Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ποια Κανονιστική; Εφαρμογή των νόμων ζητούν οι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11/07/2012 ήρθε η «λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 56/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα: «Έκδοση κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του Δήμου Κηφισιάς».

Ο πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής και δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης Ν. διάβασε την τελική απόφαση δηλαδή την 56/2012-3/7/2012, η οποία διέφερε αρκετά από αυτή που είχε διανεμηθεί, σαν κείμενο εργασίας, βλέπε εδώ.... , με ημερομηνία 28/6/2012 στην Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 03/07/2012.....και η οποία είχε εγκριθεί με τις ακόλουθες δύο προσθήκες:
1. Η πρόταση της κ. Κοσμά Χ. περί επικαιροποίησης των διαταγμάτων να συμπεριληφθεί στο πρώτο μέρος που περιγράφεται το πλαίσιο.
2Για την οχλούσα χρήση να οριστεί ώρα κοινής ησυχίας η 1η μεταμεσονύκτια για όλες τις μέρες και για όλο το χρόνο.
Και με μια  εξουσιοδότηση του σώματος προς τον πρόεδρο κ. Χιωτάκη Ν. να διερευνήσει με την νομική υπηρεσία του Δήμου τι θεωρείται «κορεσμένη περιοχή» και γενικότερα να τη «χτενίσει».

Συμφώνησαν όλοι εκτός από τον κ. Τσιλικγήρη Τ, ο οποίος επιφυλάχτηκε και κατέθεσε ότι θα την καταψηφίσει όταν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο. 
Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου έκανε αρκετές προσθετικές παρεμβάσεις επί του κειμένου:
Στο εισαγωγικό κομμάτι «Είναι λοιπόν άμεση.....με τις αρχές της πολεοδομίας.»
Στο Άρθρο 3 α. Το Ν. 3852/2010 β. Το Ν. 3463/2006
Στο Άρθρο 4 Το Τοπικό Συμβούλιο αντί το Δημοτικό Συμβούλιο
Στο Άρθρο 5 Το Τοπικό Συμβούλιο αντί το Δημοτικό Συμβούλιο
Στο Άρθρο 9: ΚΥΡΩΣΕΙΣ
1. την Πυροσβεστική Υπηρεσία...από το νόμο έλεγχος των καταστημάτων αυτών.
3. και 4. ολόκληρα και 5δ Διαπιστώνεται.......παραβάσεων.
διέγραψε όμως από το….
Άρθρο 5: ΛΟΓΟΙ ΑΡΝΗΣΕΩΣ
τα σημεία δ)...αν το κατάστημα βρίσκεται πλησίον παρομοίων καταστημάτων και ως εκ τούτου  δημιουργούνται  προβλήματα  δημόσιας  τάξης  ή  ζημιώνεται  η αισθητική εμφάνιση της περιοχής, με αιτιολογημένη γνώμη του  Δ.Σ. 
και ε)...αν το κατάστημα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 50μ. κατευθείαν γραμμή  μετρούμενη   από   ναούς,   σχολεία,  κλινικές,  νοσοκομεία, ορφανοτροφεία.
Το σημείο ε)....ήταν και πρόταση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ άλλα ψηφίζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και άλλα το Δημοτικό Συμβούλιο;; 

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Τρίτη 17/07/2012 στις 10.30πμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία,  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «2» μόνο τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 13/07/2012.

Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις!.......επί τροχάδην για τα κάτωθι «2» τακτικά θέματα σε πολύ χαλαρό κλίμα:

1. Εισήγηση  για ενημέρωση από την Τεχνική Υπηρεσία για την εξέλιξη των έργων : α) Έξοδος κινδύνου του υπογείου χώρου του Εντευκτηρίου Εκάλης. β) Τακτοποίηση του  χώρου του υπογείου  του Εντευκτηρίου επί της Πλατείας Κένεντι. Εγκρίνεται ομόφωνα.

2. Εισήγηση προς την Υπηρεσία Πρασίνου τοποθέτησης κωνοφόρου δέντρου (ελάτης ή κέδρου) στην πλατεία Ναρκίσσου σε αντικατάσταση του αποκοπέντος ξερού πεύκου. Εγκρίνεται ομόφωνα.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πεθαίνοντας στην Κύπρο.....

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Όλα όσα συνέβησαν στην Κύπρο τον «Μαύρο Ιούλιο» του 1974, δεν ήταν απλά σκοτεινές συνωμοσίες και παρασκήνια και μάλιστα των τελευταίων ετών.


Ήταν το τέλος (;) του χρονικού «ενός προαναγγελθέντος θανάτου», που άρχισε κάπου στις αρχές τις δεκαετίας του 1950. Όταν η Βρετανία, που κατείχε τότε την Κύπρο, «έβαλε στο παιγνίδι» και την Τουρκία. Τον μόνιμο «πειρατή» της περιοχής.

Οι ευθύνες της «επισήμου» Ελλάδος (των κυβερνήσεών της διαχρονικός αλλά και μεμονωμένων πολιτικών ανδρών), όπως και των Κυπριακών κυβερνήσεων,  για την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή είναι τεράστιες. 
 

Προσεγγίζοντας το σουρεαλισμό....για παιδιά στην Άνδρο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Προσεγγίζοντας το σουρεαλισμό» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο, θα πραγματοποιηθούν και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 6 έως 13 χρόνων.


Σκοπός των μουσείο-παιδαγωγικών προγραμμάτων είναι να φέρουν τα παιδιά σε δημιουργική επαφή με τα έργα των καλλιτεχνών και να τα βοηθήσουν να βιώσουν τις βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν την τέχνη του. Τα προγράμματα θα διαρκέσουν από την 1η έως τις 27η Αυγούστου 2012 και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους ένα από τα δίωρα αυτά προγράμματα, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν προηγουμένως στο Μουσείο για συμμετοχή στο τηλ. 22820 22444.

Να επισημάνουμε ακόμη, ότι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2012, το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή διοργάνωσε δωρεάν αποστολή 1433 αφισών από τις εκθέσεις του σε 263 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την χώρα.

Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών υπήρξε μεγάλο. Το υλικό αξιοποιήθηκε από τους καθηγητές με διάφορους τρόπους, για την διακόσμηση σχολικών αιθουσών αλλά και για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αφορμή τα έργα των καλλιτεχνών που κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στο μουσείο μας.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Προβοκάτορες ή ήρωες; Βοηθοί της αντίδρασης ή ακέραιοι χαρακτήρες;

Για την αντιγραφή ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τελικά τι θέλουν να πουν αυτοί Πράσινοι των ΗΠΑ, συμμετέχοντας στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, κόντρα στα μεγαθήρια Ομπάμα και Ρόμνει;

Ένα συμπαθητικό γυναικείο δίδυμο, κατ’ εξοχήν ακτιβιστές από την κοινωνία των πολιτών και από το κίνημα των Αγανακτισμένων, η Τζιλ Στέιν και η Τσέρι Χονκάλα  (συνημμένη φωτογραφία), είναι πεπεισμένες, ότι μπορεί να κάνουν το εκλογικό σώμα των ΗΠΑ να καταλάβει για τα καλά, ότι οι αμερικάνοι Οικολόγοι, δεν είναι ένα σπάνιο πολιτικό είδος, ένα μουσειακό κομματικό απολίθωμα.

Τζιλ Στάιν και Τσέρι Χονκάλα. 

Κατεβαίνουν στην προεδρική αναμέτρηση του Νοεμβρίου 2012, με στόχο να ξεπεράσουν τους 200 χιλιάδες ψήφους, ένα ρεκόρ γι αυτούς, που φαντάζει αντικειμενικά ασήμαντο για τα εκλογικά μεγέθη των ΗΠΑ. Και όμως τολμούν, κόντρα στο ρεύμα…Δεν είναι λοιπόν τόσο απλά τα πράγματα, παρ’ ότι από την αρχή φαίνεται, ότι τα θηρία των κατεστημένων κομμάτων στις ΗΠΑ (οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι), έχουν διαμορφώσει στα μέτρα τους, όχι μόνο το διπολικό εκλογικό σύστημα, αλλά και την αποκλειστική προβολή τους, μέσω των ΜΜΕ.

Διότι πράγματι είναι παν-δύσκολο, να βγεις σε τούτη την απέραντη χώρα μόνος, σαν την καλαμιά στον κάμπο, για να πείσεις τον αδαή ψηφοφόρο, ότι εσύ ως πράσινο κίνημα, είσαι εντελώς διαφορετικός κι έχεις αξιοζήλευτες απόψεις, που τουλάχιστον αξίζει ν’ ακουστούν και να εκτιμηθούν από το εκλογικό σώμα. Οι Πράσινοι Αμερικανοί είναι πεισματάρηδες και για μια ακόμη φορά βάλθηκαν να δείξουν, ότι η οικολογική μάχη, δεν είναι χαμένη υπόθεση στις ΗΠΑ. 

Το φιλί της Λεονόρας!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρία και μια τεχνογνωσία δοκιμασμένη μέσα από την υλοποίηση πολυάριθμων παραστάσεων, ο θίασος L’avant-scène opéra προτείνει μια καινούργια παράσταση όπερας:

«Il Bacio di Leonora / Το Φιλί της Λεονόρας» σε λιμπρέτο και  μουσική  του Yves Senn.  Το έργο  θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, στις 21:00 στο Θέατρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.


Μια ομάδα ατόμων, ένας μικρόκοσμος - εικόνα της κοινωνίας, συγκεντρώνεται σε ένα έρημο μέρος με στόχο την αναζήτηση του Φιλιού της Λεονόρας. Η ιστορία αφηγείται την αναγκαστική συνάντηση ανθρώπων  που προέρχονται από διαφορετικούς ορίζοντες.

Με μια διανομή που αριθμεί  τους τριάντα ερμηνευτές (τραγουδιστές, χορωδούς, χορευτές και ηθοποιούς), μια ορχήστρα επτά μουσικών, με δέκα τεχνικούς και με την υλικοτεχνική και διοικητική υποστήριξη δέκα επιπλέον ατόμων, η L’avant-scène opéra έχει ξεκινήσει τις πρόβες της από το Νοέμβριο του 2011 στο Θέατρο του Colombier (Ελβετία), έδρα της εταιρίας.  

Ο Yves Senn ιδρυτής της L’avant - scène opéra είναι κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών πτυχίων και για το  «Il Bacio di Leonora / Το Φιλί της Λεονόρας» , κέρδισε το βραβείο Prix BCN Culture 2010.

Εισιτήρια: 10€.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η επικινδυνότητα της μη έγκαιρης αποκομιδής κηπαίων απορριμμάτων!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πληροφορούμεθα ότι πρωτοκολλήθηκε σήμερα το μεσημέρι εγγράφως στο Πρωτόκολλο του Δημαρχείου με Α.Π.34297/18-7-2012, η κάτωθι αίτησης Δημότη που απευθύνεται προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Βασίλη Ξυπολυτά.....

«Κύριε Αντιδήμαρχε Καθαριότητας,   

Με το παρόν έγγραφο σας ζητώ να μου απαντήσετε εγγράφως εντός της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας στα παρακάτω ερωτήματα υπόψη της απόφασης Δ.Σ. Κηφισιάς 13/2008 (Τοπική Κανονιστική Απόφαση για την Καθαριότητα στο Δήμο Κηφισιάς), ιδιαίτερα δε του αρ.5.6. αυτής:

- Είναι υποχρέωση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Κηφισιάς η αποκομιδή κηπαίων απορριμμάτων;

- Τηρείται το δημοσιευμένο πρόγραμμα αποκομιδής κηπαίων απορριμμάτων στην Κηφισιά;

- Για ποιους λόγους η Κηφισιά βρίθει κηπαίων απορριμμάτων που δεν αποκομίζονται εδώ και δύο τουλάχιστον εβδομάδες; 

Παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως και αιτιολογημένα τις απαντήσεις σας επί των παραπάνω ερωτημάτων μου, και να ενεργήσετε χωρίς άλλη χρονοτριβή τον καθαρισμό της Κηφισιάς αποκομίζοντας τα κηπαία απορρίμματα.

Η μη αποκομιδή τους υπό τις παρούσες κλιματολογικές συνθήκες επιφέρει κίνδυνο πυρκαγιάς και κατ’ επέκταση συνιστά ως πράξη ή παράλειψη πράξης σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και τις περιουσίες των δημοτών. 

Για τη διαπίστωση του αξιοποίνου της διακινδύνευσης αυτής αρκεί ότι έχει δημιουργηθεί κίνδυνος που απειλεί τα ως άνω αγαθά των δημοτών».  

Στα φτερά του πήρε ο θάνατος το Γιώργο Μούτσιο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το πρωί  σε ηλικία 80 ετών  ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος. Ο αγαπητός καλλιτέχνης αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του τα τελευταία  χρόνια  που δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Ο Γιώργος Μούτσιος γεννήθηκε στην όμορφη Καλαμάτα τον Ιανουάριο του  1932 και ήταν πολύπλευρο ταλέντο, με υπέροχη φωνή,  όπως και οι αδελφές του Σοφία και Μαρία που ήσαν σολίστες στην Εθνική Λυρική Σκηνή.  Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο κι όταν τελείωσε το στρατιωτικό ταξίδεψε στη Βιέννη για ανώτερες σπουδές στη φωνητική, στο θέατρο και τη σκηνοθεσία.

Η καριέρα του άρχισε στο Εθνικό Θέατρο όπου τον προσέλαβαν σαν μέλος του χορού στον «Οιδίποδα Τύραννο». Στη συνέχεια είχε πάρει μέρος σε συναυλίες με κλασικά τραγούδια, δίδαξε και τραγούδησε  σε μουσική Χατζηδάκι στους «Όρνιθες», είχε λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το Εθνικό Θέατρο και είχε συνεργαστεί με πολλούς  θιάσους.

Στον κινηματογράφο τη χρυσή δεκαετία του, έπαιζε ρόλους «κακού» συνήθως, αλλά και κωμικούς - κυρίως στο πλευρό του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Είχε πάρει μέρος σε πάνω από 50 ταινίες. Την πρώτη επιτυχία του στο σινεμά έκανε σε ηλικία 20 ετών στην «Αγνή του Λιμανιού» και την τελευταία του στο φιλμ του Δημήτρη Κολάτου «Αλέξανδρος και Αϊσέ» (2002), ενώ στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης» .

Το 1977 δημιούργησε μαζί με τη γυναίκα του επίσης ηθοποιό Δέσποινα Νικολαϊδου,  δικό του θίασο.

Η συμμετοχή του στην αμερικανική ταινία  «Ο Λέων της Σπάρτης»  που γύρισε ο Ρούντολφ Ματέ το 1962 στην Ελλάδα τον έκανε γνωστό κι εκτός συνόρων.

O υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Γιώργου Μούτσιου και απηύθυνε στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.


Οι δικοί του άνθρωποι και οι συνάδελφοί του θα τον αποχαιρετίσουν σήμερα στις 17.30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Η εκτίμηση του Αντιδημάρχου κ. Κύρλου....για τις «οικονομικές επιδώσεις» του τέως Δήμου Ν. Ερυθραίας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης 11/07/2012, σε απάντηση της κ. Συνοδινού η οποία αναφέρθηκε στις κακοτεχνίες των  ποδηλατοδρόμων της Ν.  Ερυθραίας και κατήγγειλε ότι η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Ν. Ερυθραίας λόγω ανεπάρκειας, παραλείψεων και παρατυπιών  άφησε χρέος 4,5 εκατ. ευρώ........επιτεθήκατε Αντιδήμαρχε κ. Κύρλο, στην επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως», χαρακτηρίζοντας τα όσα καταλόγισε στην προηγούμενη Διοίκηση ανήθικα!


Συγκεκριμένα είπατε: «ότι η κ. Συνοδινού τα λεει αυτά γιατί η κ. Ταμβάκη δεν συνεργάστηκε προεκλογικά μαζί της. Η κατηγορία είναι ανήθικη και το άνοιγμα που είχε ο Δήμος Ν. Ερυθραίας ήταν μόνο 250.000,00 ευρώ! Η Δήμαρχος κ. Ταμβάκη είναι η πιο πετυχημένη και τα έργα της είναι εκεί. Οι ποδηλατοδρόμοι  είναι πληρωμένοι»......και καλέσατε την κ. Α. Συνοδινού να ανακαλέσει.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο χαρακτηρισμός σας κ. Αντιδήμαρχε δεν συνάδει με την πραγματικότητα η οποία είναι εντελώς διαφορετική!  

Ο μαύρος σκύλος!

Γράφει Η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Παρασκευή  20 Ιουλίου 2012 στις 21.00,  στο πλαίσιο των Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων του Δήμου, η ομάδα «Demonius» παρουσιάζει την μοναδική cabaret  παράσταση «Ο Μαύρος Σκύλος», στο Κηποθέατρο Παπάγου (Κορυτσάς 6η στάση).

Βωβός κινηματογράφος, Charleston, Fox-trot, swing, tango, τραγούδια ξένων κι Ελλήνων συνθετών  βάζουν φωτιά  στη σκηνή!


Τα δυνατά σημεία είναι ότι ως καμπαρέ καταφέρνει να μιλήσει πολιτικά χωρίς να χρησιμοποιεί τη σάτιρα με βάση την εφήμερη επικαιρότητα και χωρίς να χάνει το ερωτικό - γοητευτικό κομμάτι της, ενώ από την άλλη πολύ δυνατό και πρωτότυπο χαρακτηριστικό  είναι ο τρόπος που ο θεατής συμμετέχει στην παράσταση (πάντοτε με τη θέληση του) και το ιδιαίτερο χιούμορ που αποπνέει συνολικά το μεγαλύτερο μέρος της.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κείμενα - δραματουργική επεξεργασία: Demonius
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Φωτιάδη
Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Σάττι
Κοστούμια: Σοφία Αλεξανιάν.
Καπέλα: Savrani creations
Διεύθυνση ορχήστρας και πιάνο: Μάνος Αθανασιάδης
Κλαρινέτοσαξόφωνο - φλάουτο: Μαρίνος Γαλατσινός
Βιολί: Αργύρης Παρασκευάς
Παίζουν: Μαριάνθη Κυρίου, Μαρία Πανίδου, Χριστέλα Γκιζέλη.
Κομπέρ: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Είσοδος: 12€. 

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Τρίτη 12/07/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. 


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 4+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.15πμ με την επικύρωση των πρακτικών στις 17/05/2012 (τακτική), 17/05/2012 (έκτακτη), 24/05/2012 (τακτική), 31/05/2012 και 07/06/2012 (έκτακτη), και την λήψη αποφάσεων επί «9» τακτικών  θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 32164 ημερομηνίας 06/07/2012.   

Παρευρέθη  και ο Πρόεδρος του συλλόγου Πανοράματος κ. Τσατσάκης.

Τακτικά θέματα: 

To Cirque du Soleil για την ΕΛΠΙΔΑ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το διάσημο «Cirque du Soleil».....«το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου» όπως έχει χαρακτηριστεί,  μετά από παραστάσεις  σε 40 χώρες , με πάνω από 15 εκατομμύρια θεατές, έρχεται τον Σεπτέμβριο 3 - 13, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και αφιερώνει μία από τις παραστάσεις του, στους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».


Η παράσταση του «Cirque du Soleil»....«Alegría» για την  «ΕΛΠΙΔΑ» θα δοθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012, στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ του  Ο.Α.Κ.Α.

Τιμές εισιτηρίων: 35€ - 45€ - 55€ - 65€ και η VIP ζώνη 75€. Παιδικά (από 3 - 18 χρονών) και φοιτητικά εισιτήρια: 28€ - 36€ - 44€ - 52€ και η VIP ζώνη 60€.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουν ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στο «Cirque du Soleil» και την εταιρεία παραγωγής ΛΑΒΡΥΣ,  καθώς και σε  όλο τον κόσμο που θα βρεθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 στο ΟΑΚΑ  για την υποστήριξή τους στο έργο του Συλλόγου.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν  στην υλοποίηση του νέου οράματος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», τη δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που θα λειτουργήσει στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».

Πληροφορίες, κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» 210 7757153 - 7757934.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ο Κέρμιτ στην Επίδαυρο!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σάλο έχει προκαλέσει μια ασυνήθιστη εισβολή.....βατράχων κατά την έναρξη της παράστασης «Οιδίπους Τύραννος» στο θέατρο της Επιδαύρου. Το πρωτοφανές συμβάν προκάλεσε αναστάτωση στους θεατές.

Το «Αμάν Το Μάτι Μου» εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη του αρχηγού των επαναστατημένων βατράχων της Επιδαύρου.....το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτουμε για ευνόητους λόγους!


Τι έκανε την φιλήσυχη αποικία των αμφιβίων να ξεσηκωθεί;    

Μια εξομολόγηση που θα συζητηθεί.......     

Θα δούμε το χειμώνα!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια, για τη σεζόν 2012 - 2013, θα ανεβεί το σπουδαίο έργο του σεναριογράφου και συγγραφέα Dan Gordon «RAIN MAN». Η έναρξη των παραστάσεων προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2012.

Η θεατρική διασκευή βασίστηκε στο κινηματογραφικό σενάριο των Barry Morrow και Ronald Bass. Η ταινία (παραγωγής 1988) με πρωταγωνιστές τους Ντάστιν Χόφμαν και Τομ Κρουζ τιμήθηκε με 4 Όσκαρ (ερμηνείας στον Χόφμαν, σκηνοθεσίας, σεναρίου, καλύτερης ταινίας), την Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου και δεκάδες άλλα βραβεία και διακρίσεις.


Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε το 2008 στο West End με μεγάλη επιτυχία. Έχει ανεβεί επίσης στην Αυστραλία, την Τσεχία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία κ.α.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης.
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος.
Σκηνικά: Ευα Νάθενα

Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Στάνκογλου, Κλέλια Ρένεση, Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπεληγιάννη και ο Γιάννης Καρατζογιάννης.