Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η Ελβετία τιμά τον Ιωάννη Καποδίστρια ως....Εθνικό Ήρωα!

Για την αντιγραφή ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αν και σχετικά παλιά η δημοσίευση που βρήκαμε στο διαδίκτυο!....δεν παύει να είναι επίκαιρη όσο ποτέ, και να μας θυμίζει το διαχρονικό φαινόμενο της Ελλάδας που «τρωει» τα παιδιά της!


Στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκαν στη Λοζάννη της Ελβετίας, τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Ελβετίας Micheline Calmy-Rey και της Ρωσίας Sergey Lavrov, του Δημάρχου της Λοζάννης και του ελληνικής καταγωγής Προέδρου της τοπικής βουλής του καντονιού Vaud, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Λοζάννη, Pascal Broulis.

Παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας με κατάθεση μόνο ψυχής! Μπορούμε...

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Για τους άστεγους και για εκείνους που δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, δεν υπάρχει χρόνος για πολλά λόγια.


Όσοι πολίτες εντοπίσουν αστέγους που χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να απευθυνθούν:

- στην Αθήνα στο ΚΥΑΔΑ στα τηλ. 210 5246515 και 210 5239465 και στην ΚΛΙΜΑΚΑ στα τηλ. 210 3410462 και 210 3417773.

Για Δωρεάν φαγητό και υλικό στην Αθήνα:

Οι Μεσημβρινοί της Ζωής!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Φανταστείτε ένα μαγικό καράβι....το όνομά του ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, και κάνει μακρινά ταξίδια στο όνειρο. Περνάει από τους Ήλιους του Έρωτα, ξενυχτάει στα Φεγγάρια της Αλήθειας, πιάνει λιμάνι στη Γη της Αγάπης.


Σας καλούμε να γίνετε συνταξιδιώτες μας, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012, στις 20:00, που το καράβι θα ξεκινήσει από το Etage Litteraire (Στοά  Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 59Β, 1ος όροφος, Aθήνα).

Στο τιμόνι η δημοσιογράφος Δέσποινα Σαββοπούλου, πλήρωμα η συγγραφέας Νοέλ Μπάξερ και η ψυχολόγος Γεωργία Σωτηροπούλου.

Μαζί τους η Μίνα Δάκου σε μια αλλιώτικη διαδρομή......το  ταξίδι θα χαράξει και πάλι στις καρδιές μας η Mαίρη Κοντζόγλου, συγγραφέας της τριλογίας ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Ελάτε, σαλπάρουμε!

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι Αντιδήμαρχοί μας – Ένας χρόνος μετά!....Γιώργος Παπαδόπουλος.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της πόλης, το κυκλοφοριακό, την ελεγχόμενη στάθμευση, την συντήρηση των δημοτικών κτιρίων για τον χρόνο που πέρασε και για άλλο ένα χρόνο, αφού η θητεία των Αντιδημάρχων είναι διετής.
Συναντήθηκα μαζί του για να μου πει τι έκανε το 2011. Η πρώτη του επισήμανση ήταν ότι το πρώτο εξάμηνο έφυγε χωρίς έργα αλλά με την προσπάθεια επίλυσης των λειτουργικών προβλημάτων.

Ιχνηλασιμότητα!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΎΛΟΥ

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προτίθεται να βάλει «φρένο» στα προϊόντα που βαφτίζονται παράνομα ελληνικά.

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχει οριστεί συνάντηση στην οποία θα προΐσταται ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης με βασικούς καλεσμένους την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.


Η τελευταία έχει υποβάλλει στο υπουργείο πρόταση για τη δημιουργία μονάδας ελέγχου της αυθεντικότητας και παράλληλα πιστοποίησης της γεωγραφικής προέλευσης των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

Η ΔΗΛΩΣΗ του Valery Giscard d'Estaing!

Ο πρώην Προέδρος της Γαλλίας Valery Giscard d'Estaing.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο παραλογισμός στην πολιτική ολοκληρώνει την απαξίωσή της!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Ζούμε στιγμές του ανεξήγητου, στιγμές παραλογισμού, αυτοκτονικές συμπεριφορές.


Δήλωση Υπουργού πως η Κυβέρνηση της οποίας υπήρξε μέλος κατέστρεψε τον τόπο συμπληρώνεται μέρες μετά από δήλωση του ιδίου πως δεν είχε διαβάσει το κείμενο του Μνημονίου το οποίο στήριξε δύο ολόκληρα χρόνια ενθέρμως!

Ανακοίνωση του Ιδρύματος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος!

Ίδρυμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να θυμόμαστε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο:

Φτωχότερος από χθες είναι ο κόσμος της 7ης τέχνης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης και παγκόσμια γνωστός Θόδωρος Αγγελόπουλος ταξίδεψε στη Γειτονιά των Αγγέλων. Το απόγευμα της Τρίτης κατά 7 κι ενώ γύριζε σκηνές του τελευταίου μέρους της τριλογίας του με τίτλο "Η άλλη θάλασσα", επιχείρησε να διασχίσει τον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας όπου παρασύρθηκε από μια μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.


Μετά από 45 λεπτά έφθασε το δεύτερο ασθενοφόρο ( διότι το πρώτο είχε υποστεί μηχανική βλάβη καθ οδόν) στο σημείο και τον μετέφερε στο Metropolitan. Μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου του είπαν ότι χρειάστηκε να τηλεφωνήσει ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος για τη γρηγορότερη έλευση του δεύτερου ασθενοφόρου.

Ο 77χρονος σκηνοθέτης ενώ είχε υποστεί σοκ από το χτύπημα στην αρχή μπορούσε να ανταλλάξει μερικές φράσεις με μέλη της ομάδας του. Δυστυχώς όμως αργότερα επιδεινώθηκε η κατάστασή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που τον μετέφεραν κι έχασε τη μάχη με τη ζωή από βαριές εγκεφαλικές κακώσεις.

Στο νοσοκομείο έσπευσαν ο υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης και ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης. Ο φρουρός της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε και αυτός και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, που ίσως είναι ο πιο γνωστός Έλληνας κινηματογραφιστής στο εξωτερικό, γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 στην Αθήνα κι εδώ πέρασε την παιδική ηλικία του. Ενώ σπούδαζε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας τα εγκατέλειψε όλα για να φύγει το 1961 για τη Γαλλία όπου σπούδασε στη Σορβόννη φιλοσοφία και κινηματογραφική τέχνη.

Από το 1964, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε αρχικά με την κριτική και αργότερα με την σκηνοθεσία. Από το 1964 έως το 1967 έγραφε κριτική μαζί με τον Βασίλη Ραφαηλίδη και την Τώνια Μαρκετάκη για την εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή». Μαζί με το Βασίλη Ραφαηλίδη ήταν συιδρυτές του περιοδικού "Σύγχρονος Κινηματογράφος".

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ήταν η «Αναπαράσταση» (1970) που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και σε ξένα φεστιβάλ.

Τη δεκαετία του 1970 σκηνοθέτησε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του: τις «Μέρες του ‘36» (1972), τον πολυβραβευμένο «Θίασο» (1974) και τους «Κυνηγούς» (1977). Το 1980 απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία με την ταινία «Ο Μεγαλέξαντρος».

Έπειτα ήρθαν το «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984), ο «Μελισσοκόμος» (1986) και το «Τοπίο στην Ομίχλη» (1988) και το «Μετέωρο βήμα του Πελαργού» (1991), όλες πολυβραβευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες κέρδισε το 1995 με «Το βλέμμα του Οδυσσέα» , ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1998, πήρε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες με το «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα». Το 2004 παρουσίασε το πρώτο μέρος της τριλογίας που ετοίμαζε, το «Λιβάδι που δακρύζει».

Η απώλειά του άφησε τεράστιο κενό στον Ελληνικό Πολιτισμό!!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σε μείωση των τιμών προχωρούν μεγάλες καπνοβιομηχανίες!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σε αναθεώρηση της τιμολογιακής τους πολιτικής προχωρούν μεγάλες καπνοβιομηχανίες προκειμένου να ανακόψουν τις πτωτικές πωλήσεις κορυφαίων σημάτων τους.

Μετά τις μειώσεις τιμών που ξεκίνησε η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος στο επώνυμο σήμα Μarlboro, πληροφορίες θέλουν την ανταγωνίστρια ΒΑΤ (Βritish American Tobacco) να ακολουθεί τα βήματά της. Aυτό υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι περιπτέρων, μεταξύ των οποίων και η Δήμητρα Λουκά, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καπνοπωλών Περιπτερούχων Ελλάδος.


Σύμφωνα με την ίδια και μετά από συνάντηση που είχε με την διοίκηση της πολυεθνικής Philip Morris (Παπαστράτος) η μείωση τιμής στο πρωταγωνιστικό σήμα αποφασίστηκε, προκειμένου να φρενάρουν οι μειωμένες του πωλήσεις. Οι οποίες, όπως ενημερώθηκε η ίδια από τις αρχές του έτους εμφανίζουν πτώση 15%.

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 24/01/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα μόνο «7» τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και «7» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 2724 ημερομηνίας 19/01/2012. Στην συνεδρίαση παρίστατο και ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μουσείο Γουλανδρή!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


To Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Επιστήμη - Τεχνολογία - Οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα» διοργανώνει την ομιλία του Καθηγητή Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  I. Σειραδάκη, με θέμα: «Αστρονομία και μηχανισμός των Αντικυθήρων», την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 19:30 στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ.

Η παγκοσμίως πλέον πιστή και σε πραγματικές διαστάσεις ανακατασκευή του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, η οποία κατασκευάστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, θα εκτίθεται κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Είσοδος  ελεύθερη.

********************************************************

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος «ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνεχίζει και τα επόμενα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου (Σάββατα 10:00 - 18:00 και Κυριακές 10:00 - 17:00), το πολύπτυχο, πολιτισμικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις ποικίλες εκδηλώσεις και να περάσουν ευχάριστα, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα δοκιμάζοντας  τα πεντανόστιμα φαγητά του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου στο εστιατόριο Αμμωνίτες.

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 10:00 - 22:00 και Κυριακή 10:00 - 19:00.

 ********************************************************

Το κουκλοθέατρο με τις ιστορίες των ζώων στην φύση, η αφήγηση των Μύθων του Αισώπου, η δημιουργική απασχόληση στον παιδότοπο, τα ζυμαροπαιχνίδια, τα εργαστήρια «Ο τρικεράτοπας και η παρέα του», «Ο Captain Barbarossa και ο Παπαγάλος», «Ο Ηρακλής υδραυλικός», η δημιουργική ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Cineak, καθώς και οι εκθέσεις που


βρίσκονται στο Κέντρο ΓΑΙΑ (μόνιμη έκθεση ΓΑΙΑ για το περιβάλλον, έκθεση γεωργικής καλλιέργειας Hydrosense και εικαστική έκθεση A projects).....σας περιμένουν!

Εποικοδομητικές Συναντήσεις!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κάθε Τετάρτη στις 18.00 στο «Παιδικό Βιβλιοπωλείο» του Εκδοτικού Οργανισμού Π. Κυριακίδη, στη Στοά Αρσάκη, διοργανώνονται «Φιλικές Συναντήσεις» με την Ψυχολόγο, Σύμβουλο Σχέσεων και Life Coach Έφη Κεραμιδά.


Με επιστημονική γνώση και πολυετή εμπειρία, κινεί και φέτος τα νήματα της συζήτησης, δημιουργεί θεατρικά δρώμενα με πρωταγωνιστές το κοινό για κάθε θέμα και μας βοηθά να απαγκιστρωθούμε από το άγχος και την ανασφάλεια των ημερών, να φέρουμε ισορροπία στη ζωή μας, να βρούμε λύση στα προβλήματα, να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Το ψηφιοποιημένο σημειωματάριο του Νεύτωνα!

Για την αντιγραφή o ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τα ιστορικά χειρόγραφα του Ισαάκ Νεύτωνα για πρώτη φορά online!


Το πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων, επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του «Principia Mathematica» (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ο ίδιος είχε κάνει πάνω στο δικό του αντίτυπο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», περισσότερες από 4.000 σελίδες, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, που διατηρεί το φημισμένο πανεπιστήμιο, έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμα online στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο θα δώσει στο ευρύ κοινό πρόσβαση στο έργο και άλλων «κολοσσών» της επιστήμης, όπως ο Δαρβίνος.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση στη βιβλιοθήκη του Κέιμπριτζ, Γκραντ Γιανγκ, τα χειρόγραφα του Νεύτωνα αποκαλύπτουν τον τρόπο που σκεπτόταν και σταδιακά προχωρούσε στις σημαντικές ανακαλύψεις του, που σφράγισαν τη σύγχρονη επιστήμη.

Για ρίξτε όμως και μια ματιά στο σημειωματάριό του.....πατώντας εδώ... Αναγνωρίζετε τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε;;

Νέα μέθοδος ληστείας!

Προσοχή! Είναι καινούργιο φρούτο και αυτό! Λάβετε γνώση και εσείς.


Αν οδηγείτε νύχτα και ξαφνικά σας πετάξουν......αυγά στο παρμπρίζ, επουδενί λόγο μην βάλετε μπρος τους υαλοκαθαριστήρες και το σύστημα πλυσίματος τζαμιών.


Τα αυγά αναμειγμένα με το νερό θα μετατραπούν σε ένα γαλάκτωμα που θα σας κάνει το παρμπρίζ χάλια μειώνοντας την ορατότητά σου κατά 92 %.

Οπότε αναγκαστικά σταματάτε, βγαίνετε από το αυτοκίνητο να τα καθαρίσετε......σας την πέφτουνε δύο αλήτες και τρώτε το ξύλο της χρονιάς σας!....και συνεχίζετε δαρμένος με τα πόδια, δίχως αμάξι, δίχως λεφτά, δίχως πιστωτικές κάρτες, δίχως κινητό, δίχως κλειδιά του σπιτιού σας κ.λ.π.

Ενημερώστε τους φίλους και συγγενείς σας!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Εστίες κρυφής μόλυνσης που κάθε μέρα πλησιάζουμε!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Τα μικρόβια βρίσκονται παντού αλλά οι περισσότερες εστίες είναι ολοφάνερες και προσέχουμε. Κάποιες όμως είναι κρυφές αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνες και όμως τις πλησιάζουμε χωρίς ίσως να παίρνουμε τα μέτρα που απαιτούνται:


1.  Άπλυτα φρούτα και λαχανικά

Οι συνθήκες υγρασίας στα σημεία διατήρησης των φρούτων και των λαχανικών είναι απαραίτητες για να παραμένουν και να φαίνονται φρέσκα, ωστόσο είναι και πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη πλήθους μικροβίων. Αν προσθέσουμε τα χέρια των ανθρώπων που τα πιάνουν, τα πιέζουν και τα περιεργάζονται στα σούπερ μάρκετ μέχρι τελικά να φτάσουν σ’ εμάς, τότε το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και γι' αυτό επιβάλλεται να τα αποστειρώστε μ' ένα εύκολο και φυσικό απολυμαντικό: Αναμίξετε 1,5 κουτ. σούπ. λευκό ξίδι σε μισό λίτρο νερό. Βουτήξτε τα φρούτα και λαχανικά για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε τα με τρεχούμενο νερό.

2. Κοινές τουαλέτες

Χρησιμοποιείτε την αντλία του σαπουνιού, το χερούλι ή την πόρτα, το καζανάκι, τον σύρτη ή το κλειδί. Δεν θα μπούμε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, εν ολίγοις μπορούμε να πούμε ότι μετά απ’ όλα αυτά, η αντλία του σαπουνιού είναι ίσως το πιο βρόμικο πράγμα που θα αγγίξετε στην όλη διαδικασία. Για αυτό λοιπόν, μην παραλείψετε να αφιερώνετε κάθε φορά τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα στο πλύσιμο των χεριών σας και χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτί για να κλείσετε την βρύση και να πιάσετε μετά την πόρτα φεύγοντας από την τουαλέτα.

3. Τα κουμπιά του ασανσέρ

Αυτό το ίδιο κουμπί,  ακόμη και σε μικρά κτήρια με περιορισμένη κίνηση, που μετά από λίγο θα πατήσετε κι εσείς, το έχουν πατήσει πολλοί άλλοι που δεν γνωρίζετε κάν αν νοσούν ή τι “ποιότητας” είναι ή τι έχουν πιάσει προηγουμένως. Χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντιλο, το μανίκι σας ή στη χειρότερη περίπτωση την κλείδωση του λυγισμένου σας αντίχειρα για να πατήσετε το κουμπί και καθαρίσετε τα χέρια σας πριν ακουμπήσετε το πρόσωπό σας ή πιάσετε κάτι για να φάτε.

4. Το πληκτρολόγιο του ATM


Είναι ο παράδεισος των μικροβίων γι΄ αυτό χρησιμοποιήστε το αδρανές χέρι σας (αν είστε δεξιόχειρας χρησιμοποιήστε το αριστερό και το αντίστροφο) για να πατήσετε τα πλήκτρα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο σαν ιδέα, ωστόσο οι ειδικοί εξηγούν ότι κατ’ αυτό τον τρόπο έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να αγγίξετε κατά λάθος, αφηρημένος, το πρόσωπό σας ή να βάλετε το χέρι σας στο στόμα. Και μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας όσο πιο άμεσα γίνεται.

5. Τα χέρια των...γύρω μας

Η χειραψία αντανακλά την προσωπικότητα του ατόμου και επηρεάζει τις πρώτες εντυπώσεις. Είναι το...εισιτήριο της ευγένειας.  Όμως έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν προηγουμένως έβηξαν ή φταρνίστηκαν πάνω στο χέρι τους ή το χρησιμοποίησαν την τουαλέτα; Μετά από χειραψία αποφύγετε να ακουμπήσετε το πρόσωπό σας ή να φάτε κάτι. Ο στοιχειώδης κανόνας είναι πάντα το άμεσο πλύσιμο των χεριών.

6) Τα χρήματα

Συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους φορείς μικροβίων. Αλλάζουν εκατοντάδες χέρια και κυκλοφορούν από τσέπη σε τσέπη και από πορτοφόλι σε πορτοφόλι για πολύ καιρό πριν φτάσουν στην κατοχή μας.

7) Γενικά

Τηλέφωνα, στυλό – μολύβια, χειρολαβές των καροτσάκια, κατάλογος (μενού) σε ταβέρνες -εστιατόρια είναι επιπλέον εστίες μόλυνσης που δεν τις λαμβάνουμε υπόψη όσο πρέπει.


Επειδή τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε, πλύνετε πάντα καλά τα χέρια ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις!