδύσσεια»…….της Κοινοτικής Συμβούλου....κατά την 2η Τακτική Συνεδρίαση του Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Την 2η Τακτική του Συνεδρίαση είχε την Τρίτη 08/03/2011  και  ώρα 07.00μμ   το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας  Νέας Ερυθραίας  στο Σπίτι του Αθλητισμού της οδού Σπύρου Λούη & Πίττα, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για  τα παρακάτω θέματα:
1. Προτάσεις για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κηφισιάς.
2. Χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων (στερεοφωνικό συγκρότημα μικρής ισχύος) στο κατάστημα «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΚΑΦΕ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ χωρίς παρασκευαστήριο»  της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΦΕ Α.Ε.Ε. με δ. τ. STARBUCKS  επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη αρ. 125 και Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία, για το έτος 2011.
Όπως μας κατήγγειλε η κ.  Κόνιδα Σωτηρία Κοινοτική Σύμβουλος  Νέας  Ερυθραίας της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως», έλαβε τηλεφωνικό μήνυμα γύρω στις 12.00 το μεσημέρι από τον Πρόεδρο του  Κοινοτικού Συμβουλίου κ.  Α. Ξενάκη  για αλλαγή της ώρας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων! Η  Συνεδρίαση καθορίστηκε στις 02.00μμ.

Η κ. Κόνιδα Σωτηρία προσήλθε κανονικά στην ώρα της αλλά το κτήριο ήταν κλειδωμένο! Μετά από μία εύλογη παραμονή έξω από το κτήριο αποφάσισε να επικοινωνήσει με συνάδελφο της για την  τύχη της εν λόγω Συνεδρίασης. Με έκπληξή της άκουσε ότι συνεδρίαζαν στο γραφείο του Προέδρου στο Δημαρχείο διότι εκεί ήταν ποιο ζεστά!.......φαίνεται ότι το επίπεδο θέρμανσης στο Σπίτι του Αθλητισμού δεν ικανοποιεί......τις ανάγκες του κ. Προέδρου! 
Η κ. Σ. Κόνιδα προσήλθε στο γραφείο του Προέδρου διότι είχε τις προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φώς» για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2011 του Δήμου Κηφισιάς, τις οποίες έπρεπε να καταθέσει. Παρόντες ήταν μόνο επτά Κοινοτικοί Σύμβουλοι!
Οι άλλοι Σύμβουλοι τι απέγιναν κ.  Πρόεδρε,  χάθηκαν στον χιονιά ή δεν ειδοποιήθηκαν; Δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν ειδοποιήθηκαν σκοπίμως.  Είμαι όμως βέβαιος ότι πρόκειται περί προχειρότητας και νοοτροπίας καφενείου!.
Ο γράφων  προσήλθε κανονικά στις 07.00μμ στο Σπίτι του Αθλητισμού  της οδού Σπύρου Λούη & Πίττα, αλλά μετά δυσκολεύτηκε να επιστρέψει στο σπίτι του από τα ακραία καιρικά φαινόμενα!
Ας σοβαρευτούμε λίγο……η χώρα μας δεν πρέπει να λειτουργεί μόνο μεταξύ 15 και 35 βαθμών κελσίου! Ποία είναι η γνώμη σας κ. Πρόεδρε;

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η Αλήθεια παράγει Μέλλον!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Ίσως ο άνθρωπος χρειάζεται τον μεγάλο χρόνο ζωής του για να προλάβει να ωριμάσει. Ως μικρό παιδί αντιλαμβάνεται τα πράγματα ανάμεσα στη φαντασία και τη πραγματικότητα. Αδυνατεί τότε να διακρίνει το φανταστικό από το συγκεκριμένο. Στην πορεία, κατά κανόνα κατανοεί το περιβάλλον και επίσης τα δικά του όρια.

Την Αλήθεια επιχειρεί εσαεί να ανακαλύψει ο άνθρωπος αλλά και δυσκολεύεται ενίοτε παράλληλα να αποδεχθεί. Βέβαια τι είναι Αλήθεια και πόσο η υποκειμενικότητα την θολώνει ή την παραποιεί είναι επίσης ένα διαρκές ζητούμενο.

Παρατηρώντας κανείς την καθημερινότητα διαπιστώνει την αντιφατικότητα στην προσέγγιση της Αλήθειας. Ο καθείς και η Αλήθεια του και μάλιστα στολισμένη με την βεβαιότητά του όποιου την ισχυρίζεται.

Πρώτο επιφανειακό συμπέρασμα «η Αλήθεια κρύβεται καλά» ή «η Αλήθεια είναι πολυπρόσωπη και υποκειμενική». Η Αλήθεια της αντικειμενικής πραγματικότητας όμως υπάρχει, αλλά ενώ αναζητείται, αποκαλυπτόμενη ενοχλεί και την απωθούμε.

Προφανώς περιέχοντας επώδυνα στοιχεία αποκρούεται από το ανώριμο είναι. Την Αλήθεια την θέλει, την εννοεί ως ευχάριστο χάδι στα αυτιά, ειδάλλως προτιμά να την κηρύξει απορριπτέα.

Σήμερα οι έλληνες πρέπει να βρούμε τον εαυτόν μας - πράγμα δύσκολο βέβαια - και με αυτόν να αντιμετωπίσουμε την κρίση.

Το αποκαλούμενο Μνημόνιο δεν αποτελεί τον όλον του προβλήματος αλλά δυστυχώς μέρος του μεγέθους που επιβάλλεται να υπερβούμε. Και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο. Αυτή την μεγάλη Αλήθεια πρέπει να ενστερνιστούμε και όχι απλώς να κατανοήσουμε.

Να αντιληφθούμε δηλαδή ότι το Μνημόνιο που σε λίγο ή έστω πολύ αργότερα θα παύση ισχύον και θα μας εγκαταλείψει, δεν θα αποδειχθεί αρκετό για να εξαφανίσει εν τω μεταξύ, το σύνολο των όσων απαιτούνται για να αποκτήσουμε ένα Κράτος αντάξιο των παιδιών μας και του μέλλοντός τους.

Πρέπει σίγουρα, εμείς μόνοι να επανιδρύσουμε την Δημοκρατία μας, να εξυγιάνουμε τα κόμματα, να κτίσουμε ένα Κράτος που προπάντων θα το σεβόμαστε εμείς, να σεβαστούμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το περιβάλλον , να φροντίσουμε την δημόσια υγεία, να απελευθερώσουμε και να προσδώσουμε περισσότερη ποιότητα στην παιδεία. Να συμμετάσχουμε και να συμβάλλουμε διαρκώς ως πολίτες στις εξελίξεις που επιθυμούμε κοκ.

Γκάντι: «Πρέπει να γίνεις η αλλαγή, που θέλεις να ιδείς στο κόσμο»

Την Αλήθεια πλέον πρέπει να την δούμε και να την συνειδητοποιήσουμε ολόκληρη χωρίς ηθελημένες σκιάσεις στα ενοχλητικά σημεία της. Ο δρόμος είναι μακρύς, ανηφορικός, επίπονος αλλά με οδηγό την αδήριτη ανάγκη της γυμνής Αλήθειας πιθανότατα θα καταστεί νικηφόρος.  Ειδάλλως;

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μουσείο Γουλανδρή Κηφισιά.

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια πολύ όμορφη βραδιά πλημμυρισμένη με τις μελωδίες  της γνωστής ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα,  διοργάνωσε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στις 26/02/2011 στην Κηφισιά, ο Διεθνής Οργανισμός, Inner Wheel, που δραστηριοποιείται σε 103 χώρες από το 1924 και επί 43 χρόνια στη χώρα μας, επιδεικνύοντας στη μακρόχρονη διαδρομή του, μεγάλο έργο προσφοράς στον άνθρωπο.


Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του εθελοντικού οργανισμού κ. Κίρκη Νικολοπούλου, αναφέρθηκε και στους σκοπούς που εξυπηρετεί ο διεθνής οργανισμός…..

«Η φιλία, η κατανόηση και η αλληλεγγύη είναι ο σκοπός του International  Inner Wheel. Αυτόν υπηρετούμε ως εθελόντριες του οργανισμού, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ. Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Μουσείου για την παραχώρηση του χώρου καθώς και την κ. Δάρρα για την αφιλοκερδώς παρουσία της στη συναυλία».

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Αθλητών με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ). H Ομοσπονδία αριθμεί 40 χρόνια από την ίδρυσή της και Πρόεδρός της είναι η κυρία Φαίδρα Σπανού.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τελικά......λεφτά υπάρχουν! Μέρος 2ο....

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Είναι εμφανές ότι η Γερμανία αρνείται να εγκαταλείψει την ιδιαίτερα σκληρή της στάση έναντι της χώρας μας και προσπαθεί να εξασφαλίσει με τον πλέον σίγουρο τρόπο τα συμφέροντα των τραπεζών / πιστωτών μας, εξ ου και η ξαφνική απαίτηση για έμπρακτες εγγυήσεις......περί αυτού πρόκειται στην πραγματικότητα....ύψους 50 δις ευρώ!

Παρ όλες τις πρόσφατες φιλότιμες προσπάθειες του Παπανδρέου στο Βερολίνο....βρήκε μπροστά του ένα τοίχο! Με ευγένεια και τακτ η Γερμανίδα καγκελάριος του ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα στο ζήτημα του χρέους! Δηλαδή έκανε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την αγορά ομολόγων και την χορήγηση δανείων στις χώρες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους ώστε να αγοράσουν πίσω μέρος των υποχρεώσεών τους!

Το μόνο ζήτημα που άφησε ανοικτό ήταν η επιμήκυνση στην αποπληρωμή των 120 δις. που μας έδωσαν όταν υπογράψαμε το μνημόνιο!.

Σε αντιδιαστολή  νομίζω ότι ήρθε η ώρα η Ελλάδα να διεκδικήσει από την κ. Μέρκελ που το «παίζει» σιδηρά κυρία!......τα οφειλόμενα από την Γερμανία τεράστια ποσά για επανορθώσεις και αποζημιώσεις από τη γερμανική κατοχή της χώρας μας......όπως τις περιγράφει ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ GEO στο.......


Σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης» η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα:

- 7,1 δις  δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.

- Την εξόφληση του κατοχικού δανείου που κατέβαλε το 1942 ύψους 3,5 δις δολαρίων, πλέον τους τόκους.

- Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής.

- Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν τα γερμανικά στρατεύματα και οφείλουν να μας τα επιστρέψουν.

Συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης» ξεπερνούν σε σημερινή αξία τα 162 δις ευρώ πλέον οι τόκοι που «κυριολεκτικά» θα έλυναν το  πρόβλημα του χρέους που μαστίζει την χώρα μας!
 
Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, με διάφορες μεθοδεύσεις, κατάφεραν μέχρι τη σύναψη της οριστικής συνθήκης ειρήνης (2 συν 4) που υπεγράφη στη Μόσχα το 1990, να αναβάλλουν την εξόφληση του χρέους τους προς την Ελλάδα!

Από το χρονικό αυτό σημείο και μετά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι παραπάνω αναφερόμενες οφειλές είναι απαιτητές από τη χώρα μας.

Είναι πλέον εθνική  ανάγκη η ίδρυση ενός  «Συντονιστικού Οργάνου» το οποίο μαζί με  την Ελληνική Κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα το ζήτημα της διεκδίκησης των αποζημιώσεων από την Γερμανία μέσα στα πλαίσια των «συχνών» διμερών επαφών του κ. Παπανδρέου μετά της κ. Μέρκελ!........η οποία μας κατηγορεί δημόσια σαν προβληματικούς την ώρα που μας χρωστά πέραν των 162 δις ευρώ!

Η βαθιά οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας από το τέλος του 2009 αντιμετωπίζεται όχι μόνο με συγκράτηση και περικοπή δαπανών, αλλά και με είσπραξη των οφειλομένων και ιδίως εκείνων που οφείλει και ως ηθική αποζημίωση να καταβάλει η Γερμανία, που είχε καταστρέψει την χώρα μας και μάλιστα σχεδόν ολοσχερώς! 

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Προσόντα x Κακοβουλία = Γινόμενο αρνητικό!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Το ταλέντο, η εξυπνάδα, η καλλιέργεια του πνεύματος, η ευχάριστη εικόνα, τα ετοιμόλογα αντανακλαστικά, η άνεση απέναντι στο κοινό και στον φακό και άλλα χίλια προσόντα όχι μόνο δεν απουσιάζουν αλλά κατακλύζουν την προσωπικότητα του κ. Λαζόπουλου.

Ελκύει την προσοχή των πολλών και μάλιστα ενός κοινού σε ώρα συνήθως διάθεσης προς χαλάρωση και διασκέδαση, όπου τα κριτήρια ατονούν και τον διευκολύνουν να πολιτευθεί ασύστολα.

Γνωρίζω ήδη πάρα πολλούς οι οποίοι αρνούνται να τον παρακολουθήσουν ενώ παράλληλα δεν είναι καθόλου λίγοι όσοι στήνονται απέναντι στην οθόνη της TV χάνοντας ασυναίσθητα μέρος της αισθητικής, του χιούμορ που διαθέτουν, της εν γένει ποιότητάς τους.

Αναμιγνύοντας έντεχνα πρόσωπα που αυτό-εξευτελίζονται δημοσίως και καθημερινώς, με πολιτικούς και σοβαρούς παράγοντες της δημόσιας ζωής προχωρεί σε παραλληλισμούς και εξευτελιστικούς σχολιασμούς.

Σχολιασμούς ανεπίτρεπτους όσον αφορά τα πρόσωπα της πρώτης κατηγορίας τα οποία προφανώς αδυνατούν να προφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους εξευτελίζοντάς τα από το βήμα της εκπομπής του.

Αφήνει έμμεσα να εννοηθεί πως αυτός πρωτίστως και οι θεατές του επίσης οι οποίοι γελώντας θεωρείται ότι τον επιδοκιμάζουν να αισθάνονται το ίδιο έξυπνοι (!) και υπεράνω (!) όσων κρίνονται.

Τέλος το εξαιρετικά επικίνδυνο προέρχεται από την ισοπεδωτική, επιφανειακή, επιπόλαια, φθηνή και ανάγωγη κριτική που ασκεί στα πολιτικά πρόσωπα παρασύροντας ίσως εύκολα μέρος, του μεταφερόμενου εκεί στο στούντιο κοινού του, αλλά και μέρος  εκείνου που τον απολαμβάνει από τηλεοράσεως.

Προσωπικά νομίζω πως για την ηθική αποδιάρθρωση της κοινωνίας μας δεν είναι αμελητέα η συμβολή και του εν λόγω κυρίου. Και όλα αυτά με το αζημίωτο.

Δεν υπάρχει πιστεύω επίορκος πολιτικός και διαπλεκόμενος συνάμα, που ασκώντας πολιτική και μάλιστα τόσο λαϊκίστικη όπως ο κ. Λαζόπουλος , με την άνεση που του προσφέρει το γυαλί, να αποκόμισε τόσα πλούτη.

Σας προτείνω να προσέξετε τα μάτια του πόσο φθόνο περιέχουν για τους πολιτικούς που εργολαβικά ανέλαβε λες να εξοντώσει!          

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Τελικά...λεφτά υπάρχουν! Μέρος 1ο ....

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μόλις προ ημερών, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» έγραψε ότι οι Έλληνες έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, ύψους 600 δισεκατομμυρίων ευρώ!


Αν υπολογίσουμε και τις καταθέσεις που βρίσκονται στο Λονδίνο, στο Λουξεμβούργο, στο Λιχτενστάιν, στην Κύπρο, στα νησιά Cayman, στο Hong Kong, στην Singapore, τότε μιλάμε για πλούτο, όχι αστεία!

Οι  εν λόγω καταθέσεις «εξωτερικού» υπό μορφή μετοχικών χαρτοφυλακίων, μετρητών κτλ. των HNWI (High Net Worth Individual) ή (Άτομα Υψηλού Καθαρού Πλούτου) Ελλήνων αντιπροσωπεύουν  ένα τεράστιο «εθνικό πλούτο»  για μια χώρα που βρέθηκε στα όρια της χρεοκοπίας .

Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο σοβαρή, αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν και οι «εγχώριες» καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που το μέγεθος τους, παρά τις εκροές των τελευταίων μηνών, κυμαίνεται γύρω στα 210 δισεκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της Western Europe Wealth Database της Merrill Lynch προβλέπουν ότι το 2011 περίπου 103.000 HNWI  Έλληνες που αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας, διατηρούν «εγχώρια» μετοχικά κεφάλαια ύψους 92 δισεκατομμυρίων ευρώ!....δηλαδή περίπου το 45% των «εγχώριων» καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι χιλιάδες  HNWIs ως πατριώτες και πιστοί Έλληνες το ολιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν για την Πατρίδα τους είναι να «προσφέρουν σαν εθνική χορηγία» ένα 10% των εν λόγω μετοχικών χαρτοφυλακίων τους τα οποία αξιοποίησαν πλήρως τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια!....... χωρίς να τους επηρεαστούν μετρητά, τιμαλφή, σπίτια, αυτοκίνητα κτλ., για να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος του χρέους της χώρας που παλεύει με ένα σωρό «ενέργειες» να γλιτώσει από την μέγγενη του μνημονίου!

Προσβλέποντας στην πατριωτική ευθιξία των χιλιάδων Ελλήνων «Ατόμων Υψηλού Καθαρού Πλούτου»......αναμένομε!