Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Μεγάλη Ιστορική Ειρωνεία!

Δίκτυο εθελοντισμού για δωρεά μαθήματα μέσω διαδικτύου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η πρωτοβουλία των δωρεάν μαθημάτων εξαπλώνεται με γρήγορο ρυθμό σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι εκατοντάδες μαθητές από τα Ιωάννινα έως την Λάρισα και από την Δράμα έως το Λασίθι παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα στο σχολείο μετά την λήξη του ωραρίου!


Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι δωρεάν μαθήματα έχουν αρχίσει ή πρόκειται να γίνουν σε περισσότερες από 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Στην Κηφισιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ τη ζωή στη θάλασσα για παιδιά 4 - 6 ετών και τους....γονείς τους.

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά,  ζωντανεύουν τα ζώα της θάλασσας!


Παιδιά και γονείς γίνονται φαροφύλακες και καπετάνιοι, αναζητούν τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, παίζουν με ήχους και χρώματα, κατασκευάζουν το δικό τους ζωάκι.

Ώρες: 11.00πμ και 01.00μμ.
Διάρκεια εργαστηρίου: 1.30 ώρα
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ / παιδί και 2 ευρώ / γονέας

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο:  210-8015870 εσωτ. 515.
Υπεύθυνη κρατήσεων: Κα Κωσταντίνα Διακάκη στο e-mail: kdiakaki@gnhm.gr  

Τρίτη έως και Παρασκευή 9.00πμ - 03.00μμ.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στα ελληνικά και στα αγγλικά!

Ημερομηνίες διεξαγωγής του εργαστηρίου: 10/3 (ελληνικά), 31/3 (ελληνικά), 5/5 (ελληνικά) 26/5 (αγγλικά) και 9/6 (ελληνικά).

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΕΛάρα....των θαυμάτων!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Θρίαμβος της ομάδας της Λευκωσίας, νίκη με 1-0 επί της Λιόν (4-3 στα πέναλτι) και πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League!


Είναι το μεγαλύτερο από τα εθνικόφρονα σωματεία της Κύπρου μας. Η εξέδρα του εκπέμπει εθνοπρέπεια και αναπνέει γαλανόλευκα! Και μάλιστα ανάγκασε όλη την αθλητική οικογένεια της Ευρώπης να του υποκλιθεί.

Νίκησε στην κανονική διάρκεια του αγώνα την πολύπειρη γαλλική Λιόν με 1-0, χάρη στο γκολ του Γκουστάβο Μαντούκα, πήγε το ματς στην παράταση καθώς είχε ηττηθεί στη Γαλλία με το ίδιο σκορ και εκεί, μίλησε η ελληνική ψυχή του Διονύση Χιώτη, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και έστειλε στην σελήνη μαζί με τον Frank Sinatra….τους οπαδούς της ομάδας του και ολόκληρη την Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ!

Χίλια μπράβο στους ποδοσφαιριστές και σε όλη την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ, που έκανε τους πάντες......να παραμιλάνε!

Μιλάμε εδώ για μια τεράστια έκπληξη στην ιστορία του θεσμού, αλλά και μια πανάξια νίκη για την ελληνοκυπριακή ομάδα, η οποία συνεχίζει να «βγάζει μάτια» με τις εμφανίσεις της.

Ο θαυμασμός και η περηφάνια όλων των Ελλήνων σας συνοδεύουν στα προημιτελικά του Champions League!

Χίλια μπράβο και πάλι!! 

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής!

Γράφει ο  ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τετάρτη 06/03/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  των «9» εκτάκτων και «9» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 9648 ημερομηνίας 01/03/2012.

Τα  «9» έκτακτα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

1.  Άσκηση ανακοπής στο Ειρηνοδικείο Κορίνθου σε διαταγή πληρωμής κατά του Δήμου ποσού 17.477,00 ευρώ της εταιρείας που προμηθεύει γάλα στον Δήμο. Αποφασίστηκε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση μετά από συζήτηση της Νομικής Υπηρεσίας με τον αντίδικο για την μη άσκηση ένδικων μέσων και διακανονισμό. Εγκρίθηκε.

2. Έγκριση πίστωσης 45.448,00 ευρώ για προμήθεια βραχιόνων φωτιστικών του Δήμου. Εγκρίθηκε.

3. Έγκριση πίστωσης 204,20 ευρώ. Εγκρίθηκε.

4. Έγκριση πίστωσης παλαιών οφειλών. Εγκρίθηκε.

5. Έγκριση αποζημιώσεων λόγω ρυμοτομίας ποσού 1.000.000,00 ευρώ. Εγκρίθηκε.

6. Έγκριση πίστωσης δεδουλευμένων στο προσωπικό. Εγκρίθηκε.

7. Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2012 για σύμβαση μίσθωσης έργου κλπ. Εγκρίθηκε.

8. Έγκριση ένστασης κατά της διακήρυξης προμήθειας τηλεσκοπικών κάδων απορριμμάτων. Εγκρίθηκε η εισήγηση της Τ.Υ. για απόρριψη της ένστασης

9. Διαβίβαση πρακτικού αξιολόγησης ανοιχτού διαγωνισμού για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης ποσού 80.000 ευρώ. Εγκρίθηκε.

Πάρθηκαν επίσης «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «7» από τα «9» τακτικά θέματα….χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες! 

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Δρυός πεσούσης πας ανήρ και «πάσα γυνή» ξυλεύεται!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Φαίνεται ότι έχει γίνει του συρμού η μόδα του κατεπείγοντος!

Αν αυτό είναι δικαιολογημένο για τα τεκταινόμενα στην Βουλή των Ελλήνων για τα Μνημόνια 1 και 2 και τους εφαρμοστικούς νόμους τους…..μπορεί να δικαιολογηθεί και για γνωστές επαναλαμβανόμενες ενέργειες;


Αφορμή για το ερώτημα....μου έδωσε μια εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που συζητήθηκε την Τετάρτη 22/02/2012 στο  Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς:

Γιατί κ. Χιωτάκη δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ;

Για την αντιγραφή ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 ο Ν. Μ. έκανε μισή ώρα να βρει θέση για  παρκάρισμα σε ακτίνα κοντινή του Δημαρχείου ώστε να μπορέσει με το καρότσι του να εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες που στεγάζεται ο Δήμος.

Κουτσά, στραβά τα κατάφερε. Φτάνοντας στην είσοδο του Δήμου σπάει ο διάολος το ποδάρι του και συναντάει το Δήμαρχο να βγαίνει.

Με την ορχήστρα των Κυκλάδων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την πιο πρόσφατη δουλειά τους που είναι αφιερωμένη στη μουσική για τον κινηματογράφο παρουσιάζουν ο Νίκος Κυπουργός και η Ορχήστρα των Κυκλάδων στις 17 Μαρτίου 2012 στις 20.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


Στη συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γνωρίζοντας τη Μουσική και τους Μουσικούς», το οποίο σχεδίασε και επιμελείται ο Γιώργος Κουμεντάκης, θα ακουστούν συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ηχεί συναγερμός!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ 

Ο συναγερμός ηχεί στην διαπασών. Ο κίνδυνος μεγάλος και τον αντιλαμβάνονται πλέον όλοι. Πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους λόγοι δημιούργησαν το μεγάλο κενό. Οι αναβολές εμπλουτισμού με νέο αίμα του πολιτικού συστήματος από τους υπερασπιζόμενους τη θέση τους στην κομματική επετηρίδα το αποδυνάμωσε καίρια.


Οι παρατάσεις ζωής που πήρε επανειλημμένως ο κύκλος ζωής της λεγόμενης περιόδου της μεταπολίτευσης οριστικά τώρα κλείνει. Μια νέα εποχή ανοίγει. Ίσως, για ευνόητους λόγους, θα έπρεπε, θα ήταν προτιμότερο, να είχε μεθοδευτεί το οργανωμένο πέρασμα στη μετά-μεταπολιτευτική περίοδο αλλά δυστυχώς μας προέκυψε βιαίως και μας επεβλήθη από τα πράγματα.

Συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Κηφισιάς – Πολιτείας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Ροταριανός Όμιλος Κηφισιά - Πολιτεία και η Πρόεδρός του Βέρα Μπίρπου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνουν Πανηγυρική Συνεστίαση στο ξενοδοχείο Semiramis την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 στις 21.00.

Ημέρα της Γυναίκας.

Θα μιλήσει η τ. Πρόεδρος του Ομίλου Αναστασία Μιχαήλ με θέμα «Η Γυναικεία Μορφή στην Ιστορία της Τέχνης».

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο - Πως οι ταβερνιάρηδες κλέβουν στο ζύγισμα!


Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Άπειρα τα τεχνάσματα του Έλληνα! Το περιστατικό το «αλιεύσαμε» στο www.alkimosarchive.blogspot.com.....το οποίο με την σειρά του το «ψάρεψε» στο www.taxalia.blogspot.com.

Θαυμάστε την ευρηματικότητα κάποιων «επαγγελματιών»...Τέλος Αυγούστου, διακοπές οικογενειακές με φίλους του, σε παραθαλάσσιο γνωστό θέρετρο. Σε κλασική ψαροταβέρνα παραγγελία για γεύμα και συν τοις άλλοις τρία (3) κιλά περίπου ψάρια από αυτά που ονομάζουμε «πρώτα».


Ζύγισμα μπροστά μας. Κάποιος από την παρέα πηγαίνει προς την τουαλέτα, περνώντας δίπλα από την κουζίνα, όταν ακούει από ένα χώρο της κουζίνας που προφανώς ετοίμαζαν τα ψάρια τη φράση: «Έχε το νου σου στην Αλβανίδα μην ξεχάσει να βγάλει τα μολύβια από τα ψάρια».

Το νέο Fiat Panda κατακτά τη διάκριση «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

O μεγάλος νικητής της διαδικασίας ανάδειξης του Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012 ήταν το νέο Fiat Panda στον θεσμό που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά.


Στην εκδήλωση για την τελική φάση της ψηφοφορίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το Fiat Panda απέσπασε την πρώτη θέση με διαφορά 20 βαθμών από τον δεύτερο φιναλίστ, «κερδίζοντας» τους εκλέκτορες με τα ξεχωριστά προϊοντικά χαρακτηριστικά του, όπως ο συνδυασμός οικονομίας, οικολογίας και επιδόσεων με τους downsized κινητήρες βενζίνης 0,9 και 1,2 λίτρων και πετρελαίου 1,3 λίτρων, η ασύγκριτη πρακτικότητα και πολυχρηστικότητα στην καθημερινή συμβίωση, αλλά και η υψηλή κατασκευαστική ποιότητά του.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μήπως ήρθε η ώρα για νέους πολιτικούς;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Πριν λίγες ημέρες με κάλεσαν σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό για να συμμετάσχω σε  μια συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Πριν μπούμε στο στούντιο με ρώτησε ο συντονιστής της συζήτησης: «Εσύ τι είσαι, μνημονιακός ή αντιμνημονιακός»;

Πριν από πολλά χρόνια σε ρωτούσαν αν είσαι αριστερός, δεξιός ή ΠΑΣΟΚ.
Πριν από λίγα χρόνια δεν ρωτούσαν τίποτα!....ή σε ρωτούσαν πότε πήγες τελευταία φορά στην Μύκονο.....
Τώρα πλέον η ερώτηση αφορά την στάση σου απέναντι στο μνημόνιο. Και συμβαίνει το εξής: Στο αντιμνημονιακό μπορεί να συμπέσεις με υποστηρικτές του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και  οι  «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. 

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 28/02/2012 στις 08.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «7» τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» προ ημερησίας θέματος και «4» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 8944 ημερομηνίας 23/02/2012.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία αλληλεγγύης για εξεύρεση εργασίας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες «επιτυχημένοι επιχειρηματίες» Ελληνο-αμερικάνοι,  Ελληνο-καναδοί, Ελληνο-αυστραλοί και Έλληνες της διασποράς που μπορούν να βοηθήσουν - την εγκλωβισμένη σε ιστορικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες Ελλάδα - προτιμώντας ένα Έλληνα εργαζόμενο για κάθε διαθέσιμη θέση (μερικής ή πλήρους απασχόλησης) στις επιχειρήσεις τους.


Γι' αυτό δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.hireagreek.com, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι δημιουργούν ένα προσωπικό λογαριασμό και καταχωρούν το Βιογραφικό τους Σημείωμα και οι εργοδότες  από όλο τον κόσμο να αναρτούν αγγελίες θέσεων εργασίας! 

Η Ελλάδα κοιτίδα ενός άλλου κόσμου!

Για την αντιγραφή ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.