Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 18/01/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 28 τακτικά και 13 απόντα μέλη του Δ.Σ. η συνεδρίαση ξεκίνησε με....

- την  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου

- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως

- την λήψη αποφάσεων επί (1) εκτάκτου και (22) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.1 ημερομηνίας 13/01/2012.

Ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και (1) κάλεσε τους άπορους Δημότες να επικοινωνούν με το γραφείο του όταν παίρνουν ειδοποιητήρια από την ΔΕΗ για διακοπή του ρεύματος! Ο Δήμος, συνέχισε, έχει στείλει στην ΔΕΗ εξώδικο που συνοδεύεται από κατάλογο ονομάτων 259 κατοίκων (μέχρι σήμερα) που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος! (2) ανέφερε ότι στην περιοχή Κηφισού η ΕΥΔΑΠ θα εγκαταστήσει μια μικρή υδροηλεκτρική μονάδα (3) ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ έχει προβεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης στα «τροχόσπιτα» που ανήκαν σε σεισμόπληκτους!....στα οποία τώρα διαμένουν παράνομα διάφορα άτομα!

Στην συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως πρώτος τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε ότι:

(1) από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Νέα Ερυθραία

(2) μεταξύ των Δήμων της Αττικής τα αποτελέσματα του προγράμματος ΕΣΠΑ «εξοικονομώ» για την Νέα Ερυθραία και Κηφισιά ήταν πολύ καλά!

Ακολούθησε ο κ. Βάρσος ο οποίος σχολίασε, υπαινισσόμενος τον Αντιδήμαρχο κ. Κύρλο, ότι η συμπολίτευση κάνει  στείρα αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση!....με διάθεση συγκρουσιακή και αλαζονική! Τα «λάθη» να μην είναι καταδικαστέα αλλά συγχωρητέα!

Επίσης ανέφερε ότι τα δέντρα που κόπηκαν  στην οδό Στροφιλίου 11 ήταν σάπια!....και πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα τα αντικαταστήσει άμεσα!

Στην συνέχεια η κ. Συνοδινού έκανε απολογισμό του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2011!.....λέγοντας ότι όλοι είμαστε εδώ με γνώμονα το καλό της Πόλης μας! Σχετικά με τις προτάσεις της παράταξης «Πόλη Φως» κατά την διάρκεια του 2011 και ειδικά τις προτάσεις της σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα καμία δεν έγινε αποδεκτή!.....μόνο δύο εισηγήσεις έγιναν αποδεκτές όλο τον χρόνο!

Επίσης η κ. Συνοδινού ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των χωροταξικών μελετών!....διότι η αίσθησής της είναι ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις! 

Ο κ. Κανακάκης ακολούθησε λέγοντας ότι (1) ουσιαστικά δεν επιβάλλεται «τιμωρία» για την κοπή δέντρων! Αντί προστίμων να επιβάλλεται η άμεση αντικατάσταση των παράνομα κομμένων  δέντρων! (2) επικρατεί «ασυδοσία» στην τροφοδοσία ορισμένων καταστημάτων στην Κάτω Κηφισιά διότι δεν γίνεται ορισμένη ώρα το 24ωρο με αποτέλεσμα να δημιουργείται  κυκλοφοριακό χάος!.....ειδικά στην περιοχή του Supermarket Θανόπουλος!

Ο κ. Σφαντός αναφέρθηκε στα τροχόσπιτα των σεισμοπλήκτων στα οποία διαμένουν μη σεισμόπληκτοι αλλά άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας! Ο Δήμος θα πρέπει να επανασυνδέσει το ρεύμα προσωρινά μέχρις ότου βρεθεί στέγασή τους αλλού!

Ο κ. Σιδέρης παρατήρησε ότι λόγω των περικοπών το 2012 αναμένεται  να υπάρξει μείωση των προσλήψεων κατά 70% στην Επιτροπή Πρασίνου!......με ότι αυτό συνεπάγεται στην επιτήρηση και συντήρηση του πρασίνου!

Επίσης ο κ. Σιδέρης έκανε σφοδρή επίθεση στις τοπικές εφημερίδες και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Κηφισιά» η οποία σχολίασε ότι οι προϊστάμενοι της Επιτροπής Πρασίνου επέδειξαν αργά αντανακλαστικά στην πρόσφατη περίπτωση κοπής δέντρων στην οδό Τατοίου! Φαίνεται ότι η εφημερίδα έχασε το «μέτρο» των πραγματικών γεγονότων και της άμεσης κινητοποίησης του Δήμου!

Ο κ. Τσούλος πήρε μετά τον λόγο και ενημέρωσε το σώμα  ότι για την  διακοπή της ηλεκτροδότησης των τροχόσπιτων που «ανήκαν» στους σεισμόπληκτους υπάρχει  εισαγγελική απόφαση! Στην συνέχεια ρώτησε τον Αντιδήμαρχο κ. Ξυπολυτά γιατί οι υπάλληλοι του Δήμου βάζουν ανεξέλεγκτα πρόστιμα στους Δημότες χωρίς να εξετάζουν τα πραγματικά αίτια της ρύπανσης!

Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος ο οποίος σχολίασε τα λεγόμενα του κ. Βάρσου λέγοντας ότι το Δ.Σ. είναι ένας δημοκρατικός θεσμός στον οποίον εμφανίζονται, πολύ φυσιολογικά, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις!....οι οποίες δυστυχώς συνοδεύονται με αποχωρίσεις Δημοτικών Συμβούλων από την αίθουσα! Πολύ αμφιβάλω για το κλίμα που επικρατεί στο Δ.Σ......διότι στην τελική δεν θα μείνει κανένας Δημοτικός Σύμβουλος στην αίθουσα!

Ο κ. Τσιλιγκίρης αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται από τα φορτηγά τροφοδοσίας στην Κάτω Κηφισιά το οποίο η Δημοτική Αστυνομία παρακολουθεί με τα ολιγοστά μέσα που διαθέτει  και  κάνει ότι μπορεί!....επιβάλλοντας μάλιστα και τα ανάλογα πρόστιμα!

Ο Αντιδήμαρχος κ Ξυπολυτάς παραδέχθηκε ότι επεβλήθησαν πρόστιμα σε  3 – 4 περιπτώσεις που βασίστηκαν σε λανθασμένα στοιχεία!

Ολοκληρώνοντας την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε:

- Φαίνεται ότι στον Δήμο Κηφισιάς ασχολούμεθα με τα τρέχοντα θέματα χωρίς δυστυχώς να υπάρχει επίγνωση ότι οι επιχορηγήσεις μειώνονται συνεχώς! Οι μειωμένες οφειλές προς τον Δήμο από την Κεντρική Διοίκηση δημιουργούν συρρίκνωση πόρων με αποτέλεσμα το πλαίσιο στο οποίο κινούμεθα να είναι στο χαμηλότερο δυνατό σημείο! Πόροι από την Κεντρική Διοίκηση μειώθηκαν κατά  30%! Από τα προγράμματα  ΕΣΠΑ η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πάρει μόνο το 20%.....στο οποίο θα συμβάλουν και οι  Δήμοι!

- Τα Τεχνικά Έργα του Δήμου δυστυχώς είναι πενιχρά! Ο Υπουργός κ. Γιαννίτσης είναι τεχνοκράτης και όχι πολιτικός....για αυτό και κοιτάει απλά τα νούμερα!!

- Οι εισηγήσεις της αντιπολίτευσης είναι πάντοτε αποδεκτές αλλά όχι υλοποιήσιμες λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου!

- Για την  κοπή των δέντρων στην οδό  Τατοΐου παρουσίασε  άδεια που εξέδωσε το Δασαρχείο!....αλλά επειδή τα δέντρα ήταν πάνω σε πεζοδρόμιο θα έπρεπε να  είχε δοθεί άδεια του Δημαρχείου!

- Γενικό πολεοδομικό που να καλύπτει και τους τρεις πρώην Δήμους είναι αναγκαίο και θα πραγματοποιηθεί εντός του 2012!

Κατά τα άλλα το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2012.....ήταν αισιόδοξο!

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε στο σώμα ότι ετοιμάζεται κανονιστική απόφαση με συγκεκριμένο ωράριο για τα φορτηγά που ξεφορτώνουν σε Supermarkets!

Ακολούθησε η λήψη αποφάσεων επί (1) εκτάκτου και (22) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται παρακάτω:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κατά Ευαγγελάτον εκδόσεις τέχνης και ποίησης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο  ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης, πολυμορφικός εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος συνεχίζοντας την εκθεσιακή του παρουσία κυρίως σε ομαδικές εκθέσεις φέτος, πρόκειται να παρουσιάσει σε πολιτιστικούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού τις εκδόσεις τέχνης, ποίησης και αισθητικών δοκιμίων του που ήδη κυκλοφορούν με επιτυχία.

Η αρχή θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου  2012 στις 12.30, που θα παρουσιαστεί στον  ΙΑΝΟ-Αλυσίδα Πολιτισμού, το ετήσιο συλλεκτικό του Ημερολόγιο ART-EST, με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ».

Στην εκδήλωση ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και συγγραφέας του βιβλίου «Η αισθητική ενατένιση του Κώστα Ευαγγελάτου - Δοκίμιο εικαστικού ήθους», εκδοτικές Συλλογές, θα προσεγγίσει αισθητικά τις προσωπογραφίες του καλλιτέχνη, ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Αγραπίδης θα αναφερθεί κριτικά σε όλα τα συλλεκτικά Ημερολόγια του πού έχουν εκδοθεί από την Αrtline and Gennesis της Θεσσαλονίκης, θα γίνουν προβολές των έργων τέχνης και ο γνωστός πιανίστας Μάριος Καζάς θα ερμηνεύσει έργα του Σούμπερτ.

Στις 6 Φεβρουρίου 2012 στις 19.30, θα γίνει στο Κέντρο Δικανικών Μελετών στον Λυκαβηττό,  του ομότιμου καθηγητή της Νομικής Αθηνών και διακεκριμένου διεθνώς Κώστα Μπέη, η 2η παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής «Εγκάρσια πτήση», εκδ. Απόπειρα και παράλληλη εικαστική έκθεση έργων του.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι λογοτέχνες Άννα Κελεσίδου, καθηγήτρια φιλοσοφίας,  Δημήτρης Καραμβάλης, δοκιμιογράφος, Λίτσα Λεμπέση, μουσικολόγος και θα διαβάσει η ποιήτρια Μαριάννα Βλάχου.

Τον Απρίλιο στο Κ.Ε.Ο Αθηνών, Μιχ. Βόδα 28, θα παρουσιαστεί σε ειδική μουσικοποιητική εκδήλωση η ανθολογία ποιημάτων και σχεδίων του που κυκλοφορεί στη γαλλική γλώσσα και ήδη βαίνει στη δεύτερη έκδοση, με τίτλο «Μπλεγμένα μονοπάτια» / Chemins enchevêtrés.

Σημαντική επίσης είναι η αναφορά στα ιδιότυπα γλυπτικά έργα του- επιζωγραφισμένα ξύλα, που κάνει  ο καθηγητής πανεπιστημίου, ιστορικός τέχνης, συγγραφέας Στέλιος Λυδάκης στην νέα έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε «Η Νεοελληνική Γλυπτική, Ιστορία -Τυπολογία», των εκδόσεων Μέλισσα. Στον επίλογο του κεφαλαίου για την σύγχρονη γλυπτική αναφέρεται επαινετικά  στον  Κώστα Ευαγγελάτο, τον νεότερο ηλικιακά ου επισημαίνει και δημοσιεύεται το έργο του «Αλίκτυπο τοτέμ».

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη. 

To xoρό να νοστιμίσω!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2011, στις 09.00μμ, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» η παράδοση συναντά την ελληνική γαστρονομία, στις δυο μουσικό χορευτικές παραστάσεις που διοργανώνει η Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία  Έκφρασης και Πολιτισμού με τίτλο «Το χορό να νοστιμίσω».

 

100 χορευτές, 10 μουσικοί και η χορευτική πινελιά του καλλιτεχνικού υπευθύνου Γιώργου Λιάρου.

Είσοδος: 10 ευρώ.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δίαιτα ναι...αλλά σωστή!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Πόσες φορές μας έχουν συστήσει δίαιτες αστραπή που υπόσχονται άριστα αποτελέσματα απίσχνανσης διαφημίζοντας μείωση βάρους π.χ. 10 κιλών σε 10 ημέρες. 

 

Όμως οι δίαιτες αστραπή είναι αναποτελεσματικές, με βραχυχρόνια αποτελέσματα καθώς δε γίνεται να χάσουμε πολλά κιλά άμεσα και αν τα χάσουμε αυτό δεν είναι από το λίπος που πρέπει να χαθεί από τον παχύσαρκο αλλά, δυστυχώς, χάνεται από την χρήσιμη μυϊκή μάζα και από το απαραίτητο νερό του Οργανισμού μας.

Οι επιπτώσεις στα λιπίδια του αίματος, στα νεφρά και σε άλλα όργανα θα είναι σίγουρες.  Λάβετε υπόψη ότι ο υπέρβαρος οργανισμός πρέπει να χάνει το πολύ 2 κιλά το μήνα.

Είναι δεδομένο ότι, οι δίαιτες που χάνουν γρήγορα κιλά είναι «χημικές» ή «μονόπλευρες» δίαιτες και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εγκληματικές.

Δεν είναι επίσης λίγες οι φορές που την δίαιτά μας την κανονίζουμε μετά από σύγκρισή με διπλανά μας άτομα. Όμως, οι καύσεις του καθενός ατόμου που κάνουμε εξαρτώνται από τους πόσους μυς έχουμε στο σώμα μας και ποιος είναι ο μεταβολισμός μας συνεπώς ο κάθε άνθρωπος πρέπει να εξατομικεύει την δίαιτά του.

Είναι πιθανό δύο άνθρωποι της ίδιας ηλικίας, του ίδιου ύψους και του ίδιου βάρους να κάνουν διαφορετικές καύσεις. Η μοναδική δίαιτα δηλαδή που θα αποδώσει είναι η εξατομικευμένη και η ισορροπημένη δίαιτα, στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, συνδυασμένη πάντα με σωματική δραστηριότητα. Σε τέτοια δίαιτα επόμενο είναι να μη χωράνε υστερίες και στερήσεις. Οι συγκρίσεις συνεπώς με διπλανά μας άτομα δεν ωφελούν.

Και μην ξεχνάμε: οι αυξομειώσεις του βάρους ή αλλιώς το «φαινόμενο γιο-γιο» είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία.

Δίαιτα λοιπόν αλλά με σταθερότητα, υπομονή και στόχο!

Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του Κόσμου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η  ομάδα Λώτινος Ήλιος παρουσιάζει κάθε Κυριακή (εκτός από 22/01/2012 ) στις 12 το μεσημέρι - έως 19 Φεβρουαρίου 2012 - στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παιδική παράσταση «Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του Κόσμου».


Η Δροσιά, η Χρύσα και ο Σπίθας βρήκαν έναν σπάνιο χάρτη που οδηγούσε στο... μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου. Προς μεγάλη τους έκπληξη δεν βρήκαν θησαυρό, αλλά ένα αλλόκοτο πλάσμα που πετάει τον χάρτη μακριά λέγοντας: «Από εδώ και πέρα θα σας καθοδηγήσω εγώ»!


Η εντολή του είναι να ακολουθήσει ο καθένας τη δική του πορεία, για να βρει το θησαυρό. Μόνος μπούσουλας ένα ρητό, διαφορετικό για τον καθένα, που ισχυρίζεται ότι θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία, που θα βρουν στο δρόμο....

«Πάντα να βοηθάς, ποτέ να μη βλάπτεις».
«Όλους πάντα ν' αγαπάς και το φόβο να πετάς».
«Η αγάπη δίνει και συγχωρεί, ο εγωισμός παίρνει και λησμονεί».

Κείμενα - Στίχοι : Άννα Παπαμάρκου - Λεωνίδας Ψέλτουρας

Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου

Σκηνικά: Απολλωνία Θεοχάρης

Κοστούμια: Ντομινίκ Ντέλκος

Μουσική Σύνθεση: Βασίλης Μούστος

Animation: Λεωνίδας Ψέλτουρας

Μάσκες - Κούκλες: Άννα Παπαμάρκου

Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος

Παίζουν: Ειρήνη Ανδρέου, Μαρία Λογοθέτη, Χριστίνα Παπαβασιλείου και Άννα Παπαμάρκου.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 17/01/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα μόνο «7» τακτικά  μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «3» εκτάκτων και «9» τακτικών  θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 1423 ημερομηνίας 12/01/2012.

Τα ακόλουθα «3» έκτακτα θέματα,  παρουσιάστηκαν στο σώμα από τον κ. Χιωτάκη, με ταχύτητα αστραπής!....και αφορούσαν (1) έγκριση δαπάνης ύψους 65.000,00 ευρώ για συμβάσεις μίσθωσης έργου (2)  έγκριση δαπάνης ύψους 39.300,00 ευρώ για ταχυδρομικά τέλη και (3) έγκριση δαπάνης για παλαιές οφειλές.

Ακολούθως πάρθηκαν «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις για τα (8) από τα (9) τακτικά θέματα!.....εντός μόνο 15 λεπτών! Η συνεδρίαση έκλεισε στις 09.25πμ!

1. Υποβολή μηνιαίου λογαριασμού εσόδων – εξόδων Δήμου Κηφισιάς για το μήνα Σεπτέμβριο  οικ. έτους 2011. Τα έσοδα ήταν 4.988.757,00 ευρώ και οι εισπράξεις 4.977.979,00 ευρώ.

2.
 Υποβολή μηνιαίου λογαριασμού εσόδων – εξόδων Δήμου Κηφισιάς για το μήνα Οκτώβριο  οικ. έτους 2011.  Τα έσοδα ήταν 3.685.769,00 ευρώ και οι εισπράξεις 3.318.904,00 ευρώ.

3.
 Υποβολή μηνιαίου λογαριασμού εσόδων – εξόδων του Ν.Π. με την επωνυμία ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ για τους μήνες 1-9-2011 / 31-10-2011. Τα έσοδα ήταν 149.299,00 ευρώ και τα έξοδα ήταν 63.605,00 ευρώ και  το υπόλοιπο 85.688,00 ευρώ.

4.
 Υποβολή μηνιαίου λογαριασμού εσόδων – εξόδων του Ν.Π. με την επωνυμία ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  για τους μήνες 1-8-2011 / 31-10-2011. Αναβλήθηκε.

5.
 Υποβολή μηνιαίου λογαριασμού εσόδων – εξόδων των  Ν.Π. με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ   για τους μήνες 1-7-2011 / 31-10-2011. Για τον Δημήτριο Βικέλα τα έσοδα ήταν 943.942,00 ευρώ, τα έξοδα ήταν 874.403,00 ευρώ και  το υπόλοιπο 169.839,00 ευρώ!

6.
 Eντολή συνομολόγησης πραγματικών περιστατικών σχετικά με την αγωγή του Σταύρου Δούμα του Χρήστου.  Η συνομολόγηση των περιστατικών της αγωγή ύψους  8.673,00 ευρώ του παλαιού Δημοτικού Σύμβουλου Σταύρου Δούμα εναντίον της κ. Μαράκη προϊσταμένης του Λογιστηρίου του τέως Δήμου Νέας Ερυθραίας εγκρίθηκε ομόφωνα!

7.
 Υποβολή Εισήγησης του Δικηγόρου κ. Λεωνίδα Λώρα, περί  ΜΗ ΄Ασκησης περαιτέρω ενδίκων μέσων,  κατά της  υπ’ αρ. 1365/2011  αποφάσεως του  Mονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών), σύμφωνα με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος Κηφισιάς να καταβάλει στον κ. Χειμώνα Νικόλαο υπάλληλο του Δήμου Κηφισιάς το συνολικό ποσόν των είκοσι δύο χιλιάδων ευρώ & επτακοσίων ογδόντα δύο ευρώ (22.782,01 €) με το νόμιμο τόκο από τότε που κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό κάθε επιμέρους ποσό και ειδικότερα για τους μισθούς υπερημερίας από το τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός εντός του οποίου γεννήθηκαν και για το δώρο Χριστουγέννων και επίδομα αδείας από 31.12.2009 μέχρι εξοφλήσεως. Ο κ. Χειμώνας εισηγήθηκε ότι συμβιβάζεται  με την πληρωμή του κεφαλαίου μόνο! Η εισήγησή του απερρίφθη ομόφωνα!

8.
 Ανάθεση κατ΄ άρθρο 103 παρ. 2 περ. ι) σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 281 του N. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) & 72 του Ν. 3852/2010, στο Δικηγόρο κ. Εμμανουήλ Φραντζεσκάκη  να καταθέσει κλήση προς συζήτηση για να επανέλθει η από 5-6-2006 ασκηθείσα και με αριθ. κατάθεσης 106407/5686/2006 Διεκδικητική Αγωγή του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας κατά της Χαρίκλειας Γιάννη, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και να παραστεί  κατά τη συζήτηση και σε κάθε μετ’αναβολή ή ματαίωση αυτής. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Η αντιδικία αφορά δύο οικόπεδα (1) 745μ2 στο Ο.Τ. 179 και (2) 675μ2 στο Ο.Τ. 176. Η εκτιμηθείς αξία ανέρχεται σε 800.000,00 ευρώ!

9.
 Ανάθεση κατ΄άρθρο 103 παρ. 2 περ. ι) σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 281 του N. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) & 72 του Ν. 3852/2010, στο Δικηγόρο κ. Εμμανουήλ Φραντζεσκάκη  να παραστεί  την 31η Ιανουαρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα: 11:00 ενώπιον του Εφετείου Αθηνών (Τμήμα Τακτικής, Δημοσίου) και σε κάθε μετ’ αναβολή ή ματαίωση αυτής, κατά τη συζήτηση της από 19-6-2006 και με αριθ. κατάθεσης 5331/2006 έφεσης της Χαρίκλειας Γιάννη κατά του τ. Δήμου Ν. Ερυθραίας και ήδη Δήμου Κηφισιάς και κατά της με αριθ. 7218/2005 οριστικής απόφασης του Π.Π.Α. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η επιλογή του κ. Φραντζεσκάκη οφείλετε στο γεγονός ότι είναι πολύ καλώς γνώστης της υπόθεσης! Η αμοιβή του θα αποφασισθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο....η οποία υπολογίζεται περίπου στα 15.000,00 ευρώ και για τις δύο υποθέσεις!

Ο κύριος «Αγάπη»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και για λίγες παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Θέατρο Γκλόρια, ανεβαίνει το έργο "Ο Μυστηριώδης Mr. LOVE", που γράφτηκε το 1997 από την Αγγλίδα Karoline Leach, σε μετάφραση Γιώργου Βάλαρη, σκηνοθετημένο από την Λίλλυ Μελεμέ, με τους Νίκο Ψαρρά και Νικολέτα Βλαβιανού.

«Ο Μυστηριώδης Mr. LOVE» «είναι μια αριστουργηματική μαύρη κομεντί λεπτών ψυχολογικών αποχρώσεων και μεταμορφώσεων, με σπινθηροβόλο, καυστικό χιούμορ και καθηλωτική ατμόσφαιρα»,  έγραψε η σκηνοθέτης Λίλλυ Μελεμέ.

Αν και γραμμένο το 1997, το έργο μας ταξιδεύει 100 χρόνια πριν, στο Λονδίνο των αρχών του 20ου αιώνα, για να μας διηγηθεί  μια απίστευτα διασκεδαστική και ταυτόχρονα βαθιά συγκινητική ερωτική ιστορία ενός αταίριαστου ζευγαριού.

Μια ιστορία που ισορροπεί επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού, με έντονα στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και απροσδόκητες ανατροπές που κόβουν την ανάσα.

Ο Τζωρτζ Λαβ, ο μυστηριώδης γόης του τίτλου, ως επαγγελματίας εραστής σαγηνεύει με μοναδικό τρόπο απελπισμένες πλην ευκατάστατες γυναίκες, τις παντρεύεται και τους προσφέρει μια ονειρεμένη πρώτη νύχτα γάμου και την αμέσως επόμενη ημέρα τις εγκαταλείπει αφού πρώτα έχει αρπάξει όλα τα χρήματά τους.

Μία  τυχαία συνάντηση με μια ασήμαντη καπελού την Αδελαϊδα, η οποία όμως φοράει ένα σημαντικής αξίας κόσμημα, ανατρέπει και διαταράσσει τις ισορροπίες του, με αμείωτη ένταση και σασπένς, με έκβαση που παραμένει αμφίρροπη, κυριολεκτικά, μέχρι τα τελευταία λεπτά.  

Δευτέρα ώρα 09.15μμ - Τρίτη ώρα 08.00μμ.

Γενική είσοδος 16 ευρώ / άτομο.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Οι Αντιδήμαρχοί μας - Ένας χρόνος μετά....Μάνος Μαρκεσίνης!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Στις αρχές του 2011, όταν ο Δήμαρχος μοίρασε αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους της Πόλης, είχα σχολιάσει από αυτή την στήλη τις δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξουν μέσα από την γραφειοκρατία και την συνεχόμενη οικονομική απαξίωση των ΟΤΑ.

Ήδη ο Δήμαρχος έκανε απολογισμό πριν από ένα περίπου μήνα, θεωρώντας το συνολικό έργο πετυχημένο, μέσα στις σημερινές συγκυρίες.

Πιστεύοντας καλόπιστα όλα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος αναρωτήθηκα;…..μήπως μπορούσαν να γίνουν παραπάνω;


Συναντήθηκα με τον κ. Μ. Μαρκεσίνη, Αντιδήμαρχο Εκάλης (όπως έχουμε συνηθίσει να τον αποκαλούμε) προκειμένου να ακούσω για το έργο που υλοποίησε.

Η πρώτη και σημαντική από μέρους του επισήμανση αφορούσε την γραφειοκρατία, τον «οργανωτικό εφιάλτη», όπως την αποκάλεσε.

Παράδειγμα: πολίτης για αίτημα του, καταθέτει στην Εκάλη αίτηση του παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου. Οι Υπηρεσίες από εκεί πρέπει να στείλουν την αίτηση στην Κηφισιά για να διεκπεραιωθεί και να χρεωθεί από το Γενικό Πρωτόκολλο (1 ημέρα για να πάει υπάλληλος την αίτηση).

Την άλλη μέρα η αίτηση πάει στον προϊστάμενο για να την χρεώσει (2η μέρα) Την επομένη έρχεται υπάλληλος και προωθεί την αίτηση στον διευθυντή της υπηρεσίας (π.χ. τεχνική υπηρεσία - άλλο κτίριο - 3η μέρα). Εκείνος στέλνει την αίτηση πίσω στον Αντιδήμαρχο για ενημέρωση και την χρεώνει σε κάποιο υπάλληλο για να ασχοληθεί με το αίτημα (4η μέρα).

Ο υπάλληλος παίρνει το αίτημα την 5η μέρα. Ο πολίτης για να πάρει την απάντηση που ο υπάλληλος θα γράψει αυθημερόν θα περιμένει τουλάχιστον έξι ημέρες  και το έγγραφο θα έχει κάνει για να φτάσει στο διπλανό γραφείο έναν «περίπατο» τουλάχιστον 16 (!) χιλιομέτρων!

Επομένως η γραφειοκρατία δεν βοηθά την μείωση των δαπανών, που είναι και το κεντρικό ζητούμενο του Καλλικράτη. Αντίθετα για να μπορέσει ο Καλλικράτης να λειτουργήσει αποτελεσματικά δηλαδή να επιτευχθεί η βασική του προτεραιότητα που είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, επιβάλλονται τεράστιες επενδύσεις στον οργανωτικό τομέα. (π.χ. ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών από το δημοτολόγιο και το ληξιαρχείο σε πραγματικό χρόνο και από τα τρία πρώην δημαρχεία του νέου Καλλικρατικού μας Δήμου).

Η εύλογη ερώτηση μου: Αν το αίτημα του πολίτη απαιτούσε ενέργειες από 2 τμήματα τι θα γινόταν;  Η απάντηση αφοπλιστική: πρόσθετη καθυστέρηση 2ου κύκλου!

Ο κ. Μαρκεσίνης εκπόνησε σε συνεργασία με την Τ.Υ. τα τεχνικά προγράμματα του 2011 και του 2012 και το επιχειρησιακό σχέδιο πενταετίας.

Σε συνεργασία και με την οικονομική υπηρεσία υλοποίησε την πλήρη καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου στην Εκάλη με τις σχετικές δηλώσεις στο κτηματολόγιο  (κοινόχρηστοι χώροι, πλατείες, άλση και οικόπεδα)  που η αντικειμενική της αξία ανέρχεται στο 1 δις ευρώ.

Επίσης κατάφερε να υπάρξει συμφωνία με την ΔΕΗ (1) να υπογειοποιηθεί πλήρως το δίκτυο μέσης τάσης στην Εκάλη (2) να κατασκευαστούν 4 πλήρως υπογειοποιημένοι υποσταθμοί στην Εκάλη και στις Αδάμες.

Tο τμήμα της Τ.Υ. που εποπτεύει, έκανε μελέτες:

(1) επισκευών σε όλα τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Πόλης, κατασκεύασε νέους αγωγούς ακαθάρτων, συνδέσεις ιδιοκτησιών στο δίκτυο, ασφαλτοστρώσεις κλπ.

(2) για να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης 42 δρόμοι της Εκάλης.

Επίσης, το ηλεκτρομηχανολογικό τμήμα της Τ.Υ. εκπόνησε 3 μελέτες οι οποίες θα υλοποιηθούν το 2012 και αφορούν κατασκευή  και συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και την συντήρηση του δικτύου ύδρευσης της Ν. Ερυθραίας

Φυσικά ασχολήθηκε και με άλλο τομέα που του ανατέθηκε….αυτόν των προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ.
Στο ΕΣΠΑ έχουν γίνει αιτήσεις ένταξης για έργα με ώριμες μελέτες, τεχνικά δελτία και τεύχη δημοπράτησης δηλαδή πληρούσαν τις απαιτήσεις του προγράμματος. Αυτά είναι:

- η κατασκευή αγωγών ακαθάρτων Κηφισιάς 875.000€ και Εκάλης 4.300.000 €
- η κατασκευή αγωγών όμβριων στην Ν. Ερυθραία ποσού 5.781.000 €
- η προσθήκη 5 αιθουσών διδασκαλίας στο 1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας 2.000.000 €
- η υλοποίηση του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού Ν. Ερυθραίας 2.164.800 €
- η ανάπλαση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισίας ποσού 3.466.000 €
- η ανάπτυξη υποδομών ύδρευσης Ν. Ερυθραίας ποσού 1.600.000 €

Τα έργα που θα εγκριθούν και θα ενταχθούν στο  ΕΣΠΑ θα υλοποιηθούν με την εποπτεία του Δήμου και τον συνεχή έλεγχο των φορέων εποπτείας.

Τα έργα που δεν έγιναν είναι μικρά έργα ανάπλασης παιδικών χαρών και κοινοχρήστων χώρων, αντικαταστάσεις στύλων φωτισμού π.χ. στην πλατεία της Πολιτείας και στην οδό Κοκκιναρά. Είναι όμως ενταγμένα προς υλοποίηση  με το ξεκίνημα της εργολαβίας «συντήρηση ηλεκτροφωτισμού 2011».  Δυστυχώς η στενότητα των πόρων λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας δεν επέτρεψε την υλοποίηση ορισμένων έργων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσοχής που επιβάλλεται να έχει η Δημοτική αρχή και ειδικότερα η οικονομική υπηρεσία στην διαχείριση των πόρων αποτελεί το γεγονός ότι  πλέον η Ενιαία Αρχή πληρωμής επιβάλλει 15 μέρες πριν την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου, ο Δήμος να έχει καταθέσει στον ειδικό λογαριασμό το πλήρες ποσόν της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Άρα δημιουργείται ένα ακόμα δεδομένο που επιβάλλει την μέγιστη δυνατή προσοχή  στον προγραμματισμό των προτεραιοτήτων!

Αν δούμε αντικειμενικά το έργο του κ. Μαρκεσίνη, αν λάβουμε υπόψη το έλλειμμα συντονισμού που υπήρχε το 1ο εξάμηνο του 2011 σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους, αν δούμε τι απαιτούσε η Κεντρική Διοίκηση από τους ΟΤΑ π.χ. απογραφή των 3 Δήμων, τότε ο κ. Μαρκεσίνης έχει «προβιβαστεί»  αφού βοήθησε στο νοικοκύρεμα του Δήμου και έβαλε τις προϋποθέσεις για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Είναι σίγουρο ότι μπορεί για ακόμα περισσότερα αν πείσει το προσωπικό που εποπτεύει να δουλέψει πιο παραγωγικά!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η «ζημιογόνος» θητεία της Δημάρχου Βασιλικής Ταμβάκη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


Σύμφωνα με την Έκθεση Ελέγχου επί του Ισολογισμού της Διαχειριστικής Χρήσης 2010 του Δήμου Νέας Ερυθραίας, η πραγματική οικονομική κατάσταση την οποία η Δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη κληροδότησε στο νέο ενοποιημένο Δήμο Κηφισιάς κάθε άλλο παρά υγιής και βιώσιμη ήταν!!

- Περιουσιακά Στοιχεία: 25.407.864,06 ευρώ.

- Υποχρεώσεις Μακροπρόθεσμες: 2.917.641.91 ευρώ.

- Υποχρεώσεις Βραχυπρόθεσμες: 5.517.057,12 ευρώ.

- Επιχορηγήσεις: 3.227.548,06 ευρώ.

- Λειτουργικά Έξοδα: 2.000.103,80 ευρώ.

- Βραχυπρόθεσμες Απαιτήσεις: 10.245.706,88 ευρώ.

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Δήμου που οφείλεται σε μια σταθερή πορεία υστέρησης των εισπράξεων από το 2003!.....ήταν φυσικό επακόλουθο της υποβαθμισμένης διαχείρισης του Δήμου Νέας Ερυθραίας!

Μεγάλο ρόλο σε αυτή την πορεία συνέβαλαν….

1. Τα ανείσπρακτα τέλη ύδρευσης τα οποία ανέρχονται σε 1.736.100,83 ευρώ!....λόγω της συνεχιζόμενης διαχρονικά οικονομικής διαρροής του Δήμου η οποία οφείλεται στην κακοδιαχείριση του δικτύου ύδρευσης!.....με αποτέλεσμα το άνοιγμα της Υπηρεσίας και το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ να παραμένει ανεξέλεγκτο!

O τρόπος αντιμετώπισης του χρέους και το μέλλον της ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας, είχαν και έχουν άμεση συνέργεια με τη βιωσιμότητα του δημοτικού δικτύου!

2. Οι ανείσπρακτες εισφορές λόγω ένταξης ή επέκτασης πολεοδομικών σχεδίων που ανέχονται σε 1.160.253,38 ευρώ!....που οφείλονται στην αποδιοργάνωση του εισπρακτικού μηχανισμού  της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου!

3. Τα ανείσπρακτα πρόστιμα από καθαιρέσεις διαφημιστικών κατασκευών που ανέχονται περίπου στο ήμισυ των απαιτήσεων του Δήμου ή 5.057.000,00 ευρώ!....αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε και πόσα θα εισπραχθούν τελικά αφού οι υποθέσεις αυτές θα κριθούν δικαστικά!

- Προβλέψεις Επισφαλών Απαιτήσεων: 1.398.953,76 ευρώ.

Αφορά πρόβλεψη για την ζημία που ενδεχομένως θα προκύψει από την μη είσπραξη καθυστερημένων απαιτήσεων η οποία έχει υπολογιστεί βάση των απολογιστικών στοιχείων των 5 τελευταίων ετών!

Η εν λόγω πρόβλεψη αντιστοιχεί μόνο στο 13,65% των συνολικών απαιτήσεων!.....ποσοστό το οποίο θεωρείται «μη ρεαλιστικό» σε περιόδους οικονομικής κρίσης!

- Προβλέψεις για κινδύνους και έξοδα: 4.116.825,57 ευρώ.

Το εν λόγω ποσό δημιουργήθηκε για να καλύψει (1) προβλέψεις για αποζημίωση προσωπικού κατά την αποχώρηση του ύψους 71.225,57 ευρώ και (2) τον κίνδυνο «μη είσπραξης» του 80% από πρόστιμα που καταλογίσθηκαν στις διαφημιστικές εταιρείες για την αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων που ανέρχονται σε 4.045.600,00 ευρώ!

Η φουσκωμένη πρόβλεψη «μή είσπραξης» αποκαλύπτει, εμμέσως πλην σαφώς,  το μέγεθος της «ανικανότητας» του εισπρακτικού μηχανισμού του Δήμου!

- Υπόλοιπο Ζημιών εις Νέον: 4.363.506,99 ευρώ.

Το εν λόγω υπόλοιπο προέρχεται από το (1) καθαρό αποτέλεσμα ζημιών της χρήσης 2010 που ανέρχονται σε 391.989,51 ευρώ και (2) υπόλοιπο ζημιών προηγούμενων χρήσεων που ανέρχονται σε 3.971.517,48 ευρώ!

Δεν πρέπει να ΕΠΑΙΡΕΣΤΕ κ. Ταμβάκη που παραδώσατε το 2010 ένα Δήμο με (1) χρέος ύψους 8.434.699,03 ευρώ σε δάνεια και υποχρεώσεις από παρελθόντα οικονομικά έτη (2) ζημιογόνες χρήσης κάθε χρόνο που διόγκωσαν επικίνδυνα το «άνοιγμα» του Δήμου στο ύψος των 4.363.506,99 ευρώ!

Οι ζημιογόνες οικονομικές «ΕΠΙΔΩΣΕΙΣ» του Δήμου Νέας Ερυθραίας, κατά την διάρκεια της θητείας σας κ. Ταμβάκη, είχαν πράγματι την «ΤΙΜΗΤΙΚΗ» τους!....αφήνοντας ένα «ανεξίτηλο ορόσημο» στην δημαρχία σας!

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οδηγός Επιβίωσης στην Πόλη!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εύχομαι ποτέ να μη ζήσουμε τέτοιες στιγμές και να διαβάζουμε όλοι αυτήν την ανάρτηση μετά από 5 χρόνια και να γελάμε με τους φόβους μας, αλλά…. δε θα νοιώθατε καλύτερα σε αυτή την καταστροφική περίπτωση αν είχατε 5 κιλά μακαρόνια στο ράφι της κουζίνας; Με λίγα λόγια είναι εύκολο σήμερα να κάνουμε ένα στοκ βασικών τροφίμων και χρήσιμων πραγμάτων στο σπίτι μας, τα οποία θα μας βοηθούσαν να επιβιώσουμε για 2-3 μήνες στην περίπτωση που δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον έξω κόσμο!


Τον κατάλογο που ακολουθεί τον ονομάζω οδηγό επιβίωσης σε συνθήκες «χάους» και θα τον εμπλουτίζω κατά καιρούς με τις διάφορες ιδέες μου. Οποιαδήποτε καλή δική σας ιδέα είναι ευπρόσδεκτη!

Τα βασικά κριτήρια για να μπει κάτι σε αυτή τη λίστα είναι (ειδικά για τα τρόφιμα είναι):

- Να έχει μικρό όγκο και μεγάλη θρεπτική αξία (Ένα λάχανο - wrong! Mία  πλάκα σοκολάτα -  good!)

- Να αποθηκεύεται εύκολα για μεγάλο διάστημα (συσκευασμένα τρόφιμα και κονσέρβες).

- Να μη σαπίζει ή αλλοιώνεται εύκολα ( πχ φρέσκα φρούτα)

- Να μη χρειάζεται ψυγείο για τη συντήρησή του

- Να μαγειρεύεται εύκολα, γρήγορα και απλά χωρίς μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Το ιδανικό θα ήταν να τρώγεται απευθείας με το άνοιγμα της συσκευασίας (πχ κονσέρβες, σοκολάτες κτλ)

- Αποθηκεύστε τρόφιμα που τρωτε στην καθημερινότητά σας και είδη που χρησιμοποιείτε ούτως ή άλλως. Έτσι αφενός θα ανακυκλώνετε τις προμήθειές σας καταναλώνοντας τις παλιότερες κι αφετέρου δε θα βρεθείτε μ’ ένα σωρό άχρηστα πράγματα και να με βρίζετε στο τέλος.


Τι αποθηκεύουμε για την περίπτωση......εσωτερικής «στάσης πληρωμών»!

1. Ζυμαρικά που βράζουν γρήγορα
2. Γκαζάκια (το μεγάλο μέγεθος El Greco)
3. Όσπρια
4. Παξιμάδια
5. Κορν Φλέηκς
6. Κονσέρβες
7. Σπίρτα – αναπτήρες – εργαλείο που προκαλεί σπινθήρα
8. Χαρτί υγείας
9. Εφημερίδες
10. Σερβιέτες – χαρτοβάμβακας
11. Ρύζι
12. Βενζίνη σε ειδικά μπιτόνια
13. Μπαταρίες για ραδιόφωνο ή ηλιακό ραδιόφωνο
14. Φακός και μπαταρίες
15. Ελιές
16. Λάδι
17. Καφές
18. Ζάχαρη
19. Κακάο ΙΟΝ σε μεγάλη συσκευασία
20. Κουβερτούρα ΙΟΝ μεγάλη
21. Τυρί μυζήθρα σκληρή που να διατηρείται εκτός ψυγείου
22. Είδη ατομικής υγιεινή ( σαπούνια κτλ.)
23. Μπαχαρικά
24. Τοματοπολτός
25. Γάλα εβαπορέ
26. Μαρμελάδες – Γλυκά του κουταλιού
27. Ξηροί καρποί σε αεροστεγή συσκευασία
28. Ξυραφάκια
29. Φυτίλια για καντήλι νερού – λαδιού
30. Καφές
31. Βιταμίνες μία κάθε 2η μέρα (δεν θα υπάρχουν λαχανικά – φρούτα)
32. Τραχανάς
33. Χυλοπίτες
34. Αποξηραμένα μυρωδικά
35. Βότανα
36. Μέλι
37. Αλκοολούχα ποτά (βότκα, κονιάκ κτλ)
38. Ποδήλατο
39. Σύνεργα ραπτικής
40. Τσιγάρα ή καπνό
41. Καθαριστικά είδη
42.Φαρμακείο (παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, βαμβάκι, γάζες, ιώδιο, μπεταντίν, βρογχοδιασταλτικό, φάρμακα για αλλεργίες, φάρμακα για σάκχαρο – θυρεοειδή κτλ., αντιμυκητιακή σκόνη)

Προσοχή στην ημερομηνία λήξης!!