Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Υπόθεση με οσμή σκανδάλου στο Δήμο Κηφισιάς! Συνέχεια....



Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι ερωτήσεις που είχε υποβάλει η εφημερίδα μας στη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς σχετικά με το άρθρο ημερομηνίας 30/08/2012  που αναφέρεται.... στο υπό κατασκευή κατάστημα Goodys δίπλα στο Everest στη οδό Λεβίδου 1 στο κέντρο της Κηφισιάς.....μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητες!!


Εν τω μεταξύ η ενδιαφερόμενη εταιρεία FAMOUS HAMILY συνεχίζει ολοταχώς και χωρίς άδεια τις εσωτερικές εργασίες οι οποίες μάλιστα πρόσφατα επεκτάθηκαν και στον εξωτερικό χώρο του  πεζοδρομίου που ευρίσκεται  μπροστά στο κατάστημα!


Συγκεκριμένα οι εξωτερικές εργασίες εκσκαφής του πεζοδρομίου αφορούν την εγκατάσταση συστήματος τροφοδοσίας Φυσικού Αέριου στο κατάστημα!   

Έχουμε και λέμε λοιπόν: παρανομία επί της παρανομίας διότι οι εργασίες ξεκίνησαν....

- ΧΩΡΙΣ την έγκριση της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής (ΕΠΑΕ) του Δήμου

- ΧΩΡΙΣ σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αλλαγή χρήσης από εμπορικό κατάστημα σε εστιατόριο

- ΧΩΡΙΣ σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής

- ΧΩΡΙΣ να ενημερωθεί σχετικά το γραφείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

- και το πιο σημαντικό ΧΩΡΙΣ την έγκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ασφάλειας του κέντρου της Κηφισιάς!


ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ επίσης ότι επειδή ο εν λόγω «χώρος» του κτιρίου στην Λεβίδου είναι εμπορικός, όπως προβλέπει ο κανονισμός, οι συγκεκριμένες εργασίες όπως.....εσωτερικές διαρρυθμίσεις κτλ. που είναι αναγκαίες χωρίς να δημιουργείται αυθαίρετη αλλαγή χρήσης!....θα πρέπει να περάσουν πρώτα από την ΕΠΑΕ προς έγκριση!

Το γεγονός ότι οι  ενδιαφερόμενοι είχαν υποβάλει γραπτό αίτημα στην Πολεοδομία στις 03/08/2012 για χορήγηση έγκρισης των συγκεκριμένων εργασιών δεν σημαίνει ότι.....έχουν και το ελεύθερο να τις ξεκινήσουν όποτε τους βολεύει!

Τα ανωτέρω ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ πρέπει να απαντηθούν από την Δημοτική Αρχή που σιωπηρά και με την ανοχή της αφήνει τους ενδιαφερόμενους να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις εργασίες μετατροπής ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ!!

Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να επιληφθεί, προ ημερησίας, αυτής της παράτυπης διαδικασίας και να ζητήσει την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ των εργασιών έως ότου πραγματοποιηθούν οι δέουσες νομότυπες διαδικασίες ελέγχου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου