Βιβλίο

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ   


Η Σκοτεινή Πλευρά της Τζέσικα!

Το βιβλίο «Η Σκοτεινή Πλευρά της Τζέσικα» της  Μπεθ  Φάντασκι κυκλοφορεί από τη σειρά Εφηβική Λογοτεχνία του εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη.

Εννοείται ότι ο γάμος με ένα βαμπίρ δεν περιλαμβάνεται στα μελλοντικά σχέδια της τελειόφοιτης μαθήτριας Τζέσικα Πάκγουντ.

Μα τότε σκαει μύτη στο σχολείο ο Λούκιους Βλαντέσκου, ένας μυστήριος (και αφόρητα όμορφος) Ρουμάνος έφηβος με το πρόγραμμα ανταλλαγής ξένων μαθητών, ο οποίος επιμένει ότι η Τζέσικα είναι γόνος πριγκιπικής οικογένειας βαμπίρ και ότι ο ίδιος είναι ο επί χρόνια αφανής μνηστήρας της.

Οπλισμένη με νεοαποκτημένη αυτοπεποίθηση και ένα αντίγραφο του εγχειριδίου Μεγαλώνοντας Απέθαντος: Εφηβικός Βαμπιρικός Οδηγός για Ραντεβού,  Σωματική και Συναισθηματική Υγεία, η Τζέσικα βιώνει μια δραματική μεταμόρφωση: από συνηθισμένη Αμερικανίδα έφηβη σε λαμπερή Ευρωπαία πριγκίπισσα βαμπίρ.

Όμως, εδώ ούτε φιλί δεν έχει ανταλλάξει ακόμα, πώς γίνεται να δεχτεί μια ισόβια δέσμευση; Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, μια αιώνια δέσμευση; Του πήρε κάμποση ώρα να διαλέξει τις κατάλληλες λέξεις. «Είσαι πραγματικός γρίφος για μένα, Τζέσικα», είπε τελικά. «Ένα μυστήριο. Αλλά τουλάχιστον εγώ είμαι ανοιχτός στην πιθανότητα να εξερευνήσω αυτό που δεν καταλαβαίνω». Το αχνό φως αντανακλούσε στα κατάμαυρα μάτια του… Μιλούσαμε για την «εξερεύνηση» του «μυστηρίου» που αποτελούσα γι’ αυτόν.  
  
Η Μπεθ Φάντασκι με αυτό το μυθιστόρημα ξεχωρίζει αμέσως από το πλήθος των επίδοξων συνεχιστών της τριλογίας του Λυκόφωτος. Στα μεγάλα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται το φλογερό ειδύλλιο, η ευφάνταστη και αγωνιώδης πλοκή και η καυστική σάτιρα. 


Χίλιες ζωές απόψε!

Το νέο βιβλίο της Μαίρης Κόντζογλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη με τίτλο «Χίλιες ζωές απόψε».


…..Μια κρυμμένη από την ομίχλη πανσέληνος, ένας πύργος με αιματοβαμμένη ιστορία που κατέληξε να είναι σύμβολο περηφάνιας, άδειες λεωφόροι, θάλασσα μισολιπόθυμη, ο βαρδάρης σε καταστολή και άνθρωποι με την ερημιά παράσημο στο στήθος συνθέτουν τον έξω κόσμο της ιστορίας. 

Στον μέσα κόσμο, στο Φεγγάρι, με τον σνομπ Τσέστερφιλντ και το αγγελάκι από τον Ισημερινό, ένα κορίτσι που προσπαθεί να αποτινάξει τα δεσμά της συμβατικότητας, ένας ώριμος άντρας που έχει για ευαγγέλιο την Ασκητική αναλύουν, διαφωνούν, συμπλέουν και συγκινούνται από την ποίηση.


Στο ενδιάμεσο, μια γυναίκα που ακροβατεί στην αιχμή της πραγματικότητας και της φαντασίας αποδομεί και ανασυνθέτει την ιστορία και τους ήρωες ανάλογα με τις φάσεις της σελήνης. Οι άνθρωποι της ερημιάς θα μπουν στο Φεγγάρι να αναζητήσουν κάτι που θα τους βοηθήσει να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή τη νύχτα που τη σφυροκοπάει η ομίχλη.

Η Θεολογία θα είναι εκεί για να ακούσει τις ιστορίες τους, ενώ σιγά- σιγά θα ξεδιπλώσει ένα μεγάλο έρωτα και μερικές αλήθειες για την ύπαρξη. Ο Λεωνίδας, αν και απών, θα παίζει καταλυτικό ρόλο στα όνειρα και στην πραγματικότητά τους.

Εκείνος παραμένει ήρεμος. Την είχε βρει να κοιμάται στην κόκκινη…..τέλος πάντων, στη φραουλί πολυθρόνα - ποτέ δεν ήταν καλός με τις αποχρώσεις, πόσο μάλλον όταν του έβαζαν δύσκολα άκου εκεί «φραουλί»!

Είχε παρατηρήσει τα χείλη της να κάνουν μικρές κινήσεις, να, όπως καπνίζεις ένα άφιλτρο τσιγάρο και φτύνεις μικρά κομματάκια καπνού. Τα βλέφαρά της πετάριζαν, ήταν παραπάνω από βέβαιος πως η Θεολογία ονειρευόταν εκείνη τη στιγμή. Και είχε σχηματίσει την εντύπωση πως το κορίτσι - το κορίτσι των δικών του ονείρων - έβλεπε ένα όνειρο άφιλτρο, φτύνοντας μικρά κομματάκια υποσυνείδητου. Κι όταν την ξύπνησε, της πήρε ώρα να συνέλθει…..

Ένα μυθιστόρημα για τις συμπυκνωμένες εμπειρίες μιας νύχτας, την ομίχλη της μοναξιάς, το βάρος της διάψευσης, τη διαλυτική δύναμη της εξουσίας, το τραγούδι της φαντασίας, τα χρώματα της συγγραφής, την ευαισθησία της ύπαρξης, την ποίηση της ανθρωπιάς και την πανσέληνο του έρωτα.

Ένα μυθιστόρημα που τελειώνει δύο φορές, γιατί το ταξίδι της λογοτεχνίας, όπως και του έρωτα για ζωή, δεν τελειώνει ποτέ.


«Βαθύ….Βελούδινο Σκοτάδι»   

Από τη σειρά Ελληνική Λογοτεχνία του εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, κυκλοφορεί το βιβλίο της Ευαγγελίας Ευσταθίου «Βαθύ....Βελούδινο Σκοτάδι» στην τιμή των 14,40 (με ΦΠΑ) €. 


Στην Ισπανία του 15ου αιώνα, η νεαρή χωρική Μαρία Ρεγγίνα Σίλβα καταριέται τον άρχοντα του τόπου της κόμη Ραφαέλ Μιγκέλ Ρέγιες να ζει αιώνια στα σκοτάδια. Και η κατάρα της, διαπερνώντας τα τείχη του χρόνου, καταδικάζει όσους είναι γραφτό να αγαπηθούν να καίγονται στις φλόγες του μίσους.

Πέντε αιώνες αργότερα, ξενιστές των ψυχών που δε γαλήνεψαν ποτέ,  είναι πλέον ο διάσημος συνθέτης Ραφαέλ Κορμανός και η ζωγράφος Ρεγγίνα Ζελιώτη. Στις νότες του, το μόνο φως που γνώρισε από μικρό παιδί. Στον καμβά της, οι μόνες στιγμές αληθινής γαλήνης.

Οι δυο τους είναι καταδικασμένοι να συγκρουστούν. Η μοίρα τούς θέλει εχθρούς, αλλά η ανάγκη τους για λύτρωση συνοδοιπόρους. Και, καθώς τα δάχτυλα γητεύουν τα πλήκτρα, καθώς η καρδιά αψηφά το πεπρωμένο και ο πόλεμος μαίνεται μέσα σε δάκρυα και αίμα, η αγάπη ψάχνει τον τρόπο για να συναντήσει το φως.

Ο δρόμος είναι μακρύς, αφιλόξενος, δύσβατος, γραμμένος από αλύγιστο χέρι. Και η ζωή των δύο ηρώων μοιάζει με ανεξίτηλο λεκέ στου χρόνου το ριχτάρι. Τα εμπόδια, πολλά και συχνά ανυπέρβλητα, θέτουν φραγμούς στη λαχτάρα τους για λύτρωση. Θα τα καταφέρουν; Θα συνεχίσουν να είναι οι τελευταίοι κρίκοι στην αλυσίδα του μίσους, που τους κρατά αιχμάλωτους σε ένα βαθύ, ατέλειωτο σκοτάδι, ή θα σπάσουν τα δεσμά και θα αντικρίσουν τον ήλιο; Θα πάψει επιτέλους η νύχτα να φαντάζει αιώνια πια;


Η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Ξεκίνησε να γράφει από μικρή ηλικία, αρχικά παραμύθια και στη συνέχεια διηγήματα. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική και τις κατασκευές από φυσικά υλικά. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη και ένα γιο.

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της….Προσωπικές Στιγµές, Πέτρινοι Κύκνοι, Μ’ Άλλα Λόγια Σ’ Αγαπώ, Αν τον Άνεµο Ρωτήσεις και Μετά την Καταιγίδα.


«Μέλισσες στην ομίχλη»  

Από τις εκδόσεις Λιβάνη στη σειρά Ξένη Λογοτεχνία κυκλοφορεί το βιβλίο του Έρικ Σετίαουαν «Μέλισσες στην ομίχλη» στην τιμή των 13,50€ (με ΦΠΑ).


…….Δύο αδερφές που από μικρές έχουν ανατραφεί έτσι ώστε να απεχθάνονται η μία την άλλη, ένας τάφος κρυμμένος στον κήπο και η Εύα, η τρομερή αρχηγός της οικογένειας, της οποίας τα πικρόχολα παράπονα δονούν την ατμόσφαιρα σαν βουητό μελισσών. 

Σ’ αυτό το περιβάλλον η Μερίντια, που αγωνίζεται να σώσει τη ζωή και το γάμο της, ξεθάβει παλιά μυστικά γύρω από το δικό της παρελθόν και ανακαλύπτει σοκαριστικές αλήθειες για την καινούρια της οικογένεια, που ωθούν την αγάπη, το κουράγιο και την πνευματική της ακεραιότητα στα όρια.

Το «Μέλισσες στην Ομίχλη» είναι ένα συναρπαστικό έργο μυθοπλασίας που παρακολουθεί τη ζωή τριών γενεών γυναικών, καταγράφοντας τα ηφαιστειώδη πάθη και τα εκρηκτικά συναισθήματά τους, τις πρόσκαιρες συμμαχίες, τις δεισιδαιμονίες και τις πολύπλοκες μηχανορραφίες τους, στο πλαίσιο μιας μυθικής πόλης όπου πνεύματα και ξόρκια, μάγισσες και δαίμονες, προφητείες και αποκαλύψεις αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα.Ο συγγραφέας  Έρικ Σετίαουαν γεννήθηκε το 1975 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας από Κινέζους γονείς και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ σε ηλικία δεκαέξι ετών. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και μένει στο Σαν Φρανσίσκο.

Η ευτυχία του Πάκο!

Aπο τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο του Νίκου Καρβέλα  «Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟ».


.....Κάποιο βράδυ ο Πάκο, ένας φρικτά ακρωτηριασμένος ζητιάνος, διαπιστώνει την ύπαρξη ενός μυστηριώδους δέντρου στην αυλή του σπιτιού του. Μέσα από τη μακάβρια σχέση που δημιουργείται ανάμεσά τους αποκτάει όσα ποτέ δεν είχε ούτε καν φανταστεί μέχρι τότε στην άθλια ζωή του. Μέρα με τη μέρα ο Πάκο βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στην αδυσώπητη ευτυχία του....

Είχε όσα λεφτά ήθελε, είχε δυο ψηλά πόδια, είχε ένα πανέµορφο κεφάλι γεµάτο από όλες τις γνώσεις του κόσµου, είχε το µαγικό του βιολί, όµως, για πρώτη φορά στην άθλια και µίζερη ζωή του, ένιωθε να τον καταπίνει το κενό µιας απέραντης δυστυχίας. Και όσο το µυαλό του γέµιζε από ταλέντο και γνώσεις τόσο οι ήλιοι του έµοιαζαν µε λυχνάρια και το άλλοτε λαµπερό µικροσκοπικό του σύµπαν κάθε µέρα µεγάλωνε και γινόταν όλο και πιο σκοτεινό.


Ο συγγραφέας Νίκος Καρβέλας:  «Γεννήθηκα στον Πειραιά. Σπούδασα Νομικά στην Αθήνα και ακολούθησα το επάγγελμα του δικηγόρου για ένα πρωί. Έχω εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (Μέγιστο Φως και Ναυτία των Ημερών), ένα φιλοσοφικό δοκίμιο (Πιστεύω) και μια νουβέλα (Ο Τρίτος Δρόμος). Παράλληλα ασχολούμαι με τη μουσική και ενίοτε με το θέατρο».


«Είναι ο Καπιταλισμός, Ηλίθιε»

Το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου με τίτλο «ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ» Μια ευγενική απάντηση στους πραιτοριανούς των Μνημονίων, ενάμισι χρόνο μετά την έκδοσή του συνεχίζει σταθερά να συγκαταλέγεται στα ελληνικά εκδοτικά γεγονότα.


Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη με την ευκαιρία της διάθεσης της 60ής χιλιάδας του βιβλίου «ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ», αριθμός σπάνιος ειδικά στις σημερινές, καθόλου ευνοϊκές για τον χώρο των εκδόσεων συνθήκες, ευχαριστεί το αναγνωστικό κοινό για τη θερμή του ανταπόκριση.

Ανταπόκριση που ενισχύει την απόφασή μας να συνεχίσουμε στο δρόμο των «δύσκολων» εκδοτικών εγχειρημάτων.

Η υποδοχή του βιβλίου του Νίκου Μπογιόπουλου οφείλεται εκτός των άλλων στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο που σέβεται τον αναγνώστη. Γραμμένο από μια πένα «δροσερή», δεν επιδιώκει τον εντυπωσιασμό, αλλά επιλέγει με γλώσσα κατανοητή και ανεπιτήδευτη να ενημερώσει, να εξηγήσει, να υποδείξει και να προτείνει λύση.

Πρόκειται για ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό. Ένα πολύτιμο «εργαλείο» ώστε να κατανοήσουμε όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και γιατί συμβαίνουν.


Mindland!Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί  το μυθιστόρημα ( με πόσες αλήθειες όμως!) του Γιώργου Γιαντά «Mindland».


«Αφήστε να σας αφηγηθώ πώς έγιναν όλα. Χώρισαν την κοινωνία σε δύο όχθες, μία για την ελίτ και μία για τους φτωχούς και εξαθλιωμένους. Το όπιο αυτού του λαού υπήρξε η Mindland, μια απέραντη διαδικτυακή πολιτεία. Όχι σαν εκείνες που γνωρίζετε εσείς.Ξεχάστε το Facebook και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Σ’ αυτήν, καθένας από μας, κρυμμένος πίσω από ένα προφίλ, μπορούσε με τον εξοπλισμό του να τρέξει, να περπατήσει, να συναναστραφεί, να διασκεδάσει, να συνευρεθεί μέσα στον εικονικό της παράδεισο, ανάμεσα σε άλλα προφίλ χρηστών, που ποτέ δεν αντίκρισε τα πραγματικά τους πρόσωπα.Κλεισμένος καθένας στην κατοικία του, δίχως ανάγκη για μετακίνηση, μπορούσε να ζήσει όπως παλιά, να συνάψει εικονικές σχέσεις, εικονικούς γάμους, να νοικιάσει φίλους, να αμπαρωθεί ολότελα στην ιδιωτική μοναξιά της προσομοίωσης. Η γενιά μου, δυστυχώς, μεγάλωσε αγνοώντας τη ζεστασιά της αγάπης, της ευαισθησίας, της αληθινής φιλίας, μιας ζεστής χειρονομίας, της απλής αγκαλιάς!


Δε φταίξαμε εμείς όμως. Αφήσαμε να μας οδηγήσουν σ’ αυτό. Εκείνοι που με την απληστία και την απανθρωπιά τους έφτασαν τον πλανήτη στον πυρηνικό όλεθρο και στις «πόλεις-γυάλες». Εξακολουθούν να παρακολουθούν, να ελέγχουν, συνεχίζουν τα κρυφά πειράματα.Κρύβουν ασύλληπτο σχέδιο για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, Πιθανόν ανάμεσά σας να υπάρχουν ήδη κάμποσοι από αυτούς. Μην επαναπαύεστε. Εσείς προλαβαίνετε. Έχετε τουλάχιστον ακόμη ουρανό! Η εποχή μου ίσως είναι μακριά από τη δική σας. Ίσως και όχι…». Μπρεντ.


Η αιώνια νύχτα!  To βιβλίο των Γκιγιέρμο ντε  Ντελ Τόρο  και Τσακ Χόγκαν  «Η αιώνια νύχτα» κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη. 

….Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ο βαμπιρικός ιός εξαπολύθηκε και ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα στο χείλος του αφανισμού. Υπάρχει μόνο νύχτα, αφού ο πυρηνικός χειμώνας έχει καταπιεί τον κόσμο και το ηλιόφως φιλτράρεται μέσα από τη δηλητηριώδη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τη βασιλεία των βαμπίρ.


Το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια μιας ετερόκλητης ομάδας μαχητών για την ελευθερία. Τώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή, υπάρχουν ενδείξεις για έναν προδότη ανάμεσά τους…..Κι ενώ ένας μόνο θνητός κρατά στα χέρια του το κλειδί για τον αφανισμό του Αφέντη, το ερώτημα παραμένει μετέωρο: είναι άξιος να σηκώσει το βάρος της ανθρώπινης μοίρας;


Και ποιος είναι αυτός που θα προβεί στην έσχατη θυσία, προσφέροντας στους υπόλοιπους την ελπίδα σωτηρίας; Ένα συγκλονιστικό θρίλερ που εξελίσσεται με τον καταιγιστικό ρυθμό αστυνομικού μυθιστορήματος και απογειώνεται με συναρπαστική κινηματογραφική φαντασία και απρόβλεπτες ανατροπές.


Όσα χωράει μια στιγμή!To βιβλίο του Στέφανου  Λίβου «Όσα χωράει μια στιγμή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, στις 19.00, σε…book party στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων).


To βιβλίο ήταν υποψήφιο e- Award 2012. Η βραδιά γίνεται πιο ενδιαφέρουσα με κρασάκι, κουβέντα, πληροφορίες και όποιος είναι τυχερός μπορεί και να κερδίσει ένα από τα συλλεκτικά αντίτυπα της συλλογής διηγημάτων «Κλεφτές Ματιές», που θα τυπωθούν ειδικά για το πάρτι.


«Η αιώνια νύχτα»  Οι συγγραφείς Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και Τσακ Χόγκαν ένωσαν το ταλέντο και τις συγγραφικές ικανότητές τους  σε ένα συναρπαστικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. «Η αιώνια νύχτα» είναι ο τίτλος του. 


Ένα συγκλονιστικό θρίλερ που εξελίσσεται με τον καταιγιστικό ρυθμό αστυνομικού μυθιστορήματος και απογειώνεται με συναρπαστική κινηματογραφική φαντασία και απρόβλεπτες ανατροπές........Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ο βαμπιρικός ιός εξαπολύθηκε και ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα στο χείλος του αφανισμού. Υπάρχει μόνο νύχτα, αφού ο πυρηνικός χειμώνας έχει καταπιεί τον κόσμο και το ηλιόφως φιλτράρεται μέσα από τη δηλητηριώδη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τη βασιλεία των βαμπίρ.


Το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια μιας ετερόκλητης ομάδας μαχητών για την ελευθερία. Τώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή, υπάρχουν ενδείξεις για έναν προδότη ανάμεσά τους......Κι ενώ ένας μόνο θνητός κρατά στα χέρια του το κλειδί για τον αφανισμό του Αφέντη, το ερώτημα παραμένει μετέωρο: είναι άξιος να σηκώσει το βάρος της ανθρώπινης μοίρας;


Και ποιος είναι αυτός που θα προβεί στην έσχατη θυσία, προσφέροντας στους υπόλοιπους την ελπίδα σωτηρίας;


Λαθρέμποροι Ιστορίας!


Το βιβλίο του διεθνώς γνωστού και καταξιωμένου ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη με τίτλο «Λαθρέμποροι Ιστορίας - Επιστροφή 20 θησαυρών», παρουσιάζουν οι εκδόσεις Σιδέρη στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.  και Μ. Θεοχαράκη την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013  στις 20.30.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιάννης Ραχωβίτσας, απόστρατος Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ, Αθανάσιος Καφίρης, αντεισαγγελέας ε.τ. του Αρείου Πάγου, Μανούσος Μανουσάκης, σκηνοθέτης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.


H κοινωνία στο απόσπασμα!Ο Εκδοτικός Οργανισµός Λιβάνη παρουσιάζει  το νέο βιβλίο του καθηγητή  Αλέξη Μητρόπουλου με τίτλο «Η κοινωνία στο απόσπασμα. Το τρίτο Μνημόνιο: Η βίαιη εσωτερική υποτίμηση», την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στις 19.00 στην αίθουσα της Πλ. Βουλής.


 Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:- Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-EΚΜ

- Νίκος Κοτζιάς, καθηγητής Πολιτικών Θεωριών

- Σάββας Ροµπόλης, καθηγητής Οικονοµικών στο Πάντειο Πανεπιστήµιο.Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δηµοσιογράφος  Νίκος Χατζηνικολάου.

Τα κίτρινα μάτια των κροκοδείλων!

Το βιβλίο «Τα κίτρινα μάτια των κροκοδείλων»  της Κατρίν   Πανκόλ    κυκλοφορεί από τον εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη.


Δύο αδερφές που τις χωρίζουν τα πάντα. Η Ιρίς, όμορφη, πλούσια, κομψή, παντρεμένη μ’ έναν άντρα που τη λατρεύει, θα μπορούσε να είναι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου. H Ζοζεφίν, άχαρη, ανασφαλής, στριμωγμένη οικονομικά, στα πρόθυρα διαζυγίου, θα μπορούσε να είναι η πιο παραιτημένη γυναίκα του κόσμου.

Κι όμως, καμία από τις δύο δεν είναι…..Ώσπου η σχέση τους περιπλέκεται από μια απάτη και οι δύο αδερφές έρχονται αντιμέτωπες με τις επιλογές της ζωής τους.

Το μυθιστόρημα αυτό είναι η ιστορία ενός ψέματος. Αλλά και μια ιστορία έρωτα, φιλίας, προδοσίας, ονείρων.

Το μυθιστόρημα αυτό μιλάει για τους άντρες. Και τις γυναίκες. Γι’ αυτό που είμαστε, γι’ αυτό που θα θέλαμε να είμαστε, γι’ αυτό που δε θα είμαστε ποτέ, γι’ αυτό που ίσως γίνουμε. Το μυθιστόρημα αυτό είναι μια τοιχογραφία της ζωής.


Η Κατρίν Πανκόλ γεννήθηκε στο Μαρόκο και μετακόμισε οικογενειακώς, σε ηλικία πέντε ετών, από την Καζαμπλάνκα στη Γαλλία. Σπούδασε λογοτεχνία και εργάστηκε αρχικά ως καθηγήτρια γαλλικών και λατινικών πριν στραφεί στη δημοσιογραφία.

Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Paris Match και Cosmopolitan, όπου ένας παρορμητικός εκδότης την εντόπισε και την ενθάρρυνε να γράφει μυθιστορήματα.

Μετά την επιτυχία που είχε το πρώτο της μυθιστόρημα Moi D’abord, που εκδόθηκε το 1979, η Πανκόλ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου και παρέμεινε για μία δεκαετία παρακολουθώντας μαθήματα δημιουργικής γραφής και σεναρίου στο πανεπιστήμιο Columbia.

Παράλληλα εκδόθηκαν τα έργα της La Barbare, Scarlett, si possible και Les hommes cruels ne courent pas les rues. Ο αμερικανικός τρόπος ζωής επηρέασε τη γραφή της προσδίδοντάς της ένταση και γρήγορο ρυθμό. Διακρίνεται για την εμβάθυνση στην ανθρώπινη ψυχολογία, ιδιαιτέρως των γυναικών, την εμμονή στη λεπτομέρεια και το λεπτό χιούμορ. Κυριότερο μέλημά της είναι να εμπνεύσει τις γυναίκες να τολμήσουν να είναι ο εαυτός τους, υιοθετώντας παράλληλα θετική στάση απέναντι στη ζωή. Τα έργα της είναι αισιόδοξα και απολαυστικά κι έχουν γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία.

Το μυθιστόρημά της Τα Κίτρινα Μάτια των Κροκοδείλων αποτέλεσε τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, όπου πούλησε περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα και απέσπασε το βραβείο Prix de Maison de la Presse 2006.

Έχει επίσης βραβευθεί με το Βραβείο Καλύτερου Συγγραφέα 2007 από τον Gorodets Publishing στη Μόσχα, ενώ ήταν το έκτο βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γαλλία το 2008.

Έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, ρωσικά, κινεζικά, ουκρανικά, πολωνικά, ιταλικά, κορεατικά, βιετναμέζικα, λετονικά και νορβηγικά. Το βιβλίο θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο.


Το φως των πλάνων αστεριών!Από τον εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Μαίρης Μανδάλη «Το φως των πλάνων αστεριών».


Άνθρωποι πολλοί, τούτο το ζεστό Απρίλη, θα κουβαλήσουν τη δική τους ιστορία στο σπίτι της θάλασσας, στην καρδιά τους, στο μυαλό τους, στην ψυχή τους, στο κάθε σημάδι του κορμιού τους, μια θύμηση, μια αλήθεια ζωής, μια ντροπή, μια κατηγόρια, μια αγάπη κι ένα μωρό. Είναι άνθρωποι παλιοί κι αγαπημένοι, άλλοι καινούριοι και ξαφνικοί. Άνθρωποι-ευχές, άνθρωποι-χρωστούμενοι, κι ανάμεσά τους, πέρα και πάνω από τις αναμνήσεις, άνθρωποι-σημάδια.
Αν η Έλενα ζούσε σε τούτο τον κόσμο της ύλης, θα ένιωθε λίγη μοναξιά. Ίδια μ’ αυτή που νιώθεις όταν μια παράσταση βαδίζει στο τέλος της κι εσύ αγωνιάς για την αποδοχή ή την απόρριψη. Μα ένα νανούρισμα θα αντηχήσει ολούθε στο νησί και για πρώτη φορά θα ακουστεί. Κι όταν το φως της μέρας θα νικήσει εκείνο των πλάνων αστεριών, μια αύρα θα φέρει το άρωμά της κι η Έλενα θα νιώσει ευτυχισμένη κι ας μη ζει πια σε τούτο τον κόσμο της ύλης.Για τις τρεις γυναίκες το «κουτί της ευτυχίας» φέρει ένα μυστικό, μια πλάνη και μια ευχή. Για την Ερσαλία μια εμμονή που της κατέστρεψε τη ζωή και μια απάτη που εύκολα συγχωρέθηκε, μα μόνο από έναν άνθρωπο, όχι από τη μοίρα. Για την Αμαλία τους χτύπους μιας καρδιάς μέσα της που απεγνωσμένα προσπάθησε να την κάνει να σιγήσει, μέχρι τη στιγμή που την άκουσε να νανουρίζεται.Για την Τζούλια την τελευταία ευκαιρία μιας ευτυχίας τιμωρημένης για μια καρδιά που χτύπησε και σιώπησε. Την τελευταία ευκαιρία μιας αγάπης που πάντα θα βρίσκει «…..στο χείλος του κόσμου, δώθε απ’ το όνειρο και κείθε απ’ τη γη!».


Η Μαίρη Μανδάλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Λαμία Φθιώτιδας. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Master στη Δομοστατική.
Από το 1995 ζει στην Αθήνα όπου και ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας. Κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της «Αλήθειες Κρυμμένες - Σημάδια Ανεξίτηλα» και «Λιακάδες και Θύελλες»."Καταραμένοι θεοί"!  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη από τη σειρά Εφηβική Λογοτεχνία το βιβλίο της Τζόζεφιν Αντζελίνι «Καταραμένοι θεοί»…..ΑΓΑΠΗ γραμμένη στα άστρα
ΜΙΣΟΣ που ξεκινά στην αρχαία Ελλάδα
ΚΑΤΑΡΑ που ούτε οι θεοί μπορούν να σβήσουν


Ως η μοναδική Επίγονος, η Έλεν Χάμιλτον βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σχεδόν ανέφικτο στόχο.
Τη νύχτα περιπλανιέται στον Άδη επιχειρώντας να τερματίσει τον αέναο κύκλο της εκδίκησης που μαστίζει την οικογένειά της.Τη μέρα αγωνίζεται να ξεπεράσει την κούραση, η οποία κατατρώει τη λογική της. Χωρίς τον Λούκας στο πλευρό της, δεν είναι βέβαιη κατά πόσο έχει τη δύναμη να συνεχίσει.Καθώς ο αρχαίος ελληνικός κόσμος συγκρούεται με τον κόσμο των θνητών, η ήσυχη ζωή της Έλεν στο Ναντάκετ οδηγείται στο χάος. Το συναρπαστικό έπος της Τζόζεφιν Αντζελίνι παίρνει μια ακόμη πιο σύνθετη όσο και μαγευτική τροπή, καθώς ένα ξεχωριστό ερωτικό τρίγωνο κάνει την εμφάνισή του, τη στιγμή που ο αέναος κύκλος της εκδίκησης εντείνεται.
Τζόζεφιν Αντζελίνι.Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Χαμένοι Θεοί είναι μια δυνατή ερωτική ιστορία, γεμάτη δράση, η οποία ξεπερνά κάθε προσδοκία.Το μόνο που μπόρεσε να διακρίνει ήταν μια χρυσή λάμψη... ένα δυνατό λαμπύρισμα που διαπέρασε εκείνο το θαμπό, άψυχο φως του Κάτω Κόσμου σαν τη σωτήρια φωτεινή δέσμη ενός φάρου.


Φευγαλέα, μπόρεσε να διακρίνει ένα σμιλεμένο στόμα στα όρια του οπτικού της πεδίου. Ύστερα, κάτω από την επιφάνεια της κινούμενης άμμου, η Έλεν ένιωσε ένα ζεστό, δυνατό χέρι να γραπώνει το δικό της και να την τραβά

Η Τζόζεφιν Αντζελίνι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μασαχουσέτη. Σπούδασε θέατρο στο New York University’s Tisch School of the Arts. Σήμερα ζει στο Λος Άντζελες με το σεναριογράφο σύζυγό της.H Αβησσυνιακή Απόδειξη!Η «Αβησσυνιακή Απόδειξη», το μυθιστόρημα της Τζένις Γουάιτ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.  Σειρά: Ξένη Λογοτεχνία.

Κωνσταντινούπολη, Μάιος 1453. Καθώς εφτά χιλιάδες πάνοπλοι άντρες ετοιμάζονται να υπερασπιστούν το Βυζάντιο ενάντια στους εισβολείς, ο Ισαάκ Μετοχίτης και η οικογένειά του αναλαμβάνουν τη διάσωση μιας μυστηριώδους ασημένιας Λάρνακας.
Τετρακόσια χρόνια αργότερα, στην οθωμανική Κωνσταντινούπολη, ο δικαστής Καμίλ πασάς βρίσκεται αντιμέτωπος με κλοπές αρχαιοτήτων από τεμένη και εκκλησίες, οι οποίες πολύ σύντομα κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές της Δύσης. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι αλληλοκατηγορούνται για τις ιερόσυλες κλοπές και η πόλη βρίσκεται στο χείλος αιματηρών ταραχών.
Tζένι Γουάιτ.Στο εκρηκτικό σκηνικό έρχεται να προστεθεί μια σειρά δολοφονιών, τα θύματα των οποίων φέρουν την ίδια πάντα σφραγίδα. Οι πηγές του οδηγούν τον Καμίλ σε μια μυστική σέκτα αποτελούμενη από απογόνους Αβησσυνών σκλάβων οι οποίοι ζουν στα έγκατα της Κωνσταντινούπολης.Η ανακάλυψη του αρχαίου κειμηλίου εκεί και η μετέπειτα κλοπή του δίνουν το σημείο εκκίνησης ενός ξέφρενου αγώνα δρόμου ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ορκιστεί να το προστατεύουν και σε εκείνους που δε θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εκρηκτικό μυστικό που θα μπορούσε να αλλάξει το ρου της ιστορίας.

  

H Tζένι Γουάιτ είναι διδάκτωρ ανθρωπολογίας και συγγραφέας πολυάριθμων πραγματειών με αντικείμενο την τουρκική κοινωνία και πολιτική.Zει στη Bοστόνη. Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της Η Σφραγίδα του Σουλτάνου. Βιβλιογραφία  «Η σφραγίδα του Σουλτάνου».

Η Τελευταία Σελίδα!

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο του Γκαζμέντ Καπλάνι «Η Τελευταία Σελίδα». Σε αυτό το νουάρ μυθιστόρημα, όπου το μαύρο χιούμορ συνυπάρχει με μια λιτή περιγραφή που σου κόβει την ανάσα, τα γεγονότα που περιγράφονται ξεκινούν το 1943 και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.


Μέσα από παράλληλες ζωές ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικές εποχές και διαφορετικές πόλεις - Θεσσαλονίκη, Τίρανα, Αθήνα, Όσλο, Σανγκάη, -  ο Καπλάνι πλάθει ήρωες και αντι-ήρωες που εγκλωβίζονται σε «λάθος εποχές», αγαπούν «λάθος χώρες» και ερωτεύονται «λάθος ανθρώπους».

Νιώθουν όμηροι του παρελθόντος ή ξεκρέμαστοι μέσα σε ένα παρόν που αρχίζει να ξυπνά εφιαλτικές μνήμες του εικοστού αιώνα. Το μόνο που μπορεί να τους σώσει είναι το θάρρος της αυτογνωσίας και η αδυσώπητη δίψα για τη ζωή.....

Άνοιξη του 1943: Στην κατεχόμενη από τους ναζί Θεσσαλονίκη μια τριμελής οικογένεια Ελλήνων Εβραίων, αλλάζοντας ονόματα και ταυτότητες, καταφέρνει να σωθεί βρίσκοντας καταφύγιο στην Αλβανία. Δε θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν ποτέ ξανά τη χώρα, αφού τα σύνορα της Αλβανίας, μετά τον πόλεμο, έκλεισαν ερμητικά για σαράντα πέντε χρόνια. Ο μοναχογιός της οικογένειας θα μεγαλώσει ως «καλός Αλβανός» στην κομουνιστική Αλβανία. Θα παντρευτεί την όμορφη Μπόρα και θα γίνει υπεύθυνος του Τμήματος Απαγορευμένων Βιβλίων στην Εθνική Βιβλιοθήκη των Τιράνων. 

Φθινόπωρο του 2011: Ο βιβλιοθηκάριος Αλί πεθαίνει από έμφραγμα στη Σανγκάη. Ο γιος του, Μέλσι, γυρίζει εσπευσμένα από την Αθήνα στα Τίρανα και κάνει ενέργειες ώστε να φέρει από την Κίνα τη σορό του πατέρα του. Στις είκοσι δύο μέρες που μεσολαβούν μέχρι την επιστροφή της σορού, ανακαλύπτει μια άγνωστη ιστορία της οικογένειάς του και λύνει το μυστήριο του μοιραίου ταξιδιού του πατέρα του στη Σανγκάη.

Ο Γκαζμέντ Καπλάνι γεννήθηκε το 1967 στην πόλη Λούσνιε της Αλβανίας. Από το 1991 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και διδάκτορας Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί, μέχρι τώρα, στα αγγλικά, τα πολωνικά, τα δανέζικα και τα γαλλικά.

Ο ίδιος δουλεύει πολύ, ταξιδεύει συχνά και προσπαθεί να μην πάρει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Επί του παρόντος, ζει στη Βοστόνη, έπειτα από υποτροφία που του απονεμήθηκε από το Radcliffe Institute for Advanced Study του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. 

E-mail επικοινωνίας με το συγγραφέα: gazikap@gmail.com.


Άγγελος ή Δαίμονας;Tο βιβλίο της Ιζαμπέλλας Παλάσκα  «Άγγελος ή Δαίμονας» (Ο Αµφιλεγόµενος Πατέρας µου...) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.


«.....Ναι, υπήρχε ένας Έλληνας που είχε την άνεση να είναι συνομιλητής του Χίτλερ, να ανοίγει φιλοσοφικές συζητήσεις με τον περίφημο ναύαρχο φον Κανάρη, να είναι ο αγαπητός της οικογένειας Ζίμενς, φίλος με διάφορους Γερμανούς αριστοκράτες και διπλωμάτες, καθώς και με αξιωματούχους του ναζιστικού καθεστώτος.Ταυτόχρονα να είναι συνομιλητής με τους στρατηγούς Μεταξά και Πλαστήρα ή να μοιράζει τις ώρες του με τον Μανιαδάκη και τον πατέρα Δημήτριο (Μπάλφουρ). Να είναι στα χρόνια της Κατοχής φίλος του Πάγκαλου και του Γονατά, του Ζέρβα, του Δημήτρη Γληνού και του Σοφιανόπουλου. Να τα έχει καλά με τους Γερμανούς, να προσπαθεί με επιμονή να δημιουργηθούν στην Ελλάδα τα Τάγματα Ασφαλείας και ταυτόχρονα να σώζει κομουνιστές και Εβραίους.Αυτός ήταν ο πατέρας μου κι εδώ σ’ αυτό το βιβλίο έγραψα μερικές από τις περιπέτειές του, πολιτικές, επιχειρηματικές και - γιατί όχι; - κάποιες ερωτικές.....»«Το απόγευμα, μετά τη συνάντησή του με τον Μεταξά, κάθισε αναπαυτικά στο σαλόνι του σπιτιού του και βυθίστηκε σε σκέψεις. Ποια ήταν τελικά τα ακριβή του σχέδια για το τι θα έκανε στην Ελλάδα;... Αναρωτήθηκε τι ακριβώς ήθελε και τι περίμενε από τον εαυτό του να πετύχει… Ενδιαφερόταν για δημόσια προβολή; Όχι, ποσώς. Προτιμούσε τους χαμηλούς τόνους και το παρασκήνιο. Ενδιαφερόταν για ανάμειξη στην πολιτική; Καθόλου… Γιατί ήθελε λοιπόν να θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του στην Ελλάδα τις τηλεπικοινωνίες και το νέο μέσο της ραδιοφωνίας; Για να διαθέτει δύναμη και επιρροή».
Η Ιζαμπέλλα Παλάσκα, κόρη του Γιάννη Βουλπιώτη και της Έλεν Ευγενίδη, γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Pierce College στην Αθήνα και στη συνέχεια πραγματοποίησε πολλά ταξίδια σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου και έζησε για πολλά χρόνια.Παρακολούθησε σεμινάρια ψυχολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ασχοληθεί με παρόμοιες μελέτες, ενώ ανέπτυξε δράσεις κατά του αλκοολισμού και των ναρκωτικών. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο στο χώρο του ιστορικού μυθιστορήματος, με αντικείμενο την πολυτάραχη ζωή του πατέρα της, που διαδραμάτισε παρασκηνιακό ιστορικό ρόλο στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.

Tα νερά στα μάτια σου!Κυκλοφορεί το καινούργιο βιβλίο της δημοσιογράφου - συγγραφέως Σόνιας Ζαχαράτου «Τα νερά στα μάτια σου» από τις εκδόσεις Τόπος.Ένας από τους ελάχιστους έρωτες που η μνήμη τους αντέχει στο πέρασμα των αιώνων είναι αυτός του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού με τον νεαρό Αντίνοο. Το αφήγημα «Τα νερά στα μάτια σου» περιγράφει το ακραίο πάθος και τη σαρωτική δύναμη αυτού του έρωτα, που συγκλόνισε έναν αυτοκράτορα.


Παρακολουθεί τους δύο εραστές στην απροσδόκητη γνωριμία τους, στις μακρινές περιπλανήσεις τους, στις μεθυστικές απολαύσεις τους, στις φιλοσοφικές αναζητήσεις τους, στις νυχτερινές, ερωτικές, έναστρες διαδρομές τους, στην άκρατη ζήλια και την καταστροφή που αναπόφευκτα επιφέρει. Και ταξιδεύει τον αναγνώστη στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία: στη Βιθυνία, στην αρχαία Ρώμη και στην αρχαία Αθήνα, στην Ελευσίνα και στα Ιερά Μυστήρια, στην Αίγυπτο και στη μεταφυσική σιωπή της ερήμου, στα νερά της Μεσογείου και του Νείλου.«Τα νερά στα μάτια σου» είναι μια βαθιά ερωτική εξομολόγηση, ένα αισθησιακό αφήγημα, που λαμβάνει υπόψη τη μία εκδοχή θανάτου του Αντίνοου, την αυτοκτονία, καθώς υπάρχει και η εκδοχή της δολοφονίας του από τον περίγυρο του Αδριανού.Απόσπασμα: «Πόλεμος για δύο ήταν κι αυτός, υπόγειες φωνές, βουβές φωνές, κόκκινα φιλιά, μαύρα φιλιά, λόγια μισά, λόγια σκοτεινά, σκοτεινές και οι αντανακλάσεις του ιδρώτα μας στο απέναντι θαμπωμένο κάτοπτρο.Άδειαζε το φεγγάρι το γαλάζιο του στα λευκά σεντόνια και στα γιασεμιά τού παραθύρου, άδειαζαν και ξαναγέμιζαν παλίρροιες πόθου κι έρωτα τα σώματά μας που μοσχοβολούσαν απολλώνια δάφνη και θυμάρι, τα σώματά μας που έκρυβαν θύελλες πάθους και μαζί παγίδες απόγνωσης» 

Ζητήματα υγείας ταξιδεύοντας  στον κόσμο!

Από τις Ιατρικές εκδόσεις ΒΗΤΑ κυκλοφόρησε το βιβλίο «ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», σε επιμέλεια της Πετρούλας Χατζηπανταζή.


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με υψηλότερες ταχύτητες από ποτέ, για λόγους επαγ­γελματικούς, κοινωνικούς, ψυχαγωγικούς, ανθρωπιστικούς και αυ­τή η τάση δείχνει να συνεχίζεται και στο μέλλον παρόλη τη διεθνή οικονομική ύφεση. Οι ταξιδιώτες εκτίθενται σε ποικίλους κινδύνους όπως σε διαφορές στο υψόμετρο, στο επίπεδο υγρασίας, σε ακραίες θερμοκρασίες, σε λοιμώδη νοσήματα που μπορεί να είναι άγνωστα στην χώρα τους κ.ά.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς τους κινδύνους μπορούν να ελαχιστοποιηθούν με τις κατάλληλες προφυλάξεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι. Σκοπός του βιβλίου αυτού που παρουσιάζουν οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, το οποίο εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και γράφτηκε από ειδικούς στο αντικείμενο της ταξιδιωτικής ιατρικής απ’ όλο τον κόσμο, είναι η παροχή οδηγιών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης ή ελαχιστοποίησης δυσμενών συνεπειών για την υγεία των ταξιδιωτών. Οι πληροφορίες παρέχονται όσο το δυνατόν πιο συνοπτικά. Οι επαγγελματίες υγείας θα βρουν πρόσθετες βι­βλιο­γραφικές πηγές για περισσότερη μελέτη των επιμέρους αντι­κειμένων.

Το βιβλίο έχει ως στόχο την παροχή οδηγιών στον αναγνώστη για το μεγαλύτερο φάσμα των σημαντικότερων υγειονομικών θεμάτων που σχετίζονται με τα ταξίδια. Οι συστάσεις αυτές αναφέρονται στους κινδύνους υγείας που σχετίζονται με τους διαφορετικούς τύπους ταξιδιού και ταξιδιωτών. Επίσης, διευκρινίζονται ο ρόλος του ιατρικού επαγγέλματος, της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και των ίδιων των ταξιδιωτών όσον αφορά στην αποφυγή προβλημάτων υγείας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε ιατρούς και επαγ­γελματίες της δημόσιας υγείας οι οποίοι παρέχουν συμ­βουλές υγειονομικού χαρακτήρα σε ταξιδιώτες, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει οδηγό σε τα­ξιδιωτικούς πράκτορες και οργανισμούς, αερο­πο­ρικές και ναυτι­λιακές εταιρείες αλλά και τους ίδιους τους τα­ξι­διώτες.  

Στη Σκιά της Κλεψύδρας!    

Διανύοντας την τρίτη δεκαετία της ζωής της, η Αριέττα μόλις έχει αρχίσει να ξεπερνάει ένα θάνατο που συγκλόνισε την ίδια και την οικογένειά της. Μόλις έχει αρχίσει να ονειρεύεται πάλι και να ξαναζεί…..Ξαφνικά μαθαίνει ότι πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια….Όλα γκρεμίζονται γύρω της και εκείνη αποφασίζει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τον τρόπο που θεωρεί σωστό για την ίδια, αλλά και για όσους την αγαπούν….Τα έχει σχεδιάσει όλα όπως πρέπει….Κι ενώ η σκιά της κλεψύδρας πέφτει βαριά πάνω της, ένας απρόσμενος έρωτας έρχεται να αλλάξει όλα τα δεδομένα...


Η συγγραφέας Ζωή Χρυσάνθου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Δεν της αρέσει πολύ να μιλάει για τον εαυτό της. Της αρέσει όμως να ακούει και να λέει ιστορίες, να διαβάζει και να γράφει.

Η ιδέα για τη συγγραφή αυτού του μυθιστορήματος ήρθε μετά από ένα ταξίδι στη Μονεμβασιά που την έκανε να αγαπήσει πραγματικά αυτό το μέρος.

Η «μόνη έμβαση», δηλαδή η μοναδική είσοδος στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, την έκανε να νιώσει ότι, αντίστοιχα, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βρεις την ευτυχία: να μπορέσεις να ζήσεις όπως εσύ θες…

Βιβλιογραφία:
Εδώ πωλούνται όνειρα
Εδώ πωλούνται όνειρα (ψηφιακό βιβλίο)
Στη σκιά της κλεψύδρας.   

Ο δρόμος της επιστροφής! 

Η Μαρτίνα Σταματέλου, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αμερική, φτάνει στο Δράκανο της Ικαρίας προκειμένου να αναζητήσει το θαμμένο θησαυρό του προγόνου της, Ανδρόνικου Σταματέλου, τρανού καραβοκύρη και γενναίου εξολοθρευτή των πειρατών της Μεσογείου το 18ο αιώνα.

Αγγελική Κονταξοπούλου.

Η γνωριμία της με τον Αγγελή οδηγεί την αναζήτησή της σε άλλους δρόμους.....


Και τότε καταλαβαίνει πως ο αληθινός θησαυρός δεν είναι τα χρυσά νομίσματα που κρύβονται στα πολυκαιρισμένα σεντούκια, αλλά το ατόφιο χρυσάφι της αγάπης, που ο καθένας κρύβει στην ψυχή του. 

Η συγγραφέας Αγγελική Μ. Κονταξοπούλου γεννήθηκε στο Μαλάουι της Αφρικής. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 6 χρονών. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Ικαρίας.

Άλλα έργα της: Αρσενικά και Άλλα Διηγήματα, Ο Μάντης, ενώ από τις εκδόσεις μας κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της Φίλα με Όπως μου Αρέσει και Αν Μπορούσα θα τ’ Άλλαζα Όλα....

Να τολμάς, ν αγαπάς , να ζεις!   

«Nα τολμάς, ν αγαπάς, να ζεις» ονομάζεται το νέο βιβλίο της Έλσας Νόμπελη - Φαραζή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.


«Η Μανιάτισσα Ιωάννα, αναστημένη σ' έναν τόπο στεγνό και ξερό, όπου κουμάντο κάνουν οι άντρες, θα σηκώσει το ανάστημά της διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή. Εύκολο;

Καθόλου, καθώς ήθη και έθιμα θα γίνουν πολλές φορές τροχοπέδη στα «θέλω» της. Κόντρα στα συναισθηματικά ελλείμματα της οικογένειάς της, εκείνη έχει γεννηθεί με το προνόμιο να ταξιδεύει σε αλλοτινές ζωές.

Οι τόποι και οι εποχές αλλάζουν: Γαλλία, Βυζάντιο, Οίτυλο, Μάνη. Τα ονόματα αλλάζουν: Ευφροσύνη, Μύρρα, Ιωάννα, Ζαν - Ιρέν. Μόνο το κύτταρο που θυμάται είναι κάθε φορά το ίδιο.»

Σκοπός του ταξιδιού, η πληρότητα της αγάπης. Ουτοπία; Ίσως ναι, ίσως όχι. Σίγουρα, πάντως, η καλύτερη δικαιολογία για όλους εκείνους που δεν τους αρκεί το ταξίδι μιας ζωής.


H συγγραφέας Έλσα Νόμπελη - Φαραζή ζει στην Αθήνα.  Έχει κάνει ελεύθερες σπουδές στη συμβουλευτική καθώς και σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης.

Είναι μητέρα τριών κοριτσιών. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα «Είμαι Κόρη της Μήδειας, όχι της Γκρέις Κέλι», «Και μη με Ξαναπείς Όμορφη», «Φίλα με πριν Ξημερώσει», «Ζωές σαν Μισοφέγγαρα».

Επίσης συμμετείχε με διήγημά της στη συλλογή διηγημάτων «Ένα Κομμάτι Ουρανού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, όπως επίσης και το βιβλίο της «Ανάμεσά μας το Ποτάμι».    

Το Σπίτι της Αδύνατης Αγάπης!     

Μια σαγηνευτική, συναρπαστική ιστορία, γεμάτη πάθος, μίσος, εκδίκηση, έρωτα και τραγωδία, στα χνάρια των μεγάλων μυθιστορημάτων του μαγικού ρεαλισμού. Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για τις παγίδες του πόθου, το δράμα της αγάπης και τους ακατάλυτους οικογενειακούς δεσμούς. Αυτό είναι εν ολίγοις το καινούργιο μυθιστόρημα «Το Σπίτι της Αδύνατης Αγάπης», της Κριστίνα Λόπεθ Μπάριο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.


«Σε όλες τις γενιές της οικογένειας Λαγούνα τις γυναίκες βαραίνει μια φρικτή κατάρα: η μία μετά την άλλη υποφέρουν από τον έρωτα και γεννούν μόνο κόρες που διαιωνίζουν την άσπλαχνη αυτή κληρονομιά. Μα όταν μετά από δεκαετίες απαγορευμένων παθών και τραγικών ερώτων στην οικογένεια γεννιέται το πρώτο αγόρι, ανοίγει η πόρτα της ελπίδας. Θα είναι αυτό το τέλος της κατάρας;»


Με γυναικείους χαρακτήρες αξέχαστους, δυναμικούς, περίπλοκους, παθιασμένους, αντιφατικούς, αλλά και με μια σειρά από δευτερεύοντα πρόσωπα που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν σε ξεχωριστά μυθιστορήματα, «Το Σπίτι της Αδύνατης Αγάπης» είναι ένα βιβλίο που απολαμβάνει κανείς και με τις πέντε αισθήσεις.

Η συγγραφέας  Κριστίνα Λόπεθ Μπάριο γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1970. Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης και ειδικεύτηκε σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το πρώτο της έργο, που κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις Everest, κέρδισε το βραβείο νεανικής λογοτεχνίας Villa de Pozuelo de Alarcon τη δεύτερη χρονιά της απονομής του.

«Το Σπίτι της Αδύνατης Αγάπης», το οποίο έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και θεωρείται από τα καλύτερα ισπανικά βιβλία των τελευταίων ετών, μεταφράζεται ήδη σε αρκετές γλώσσες. 

Μυστήριο πράγμα ο Έρωτας! 

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη το μυθιστόρημα της Μήτσης Βαλάκα με τίτλο «Μυστήριο πράγμα ο έρωτας».

Λένε πως οι παλιές αγάπες δεν πεθαίνουν. Πάντα κάτι μένει και σκιρτάει μέσα μας. Λένε πως δεν είναι όλες οι ιστορίες ίδιες. Λένε πως κάθε φορά που όλοι εμείς υποσχόμαστε «για πάντα» ή «ποτέ πια», η αιωνιότητα... ξεκαρδίζεται.


Η Μιρέλλα ήθελε το δικό της παραμύθι να έχει πρίγκιπες και οπωσδήποτε καλό τέλος. Ήταν τόσο κοντά σε αυτό το καλό τέλος….

«Στα σκαλιά της εκκλησίας θα την περίμενε κουστουμαρισμένος ο Άγγελος με μια ανθοδέσμη στο χέρι και μια υπόσχεση «για πάντα». Αυτό που ζούσε με τον άντρα των Βρυξελλών θα τελείωνε. Τι κι αν βίωνε μαζί του το απόλυτο πάθος; Ο άντρας της αμαρτίας είχε σημείο λήξης στον ορίζοντα. Σήμερα, αύριο, η τρέλα αυτή θα τελείωνε. Κάθε πρωί που ξύπναγε, μετατόπιζε το σημείο λήξης λίγο μακρύτερα.

Ζωνόταν προσεκτικά τα εκρηκτικά της καταστροφής και ριχνόταν με τυφλό πάθος στον παράνομο έρωτα. Ο κίνδυνος, αντί να τη φρενάρει, τη μεθούσε. Να ρουφήξει το μεδούλι αυτής της τρέλας. Ακόμα μια φορά. Τελευταία φορά, που ποτέ δεν ήταν τελευταία. Εθιστική σαν ναρκωτικό η σχέση με τον άντρα του πάθους…»

Η συγγραφέας Mήτση Bαλάκα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δίδαξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία.

Έζησε πολλά χρόνια στο Bέλγιο. Δίδαξε νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) και εργάστηκε ως εθνικός εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Προηγούμενα βιβλία της είναι οι ποιητικές συλλογές «Συσκευασία Αεροστεγής», «Kόντρες με Στιλ», «Ακροβασίες Αισθήσεων», και τα μυθιστορήματα «H Μοναξιά Έχει Παλιές Φωνές», «Το Xρώμα της Σιωπής».

Από τις εκδόσεις Λιβάνη  κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της «Οι Μεγάλοι Έρωτες δε Φοράνε Νυφικό» και «Κανένα Ψέμα δεν Προφταίνει να Γεράσει».  

Όσα Χωράει Μια Στιγμή! 

Από τις εκδόσεις «Λιβάνη» κυκλοφορεί το βιβλίο «Όσα χωράει  μια στιγμή» του Στέφανου Λίβου.


«Όσο κι αν κρατήσει αυτή η αφήγηση, στην πραγματικότητα κρατάει μόνο μια στιγμή» Με αυτή τη φράση ξεκινάει η αναδρομή του Βασίλη στο παρελθόν, με την αλμύρα της θάλασσας να δροσίζει το πρόσωπό του και τον αέρα να παρασέρνει μακριά τις σκέψεις του. «Μην κοιτάς ποτέ πίσω. Το μόνο που θα βρεις είναι ότι άφησες ή ότι σ’ άφησε να φύγεις», του είχαν πει κάποτε.

Όμως αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να θυμηθεί: το μυστικό που σημάδεψε τη ζωή του, το ταξίδι με το τρένο, τη γέννηση ενός παιδιού, μια προδοσία, το Λονδίνο, έναν καταραμένο έρωτα…

Έχει μόνο μια στιγμή. Θα προλάβει; «Κανένα μυστικό δε μένει για πάντοτε κρυμμένο. Σιωπηλά και υπομονετικά περιμένει στο σκοτάδι. Σ’ αφήνει να χτίσεις τη ζωή σου, να στοιχίσεις με προσοχή τα τούβλα σου, και μετά φανερώνεται. Δίνει μια και σ’ τα γκρεμίζει όλα. Γι’ αυτό και διατηρείται άφθαρτο στο χρόνο, γιατί η μοίρα του είναι στο τέλος να αποκαλυφθεί. Έτσι όπως θα αποκαλυπτόταν και το μυστικό της οικογένειάς μου».


Ο συγγραφέας Στέφανος Λίβος γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, ζει στο Λονδίνο και µάλλον θα πεθάνει στην ψάθα. Έχοντας σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο, και µε ένα μεταπτυχιακό στην πλάτη του, κατέληξε πολυτεχνίτης και ερηµοσπίτης, αφού δεν έχει καταφέρει να στεριώσει σε τίποτα απ’ ότι έχει καταπιαστεί.

Το 2003 έλαβε έναν έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγηµα «Στιγµές», το οποίο συµπεριέλαβε στην πρώτη του εκδοτική απόπειρα, τη συλλογή διηγηµάτων «Κλεφτές Ματιές».

Συµµετέχει επίσης στις συλλογικές εκδόσεις Δείγµα Γραφής: «Μια Ντουζίνα και Τρία διηγήµατα….και 12/12/12: «Οκτώ Ιστορίες για µια Πλατεία», ενώ το «Όσα Χωράει Μια Στιγµή» είναι το πρώτο του µυθιστόρηµα.

Το «Όσα Χωράει Μια Στιγµή» αλλά και το συλλογικό Δείγµα Γραφής είναι υποψήφια για τα βραβεία διαδικτύου e-awards, στην κατηγορία «Συγγραφικό Έργο».   

Η Κληρονομιά του Στόουνχεντζ!   

Από τις εκδόσεις «Λιβάνη» κυκλοφορεί το βιβλίο του Σαμ Κρίστερ «Η Κληρονομιά του Στόουνχεντζ».


Σε ένα θρίλερ που εξελίσσεται για 5.000 χρόνια, ήρθε η στιγμή να αποκαλυφθεί η αλήθεια!  Οχτώ μέρες πριν από το θερινό ηλιοστάσιο, ένας άντρας σκοτώνεται σε μια ανατριχιαστική ανθρωποθυσία στο αρχαίο μνημείο του Στόουνχεντζ, μπροστά στους λάτρεις των Λίθων.

Μερικές ώρες αργότερα, ένας από τους μεγαλύτερους κυνηγούς θησαυρών στον κόσμο αυτοκτονεί στην εξοχική του έπαυλη, αφήνοντας μια αινιγματική επιστολή στο γιο του, τον αρχαιολόγο Γκίντεον Τσέις...

Σε συνεργασία με μια δαιμόνια υπαστυνόμο, ο Γκίντεον γρήγορα ανακαλύπτει μια διεθνή μυστική οργάνωση με ρίζες βαθιά στο παρελθόν, αφιερωμένη στη λατρεία του Στόουνχεντζ και στη διαφύλαξη - με κάθε τρόπο - της δύναμης των Ιερών Λίθων. Γεμάτο κώδικες και σύμβολα, σασπένς που καθηλώνει και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για το πιο μυστηριώδες μνημείο του κόσμου, «Η Κληρονομιά του Στόουνχεντζ» είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ, που ανταγωνίζεται επάξια τα έργα του Νταν Μπράουν.
|
Μετάφραση από τα αγγλικά: Γιώργος Μπαρουξής.

Ο συγγραφέας Σαµ Κρίστερ ζει στο Λονδίνο. Πριν ασχοληθεί µε τη μυθιστοριογραφία, εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην τηλεόραση ως σκηνοθέτης, παραγωγός και δηµοσιογράφος.
Πολλά από τα ντοκιµαντέρ του, που καλύπτουν επιστηµονικά αλλά και αστυνοµικού ενδιαφέροντος θέµατα, κέρδισαν σηµαντικές διακρίσεις. 

Για όλα υπάρχει λόγος!  

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Μαρίνας Πετροπούλου «Για όλα υπάρχει λόγος».


Η Μαριάνα και η Όλγα, δυο γυναίκες από διαφορετικούς κόσμους, δε θα συναντηθούν ποτέ. Ο έρωτάς τους όμως για τον ίδιο άντρα θα ενώσει τις ζωές τους με πόνο, αγωνία, μυστικά, εγωισμούς, παρεξηγήσεις και ακρότητες ως την άκρη της διεκδίκησης. Θα νικήσει άραγε η αλήθεια της αγάπης, το μάταιο της αλαζονείας ή η ζωή που έχει πάντα λόγους και τρόπους να δίνει στα ανθρώπινα άλυτα τη γόρδια λύση; Μήπως τελικά για όλα όσα συμβαίνουν υπάρχει πάντα ένας κρυμμένος, μοιραίος λόγος;

Η συγγραφέας Μαρίνα Πετροπούλου κατάγεται από τη Σπάρτη. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και ήρθε στην Αθήνα δεκαεφτά χρονών. Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια. Επίσης ασχολήθηκε με το εμπόριο, επάγγελμα που ασκεί μέχρι σήμερα.

Μαρίνα Πετροπούλου.

Από τις εκδόσεις Λιβάνη  κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Σαν Γλυκό του Κουταλιού, Λεκές από Κόκκινο Κρασί, Τα Μπλε Φεγγάρια, Ένα Πρωινό, Το Ταγκό της Δανάης, Χωρίς Κραγιόν, Η Τελευταία Λέξη, Η Άκρη της Κλωστής, Στους Πέντε Ανέμους και Άδειες Κυριακές.

Βιβλιογραφία

Η μαγεία!   

Μια λέξη αλλάζει τα πάντα. Για περισσότερο από είκοσι αιώνες, λέξεις κρυμµένες µέσα σ’ ένα ιερό κείµενο δεν έπαψαν να προκαλούν το δέος, τη σύγχυση και την παρερµηνεία στην πλειονότητα όσων επιχείρησαν να τις αποκρυπτογραφήσουν.


Σε ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπινου γένους, ελάχιστοι κατάφεραν να συνειδητοποιήσουν ότι οι λέξεις αυτές ήταν ένα αίνιγµα κι ότι μόλις το έλυνες - μόλις αποκάλυπτες το μυστήριο - ένας καινούριος κόσµος εµφανιζόταν µπροστά στα µάτια σου.


Στο βιβλίο της «Η Μαγεία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, η Ρόντα Μπερν αποκαλύπτει στον κόσµο τούτη τη µεταµορφωτική για τη ζωή και τον άνθρωπο γνώση.

Κατόπιν, σ’ ένα εκπληκτικό ταξίδι 28 ηµερών, σας διδάσκει πώς να εφαρµόσετε αυτή τη γνώση στην καθηµερινή σας ζωή. Όποιοι κι αν είστε, όπου κι αν βρίσκεστε, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζείτε αυτή τη στιγµή, «Η Μαγεία»  θ’ αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σας! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τη Μαγεία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα......

http://www.google.com/url?q=http%3A%2F%2Fwww.thesecret.tv&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNF1j5_3nw9lapZEXLryLcNi4T6CsQ

 Η συγγραφέας  Ρόντα Μπερν ξεκίνησε το ταξίδι της µε την ταινία «Το Μυστικό», την οποία παρακολούθησαν εκατοµµύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσµο. Το επόµενο βήµα της ήταν το βιβλίο «Το Μυστικό», ένα παγκόσµιο best seller, που σήµερα κυκλοφορεί σε 47 γλώσσες και περισσότερα από 20 εκατοµµύρια αντίτυπα.


Το Μυστικό παρέµεινε στη λίστα των best seller των New York Times επί 190 εβδοµάδες και πρόσφατα ανακηρύχτηκε από την εφηµερίδα USA Today ως ένα από τα είκοσι µεγαλύτερα best sellers της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Η Ρόντα συνέχισε το πρωτοποριακό έργο της εκδίδοντας το 2010 το βιβλίο «Η Δύναµη», επίσης best seller στη λίστα των New York Times και διαθέσιµο σήµερα σε 43 γλώσσες.

Βιβλιογραφία
:


Όταν η μνήμη αποκαλύπτει!   

To βιβλίο της αείμνηστης μεγάλης ελληνίστριας Jacqueline de Romilly «Όταν η μνήμη αποκαλύπτει» σε μετάφραση της  Άννυς Σπυράκου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Συνάψεις».


Σ’ αυτό το μικρό αλλά μεστό βιβλίο της, η συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας κάτι που ανακάλυψε στα τελευταία χρόνια της ζωής της. Ήταν κάποιες, μετρημένες στα δάχτυλα, στιγμές  που επανήλθαν τελείως απρόσμενα στη μνήμη της, αφήνοντάς την έκθαμβη. Αυτό γυρεύει να κατανοήσει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της.

Μια μικρή εικόνα, μια απλή λέξη είναι ικανές να ξεδιπλώσουν αναμνήσεις και να αναβιώνουν ένα σβησμένο παρελθόν που ξαναζούμε ανασυνθέτοντάς το. Μέσα από τέτοια παραδείγματα, η Ζακλίν ντε Ρομιγί μας οδηγεί σε μια άλλη αντίληψη του χρόνου, την «αιωνιότητα» στην οποία αποφεύγει να δώσει μια θρησκευτική εξήγηση.

Αρκείται να την ενσωματώσει στην ακλόνητη πεποίθηση που τη συνόδευσε σε όλη τη διάρκεια του μακρόχρονου βίου της και η οποία καθόρισε πολλές φορές τη στάση της: «Υπάρχει κάτι άλλο», γιατί, όπως μας λεει, φαίνεται «πως ότι ζούμε εγγράφεται ολόκληρο στο κινητό πλαίσιο του παρόντος και της γοργής εξέλιξής του, που λίγο ως πολύ προορίζεται στη λήθη, αλλά επίσης και σε ένα άλλο επίπεδο, στο οποίο κανονικά δεν έχουμε πρόσβαση και όπου διατηρούνται στο χρόνο εντυπώσεις που θεωρούμε φευγαλέες επειδή η άποψή μας για τα πράγματα δεν είναι πλήρης».  

Το Γυάλινο Ρόδο  

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο της Ευαγγελίας Ευσταθίου «Το Γυάλινο Ρόδο». Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με συναίσθημα, αστυνομική πλοκή, ανατροπές κι ενδιαφέρον έως το τέλος του.


Η ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα στην ορφανή Εμμανουέλλα Μαράντη που αποφασίζει να μονάσει και τον υπαστυνόμο της δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών  Νίκολα Κάραλη που αναλαμβάνει την προστασία της.

Η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Ξεκίνησε να γράφει από μικρή ηλικία, αρχικά παραμύθια και στη συνέχεια διηγήματα. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική και τις κατασκευές από φυσικά υλικά. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη και ένα γιο.

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Προσωπικές Στιγµές, Πέτρινοι Κύκνοι, Μ’ Άλλα Λόγια Σ’ Αγαπώ, Αν τον Άνεµο Ρωτήσεις και Μετά την Καταιγίδα.
'Ετος 'Εκδοσης: 2012
Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία   

Μια ζωή πολλές φορές!  

Το νέο βιβλίο της Έλενας Μακρή «Μια ζωή, πολλές φορές» κυκλοφορεί από τη Liberis Books στις αρχές Απριλίου 2012. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία την Πέμπτη 9 Απριλίου στις 19.00 Θα μιλήσουν οι: Βασίλης Βασιλικός, Σταύρος Θεοδωράκης, Πέτρος Φιλιππίδης.


Η υπόθεση του μυθιστορήματος αφορά τη  συναρπαστική ιστορία δύο ηρώων και των οικογενειών τους, που ξεκινά προπολεμικά στην ελληνική επαρχία της Θεσσαλίας.

Σκιαγραφώντας όλη την ατμόσφαιρα της εποχής, η ιστορία εξελίσσεται με αναπάντεχες ανατροπές στην Αθήνα και την Ευρώπη των δεκαετιών ’60 και ’70, ενώ συνεχίζεται στην Αμερική του ’80. Από τις συνταρακτικές «πολλαπλές» ζωές των ηρώων παρελαύνουν σαν καλεσμένοι αλησμόνητες ελληνικές και ξένες προσωπικότητες του τελευταίου μισού του εικοστού αιώνα. Μύθοι, πρωταγωνιστές και διασημότητες ακροβατούν στις καταιγιστικές εξελίξεις μιας πολυδιάστατης
ιστορίας.

Η Έλενα Μακρή γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Αρσάκειο Θηλέων Εκάλης και σπούδασε design και Μόδα. Στη δεκαετία του ’80 εργάστηκε ως σχεδιάστρια πλάι σε Έλληνες δημιουργούς μόδας, ενώ αργότερα ως επιμελήτρια μόδας στα περιοδικά Πάνθεον και Marie Claire και ως ενδυματολόγος στην τηλεόραση και στο χώρο της διαφήμισης.

Το 1993 έγινε υπεύθυνη μόδας των Εκδόσεων Λυμπέρη και, δύο χρόνια αργότερα, διευθύντρια του περιοδικού ΕΓΩ. Tο 2000 δημιούργησε το μηνιαίο περιοδικό LIFE & STYLE και το 2003 έγινε διευθύντρια της ελληνικής VOGUE.

Το 2005 εξέδωσε το ελληνικό HELLO! και το 2010 επανέκδωσε το ΕΓΩ Weekly. Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο - ημερολόγιο οκτώ χρόνων από τα χρονογραφήματά της, στο LIFE & STYLE, με τίτλο «Κάθε μήνα, ίδια μέρα» (Εκδ. Φερενίκη), το οποίο έκανε τρεις επανεκδόσεις. Το «Μια ζωή, πολλές φορές»  είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. 

Κωνσταντίνος και Πάολα!  

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσιάζει το βιβλίο της δημοσιογράφου - συγγραφέως Αλεξάνδρας Στεφανοπούλου «Κωνσταντίνος - Πάολα - 100 ερωτικές επιστολές».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 19:00,  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η  Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος, ο  Θεόδωρος Καρζής, συγγραφέας - δημοσιογράφος, η Έφη Κεραμιδά, ψυχολόγος, ο  Γρηγόρης Σκαμπαρδώνης, στρατηγός - ιατρός, και ο  Μίμης Ανδρουλάκης, βουλευτής - συγγραφέας. 

«Σαν της Σμύρνης το Γιαγκίνι» 

Το βιβλίο του  Βασίλη Κούρη «Σαν της Σμύρνης το Γιαγκίνι», παρουσιάζεται στο Δημοτικό Χώρο Πολιτισμού Γαλαξίας στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.


Διαβάζει η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη.
Τραγούδι: Πασχάλης Τόνιος.

Με αριθμημένες θέσεις τηλ. 210 9334064.

Ώρα έναρξης: Από 01/03 έως 08/04/2012: 19.30 και από 16/04 έως 09/06/2012: 20.30

Καλλιτεχνική Σκευωρία! 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ το νέο βιβλίο της Ευρυδίκης Τρισόν - Μιλσανή « Καλλιτεχνική Σκευωρία». Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία που γράφεται  μέσα στον κόσμο της τέχνης, όπου το πραγματικό και το φανταστικό ακολουθούν παράλληλες διαδρομές.


Το Μπομπούρ, το πιο σημαντικό πολιτιστικό κέντρο του Παρισιού, γίνεται το θέατρο μιας σκοτεινής σκευωρίας. Ο Σιμόν Μπερτιέ, ένας ιδεολόγος επιμελητής του μουσείου, επιθυμεί να συγκεντρώσει σε μια έκθεση όλα τα εξαίσια όσο και αμφιλεγόμενα έργα του ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο.

Ωστόσο, ζηλόφθονοι και μοχθηροί συνάδελφοι του στήνουν παγίδες για να τον παρασύρουν σε λάθη που θα αμαυρώσουν τη φήμη του και θα καταστρέψουν την καριέρα του. Αν και αθώος, χάνεται όλο και πιο πολύ μέσα στο λαβύρινθο της πλεκτάνης, μέχρι που η πανέξυπνη βοηθός του Αριάδνη θα ανακαλύψει το μίτο που θα τον οδηγήσει στη σωτηρία.

Πίσω από αυτόν το σφιχτά υφασμένο καμβά, όπου απρόσμενα συμβάντα διατηρούν άγρυπνο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, οι ήρωες αναπτύσσουν αντικρουόμενα αισθήματα και αποκαλύπτουν τις ενδιαφέρουσες προσωπικότητές τους. Ταυτόχρονα όμως τίθενται και ορισμένα ερωτήματα: Ποιος είναι ο ρόλος του μουσείου, ποιες οι ευθύνες εκείνων που διαχειρίζονται την πολιτιστική κληρονομιά, ποιες οι σχέσεις του καλλιτέχνη με το κατεστημένο και με το ανώνυμο κοινό; Και κυρίως, σε τι διαφέρει ένα πλαστό από ένα αυθεντικό έργο;

Η συγγραφέας:

Η Ευρυδίκη Τρισόν - Μιλσανή, διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και μέλος της ΑΙCA, εργάστηκε επί τριάντα χρόνια στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι. Επίσης δίδαξε Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Τέχνης σε διάφορες ανώτατες σχολές της Γαλλίας.

Σήμερα, καλλιτεχνική σύμβουλος στο Μουσείο Τσόκλη στην Τήνο, οργανώνει εκθέσεις στη Γαλλία και στην Ελλάδα, αρθρογραφεί και κάνει διαλέξεις. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές στα γαλλικά και στα ελληνικά, διηγήματα και μυθιστορήματα, και έχει συντάξει καταλόγους και βιογραφίες καλλιτεχνών.

Έχει μεταφράσει στα ελληνικά έργα των Μαργκερίτ Ντιράς, Μισέλ Τουρνιέ, Κριστιάν Μπoμπέν, Ναταλί Σαρότ, κ.ά. Από τα ελληνικά στα γαλλικά έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, μια Ανθολογία ποιημάτων της Κικής Δημουλά. Έχει γράψει επίσης έναν ικανό αριθμό θεατρικών έργων τα οποία παίζονται από το 2009 στο Θέατρο της Ημέρας και σε άλλους καλλιτεχνικούς χώρους.

(Ελληνική πεζογραφία, ISBN: 978-960-04-4222-9, σελ. 424, τιμή: 16,50€, ΚΕΔΡΟΣ  Φεβρουάριος 2012) 

Στο έλεος του μνημονίου! 

Την Δευτέρα στις 19 Μαρτίου 2012 στις 19.00 ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη θα παρουσιάσει στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, το βιβλίο του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου, «Στο Έλεος του Μνημονίου - Η πολιτική της χρεοκοπίας και η υπέρβασή της».


Θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Καζάζης Οικονομολόγος - Αναλυτής, Νίκος Κοτζιάς καθηγητής Πολιτικών Θεωριών, Σεραφείμ Κοτρώτσος δημοσιογράφος και Ευκλείδης Τσακαλώτος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου. 

Το βιβλίο του Γιώργου Κοινούση!

Το Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη  παρουσιάζουν το  βιβλίο του συνθέτη - τραγουδιστή   Γιώργου Κοινούση με τίτλο «Στην ατέλειωτη άφαλτο».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012, στις 19:00,στο χώρο του Βιβλιοπωλείου Ianos (Σταδίου 24, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η  Ελένη Γκίκα,  ο  Ρόμπερτ Ουίλλιαμς και ο  Γιάννης Πετρόπουλος.

Ο Γιώργος Κοινούσης, μετά την παρουσίαση του βιβλίου,  θα παίξει ακορντεόν και θα πει για τους φίλους του, έτσι παρείστικα, λίγα παλιά και νέα του τραγούδια από το CD που υπάρχει μέσα στο βιβλίο. Θα τον συνοδεύσουν ο Γιώργος Τσοκάνης στο πιάνο, και ο Σπύρος Καλαματινός, στο μπουζούκι.

Παρουσίαση βιβλίου!

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 στις 12 το μεσημέρι, στην  Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5),  οι Εκδόσεις Έκπληξη παρουσιάζουν το βιβλίο του  Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ - ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο διανοούμενος».


Για το  βιβλίο θα μιλήσουν  ο συγγραφέας Σωτήρης Γουνελάς και η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα.

Αποσπάσματα και στίχους θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Κατερίνα Λέχου.

Παρουσίαση βιβλίου της Γιώτας Στεφάνου!


Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου 2012  στις 19.00 τα Βιβλιοπωλεία «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη γιορτάζουν, παρουσιάζοντας το βιβλίο της συγγραφέας Γιώτας Στεφάνου με τίτλο «Έρωτας που κυλάει δε χορταριάζει».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η σκηνοθέτης  Όλγα Μαλέα.

Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο των εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ» στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι.