Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Νέα τηλεφωνική….απάτη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αν τηλεφωνήσει στο κινητό σας κάποιος που θα σας πει ότι είναι τεχνικός εταιρείας!.....και ότι κάνει έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή…..οποιονδήποτε άλλο αριθμό!.....ΚΛΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ.


Πρόκειται για «κάποια» εταιρεία-απάτη!.....που χρησιμοποιεί μια «ειδική» συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί να μπει στην δική σας κάρτα SIM και να παίρνει τηλέφωνα χρεώνοντας σας!

Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από μια εταιρεία με αριθμό 54300, μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 ευρώ το καθένα!

Προσοχή λοιπόν…..και ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε!!

Εγκαίνια του My Place στην Νέα Ερυθραία!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το νέο My Place στη Νέα Ερυθραία άνοιξε και υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους . Το My Place επέκτεινε τη δραστηριότητά του με τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου κέντρου παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης στη Νέα Ερυθραία.

Δέσποινα Πουλημένου, Χριστίνα Στράτου, Αλεξία
Βερνίκου, Φαίη Μπαρμπαλιά, Μάγια Αλιβιζάτου.

Στην οδό Εκάλης 37, το νέο My Place προσφέρει σε παιδιά και γονείς τα αναγνωρισμένα προγράμματα του My Place Ψυχικού. Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου η Μάγια Αλιβιζάτου και η Αλεξία Βερνίκου , οι νεαρές ιδιοκτήτριες και εμπνεύστριες της εταιρίας, υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους για να τους ξεναγήσουν στους χώρους και στη φιλοσοφία του My Place.

Νίκος Βερνίκος, Σοφία Δοξιάδη.

Από τις 4.00μμ έως τις 8.00μμ  αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 18 μηνών έως 6 χρονών είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα πρωτότυπα προγράμματα του My Place και να διασκεδάσουν μαζί με τους παιδαγωγούς μαγειρεύοντας, ζωγραφίζοντας, κάνοντας γυμναστική κ.α.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οι Μεταπλάσεις του Δημήτρη Βλάση!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση γλυπτικής εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στη Στοά Σπηρομήλιου - City Link Βουκουρεστίου 3 στο κέντρο της Αθήνας.


Πρόκειται για τις Μεταπλάσεις του ταλαντούχου κι εμπνευσμένου αρχιτέκτονα, σκηνοθέτη, σκηνογράφου Κηφισιώτη Δημήτρη Βλάσση, που περιλαμβάνουν 10 μεγάλα γλυπτά από ανοξείδωτο χάλυβα, σίδερο και ξύλο φτιαγμένα με πολύ μαεστρία, δεξιοτεχνία και αγάπη από τον καλλιτέχνη, που σε κάθε του έκθεση έχει να μας παρουσιάσει και να μας πει κάτι πολύ ενδιαφέρον και πάντα αξίζει συγχαρητηρίων.


Ο Δημήτρης Βλάσσης με τη σύζυγό του Ασπασία υποδέχονταν τους καλεσμένους που γέμισαν τη Στοά Σπηρομήλιου και θαύμασαν την πραγματικά εντυπωσιακή καινούργια δουλειά του. Επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες,  δημοσιογράφοι έδωσαν το παρόν.

Στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση προλογίζουν εκτός του δημιουργού ο Γιάννης Δελούδης, ο Μίμης Πλέσσας, ο δικηγόρος Γιώργος Στεφανάκης και η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα που μεταξύ άλλων τονίζει : «Υπάρχει ένα κοινό νήμα που διατρέχει τη γλυπτική του Δημήτρη Βλάσση σχηματίζοντας μια καμπύλη που μέσα της τυλίγει όλες τις πτυχές του πολυσχιδούς δημιουργικού του έργου».

Ο Δημήτρης Βλάσσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946 αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1969, δίδαξε αρχιτεκτονικό σχέδιο, έκανε πολλές ομιλίες για την αρχιτεκτονική και την τέχνη γενικότερα. Πολυτάλαντος ο Δημήτρης Βλάσσης έγραψε το βιβλίο «Σημειώματα στη δομή του σημερινού σπιτιού, Δημήτρης Βλάσσης: Αρχιτεκτονική, Design, Γλυπτική, Θέατρο» και τη μελέτη του «Η Σκηνοθεσία της Αρχιτεκτονικής».

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, έχει  κάνει πολλές ατομικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται παράλληλα με το θέατρο σαν σκηνοθέτης, σκηνογράφος, συγγραφέας.

Η έκθεση θα διαρκούσε μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2011, αλλά δυστυχώς λόγω των γεγονότων της Τετάρτης 19/10/2011 υπήρξαν δύο απώλειες και τα έργα επεσύρθησαν!

Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου!

Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940, αντλώντας από το μεγαλείο του Ελληνικού παρελθόντος…..δύναμη για το παρόν και.....όραμα για το μέλλον!

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Να με φοβάστε…!!

Για την αντιγραφή ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 
Έγραφα ένα κείμενο για τον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα, για το πόσο περήφανη είμαι που ανήκω σε αυτόν, όταν οι ειδήσεις και οι εικόνες στην τηλεόραση με πιάσανε απ’ το λαιμό, με δάγκωσαν και λύσσαξα από οργή και αγανάκτηση.


Δυο κουβέντες θέλω μόνο να πω σε όλους εκείνους τους κύριους Πούλους που βρωμίζουν τις μέρες μου. Φωτόπουλοι, Μπαλασόπουλοι, Λυμπερόπουλοι και λοιποί «αγωνιστές», επίδοξοι σωτήρες που μαζεύτηκαν γύρω μου σαν τα όρνια και κρώζουν για την σωτηρία μου.


Χρόνια τώρα σας ανέχομαι να με ταλαιπωρείτε, να μου ζητάτε κατανόηση και συναίνεση πετώντας μου στα μούτρα το επιχείρημα του δίκαιου αγώνα και της αλληλεγγύης. Το δικαίωμα στην απεργία. Σας άκουγα, σώπαινε έλεγα, μην μπεις στην λογική του αλληλοσπαραγμού, κράτα ψηλά το κεφάλι, μην παίζεις το παιχνίδι της εκάστοτε κυβέρνησης που θέλει να στρέψει την μια επαγγελματική τάξη ενάντια στην άλλη.


Το σεβάστηκα, έτριξα τα δόντια, περπάτησα, έζησα με τα σκουπίδια, πέρασα ώρες κολλημένη στην κίνηση, πλήρωσα αγόγγυστα λογαριασμούς, βίωσα την παράνοια του δημόσιου τομέα. Δεν σας είδα ποτέ να διαδηλώνετε ή να απεργείτε ζητώντας κάτι διαφορετικό από το καλό της τσέπης σας. Ποτέ. Μια ζωή στους δρόμους ανάλογα το συμφέρον σας, το βόλεμα σας, την θεσούλα σας. Και εγώ να κάνω υπομονή, να λεω μέσα μου πάνω από όλα το δικαίωμα του άλλου να διεκδικεί.

Σας έχω νέα. Δεν σας ανέχομαι άλλο. Βαρέθηκα τους τσαμπουκάδες σας, τις απειλές σας, σιχάθηκα να με χρησιμοποιείτε σαν πολιορκητικό κριό για να πετύχετε τους στόχους σας. Να μου ζητάτε να σεβαστώ τα δικαιώματα σας όταν εσείς δεν δίνετε δεκάρα τσακιστή για τα δικά μου. Οργίζομαι όταν μιλάτε εξ ονόματος μου, όταν ρίχνετε τα σάλια σας δεξιά και αριστερά κάνοντας παντιέρα τον «φουκαριάρη το λαό» όταν το μόνο που σας νοιάζει είναι το τομάρι σας.

Από εδώ και πέρα θα με βρείτε απέναντι σας και εσείς και όλοι όσοι αντιπροσωπεύετε. Γιατί όπως εγώ είμαι υπεύθυνη για αυτούς που ψηφίζω και πληρώνω τις συνέπειες άλλο τόσο είναι και εκείνοι που σας επιλέγουν και σας αφήνουν να τους εκπροσωπείτε.
     
Να με φοβάστε. Να φοβάστε την οργή μου. Μπορεί για όλους, κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενους, τροϊκανούς να είμαι ένα νούμερο, μια παράπλευρη απώλεια, μια στατιστική του ΟΑΕΔ αλλά έχω μάθει να παλεύω σκληρά για να επιβιώνω, εν αντιθέσει με εσάς που τόσα χρόνια μάθατε μόνο να επιπλέετε. Η θάλασσα της μισαλλοδοξίας σας στερεύει!!

 Πηγή....   Άρτεμης Καπούλα στις 14/10/2011

Διαγωνισμός Make-Up Masters 2011 της SEPHORA!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με μία παραγωγή αντάξιας αυτών του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε στο Golden Hall, ο διαγωνισμός SEPHORA Make-Up Masters 2011 σε συνεργασία με την Lancome, ηγέτιδα εταιρία προϊόντων μακιγιάζ στον κόσμο.

Χριστίνα Μποσνακίδου-2η νικήτρια-, Δημήτρης Λελάκος-
Brand Manager Lancome-, Καλλιόπη Πέντσα-1η νικήτρια-, Γιώργος
Γαλάνης- Marketing Manager Sephora-, Κατερίνα Παπαμανουσάκη-3η
νικήτρια-.

Οι 8 φιναλίστ από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν το δικό τους μακιγιάζ εμπνευσμένο από τη Femme Fatale του φετινού φθινοπωρινού look της Lancome και κέρδισαν τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων.

Το διαγωνιστικό κομμάτι ολοκληρώθηκε με ένα catwalk, όπου οι Make-Up Artists επιχειρηματολόγησαν για το μακιγιάζ τους, αλλά και προσέφεραν σε όλους εμάς τα στοιχεία εκείνα που θα ήθελαν να έχει η Femme Fatale.

Ο Κηφισιώτης επιχειρηματίας μόδας Χάρης Τσιμόγιαννης, η
Κηφισιώτισα Έλενα Ντάβλα κι ο δ/ντής του οίκου Όσκαρ ντε λε Ρέντα
Μποάζ Μαζόρ.

Η νικήτρια του διαγωνισμού, Πέντσα Καλλιόπη (Make-Up artist στο κατάστημα SEPHORA Κηφισιάς), αναδείχθηκε make up master για την Ελλάδα έπειτα από τη συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής και είναι εκείνη που θα εκπροσωπήσει τη SEPHORA Ελλάδος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό SEPHORA Make-up Masters 2011 που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2012.

Οι νικητές make up Artists, που αναδείχθηκαν από αυτή την τελική δοκιμασία της SEPHORA, εκτός των μεγάλων χρηματικών αλλά και άλλων βραβείων που αποκόμισαν, θα είναι σε θέση να προσφέρουν άψογη επαγγελματική εξυπηρέτηση προς όφελος των πελατών των καταστημάτων SEPHORA.

Τόσοι οι καλεσμένοι, όσο και οι επισκέπτες του γνωστού εμπορικού κέντρου, που παρακολούθησαν την εκδήλωση, απήλαυσαν μία υπέροχη διοργάνωση αφιερωμένη σε μία από τις πιο αγαπημένες ασχολίες των γυναικών, το μακιγιάζ παρέα με ένα ζεστό καφέ από τα Starbucks.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μαθήματα πολιτικού σθένους από την Κύπρο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι αρχικές εκτιμήσεις για την ποσότητα 8 δις κυβικών ποδών φυσικού αερίου το οποίο εντοπίστηκε στο θαλάσσιο «Οικόπεδο 12»  ή  «Αφροδίτη» στην ΑΟΖ της Κύπρου, είναι ακόμη πιο αισιόδοξες μετά την έναρξη της γεώτρησης από την αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy!


Όπως όλα δείχνουν η ποσότητα αγγίζει τα 11 δις κυβικά πόδια, γεγονός το οποίο καθιστά την Κύπρο εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για την ανάπτυξη επενδύσεων από διεθνείς ενεργειακούς κολοσσούς για την διεξαγωγή ερευνών και την εκμετάλλευση των μεγάλων ποσοτήτων υδρογονανθράκων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ!

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να υλοποιεί με τρόπο απαρέγκλιτο το ενεργειακό της πρόγραμμα παρά τις συνεχείς Τουρκικές προκλήσεις! Παράλληλα δείχνει τον δρόμο στην Ελληνική Κυβέρνηση η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν «τολμά» ούτε καν την χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ!!


Πληροφορούμεθα ότι ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του κυπριακού Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Σόλων Κασίνης υπέβαλε στον έλληνα Υφυπουργό του Υπουργείου ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη, γραπτές εισηγήσεις για το πως θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ για έρευνες και γεωτρήσεις για εξεύρεση φυσικού αερίου!

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κασίνης: « η Ελλάδα πρέπει να δηλώσει και να προχωρήσει, ως το τέλος του χρόνου, στην κατακύρωση προσφορών για να κάνει σεισμικές έρευνες και να  καθορίσει χάρτη με τον οποίο θα δηλώνει την πρόθεσή της για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών! Από την στιγμή που θα γίνει αυτό και θα παρουσιαστεί χάρτης, είναι ως να δηλώνεται ότι η Ελλάδα θέλει να υπάρχει ΑΟΖ και μεταξύ αυτής και της Κύπρου»!


Το θαλάσσιο «Οικόπεδο 12» συνορεύει με το μεγάλο ισραηλινό κοίτασμα φυσικού αερίου «Λεβιάθαν». Είναι αντιληπτό ότι η ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων, κυπριακών και ισραηλινών, στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και στις γειτνιάζουσες ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, συνιστούν την βασική προϋπόθεση για την ενοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου στη βάση της συγκρότησης ενός γεωστρατηγικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την θωράκιση της περιοχής έναντι των διαχρονικών τουρκικών απειλών!   

Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό σθένος να εφαρμόσει άμεσα τις εισηγήσεις της Κύπρου για τον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ;;....την στιγμή μάλιστα που ευρύτερα στην Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται σε εξέλιξη το διεθνές διπλωματικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι υπέρ του άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ!! 

Το καλοκαίρι του Όσκαρ ντε λα Ρέντα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Tο fashion show- κοκτέιλ   με την ονειρεμένη συλλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2012 του σπουδαίου και κορυφαίου της παγκόσμιας μόδας Όσκαρ ντε λα Ρέντα, που έχει κατακτήσει πολλές καρδιές και διαθέτει χιλιάδες θαυμάστριες ανά τον κόσμο, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πρόσφατα στην πολυτελή μπουτίκ του αποκλειστικού του αντιπροσώπου Χάρη Τσιμόγιαννη στην Κηφισιά.

Μποάζ Μαζόν, Ελίζα ντε λα Ρέντα- Μπόλεν,
Κατερίνα Λαυρεντιάδη, Χάρης Τσιμόγιαννης.

Οι  προτάσεις του λοιπόν, διαθέτουν φαντασία, άψογο στυλ, και όπως πάντα τεράστια σημασία στη λεπτομέρεια. Τόσο οι απογευματινές δημιουργίες όσο και οι εκπληκτικές βραδινές τουαλέτες μας έκοψαν την ανάσα!

Ρούλα Τσουκαλά, Νέλλη Δόξα, Αικατερίνη Λαλαούνη.

Στην όμορφη εκδήλωση παραβρέθηκε και η κόρη του μαιτρ Ελίζα ντε λα Ρέντα- Μπόλεν με τον σύζυγό της και Διευθύνοντα Σύμβουλο  της επιχείρησης Άλεξ Μπόλεν.

Φρόνη Δανάλη, Ρόη Δανάλη- Αποστολοπούλου,
Χάρης Τσιμόγιαννης, Χρυσούλα Λαιμού, Καίτη Βακάλη.

Επί της  υποδοχής ο οικοδεσπότης Χάρης Τσιμόγιαννης καλωσόριζε τις πολυπληθείς κομψές πελάτισσες και φίλες που γέμισαν ασφυκτικά τα πολυτελή σαλόνια του χώρου, ενθουσιάστηκαν από τα μοντέλα, γεύτηκαν εδέσματα από το  Daily Fresh, δοκίμασαν γαλλικά macaron και δροσίστηκαν με παγωτά kayak. 

Το παρόν έδωσαν και φανατικές του διάσημου Designer  εκ του εξωτερικού!

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πρακτικές συμβουλές για αναστολή της γήρανσης!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ


Η αύξηση του μέσου όρου ζωής και η καλύτερη ποιότητα της, δημιουργεί την ανάγκη παράταση της νεανικής εμφάνισης η οποία μπορεί να περνά μέσα από την διατροφή. Να μερικές πρακτικές συμβουλές: 

1. Καταναλώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Τα χρώματα των φρούτων και των λαχανικών υποδηλώνουν και τον τύπο του αντιοξειδωτικού που παρέχουν. Για να πάρετε μία μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών καταναλώστε ποικιλία χρωμάτων («ουράνιο τόξο» στη διατροφή).

2.Προσπαθήστε να πειραματίζεστε με καινούρια και πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά και ενθαρρύνετε και τα μέλη της οικογένειάς σας να κάνουν το ίδιο. Τρώτε εναλλακτικά καθημερινά Ρόδι,  Αβοκάντο (με μέτρο γιατί είναι πολύ πλούσιο σε λίπος και άρα θερμίδες),  Άγρια φρούτα του δάσους (βατόμουρα, μούρα, χυμό βατόμουρου),  Ξερά δαμάσκηνα, Πεπόνι,  Όλα τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, ακτινίδια, φράουλες, μάνκγο, γκρέιπ φρουτ).

3. Προγραμματίστε τουλάχιστον δύο γεύματα την εβδομάδα με όσπρια, ως κύρια πηγή πρωτεΐνης. Είναι πολύ θρεπτικός ο συνδυασμός τους με ρύζι, π.χ. φακόρυζο, ρεβίθια με ρύζι «παντρεμένα».


4. Πειραματιστείτε με φρέσκα βότανα, καρυκεύματα και μπαχαρικά. Χρησιμοποιείστε σε αφθονία το σκόρδο και το κρεμμύδι, στις σαλάτες, στις σούπες και τις διάφορες σάλτσες. Προτιμήστε το λεμόνι και το λάιμ στις σαλάτες σας, αντί για ξίδι.

5. Επιλέξτε προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως ψωμί ολικής αλέσεως και αναποφλοίωτο ρύζι.

6. Προσθέστε ξηρούς καρπούς στις σαλάτες, στις σούπες, στα δημητριακά και στις σάλτσες σας (π.χ. ζυμαρικά με σάλτσα από φρέσκο σπανάκι με καρύδια και αμύγδαλα).

7. Φτιάξτε ντιπς από ξηρούς καρπούς, όσπρια και λαχανικά και συνδυάστε τα με σνακς από φρέσκα λαχανικά (καρότο, αγγούρι).

8. Επιλέξτε ανεπεξέργαστα τρόφιμα, που εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες παραγωγής και συντήρησης.

9. Επιλέξτε ελαφρύ τρόπο μαγειρέματος των γευμάτων σας, ώστε να εξασφαλιστεί η διατήρηση των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων, π.χ. ατμομάγειρας.

10. Πειραματιστείτε γευστικά  με τροφές που πιστεύεται ότι ανήκουν στις αντιγηραντικές όπως το κεχρί, το μαυροσίταρο (φαγόπυρο), το λιναρόσπορο, τη σόγια, το αβοκάντο, το τζίντζερ, το μπρόκολο, την καρύδα,

11. Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ, ζάχαρης, ανθρακούχων ποτών και οινοπνεύματος (προτιμήστε το κρασί -οίνος με νερό-).

12. Εξασφαλίστε την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού (νερό με ενδεχομένως λίγες σταγόνες λεμόνι και κομματάκια μαστίχας)

13. Αυξήστε την ήπια αερόβια δραστηριότητά σας και.....

καλά αποτελέσματα τα οποία σίγουρα θα εμφανιστούν αν επιμείνετε και μείνετε!!

Μύρισε καλοκαιράκι!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν μπήκαμε καλά-καλά στο χειμώνα και πήραμε γεύση καλοκαιριού. Και αυτό συνέβη στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά, όπου απολαύσαμε το ανοιξιάτικο- καλοκαιρινό fashion show 2012, του προικισμένου σχεδιαστή μόδας Βρεττού Βρεττάκου.


Ο Βρεττός Βρεττάκος με την Τζόσυ Βιντζηλαίου - χορηγός - και
την Δέσποινα Βανδή.

Εντυπωσιακές δημιουργίες με εκλεπτυσμένη φινέτσα, για γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν, χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τις πάνω από πεντακόσιες καλεσμένες και από το χώρο του θεάματος, αφού κι εκεί ο Designer είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Η Χρυσούλα Κέρος με την κόρη της Ζωή.

Με το ταλέντο και την δημιουργική του φαντασία  ο Βρεττός Βρεττάκος, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αξίζει το θαυμασμό μας.  

Αγγελική Πέτα της χορηγού Kincare Methods , Γιώργος Ντάβλας

Ο Γιάννης Μαρκετάκης είχε αριστοτεχνικά μακιγιάρει τα μανεκέν με προϊόντα Max Factor. To welcome κοκτέιλ ήταν της χορηγού Campari , ενώ κυκλοφορούσαν και γλυκείς πειρασμοί Max Perry ειδικά φτιαγμένοι από τους σεφ του οίκου για την ιδιαίτερη αυτή βραδιά.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η νότια Χώρα του....βορά!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Σαν τρέχεις στις ταχύτητες που οι καιροί απαιτούν επιβάλλεται να προβλέπεις τις στροφές μπροστά σου. Ειδάλλως κινδυνεύεις να εκτροχιαστείς, να ανατραπείς, να μείνεις πίσω, να χαθείς.

Τους ρυθμούς δεν τους διαλέγεις, πάντα μόνος σου οι περισσότεροι σου προκύπτουν. Μένει σε σένα να μπορέσεις να συντονίσεις το βήμα σου με τις διεθνείς εξελίξεις, ιδίως αν συμβαίνει να είσαι μικρός.


Η Ελλάδα είναι μια Χώρα και μικρή και ταυτόχρονα μεγάλη. Μικρή στο μέγεθος αλλά παράλληλα ανάμεσα στις 30  περισσότερο αναπτυγμένες οικονομίες του κόσμου. Τα όσα κατακτήσαμε, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις στην πρόσφατη μετά την Χούντα περίοδο είναι τόσα, που ήταν αδύνατο να θεωρηθούν όνειρα ανθρώπου με σώας φρένας....πριν μόλις 30 χρόνια!

Μετέχουμε ομάδας υψηλού επιπέδου μελών, την Ε.Ε. Βέβαια τούτο συνεπάγεται κοινή μοίρα με το σύνολο των Χωρών οι οποίες την συναποτελούν. Ωστόσο οι πιθανότητες η κοινή πορεία μας μαζί τους να αποβαίνει για μας θετική είναι προφανώς περισσότερες μιας καταστροφικής εξέλιξης.


Η επιλογή της ένταξής μας στην Ε.Ο.Κ. τότε, υπήρξε σωτήρια. Επιβλαβής αποδείχτηκε η μη αξιοποίηση εκ μέρους μας των ευκαιριών που μας πρόσφερε! Εξαπατήσαμε τον εαυτόν μας νομίζοντας πως η στιγμή της ένταξης σήμαινε από μόνη της και αναβάθμισή μας σε ευρωπαϊκού επιπέδου Κράτος και Οικονομία. Υπήρξε τούτο πλάνη μεγάλη και οικτρά. Ακριβώς το αντίθετο συνέβαινε.

Έπρεπε τρέχοντας να κτίσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκού επιπέδου Κράτος και μια Οικονομία ανταγωνιστική των εταίρων μας. Αντί αυτών σε μεγάλο βαθμό επιχειρήσαμε να ξεγελάσουμε αλλά περισσότερο να ξεγελάσουμε εαυτόν.

Τώρα γυμνοί και αδύναμοι παρασυρμένοι από το παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι αναμένουμε πέραν των προσπαθειών μας και το θαύμα.


Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά και χιλιοακουσμένα Η επανάληψη όμως,  μήτηρ πάσης μαθήσεως, αν και τούτο δεν απεδείχθη στην περίπτωσή μας χρήσιμη γνώση και εμπειρία.


Ουδέποτε ως Λαός δεν εκτιμήσαμε σωστά τις καταστάσεις κατά την περίοδο που ίσχυαν. Μόνο μερικοί από τους ηγέτες μας πήραν αποφάσεις βλέποντας στο μέλλον και μας τις επέβαλαν. Ευτυχώς. Αιωνία  τους μνήμη!

Η γιορτή της Bosch στην Κηφισιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Bosch συμπληρώνει 125 χρόνια από την ίδρυσή της και γιορτάζει με σειρά ενεργειών και προνομίων για τους καταναλωτές. 125 χρόνια της εταιρίας που ενέταξε στην εταιρική κουλτούρα και την επιχειρηματική στρατηγική της την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και την εμπιστοσύνη, αξίες που θεμελιώθηκαν από τον ιδρυτή της Robert Bosch.

Γιούργκεν Φουκς,Marketing Director του ομίλου BSH, Κων.
Μπομπής Διευθύνων Σύμβουλος Robert Bosch, Λευτέρης Ελευθεράκης
Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Με αφορμή αυτήν την επέτειο, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου η Bosch - Οικιακές Συσκευές πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στα γραφεία της στην Κηφισιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου BSH, κ. Ελευθεράκη σχετικά με την πορεία της εταιρίας όλα αυτά τα χρόνια και τα μελλοντικά της πλάνα εξέλιξής της στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το πλάνο εορταστικών ενεργειών που έχει προγραμματίσει η εταιρία σε σχέση με τους καταναλωτές και μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Δημ. Κουτσουμπέλης και η Κάλι Τσιλίδου με την ομάδα της XL
Advertising.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εορτασμού , η Bosch ξεκινά διαγωνισμό με τίτλο: «Είστε 125 ετών;» (εσείς και η παρέα σας). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω ειδικού micro site στη διεύθυνση www.bosch125.gr  και μιας εφαρμογής στο Facebook www.facebook.com/bosch125  αλλά και από το δίκτυο των συνεργαζόμενων με τη Βosch καταστημάτων, μέσω ειδικών φυλλαδίων που θα διανείμουν.
Οι καταναλωτές καλούνται να σχηματίσουν ομάδες που θα έχουν συνολικό άθροισμα ηλικίας το 125 και να κερδίσουν έως 125 ευρώ  επιστροφή χρημάτων σε όλες τις επετειακές συσκευές Bosch και συμμετοχή σε κλήρωση για 3 νοικοκυριά Bosch, αξίας 3.000 ευρώ το κάθε ένα!

Αικ. Πελεκίδη, Στάθης Κουτσίκος, Άγγελος Καστριανάκης, Γιούργκεν Φουκς.

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη του δεύτερου μέρους του διαγωνισμού «Be the Boss with Bosch», που έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο, με την υποστήριξη της Νόνης Δούνια και του Γρηγόρη Αρναούτογλου και θα ολοκληρωθεί την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται σε συνεργαζόμενα με την εταιρία καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και αφορά στα συστήματα σιδερώματος Bosch και ένα iPhone application: Το κοινό σιδερώνει ρούχα στην οθόνη αφής ενός iPad και οι 3 που πετυχαίνουν το υψηλότερο score κερδίζουν 3 συστήματα σιδερώματος Bosch και τη συμμετοχή τους στον τελικό διαγωνισμό με έπαθλα ένα ταξίδι στον Αγ. Μαυρίκιο και 2 iPhone 4!

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο πρωθυπουργός μελετά σχέδιο μείωσης του χρέους των κ.κ. Στουρνάρα και Μάνου!

Για την αντιγραφή ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την πρόταση της πρωτοβουλίας «Κ» που μειώνει το χρέος κατά 50% - 60% του ΑΕΠ, με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, μελετά ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή!


Η πρωτοβουλία «Κ» είναι μη κυβερνητική οργάνωση, της οποίας ηγούνται ο κ. Στ. Μάνος και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρας, ενώ συμμετέχουν διακεκριμένα στελέχη από τον δικηγορικό κλάδο και το Real Estate.


Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου - εν όψει της σημερινής συνόδου κορυφής - έχει στα χέρια του πρόταση εκμετάλλευσης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας μέσω της έκδοσης ομολόγων που μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος ακόμα και κατά 50% - 60% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με αυτήν, η Ελλάδα θα μπορούσε σύντομα να αντλήσει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ αξιοποιώντας την τεράστια κρατική ακίνητη περιουσία. Το σχέδιο είναι απλό και θυμίζει σε κάποιον βαθμό το σχέδιο «Εύρηκα» που είχαν επεξεργαστεί σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Η πρόταση αυτή προβλέπει:

1. Την αποτίμηση από δύο διαφορετικούς αποτιμητές διεθνούς κύρους της αξίας της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (που δεν είναι αρκετά επίκαιρες) δείχνουν ότι η ακίνητη περιουσία του κράτους ανέρχεται σε περίπου 300 δις ευρώ. Ωστόσο, απαιτείται μια νέα και πλήρης καταγραφή της.

2. Τη δημιουργία 15 εταιριών στις οποίες θα περάσουν τα ακίνητα του κράτους ομαδοποιημένα.

3. Η κάθε εταιρία θα προχωρά στην έκδοση ομολόγου, το οποίο θα έχει την εγγύηση των ακινήτων του Δημοσίου.

Το ομόλογο αυτό θα είναι μακροπρόθεσμης διάρκειας (δηλαδή από 10 έτη και πάνω) και εκτιμάται ότι θα έχει υψηλή αξιολόγηση, δεδομένου ότι η εγγύησή του θα είναι τα ακίνητα του Δημοσίου.

4. Τα ομόλογα αυτά θα τα αγοράζουν ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες ή ακόμα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (EFSF).

5. Στο τέλος της διάρκειας του ομολόγου, και εφόσον το Δημόσιο αποπληρώσει το ποσό, η ακίνητη περιουσία θα επιστρέφει στην κυριότητα του κράτους.

Εάν το Δημόσιο δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του, τότε το ομόλογο θα μετατρέπεται κατευθείαν σε μετοχές των εταιριών που το εξέδωσαν και η εκάστοτε εταιρία θα περνά στον έλεγχο των δανειστών - αγοραστών του κάθε ομολόγου.

6. Η σημαντική λεπτομέρεια που καθιστά το σχέδιο ελκυστικό είναι ότι ανά πάσα στιγμή το κράτος θα έχει ταμειακά διαθέσιμα, θα μπορεί να αγοράζει το ομόλογο και να ανακτά την κυριότητα των ακινήτων.

Δηλαδή, βάσει της συμφωνίας, οι δανειστές θα είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν την προεξόφληση του ομολόγου και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα επί των ακινήτων που θα είναι η εγγύησή του.

Με τον τρόπο αυτόν εκτιμάται ότι το Δημόσιο μπορεί να αντλήσει αμέσως ποσά που ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ και να τα χρησιμοποιήσει για τη μείωση του χρέους κατά περίπου 50% - 60% του ΑΕΠ. Η πηγή....

Παρουσίαση βιβλίου της Σοφίας Κλώτσα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Εκάλη Club  παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της ψυχολόγου-συγγραφέας Σοφίας Κλώτσα «Η απόφαση της Ευτυχίας» - εκδόσεις  Καστανιώτη - που βρίσκεται τώρα στην τρίτη του έκδοση. 

Φωτεινή Μπαμπανάρα, Σοφία Κλώτσα.

Προλόγισε η δημοσιογράφος και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Βλάχου, ενώ η συγγραφέας μίλησε για το ιδιαίτερο αυτό βιβλίο, που χωρίζεται σε κεφάλαια  ώστε να μπορεί κάποιος να ανατρέξει στο κομμάτι που τον ενδιαφέρει,  είτε αυτό είναι οι σχέσεις, τα επαγγελματικά, τα οικονομικά κλπ. 

Η Σοφία μας έδωσε απλές αλλά σημαντικές συμβουλές  για να κάνουμε όλοι τη ζωή μας καλύτερη!  Το βιβλίο μας δείχνει πως μπορούμε να ξεπερνάμε πιο εύκολα δυσκολίες και εμπόδια, πως να βάζουμε και να πετυχαίνουμε τους στόχους που θέλουμε, και τέλος πως να κρατάμε έστω και λίγη αισιοδοξία......όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, κάτι πολύ επίκαιρο! 

Μετά η ψυχολόγος - συγγραφέας υπέγραψε βιβλία και μοιράστηκε μαζί μας μικρά μυστικά όπως το ότι «Η Απόφαση της Ευτυχίας» βρίσκεται μέσα στον καθένα από εμάς!