Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Περί δάσους ή περί οικονομικών ο λόγος;

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το Δάσος Συγγρού αποτελεί το κόσμημα της περιοχής μας. Καθήκον μας η προστασία του  ,ώστε να λειτουργεί σαν  όαση οξυγόνου και γαλήνης για τους κάτοικους των βορείων προαστίων, παράλληλα  με τις εκπαιδευτικές  δραστηριότητες  του ΙΓΕ .

Σημαντικό  ρόλο στην προσπάθεια αυτή, παίζει διαχρονικά ο Σύλλογος των Φίλων  του Δάσους Συγγρού.

Τους δίνουμε τον λόγο λοιπόν,  για να σχολιάσουν  τις τοποθετήσεις του Δήμου Αμαρουσίου που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα...........


«Ο περί Δάσους Συγγρού δημόσιος διάλογος τον οποίον επωφελώς για όλους συντηρεί ο Δήμος Αμαρουσίου δίδει την ευκαιρία να επαναπροβληθεί το καθεστώς του Δασοκτήματος Συγγρού: Ιδιοκτησία κοινωφελούς ιδιωτικού κληροδοτήματος με αποκλειστικό σκοπό την εκπαίδευση καλών γεωργών και κηπουρών. Τίποτε άλλο.

Το καθεστώς αυτό είναι πασίγνωστο στους ιθύνοντες της Δημοτικής Αρχής. Γι’ αυτό εύλογη απορία γεννούν τα δημοτικά δελτία τύπου, δια των οποίων το Δασόκτημα διεκδικείται (έναντι ποίου, αν όχι του Κληροδοτήματος Συγγρού;) ως δημόσια περιουσία, έστω και αν με την προσθήκη της λέξεως «δάσος» επιχειρείται να αποκτήσει η διεκδίκησης αυτή φιλολαϊκό χαρακτήρα.

Το διακύβευμα εδώ είναι ο έλεγχος και οι χρήσεις του Δασοκτήματος. Σε μιαν ιδιοκτησία ιδιωτικού Κληροδοτήματος με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό - επιστημονικό σκοπό δεν έχουν θέση ούτε δημοτικοί άρχοντες ως διαχειριστές ούτε άσχετες με τον σκοπό χρήσεις. Αντιθέτως μια οποιαδήποτε δημόσια περιουσία μπορεί ευκολότατα να παραχωρηθεί προς αξιοποίηση σε τρίτους – Δήμους, επιχειρηματίες, κλπ. Το μεθοδεύουν αυτήν την στιγμή με πρόσχημα την κρίση οι πολιτικοί μας, ενώ έχει από χρόνια συμβεί στις «αξιοποιημένες» και κλειστές στο κοινό παραλίες μας. Εντάσσεται σε παρόμοια σχέδια και το σήμερα πανέμορφο και ανοικτό στο κοινό Δάσος Συγγρού με τα προσφάτως ανακαινισθέντα διατηρητέα του κτίρια; Το αιφνιδιαστικό περί δημοσίου χαρακτήρα δημοτικό αίτημα εγείρει ανησυχίες.

Το ζήτημα είναι καθαρώς οικονομικό. Το καθεστώς του συγκεκριμένου κληροδοτήματος στο Δασόκτημα Συγγρού σημαίνει κάποιες λογικές κρατικές δαπάνες συντήρησης και διατήρηση του ανεκτίμητου φυσικού περιβάλλοντος, όπως βλέπομε να συμβαίνει επί δεκαετίες. Αντιθέτως καθεστώς «αξιοποιημένης» δημόσιας περιουσίας σημαίνει ροές χρήματος – με όχι απαραιτήτως διαφανή προορισμό – και αναπόφευκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Το βλέπομε χρόνια στις παραλίες μας.

Ο Ι. Ν. Αγ. Ανδρέα, παρεκκλήσι της οικογένειας Συγγρού. Ανακαινίσθηκε από το Υπ. Γεωργίας υπό την επίβλεψη του Υπ. Πολιτισμού.

Πριν από τις εκλογές του 2006, ο Δήμαρχος, κ. Πατούλης, είχε εγγράφως ταχθεί υπέρ του Κληροδοτήματος. Τον χειροκροτήσαμε τότε όλοι. Ελπίζομε τα πρόσφατα δημοτικά δελτία τύπου να μην σημαίνουν αλλαγή πολιτικής υπαγορευμένη από τα μεγάλα δημοτικά, και όχι μόνον, ελλείμματα.

Είθε η Δημοτική Αρχή να επανέλθει στις εξαγγελίες του 2006, αφήνοντας την Διοίκηση του κοινωφελούς εκπαιδευτικού Κληροδοτήματος Συγγρού στους επαΐοντες και συνεχίζοντας, όπως ορθώς κάνει κάθε χρόνο, να βοηθά το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών στην θερινή πυροπροστασία του Δάσους. Ειδικά για το τελευταίο αυτό και αξιέπαινο, δεν χρειάζεται καμία αλλαγή νομικού καθεστώτος και ούτε βεβαίως συμμετοχή του Δήμου στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.

ΥΓ. Οι άστοχες επιθέσεις των δελτίων τύπου προς τους Φίλους του Δάσους Συγγρού θεωρούμε ότι συνιστούν στιγμιαία απώλεια ψυχραιμίας και δεν αντιπροσωπεύουν το ήθος των αρχόντων της πόλης.»

Ανακοίνωση των «Φίλων του Δάσους Συγγρού»
27-01-2011

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Το ΙΚΑ στον ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Μέχρι την 1η Ιουνίου 2011 οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, καθώς και από τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.


Αυτό αποφάσισαν την 3η Φεβρουαρίου 2011  από κοινού ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, προκειμένου, όπως είπαν, να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, οι οποίοι σήμερα έχουν μείνει χωρίς ιατρική περίθαλψη λόγω της απεργίας των ιατρών του Ιδρύματος.

Τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών ΟΠΑΔ – ΟΑΕΕ που θα δεχτούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ ενώ η αμοιβή των θα είναι 10 με 15 ευρώ.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Οι Αιγυπτιώτες!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Αίγυπτος από την εποχή των Φαραώ μέχρι σήμερα είχε και έχει στενούς δεσμούς με την Ελλάδα.

Οι δύο χώρες ήταν πάντα φίλες και η πολύχρονη ιστορία τους σε αρκετά σημεία της πορείας στην Μεσόγειο δημιούργησε κοινά πολιτισμικά στοιχεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μέγας Αλέξανδρος και οι διάδοχοι του Πτολεμαίοι.

Την νεώτερη εποχή των τελευταίων 200 χρόνων η σχέση αυτή αναπτύχθηκε έντονα χάρη στον Μοχάμεντ Άλι και τους φίλους του Έλληνες από την γενέθλια πόλη, την Καβάλα και φυσικά από το καπνεμπόριο με το οποίο ασχολείτο.
 
Όταν το 1805 τοποθετήθηκε από την Μεγάλη Πύλη πασάς της Αιγύπτου, εκτιμώντας την ευστροφία και το Ελληνικό δαιμόνιο, ζήτησε από τους καλούς του φίλους αδελφούς Τοσίτσα να τον ακολουθήσουν διαβλέποντας πολύ σωστά , ότι η ανάπτυξη της Αιγύπτου θα βοηθηθεί έντονα από την εμπειρία των Ελλήνων.

Το 1841 ο Μοχάμεντ Άλι γίνεται απόλυτος μονάρχης της Χώρας και οι Έλληνες που έχουν κατέβει για να βρουν την τύχη τους αλλά και να ελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό, είναι αρκετές χιλιάδες και δραστηριοποιούνται σε όλο το εμπορικό φάσμα. Καλλιέργειες βαμβακιού, καπνών, αμπελώνων, κρεμμυδιών αλλά και με την τραπεζική αγορά, την βιομηχανία και το εμπόριο. Με τους Αιγύπτιους δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα και η συνύπαρξη τους ήταν πάντα αγαστή και εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές.

Το 1843 η μεγάλη Ελληνική παροικία της Αλεξανδρείας γίνεται Κοινότητα και από τότε αρχίζει και η οικοδόμηση εκκλησιών, σχολείων, γηροκομείων, Κοιμητηρίων και ότι άλλο είναι αναγκαίο για μια οργανωμένη Κοινότητα. Το ίδιο γίνεται λίγα χρόνια αργότερα στο Κάιρο, στο Σουέζ, στην Τάντα, στο Πόρτ Σάιντ, στον Ασουάν και σε μικρότερες πόλεις. Υπολογίζεται ότι την περίοδο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου η Αίγυπτος φιλοξενούσε περίπου 200.000 Έλληνες.

Αυτή η άριστη σχέση διατηρήθηκε μέχρι περίπου το 1960 όταν ο Γκαμάλ Αμπτ Ελ Νάσερ πίστεψε ότι οι ξένοι βλάπτουν την ανάπτυξη της Χώρας και εθνικοποίησε τις περιουσίες τους.

Είναι γνωστή η κατά χιλιάδες επιστροφή των Ελλήνων από την Αίγυπτο στην πατρίδα και η προσπάθεια να ενσωματωθούν στην Ελληνική Κοινωνία.

Σήμερα στην Αίγυπτο ζουν μόνιμα περίπου 3.500 Έλληνες, οι οποίοι έμειναν εκεί , υπομένοντας τις τότε κυβερνητικές αλλαγές αλλά και την σημαντική μεταγενέστερη βελτίωση από την εποχή του Σαντάντ και στην συνέχεια του Μουμπάρακ.

Το σημαντικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι ποτέ κανένας Έλληνας δεν αισθάνθηκε να απειλείται η ζωή του και η φιλία με τους απλούς πολίτες είχε αναπτυχθεί με συνεργασίες, κοινωνικές επισκέψεις και κοινές ισότιμες δραστηριοποιήσεις.
Έφυγα από την Αλεξάνδρεια το 1965 και ξαναπήγα το 1995 σαν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καίρου και ήταν λογικό να πάω στην Αλεξάνδρεια να αναζητήσω το σπίτι που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Σε αυτή την αναπόληση  στην Ιμπραημία της Αλεξανδρείας με μεγάλη έκπληξη βρήκα Αιγύπτιους φίλους του πατέρα μου να έχουν φωτογραφίες μαζί του και να επιμένουν να με φιλοξενήσουν για ένα τσάι στο σπίτι τους για να δω και άλλα βιώματα τους με τους τότε συγκάτοικους τους,  Έλληνες.

Σαν Αιγυπτιώτης παρακολουθώ τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδος και δεν σας κρύβω ότι θλίβομαι και ανησυχώ. Είναι σίγουρο ότι οι φιλήσυχοι και ειρηνικοί Αιγύπτιοι για να βγουν τόσο ομαδικά στους δρόμους, έχουν φθάσει σε όρια που επιβάλουν αλλαγή!


Θέλει πολύ προσοχή και σωφροσύνη από τις εμπλεκόμενες πλευρές, γιατί ο κίνδυνος ενός εμφυλίου θα κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά. Τα όσα διαδραματίζονται, η βεβήλωση των αρχαιοτήτων, οι καταστροφές περιουσιών γύρω από τις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων και οι ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν με φοβίζουν.


Ταυτόχρονα η με πολύ προσοχή παρακολούθηση των γεγονότων από την Ελληνική Διπλωματία και η κίνηση της Ελλάδος για προστασία των Αιγυπτιωτών Ελλήνων με ικανοποιεί.

Η Ελλάδα πάντα ήταν δίπλα στους Απόδημους και το έχει δείξει π.χ. με τους σχετικά πρόσφατους σεισμούς στην Γιουγκοσλαβία και στην Ιταλία, όμως η οργάνωση και η ασφαλής μεταφορά 174 Ελλήνων της Αλεξάνδρειας και η παρουσία του Υφυπουργού κ. Δ. Δόλλη είναι στοιχεία που χρήζουν ιδιαίτερης μνείας γιατί φαίνεται η ευαισθησία που την έχουμε κάνει «είδος σε ανεπάρκεια». Μην ξεχνάτε ότι γύρισαν αρκετοί ηλικιωμένοι που δεν θα μπορούσαν να αντέξουν την ένταση των ημερών

Ιδιαίτερο στοιχείο που είναι άξιο μνημόνευσης είναι ότι ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα ήταν στην Ελλάδα για υπηρεσιακούς λόγους και αμέσως επέστρεψε για να είναι κοντά στο ποίμνιο του αυτές τις δύσκολες ώρες!
.
Επειδή χθες μίλησα με αρκετούς επαναπατρισθέντες και η καρδιά τους είναι στην «Αλεξάνδρεια που αγάπησαν», αλλά και τους Αιγύπτιους «αδελφούς τους», εύχομαι ολόψυχα η Αίγυπτος να βρει πολύ γρήγορα την ηρεμία της και η Ελλάδα να ξαναστείλει τα C130 για να γυρίσει αυτούς τους ανθρώπους στην εστία τους.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Παρακολούθηση….της 2ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ.

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το Δ.Σ. συνήλθε την Τετάρτη 26/01/2011 και ώρα 19.00  υπό την Προεδρία της κ. Άννας Κορογιαννάκη στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου).

Παρόντες  όλοι σχεδόν  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (διέκρινα ότι απουσίαζαν  η κ. Κοσμά Μανταφούνη, οι κ. κ.   Β. Κανακάκης  και  Σπύρος Μούρκος ) ενώ κάποιοι Σύμβουλοι  καθυστέρησαν να προσέλθουν  χαρακτηριστικά…..

Η Συνεδρίαση  ξεκίνησε με  ωριαία εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, όπου ζητήθηκαν  εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για διάφορα  τρέχοντα θέματα…

Σημειώνω χαρακτηριστικά:

1. Ανθοκομική  έκθεση, πως και   τι ..... που  τέθηκε από τον κ. Β. Βάρσο

2. Αναφορά  για την οικονομική κατάσταση των παλαιών Δήμων, που ζητήθηκε από την κ. Αγγελική Συνοδινού

3. Ποιές  είναι οι 124 κατεδαφιστέες κατασκευές  που  αναφέρονται στην πρόσφατη καταδικαστική απόφαση 14μηνης φυλάκισης που επεβλήθη στον κ. Ν. Χιωτάκη, ρωτήθηκε  από τον κ. Γ. Τσούλο.

4. Και άλλα πολλά….

Στη συνέχεια πάρθηκαν «εγκριτικές»  αποφάσεις για ΟΛΑ τα παρακάτω θέματα (3 έκτακτα και 24 τακτικά που αναφέρονταν στην πρόσκληση του Δ.Σ. )……

http://www.kifissia.gr/main/portal/default/announcement/AnnouncementViewWindow?action=2&id=3542

Χωρίς διαφωνίες….λοιπόν,  καλά  κρατεί ..... ο Καλλικράτης!!

Test όρασης!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Δοκιμασία για να καταλάβετε αν έχετε προβλήματα όρασης! 
                                               

Όσοι δεν έχετε πρόβλημα με την όρασή σας στη φωτογραφία βλέπετε τον…Αϊνστάιν!

Όσοι έχετε πρεσβυωπία βλέπετε την….Marilyn Monroe!

Αν βλέπετε τον Αϊνστάιν, απομακρυνθείτε από την οθόνη, πηγαίνετε μερικά μέτρα πίσω και θα δείτε την…..Marilyn Monroe!

Δοκιμάστε....

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μύθος το τεράστιο εξωτερικό χρέος!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εντελώς διαφορετική κατάσταση όμως αποκαλύπτουν τα στοιχεία π.χ. του ΔΝΤ για το συνολικό εξωτερικό χρέος των χωρών. Πόσα χρωστάει δηλαδή σε ξένους, όχι σε Έλληνες, το ελληνικό δημόσιο, οι ελληνικές τράπεζες, οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά – και φυσικά το ίδιο για κάθε χώρα. Πόσα χρωστούν κράτος και ιδιώτες κάθε χώρας σε ξένους.

Τα στοιχεία που θα παραθέσουμε προέρχονται από το ΔΝΤ και δημοσιεύθηκαν στις 05/07/2010 στην «El País» , γνωστή ισπανική εφημερίδα.

         ΧΩΡΑ                            ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΑΕΠ

      ΙΡΛΑΝΔΙΑ                                          1052,0%  
      ΒΡΕΤΑΝΙΑ                                           431,0%
      ΟΛΛΑΝΔΙΑ                                          310,5%
      ΕΛΒΕΤΙΑ                                             276,5%
      ΒΕΛΓΙΟ                                               275,6%
      ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ                                      231,0%
      ΔΑΝΙΑ                                                 197,0%
      ΓΑΛΛΙΑ                                               190,6%
      ΙΣΠΑΝΙΑ                                              167,5%
      ΕΛΛΑΔΑ                                             163,0%
      ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                          161,0%
      ΙΤΑΛΙΑ                                                123,0%
                                  
Πραγματικό σοκ προκαλούν τα στοιχεία, καθώς σε όσες χώρες έχει ήδη μειωθεί ο ρόλος του κράτους έχει μειωθεί φυσικά και το δημόσιο χρέος προς το εξωτερικό, κατά κανόνα όμως έχει εκτοξευθεί το ιδιωτικό χρέος προς τους ξένους! Και φυσικά μια χώρα είναι χρεωμένη όχι μόνο αν χρωστάει το κράτος και δη σε ξένους, αλλά και όταν χρωστούν σε ξένους οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις της και οι πολίτες της.

Πρώτο σοκ! Πρωταθλητής του εξωτερικού χρέους είναι ο πιο καλός ο μαθητής του ΔΝΤ και της ΕΕ….η Ιρλανδία! Χρωστάει κυριολεκτικά τα μαλλιοκέφαλά της στους ξένους: το 1.052% του ΑΕΠ της!!

Πόσα χρωστάει η Ελλάδα στο εξωτερικό; Μόλις 163% του ΑΕΠ μας....έξι φορές λιγότερο από την Ιρλανδία!!

Γιατί όμως λέμε «μόλις» 163% του ΑΕΠ μας; Το 163% δεν είναι ένα τεράστιο νούμερο; Σίγουρα είναι μεγάλο αυτοτελώς, αλλά για να το χαρακτηρίσουμε ή όχι «τεράστιο», πρέπει να το εξετάσουμε και συγκριτικά.

Δεύτερο σοκ! Αν είναι «τεράστιο» το 163% της Ελλάδας, τότε πώς θα χαρακτηρίζαμε το 431% της Βρετανίας; Ναι, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, η κάποτε παντοκράτορα Βρετανία χρωστάει σε ξένους το 431% του ΑΕΠ της! Αυτοί οι απαράδεκτοι «γιάπηδες» και «Golden Boys» του City του Λονδίνου, που χαρακτηρίζουν δήθεν με ευφυολόγημα «γουρούνια (PIGS)» τις τέσσερις χώρες της Μεσογείου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) πώς χαρακτηρίζουν τη δική τους χώρα που χρωστάει σε όλη την υφήλιο;

Τρίτο σοκ! Χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «μόλις» για το 163% του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, γιατί  είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό να διαπιστώνει κανείς ότι τα εξωτερικά χρέη κραταιών οικονομιών όπως της Ολλανδίας, του Βελγίου ακόμη και της ζάπλουτης Ελβετίας λόγω των αδιάκοπων χρηματοοικονομικών παιχνιδιών των πανίσχυρων τραπεζών της, είναι......κατά πολύ ψηλότερα!!

Τέταρτο και ολοκληρωτικό σοκ! Το τελειωτικό χτύπημα όμως σε αυτήν την απαράδεκτη επίθεση κατά της Ελλάδας το δίνει το γεγονός ότι σχεδόν ίδιο εξωτερικό χρέος με τη χώρα μας έχει και η ίδια η… Γερμανία!! 163% εμείς και 161% του ΑΕΠ τους αυτοί!! Τελεία και παύλα.

Υποκρισία στο μεγαλείο της…..

Σκοπιμότητες και μόνο υπηρετεί η στάση των αγορών μη διστάζοντας να αντιμετωπίζουν τα ίδια στοιχεία με αντιδιαμετρικό τρόπο, αν αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αυτό επισημαίνει η «El País» οργισμένη…..

«Έτος 2007. Η Ισπανία είναι μια ευημερούσα δύναμη, η επενδυτική δυνατότητα της οποίας πείθει τις αγορές μέχρι του σημείου να προσελκύσει ξένο κεφάλαιο της τάξης σχεδόν του 160% του ΑΕΠ.

Έτος 2010. Η Ισπανία είναι μια χώρα με πήλινα πόδια που χρωστάει στο εξωτερικό περισσότερο από 170% του ΑΕΠ της, πράγμα που γεννά αμφιβολίες έγκαιρης επιστροφής του. Σε λιγότερο από τρία χρόνια, ο παραμορφωτικός φακός των αγορών διαβάζει με πλήρως αντίθετο τρόπο δύο πολύ όμοια νούμερα»!!

Τα ανωτέρω αποκαλυπτικά στοιχεία γκρεμίζουν «τον μύθο του χρέους» και σε κάνουν πραγματικά να διερωτάσαι:

-Μήπως η Ελλάδα και οι λοιπές χώρες του ευρωπαϊκού νότου ζουν υπό την δαμόκλειο σπάθη των περίφημων Οίκων αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας τους, των οποίων τα θέσφατα ανεβάζουν στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού;

-Μήπως έχουμε τον «γνωστό» νομισματικό πόλεμο να γενικεύεται με όπλα αιχμής τα κερδοσκοπικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα;

-Μήπως βρίσκετε η Ελλάδα πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της Δυναστείας των αγορών η οποία παρεμπιπτόντως....... είναι ο μεγαλομέτοχος των εν λόγω Οίκων αξιολόγησης;

-Μήπως τελικά η Ελληνική Επικράτεια!!…….βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών πολιτικοοικονομικών  επιθέσεων;

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας: Αποκατάσταση αληθειών!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς προβάλλεται το...ενδιαφέρον του Δημάρχου για το μέλλον του ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας και ότι...τον διαβεβαίωσαν τόσο η Διευθύντρια του ΙΚΑ όσο και ο κ. Υπουργός ότι οι υπηρεσίες του ΙΚΑ θα αναβαθμιστούν.

Για την αποκατάσταση όμως της τάξης και της αλήθειας, είναι σκόπιμο να καταγραφεί ότι όχι μόνο δεν υπήρξε θέμα υποβάθμισης υπηρεσιών ΙΚΑ αλλά προηγήθηκε έντονο το ενδιαφέρον αναβάθμισης του ΙΚΑ τόσο από τον Υπουργό όσο και από την Αγγελική Συνοδινού, επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη Φως», με σχετική ερώτηση στο Δήμαρχο που αφορούσε το ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας!

Ως προς την γενικότερη πολιτική, όλα τα ΙΚΑ της Ελλάδας αναβαθμίζονται και εντάσσονται σε ενιαίο φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στα πλαίσια αυτά ήδη υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπεται να ενταχθούν και να ενοποιηθούν οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών ταμείων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, του ΟΠΑΔ (δημόσιοι υπάλληλοι), του ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) , του ΟΓΑ (αγρότες), τα κέντρα υγείας με  τα περιφερειακά-αγροτικά τους  ιατρεία στην ύπαιθρο.

Αυτό για να μην αδικούμε κανένα!

Θα πρέπει συνεπώς το ενδιαφέρον του Δήμου να εστιαστεί εκεί όπου είναι καθαρά θέμα δικό του και που αφορούν σε ανταπόκριση του στις προτάσεις μας για τα  ιατρεία γειτονιάς που θα είναι ιατρεία σε τοποθεσίες απομακρυσμένες από τα οργανωμένα Πολυϊατρεία.

Το αίτημα αυτό είναι πλέον ώριμο να εξεταστεί. Σε αναμονή πρωτοβουλιών...