Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Για το καλό μας!

Γράφει  ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Μόλις πρόσφατα το 45% του Ελληνικού Λαού ενέκρινε στο σύνολό του το πρόγραμμα που εφαρμόζει η εσωτερική τρόικα.

Το ότι οι ειδήσεις στα ΜΜΕ δεν είναι ευχάριστες για την τσέπη, όμως υπάρχει εσωτερική ευχαρίστηση και αγαλλίαση. Για πρώτη φορά στην Ελληνική αλλά και την παγκόσμια πιστεύω Ιστορία, κόμματα είναι τόσο πιστά στην εφαρμογή συγκεκριμένου προγράμματος που γνώριζαν προεκλογικά όλοι οι Έλληνες. 

Κακώς κάποιοι παραπονιούνται. Η δημοκρατία θέλει να αποφασίζει η πλειοψηφία.  Άρα, τα κόμματα που ψηφίζουν τα μνημόνια δε φταινε σε τίποτα! Δείχνουν στάση υπευθυνότητας! Με τέτοια αξιοπιστία συγκυβέρνησης μπορούμε να πορευτούμε άλλα 40 χρόνια με τη σίγουρη λύση του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και υποστηρικτές κατά περίπτωση ΛΑΟΣ ή ΔΗΜΑΡ.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κάνουν ότι μπορούν για να μας σώσουν. Από τι δεν έχουν ακόμα αποσαφηνίσει. Αλλά από κάποιον θα μας σώσουν. Δε φταινε σε τίποτα ούτε για την ύφεση που το 2012 θα κινείται περίπου στο 7% , ούτε για το μεταναστευτικό, ούτε για την μείωση των αποδοχών, ούτε για το κλείσιμο των καταστημάτων. Η υπογραφή του Δουβλίνου 2 ήταν άλλωστε η προαπόδειξη των προθέσεων.  

To Άνθος του γιαλού στα Μενάνδρεια!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 στο Αίθριο Γυμνασίου Κηφισιάς και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μενάνδρεια 2012», θα παρουσιαστεί το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Το Άνθος του Γιαλού» με τον Τάκη Χρυσικάκο και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Ώρα 20.30.

Εισιτήριο: 12€ και 10€ φοιτητικό, πολυτέκνων άνεργων.

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία της η  μουσικό θεατρική παράσταση, που αποτελείται από τα διηγήματα, «Μοιρολόγι Φώκιας», «Έρως - Ήρως» και «Άνθος του γιαλού», επιστρέφει στην Αθήνα.

Ο «άγιος των γραμμάτων» παίρνει μορφή μέσα από την ταπεινή αλλά ταυτόχρονα επιβλητική παρουσία του Τάκη Χρυσικάκου, ο οποίος καταφέρνει να αποδώσει την παπαδιαμαντική γλώσσα με μεγάλη δεξιότητα και μαεστρία παραμένοντας πάντοτε πιστός στο κείμενο.


Την παράσταση πλαισιώνει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με την αισθαντική φωνή και το μαντολίνο του δημιουργώντας ένα κράμα μουσικής και λόγου που ταξιδεύει το θεατή από τη Κρήτη στη Σκιάθο και αντίστροφα.

Η παράσταση ολοκληρώνεται με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων και τη συμμετοχή του Μανώλη Μπαρδάνη στο μελωδικό ήχο της φυσαρμόνικας.

Θεατρική προσαρμογή: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Εικαστική παρέμβαση: Νίκος Πετρόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας.
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Πρώτα «αποχαύνωση» με τις τουρκικές σαπουνόπερες και μετά «εμπορική εισβολή»!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

To ρόλο που παίζουν οι τουρκικές τηλεοπτικές σαπουνόπερες, που πουλά φτηνά η τουρκική προπαγάνδα σε χώρες  όπου η Άγκυρα θέλει να διεισδύσει πολιτιστικά και εν συνεχεία εμπορικά αυξάνοντας  την επιρροή της, αποκαλύπτει εμμέσως  πλην σαφώς η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News. Και το κάνει μέσα από ένα ρεπορτάζ για το γνωστό  θέμα των νέων απαγορεύσεων σε Έλληνες - αλλά και πολίτες άλλων χωρών - να αγοράζουν ακίνητα σε 28 νομούς της Τουρκίας! 


Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα - σε πρωτοσέλιδο άρθρο του κ. Ερντίτς Τσελικκάν - ότι πολίτες 183 χωρών θα μπορούν να αποκτούν περιουσία στην Τουρκία χωρίς κανένα περιορισμό και ότι η Άγκυρα ενδιαφέρεται περισσότερο για επενδύσεις Αράβων από τις χώρες του Κόλπου.  

Για το σκοπό αυτό - γράφει - η τουρκική κυβέρνηση έστειλε επιστολή σε όλους τους πρέσβεις στην Τουρκία με την οποία τους καλεί να προωθήσουν τον νέο νόμο ώστε να τονωθεί η αγορά ακινήτων. Και φτάνει στην έμμεση αποκάλυψη του ρόλου που παίζουν τα τουρκικά σήριαλ που πλασάρει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός κύκλων της Άγκυρας: Για το σκοπό αυτό - γράφει η Hurriyet Daily News - επιστράτευσε και τηλεοπτικούς αστέρες σειρών  που προβάλλονται στις χώρες του Κόλπου.   

 

The White Tie and Tiara Ball!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για 14η συνεχή χρονιά,  ο  Sir Elton John και  ο  David Furnish άνοιξαν τις πόρτες της πανέμορφης κατοικίας τους στο Old Windsor για τον θρυλικό  «White Tie and Tiara Ball», που οργανώθηκε σε συνεργασία με την Chopard. 

Ο David Furnish, η Naomi Watts και ο σερ Elton John.

Αυτό το μοναδικό αποκλειστικό γεγονός, φιλοξένησε πολλές προσωπικότητες συμπεριλαμβανομένων και μερικών που έλαμπαν με δημιουργίες  Chopard όπως η  Naomi Watts, η Beth Ditto, ο Matthew Morrison, η Renee Puente, ο Colton Haynes , καθώς επίσης και  ο Sir Elton John και ο David Furnish.

Δυο θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ο οικοδεσπότης Elton John με την dame Shirley Bassey.

Ανάμεσα στους πολλούς καλεσμένους ήταν και ο  George Michael (υπέρκομψος και ανανεωμένος μετά την περιπέτεια της υγείας του), ο Liev Schreiber, η Lara Stone, η Florence Welch, και η αγαπημένη τραγουδίστρια  Lulu.

Ο γοητευτικός Cotton Haynes με ρολόι Chopard.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Υποκειμενική άποψη των πραγμάτων ή αντικειμενική πραγματικότητα;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η οικονομική κρίση πιέζει διαρκώς και για μεγάλο ήδη χρονικό διάστημα. Μας πιέζει ως μεμονωμένα άτομα, ως οικογένειες και ολόκληρη την κοινωνία. Μας υποχρεώνει η πίεση αυτή να βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις και σχεδόν ανυπέρβλητες δυσκολίες ενώ παράλληλα εκ των πραγμάτων αναγκαζόμαστε να επιδιώκουμε ανεύρεση τρόπων για να την αντιμετωπίσουμε, προκειμένου να καταφέρουμε να επιβιώσουμε αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης στο μέλλον.


Μας υποχρεώνει επίσης να κατανοήσουμε τα αίτια που την προκάλεσαν, τις ευθύνες, τις αβλεψίες όσο και την σχεδόν παντελή έλλειψη προβλεπτικότητας που συνέργησαν στη σύνθεση του καταστρεπτικού αποτελέσματος που βιώνουμε τραγικά.
Στην πρώτη φάση της κρίσης ξαφνιαστήκαμε και την απωθήσαμε ως το δυσάρεστο απευκταίο. Θέλαμε να ελπίζουμε πως βλέπαμε απλώς ένα κακό όνειρο, έναν εφιάλτη. Μετά είχαμε τη τάση να υποτιμήσουμε το μέγεθος του φαινομένου, για να μπορέσουμε κάπως έτσι εύκολα όπως νομίσαμε να το υπερβούμε και στηρίξαμε για μια ακόμη φορά τις ελπίδες μας, παρά τις σπασμωδικές μας προσπάθειες, στον θεό της Ελλάδας.  

Μόδα και τραγούδι κοντά στη θάλασσα!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το ξενοδοχείο THALASSA  Hotel  and Spa, σε συνεργασία με τον σύμβουλο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Θοδωρή Βαρβία και το Μάριο Κωσταρέλο, διοργάνωσαν στην Πάλαιρο, (παράκτια ζώνη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας σε κοντινή απόσταση από τα Ιόνια Νησιά),  weekend με fashion show, τραγούδι από την Κατερίνα Στικούδη, και με τη συντροφιά της Stolichnaya Premiun Vodka.

Η Τζο Τόγκου κι η Ιωάννα Σουλιώτη με τα μανεκέν.

H Τζο Τόγκου παρουσίασε επίδειξη μόδας με μαγιό και καλοκαιρινές δημιουργίες της εταιρίας της  Christine and Joe  και η Ιωάννα Σουλιώτη με τη Μαρία Γέρουλα μαντήλια της συλλογής τους Is My Scarf.

Μανεκέν από το Μodels One Agency.

Ο Θοδωρής Βαρβίας, η Ιωάννα Σουλιώτη, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Δημήτρης Μίχος, η Τζο Τόγκου, ο  Μάριος Κωσταρέλλος και τα μανεκέν.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Χρόνια Πολλά!

Σε όσους έχουν την ονομαστική τους εορτή.....Παναγιώτη, Παναγιώτα, Δέσποινα, Μαρία, Μάριε .....ή έχουν κάποιο συγγενή που γιορτάζει.......

Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους Δημότες από την εφημερίδα Kifisia Press.


Σήμερα γιορτάζουν όλοι οι Έλληνες, γιορτάζει η «Παναγιά» μας. Η Παναγία βοήθεια μας!!

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Υγεία - Σημαντικές Συμβουλές!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

- Απαντήστε στο τηλέφωνο με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ αυτί.

- Μην πίνεται καφέ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ την ημέρα.

- Μην καταπίνετε  φάρμακα με  ΚΡΥΟ νερό.

- Μην τρώτε ΤΕΡΑΣΤΙΑ γεύματα μετά τις 5μμ.

- Ελαχιστοποιήστε την ποσότητα των ΛΑΔΕΡΩΝ φαγητών που καταναλώνετε.

- Πίνετε περισσότερο ΝΕΡΟ την ημέρα, λιγότερο τη νύχτα.

- Κρατάτε απόσταση από  ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ κινητών τηλεφώνων. 

- Μη χρησιμοποιείτε ακουστικά κεφαλιού ή αυτιών για ΜΕΓΑΛΗ χρονική περίοδο.

- Ο καλύτερος χρόνος για τον ύπνο είναι από τις 10ΜΜ το βράδυ μέχρι τις 6ΠΜ το πρωί.

- Μη ξαπλώνετε αμέσως μετά τη λήψη ΦΑΡΜΑΚΩΝ πριν κοιμηθείτε.

- Όταν η μπαταρία σας βρίσκεται στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ γραμμή, μην απαντήσετε στο τηλέφωνο διότι η ακτινοβολία είναι 1000 φορές μεγαλύτερη.

- Πίνετε κάθε πρωί νηστικοί ένα ποτήρι χλιαρό νερό με το χυμό ενός ή μισού ΛΕΜΟΝΙΟΥ.

Προωθήστε το μήνυμα σε αυτούς που ΝΟΙΑΖΕΣΤΑΙ!

Ιωνικές Γιορτές στη Νέα Σμύρνη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για 2η χρονιά διοργανώνονται οι  Ιωνικές Γιορτές  από 30/08 έως  30/09/2012 στο  Άλσος Νέας Σμύρνης, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του  Δήμου Νέας Σμύρνης .

Το  φεστιβάλ Τέχνης και  Πολιτισμού,  θα φιλοξενήσει  τις καλύτερες παραστάσεις και  συναυλίες  με κορυφαίους δημιουργούς  του  ελληνικού  πολιτιστικού και  καλλιτεχνικού στερεώματος,  μερικές  από τις οποίες θα ανέβουν στα  φημισμένα φεστιβάλ της Επιδαύρου  και του Ηρωδείου.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού   Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Όπως κάθε χρόνο  η  είσοδος  σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι  δωρεάν και ελάχιστες μόνο θα έχουν  συμβολικό εισιτήριο, ώστε τα έσοδα να διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο  των Ιωνικών Γιορτών 2012 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την επέτειο των 90 χρόνων από  την  καταστροφή της  Σμύρνης (ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, συναυλίες, εκθέσεις). Επίσης, έχουν  προγραμματιστεί  παιδικές και νεανικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις  και συναυλίες).

Είσοδος: Εισιτήριο από 5 - 10€  (όπου υπάρχει  ένδειξη) τα εισιτήρια θα διατίθενται  μια (1) ημέρα πριν από κάθε εκδήλωση καθώς και την ίδια ημέρα της  εκδήλωσης (Ώρες λειτουργίας 20:30 με 21:00 - 22:30 με 23:00).

Τα έσοδα από τα εισιτήρια  θα διατεθούν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου Νέας Σμύρνης..  

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ασυδοσία στη Μύκονο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο ασυδοσίας στην Μύκονο όπου κάποιοι από τους «εκλεκτούς» Έλληνες Επιχειρηματίες και Χρυσούς Γόνους απέδειξαν ότι δεν τους καίγετε καρφί για την οικονομική κρίση που μαστίζει τους απλούς θνητούς Έλληνες και την ανεργία που εκτοξεύτηκε τον Μάιο στο επίπεδο ρεκόρ του 23,1% ή περίπου 1.150.000 έλληνες έμειναν χωρίς δουλειά! 

Επώνυμες παρέες έπαιξαν ανάμεσα στις σαμπάνιες και τα κοκτέιλ.....αστακοπόλεμο στο κέντρο «Nammos» την στιγμή που στα decks ήταν ο Βασίλης Τσιλιχρήστος!!


Στο «Solymar» μάλιστα όπου τραγουδούσε ο Σάκης Ρουβάς ο χώρος ήταν εντυπωσιακά διαμορφωμένος με τραπέζια και καναπέδες οι οποίοι ήταν sold out προς 4.000,00 ευρώ ο κάθε καναπές!! Η γνωστή φράση των μπουζουκιών «πρώτο τραπέζι πίστα» μετατράπηκε σε «καναπέ με θέα»!! 500 τραπέζια κλείστηκαν την συγκεκριμένη βραδιά μόνο για φαγητό!! 

«Να ζει κανείς ή να μη ζει»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η ανεπανάληπτη κωμωδία «Να ζει κανείς ή να μη ζει», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, ταξιδεύει τον Αύγουστο 2012 σε:


- Ηράκλειο, Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, 9-10 Αυγούστου 2012
- Βέροια, Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη», 20 Αυγούστου 2012
- Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους, 21-22 Αυγούστου 2012
- Κομοτηνή, Θερινό Δημοτικό Θέατρο, 23 Αυγούστου 2012
- Αλεξανδρούπολη, Υπαίθριο Θέατρο Πάρκου «Εγνατία», 24-25 Αυγούστου 2012
- Ξάνθη, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, 27-28 Αυγούστου 2012
- Σέρρες, Θερινό Αμφιθέατρο ΤΕΙ, 29 Αυγούστου 2012
- Τρίκαλα, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (Φρούριο), 30-31 Αυγούστου 2012

Ώρα έναρξης: 21:15.
Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 15 € φοιτητικό, 12 € προπώληση. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ , με ειδική τιμή προπώλησης 12 ευρώ!

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τάσος Κωστής, Σοφία Μουτίδου, Χριστίνα Τσάφου, Σπύρος Μεργιανός, Πρόδρομος Τουσουνίδης.

Απόδοση - σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Συγγραφέας: Nick Whitby
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Στίχοι - Μουσική: Αφροδίτη Μάνου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Η επιδότηση των Τραπεζιτών σε βάρος του χρέους των Ελλήνων!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Η διάρκεια της ελληνικής ύφεσης είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία και αποτελεί ιστορικό ρεκόρ με κόστος που είναι ασύλληπτο. Πηγαίνοντας πίσω μόνο σε δύο άλλες περιπτώσεις έχουν υπάρξει μακροβιότερες υφέσεις: στη Λιβερία (1980) και στο Τατζικιστάν (1989).  

Παρόλα αυτά η ουσιαστική άρνηση των κυβερνήσεων να δουν το χρέος και, εξ αυτού, να σταματήσουν την ύφεση, αποτελεί παγκόσμια πρώτη.

Οι κυβερνήσεις εν προκειμένω αντί να σκύψουν και να εξοφλούν το χρέος, προκλητικά επιδοτούν τους τραπεζίτες με το σύνολο σχεδόν του χρέους ενώ παράλληλα, ομοίως προκλητικά, ανακηρύσσουν πρωθυπουργούς τραπεζίτες ή σε καίρια πόστα.


Για του λόγου το αληθές, από το 2008 μέχρι σήμερα δόθηκαν 168 δις € ως επιδότηση στους Τραπεζίτες, ποσό που, αν δινόταν για την εξόφληση του χρέους, σήμερα θα είμαστε σε τροχιά τουλάχιστον ανάκαμψης.  

Το.....ταξίδι της Ελλάδας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το ΤEDxAcademy προσκαλεί για 3η συνεχόμενη χρονιά κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς, και ανοίγει τη συζήτηση για ένα επίκαιρο θέμα: «Greece on the journey».


Το Ταξίδι που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η Ελλάδα για να βγει από την κρίση. Παγκόσμιο Τοπίο, Χάραγμα Πορείας και Νέα Γη είναι οι 3 θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες οι ομιλητές θα μας δώσουν το έναυσμα για εποικοδομητικό διάλογο και καινοτόμες προτάσεις.

Συνταξιδιώτης στο Ταξίδι του ΤEDxAcademy είναι σταθερά η WIND Hellas, η οποία μοιράζεται το κοινό όραμα της διάδοσης ιδεών που έχουν στόχο να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Το ΤEDxAcademy δίνει την ευκαιρία στους συνεργάτες του να συμμετέχουν σε μία ζωντανή κοινότητα από οραματιστές που σχεδιάζουν και υλοποιούν ένα καλύτερο μέλλον.

Η Μύθος Ζυθοποιία αναγνώρισε τη ζωντανή κοινότητα του ΤEDxAcademy και γι' αυτό στέκεται στο πλευρό της διοργάνωσης ως εκλεκτός συνεργάτης.
  
Μπορείτε να προχωρήσετε  σε εγγραφή κράτησης θέσης για  το Ταξίδι του ΤEDxAcademy στην ανανεωμένη σελίδα του www.tedxacademy.com .