Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αιολική Ενέργεια - Ο άνεμος στη ζωή μας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η ΔΕΗ Α.Ε. οργανώνουν την τελετή έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αιολική Ενέργεια - Ο άνεμος στη ζωή μας» την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011, στις 10.30 π.μ. στο Αίθριο του Κέντρου «ΓΑΙΑ».

Στην τελετή έναρξης θα απευθύνουν χαιρετισμό η κ. Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ο κ. Αρθούρος Ζερβός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του διαδραστικού επιστημονικού εργαστηρίου, στο οποίο θα συμμετάσχει μία σχολική τάξη Γ΄ Γυμνασίου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΔΕΗ Α.Ε., η οποία από το 1980 ασχολείται με την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα, ενώ το 1983 εγκατέστησε το πρώτο αιολικό πάρκο της Ευρώπης.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο ΓΑΙΑ.
Π.Α. Τηλ. 210 8015010

Είσοδος και χώρος στάθμευσης: 10.00 - 15.00
Όθωνος 100, Κηφισιά

Λόγια σοφά!......και πολύ επίκαιρα!

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εισβολή......τουρκικών σαπουνόπερων στην Ελληνική Α.Τ.Ζ.!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σήμερα, διάφορα τηλεοπτικά «σαπούνια» έχουν κατακτήσει δεσπόζουσα θέση στα ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα. Οι Έλληνες τηλεθεατές έχουν μετατραπεί σε καταναλωτές της τουρκικής σαπουνόπερας.


Οι Τούρκοι «ξανθοί πρωταγωνιστές»...ζάπλουτοι, πανέμορφοι που περιτριγυρίζονται από δύο ή τρεις γκομενάρες!.....προσπαθούν  να «θυμίσουν» την σεμνοτυφία της δεκαετίας του ’60!....μια ηθικοπλαστική μουσουλμανικής έμπνευσης σεμνοτυφία η οποία ασκεί....μια περίεργη γοητεία στη μέση Ελληνίδα νοικοκυρά!

Η Τουρκία ακολουθεί πολιτική δυναμικού ανοίγματος σε όλα τα επίπεδα! Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής που στόχο έχει να καταστήσει τη χώρα του σημείο αναφοράς και ηγετική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή.

Η Τουρκία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μητρόπολη του μετά οθωμανικού χώρου, δορυφόρο-ποιώντας όχι μόνο τις μουσουλμανικές, αλλά και τις χριστιανικές χώρες, που προέκυψαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Κι αυτό δεν το δρομολογεί μόνο με πολιτικό-διπλωματικά μέσα.....προλειαίνει το έδαφος, επιστρατεύοντας την... ήπια ισχύ της πολιτιστικής και οικονομικής επιρροής!

Στο πλαίσιο αυτό, οι εν λόγω τηλεοπτικές σαπουνόπερες, με την τόσο μαζική απήχηση που έχουν στο ευρύ κοινό, αποτελούν το βασικό όχημα της τουρκικής πολιτιστικής επιρροής, αυτού που παλαιότερα –και ορθότερα– ονομαζόταν «πολιτιστικός ιμπεριαλισμός».

Παρά το γεγονός ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιβαρύνονται από τις ποικίλες εκδηλώσεις του τουρκικού επεκτατισμού και, ως εκ τούτου, η ελληνική κοινή γνώμη είναι εν γένει επιφυλακτική έναντι της γείτονος....το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό προσέφερε στις τουρκικές σαπουνόπερες πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης!

Αιτία, το ότι οι Έλληνες τηλεθεατές έχουν εδώ και πολλά χρόνια εθιστεί από την αδιαμφισβήτητη κατεδάφιση.......ακόμα και της στοιχειώδους εθνικής μας αξιοπρέπειας και αισθητικής!

Η κυριαρχία των τουρκικών σαπουνόπερων ακόμα και στη ζώνη της μεγαλύτερης τηλεθέασης μπορεί να μοιάζει αθώα, στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι. Ούτε, βεβαίως, από αισθητικής ούτε από πολιτικής απόψεως.

Ας σημειωθεί ότι το τουρκικό κράτος επιδοτεί συστηματικά τις εξαγωγές τηλεοπτικών προϊόντων στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική Ασία και στα Βαλκάνια. Οι τουρκικές πρεσβείες στις χώρες των συγκεκριμένων περιοχών έχουν ειδική εντολή να προωθούν, συν τοις άλλοις, αυτά τα προϊόντα μαζικής κουλτούρας.

Στις δε συσκέψεις του τουρκικού υπουρ­γείου Εξωτερικών εκφράζεται ιδιαίτερη ικανοποίηση από την απήχηση των τουρκικών σίριαλ και τηλεταινιών!

Η τουρκική πολιτιστική επιρροή στην Ελλάδα δεν περιορίζεται, όμως, στην εξαγωγή τηλεοπτικών σειρών ή στις εκδόσεις τουρκικών μυθιστορημάτων. Στον Έβρο έχουμε 10 τοπικά κανάλια που παίζουν μόνο τουρκικά προγράμματα!

Ας επιστρέψουμε, όμως, στην τηλεοπτική πραγματικότητα, καθώς, μετά τις βραζιλιάνικες σαπουνόπερες του μεσημεριού, όπως και τις αντίστοιχες τουρκικές, η τηλεοπτική εισβολή της γείτονος στην ελληνική οικογένεια επεκτάθηκε και στις βραδινές, υψηλής τηλεθέασης ζώνες!

Στον ΑΝΤ1 με τη τηλεοπτική σειρά «ΕΖΕΛ»....την μεγαλύτερη τουρκική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, μεγάλο μέρος της οποίας είχε γυριστεί στην κατεχόμενη Κύπρο! Η σειρά αυτή  είχε, μάλιστα, ως κύριους χρηματοδότες της επιχειρήσεις και καζίνα από τα Κατεχόμενα, ενώ στο πλαίσιό της προβάλλονται και διαφημίζονται παράνομα εγκαταστημένες επιχειρήσεις σε ελληνοκυπριακές περιουσίες!


Αυτό προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες Ελλήνων και Κυπρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και είχε σαν αποτέλεσμα, η «Κίνηση για την ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο», μέσω του Νομικού Οίκου «Λουκής Λουκαίδης & ΣΙΑ» να ξεκινήσει νομική διαδικασία κατά του ΑΝΤ1.

>> Διαβάστε σχετικά άρθρα.... εδώ...  εδώ.... και εδώ....

Ακολούθησε το MEGA που ξεκίνησε να μεταδίδει το τελευταίο του  τηλεοπτικό απόκτημα « Έρωτας και Τιμωρία» και μετά ο  ΑΝΤ1 το σίριαλ με την ονομασία « Ο Πειρασμός»!

Ο ανελέητος ανταγωνισμός των δύο Διευθυντών Παραγωγής του ΑΝΤ1 και του MEGA για την «πρωτιά» προβολής τηλεοπτικών παραγωγών ενός έθνους που για περισσότερο από τρεις αιώνες μας εχθρεύεται!.....έχει θύματα την αισθητική μας και κυρίως την δυνατότητα να ψυχαγωγηθούμε με κάτι που δεν είναι παρά μια τουρκική τηλεοπτική «προπαγάνδα»!.....με ότι αυτό συνεπάγεται!

Κερδίζουν τηλεθεατές τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας MEGA και ΑΝΤ1 με τα φτηνά τουρκικά….σαπούνια ή.....σιγά σιγά χάνουν τηλεθεατές;;...οι οποίοι αρχίζουν σιγά αλλά σταθερά να εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους!!

>> Δείτε μερικά σχόλιά τους εδώ...

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Εγκαίνια Nespresso στην Κηφισιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η  Nespresso, παγκόσμιος πρωτοπόρος και ηγετική εταιρεία στην αγορά μερίδων καφέ υψηλής ποιότητας, εγκαινίασε την τρίτη το Nespresso Boutique στην Ελλάδα, σε μία από τις πιο αριστοκρατικές οικιστικές και εμπορικές περιοχές στην Κηφισιά, στην οδό Λεβίδου 11.

  Άποψη του καταστήματος Nespresso Boutique.

Ο  Αντώνης Αυγερόπουλος, Γενικός Διευθυντής Nespresso Hellas, καλωσόρισε, σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση που επιμελήθηκε η Weber Shandwick, προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό αλλά και καλλιτεχνικό κόσμο. Ανάμεσα τους η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Νάντια Μπουλέ,  ο Σάββας Πούμπουρας, ο Παύλος Σταματόπουλος καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου, όπως ο Ντίνος Σιωμόπουλος, ο Γιώργος Καραμέρος, κλπ. Το παρόν έδωσαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Nestle Ελλάς, ανάμεσά τους και ο κ. Laurent Dereux, Διευθύνων Σύμβουλος Nestle Ελλάς.

Στέφανος Λοϊζος, Ζέτα Μακρυπούλια, Κλαίρη Χαρόγιαννη,
Αντώνης Αυγερόπουλος - γεν. δ/ντής Nespresso.

Θέλοντας να αποδείξει τη δέσμευσή της στην τέχνη του καφέ, η Nespresso προσκάλεσε τον κόσμο σε μια περιήγηση στην αισθητική και τις Τέχνες με πλανόδιους καλλιτέχνες. Μουσικοί, χορευτές, ζωγράφοι, μίμοι, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό θέαμα για τους προσκεκλημένους.

Η λαμπερή βραδιά συνεχίστηκε με cocktail party κι espresso με martini, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες , με τον Χριστόφορο Πέσκια να δημιουργεί εδέσματα για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, ενώ δεν έλειψαν οι ευχάριστες εκπλήξεις όπως η live μουσική από το μουσικό συγκρότημα Fortissimo.

Θεώνη και Κωνσταντίνος Βαφειάς.

Αναμφίβολα, με τα εγκαίνια της νέας Boutique, η Nespresso απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να ενορχηστρώνει τις αισθήσεις μας σε μια συμφωνία με κυρίαρχη νότα τον καφέ της. Η φιλοσοφία της Nespresso στηρίζεται στη μοναδική Τριλογία Nespresso – τον ασυναγώνιστο συνδυασμό ενός εξαιρετικού καφέ, των έξυπνων και μοντέρνων μηχανών καφέ και της προσωποποιημένης εξυπηρέτησης πελατών.

Με έδρα στο Paudex της Ελβετίας και με περισσότερους από 4.500 υπαλλήλους, η Nestle Nespresso S.A. δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες, διατηρώντας απευθείας επαφή με τους πελάτες της, ενώ στο τέλος του 2010 διέθετε ένα παγκόσμιο δίκτυο λιανικής με περισσότερα από 200 αποκλειστικά καταστήματα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Για τέταρτη χρονιά, αναγνωρίστηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα του Ομίλου Nestle, και μια από τις "μάρκες των δισεκατομμυρίων"!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Νέος Οργανισμός περίθαλψης ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο και ΟΓΑ!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Από την 1η Οκτωβρίου 2011 καταργείται η μέχρι σήμερα συνταγογράφηση που γινόταν αποκλειστικά από συμβεβλημένους γιατρούς του κάθε ταμείου και τίθεται σε εφαρμογή το ενιαίο (ηλεκτρονικό και μη)  συνταγολόγιο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) όπου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) θα εξυπηρετούνται με ενιαίο τρόπο ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας στην οποία περιλαμβάνεται και η αναγραφή της συνταγής.

Η ιατρική περίθαλψη θα παρέχεται ενιαία  από κλινικές και ιδρύματα χρονίων παθήσεων, από εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικών κλινικών, από τα πολυιατρεία IKA-ETAM, από το ΕΣΥ , από συμβεβλημένους με τους οργανισμούς ΟΑΕΕ, Δημοσίου γιατρούς, στρατιωτικά νοσοκομεία, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, από ιδιώτες γιατρούς ελεύθερης επιλογής των ασφαλισμένων (εκτός ΟΓΑ) για έκτακτες περιπτώσεις και γίνεται απόδοση της δαπάνης στον ασφαλισμένο σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο.


Η νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται στους ασφαλισμένους μέσω ημερήσιου κλειστού νοσηλείου κρατικών νοσοκομείων ή συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών.

Στις παρακλινικές εξετάσεις (μικροβιολογικές, βιοχημικές, ανοσολογικές, παθολογοανατομικές, ακτινολογικές & ηλεκτρονικές εξετάσεις κτλ.) προβλέπεται συμμετοχή των ασφαλισμένων 25% (άμεσα και έμμεσα μέλη) στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ 25% μόνο για τα έμμεσα μέλη. 

Όταν πραγματοποιούνται σε συμβεβλημένα ιδιωτικά εργαστήρια συμμετέχουν οι ασφαλισμένοι σε ποσοστό 15% επί της δαπάνης και απαιτείται θεώρηση για εξετάσεις κόστους πάνω από 50 ευρώ.

Με τις αλλαγές θα ξεκινήσει η ενοποίηση των παροχών των ασφαλισμένων των τεσσάρων Ταμείων, οι οποίοι θα μπορούν να απευθύνονται τόσο στους συμβεβλημένους γιατρούς, όσο και στα συμβεβλημένα θεραπευτήρια.

Το ύψος όλων των χορηγούμενων παροχών καθώς και το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες καθορίζεται με βάση το ισχύον κρατικό τιμολόγιο και το ποσοστό έκπτωσης που προβλέπουν οι κάθε φορά συμβάσεις.


Γενικά, από 1η Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και περισσότερο το «χέρι» στην τσέπη τους!.....περισσότερα

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π. 25!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 28/09/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων στις 25/08/2011 και 31/08/2011.

Στην συνέχεια ακολούθησε η ενημέρωση του Δ.Σ. από τον κ. Δήμαρχο ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς για τα γεγονότα της κατάληψης του Δημαρχείου για δύο μέρες από τους εργαζόμενους του Δήμου και στην συνέχεια ανακοίνωσε την έγκριση για πρόσληψη «72» υπαλλήλων για την καθαριότητα οκτάμηνης θητείας και ότι δέχεται…..αιτήσεις!

Κατά την  συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως:

- Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Κηφισιά και Νέα Ερυθραία και ότι έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαγραμμίσεις.

- Ο Αντιδήμαρχος κ. Ξυπολυτάς αναφέρθηκε (1) στον απαράδεκτο βανδαλισμό 120 νέων κάδων καθαριότητας στην Νέα Ερυθραία και (2) στην πλημμελή πληροφόρηση του τοπικού τύπου  σχετικά με την πυρασφάλιση του Δήμου Κηφισιάς παρόλο που εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου!

- Ο κ. Β. Βάρσος αναφέρθηκε (1) στην σύγχυση που επικρατεί κατά την διανομή του Ταχυδρομείου λόγω των διπλών ονομασιών των δρόμων στην Κηφισιά και ζήτησε από τον κ. Παπαδόπουλο να το επιληφθεί άμεσα! (2) στην ελεγχόμενη στάθμευση στην Ελευθερίου Βενιζέλου που δημιουργεί προβλήματα και ζήτησε να διορθωθεί! Ο κ. Δήμαρχος παρενέβη λέγοντας ότι δεν  επιτρέπει η Περιφέρεια οιανδήποτε αλλαγή!

- Η κ. Συνοδινού αναφέρθηκε (1) στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο ΑΛΑΣΚΑ και ότι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα! (2) στην αργή εξέλιξη διαφόρων έργων που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ όπως οι Παιδικές Χαρές κτλ. (3) αναγκαιότητα ανάπλασης των δρόμων της Κηφισιάς διότι τα υπάρχοντα «σαμαράκια» δημιουργούν σοβαρά προβλήματα!

- Η κ Σπηλιωτοπούλου αναφέρθηκε (1) στην οικονομική κρίση που επικρατεί (2) στην αναγκαιότητα άμεσων περικοπών αλλά ΟΧΙ απολύσεων  προσωπικού του ενιαίου  Δήμου!

- Ο κ. Κανακάκης  ερώτησε τον κ. Δήμαρχο κατά πόσο αληθεύει ότι έκανε παρέμβαση κατά την διάρκεια της πρόσφατης κατάληψης του Δημαρχείου λέγοντας στους εργαζόμενους ότι τερματίζονται οι ΧΑΡΕΣ! Ο κ. Δήμαρχος απήντησε ότι λόγω της οικονομικής κρίσεως π.χ. υπερωρίες, ελαστικότητα ωραρίου κτλ  τερματίζονται άμεσα!

- Η κ. Μουστάκη αναφέρθηκε (1) στην αναγκαιότητα επιδιόρθωσης της ΒΙΛΛΑΣ ΚΩΣΤΑ η οποία είναι πλήρως παραμελημένη! (2) στην οικονομική κρίση και εισηγήθηκε όπως η «αμοιβή» της συμμετοχής των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.....εκχωρηθεί! (3) στα ανακυκλώσιμα υλικά και ζήτησε από τον  κ. Ξυπολυτά να ενημερώσει το σώμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.!

- Ο κ. Σκορδίλης αναφέρθηκε (1) στην κρίση που είναι μεγάλη!....για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται ακρότητες υπό μορφή καταλήψεων! (2) στην αναγκαιότητα άμεσης ανάπλασης της περιοχής ΑΛΩΝΙΑ! (3) στα πανό που είναι αναρτημένα στο  ΚΑΤ και ζήτησε να αποσυρθούν! (4) στα έργα υποδομής στην ΑΝΩ ΚΗΦΙΣΙΑ για τα οποία υπέγραψε πρόσφατα απόφαση το ΕΣΠΑ!

- Ο κ. Τσούλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι διάφορα Bar – Καταστήματα στην Νέα Ερυθραία σφραγίζονται αλλά πάλι επαναλειτουργούν λόγω αδυναμίας της υπάρχουσας νομοθεσίας!

- Ο κ. Δημάκης έπλεξε το εγκώμιο της Οργανωτικής Επιτροπής ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ γενικά και της Δημοτικού Συμβούλου κ. Λ. Παπαδημητρίου ειδικά, διότι κατάφεραν τελικά να οργανώσουν με μεγάλη επιτυχία τις εν λόγω  εκδηλώσεις με μόνο το 1/3 του προϋπολογισμού!

- Ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος σχολίασε το αίτημα της κ. Μουστάκη αναφορικά με την ΒΙΛΛΑ ΚΩΣΤΑ λέγοντας με έντονο ύφος.....ότι υπάρχει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου «πρόνοια» αποκατάστασης της ΒΙΛΛΑΣ ΚΩΣΤΑ!

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ της κ. Μουστάκη και του κ. Κύρλου στην διάρκεια του οποίου ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά!.....με αποτέλεσμα να επέμβει η κ. Συνοδινού και να ζητήσει από τον κ. Δήμαρχο να ανακαλέσει σε τάξη τον Αντιδήμαρχο του!

Ο κ. Δήμαρχος παρενέβη λέγοντας ότι η συμπεριφορά των Δημοτικών Συμβούλων θα πρέπει να είναι πάντοτε υποδειγματική και κόσμια!....και συνέχισε σημειώνοντας:

- Τα έσοδα του Δήμου είναι κατά 50% μειωμένα από πέρσι!
- Οι οφειλές προς τον Δήμο φέτος ανέχονται σε 3 εκατομμύρια ευρώ!
- Θα πρέπει να δοθούν δάνεια στον Δήμο για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του 2012!
- Οι καταλήψεις παιδικών σταθμών θεωρείται ενέργεια κατά των Δημοτών!
- Θα τοποθετηθούν άμεσα μηχανήματα κάρτας για τον έλεγχο πιστής εφαρμογής του ωραρίου εργασίας!
- Έχουν ξεκινήσει τα έργα ανάπλασης στην περιοχή ΑΛΩΝΙΑ συνολικού κόστους 2.000.000,00 ευρώ!
- Υπό έγκριση υπάρχουν «9» έργα στον Ενιαίο Δήμο από χρηματοδότηση της ΕΣΠΑ!

Ακολούθησε η συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί (47) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση ημερομηνίας 23/09/2011.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Μετά κινδύνων πλέοντες περί άλλων τυρβάζουμε!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η φουρτούνα καλά κρατεί. Το σκάφος κλυδωνίζεται επικινδύνως. Ύφαλοι και ξέρες παραμονεύουν κάθε στιγμή. Η συντριβή μοιάζει εξαιρετικά πιθανή. Ο καπετάνιος ενώ η ομίχλη εμποδίζει την ορατότητα, προσπαθεί να διακρίνει και να κρατήσει ρότα σταθερή και σωτήρια. Έχει εκπέμψει σήματα ΣΟΣ σε κάθε κατεύθυνση, σε φίλους προπαντός.


Είναι μικρό το καράβι του. Κοντά του κινδυνεύουν και άλλα πλοία του στόλου των ίδιων συμφερόντων (ΕΕ) , και είναι μεγαλύτερα αυτά. Έχουν λάβει τα ΣΟΣ του καπετάνιου αλλά νοιάζονται πρωτίστως για τη σωτηρία του δικού τους καραβιού. Δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν και για αυτό αργούν να συνδράμουν.

Η κακοκαιρία ωστόσο δυναμώνει και απλώνεται στο χώρο, έτσι που δεν μένει κανείς εκτός πιθανότητας καταστροφής. Κανείς από μηχανής Θεός δεν εμφανίζεται να καταλαγιάσει το κακό, ίσως λόγω του ότι είναι ίσως γνήσια θεομηνία.

Και τότε επιτέλους φαίνεται να ωριμάζει και να συνειδητοποιεί ο κάθε καπετάνιος και το κάθε πλήρωμα πως η λύση θα προέλθει μόνο αν ο ένας σώσει τον άλλο και μόνο έτσι.


Ο καπετάνιος πλοηγεί και πασχίζει σε ένα αχαρτογράφητο πέλαγος. Ο πανικός γεννά άγρια κριτική σε βάρος του. Αξιωματικοί, πλήρωμα και επιβάτες παράγουν λύσεις εξόδου από την κρίση. Τις διατυπώνουν με βεβαιότητα που δεν επιδέχεται αντιρρήσεις. Καταλήγουν εύκολα στο συμπέρασμα πως δεν φταιει ο καιρός αλλά ο καπετάνιος. Διεκδικούν να του πάρουν τη θέση. Άλλοι από προσωπική φιλοδοξία και άλλοι για να καταλάβουν το καράβι και να το μετατρέψουν από επιβατηγό σε γκαζάδικο. Ίσως να υπάρχουν και αυτοί που δεν διαθέτουν την επίγνωση των πραγμάτων.

Ο καπετάνιος τέτοιες ώρες μόνο βοήθεια χρειάζεται από όλους. Αχρείαστη του είναι όσο και επιβλαβής η ανταρσία. Έχει να πείσει έναν ολόκληρο Λαό που ξαφνιασμένος ξύπνησε από ύπνο γλυκό ανυποψίαστος. Υπνοβατούσε αιωρούμενος και βίωνε καταναλωτισμό. Ονειρεύονταν και διεκδικούσε απτόητος 1400 ευρώ  εισαγωγικό μισθό (ΚΚΕ) διότι τόσα χρειάζεται κανείς για να ζήσει, έτσι απλά.

Εθίζετο στο βόλεμα και απολιτικοποιούμενος ταυτόχρονα αδιαφορούσε προκλητικά, ενοχλούμενος συνάμα, στο άκούσμα από όσους λίγους προειδοποιούσαν ή προσπαθούσαν από τη θέση τους να πράξουν τα δέοντα (Ασφαλιστικό....νόμος Γιαννίτση).

Τώρα με μέτρα σκληρά, αποφασιστικά όπως η περίσταση επιτάσσει η ηγεσία προχωρεί. Δεν αδικεί ούτε προτίθεται να αδικήσει και είναι τούτο προφανές. Ωστόσο είναι πασιφανές πως αδικούνται οι πολλοί και οι σχετικά αδύναμοι από τους λίγους και ισχυρούς που φοροδιαφεύγουν, και τώρα, όπως πάντα, αλλά και εξαιτίας ενός σχεδόν αναποτελεσματικού και διαφθαρμένου επίσης, σε μεγάλο βαθμό φοροεισπρακτικού μηχανισμού.


Μια χρόνια πάθηση-κατάσταση της ελληνικής πραγματικότητας που μετέτρεψε τους πάντες σχεδόν σε φοροφυγάδες ή εν δυνάμει φοροδιαφεύγοντες με το προφανές μάλιστα επιχείρημα το της αδικίας επί όσων αδυνατούσαν εκ της θέσεώς τους να μιμηθούν τους μεγαλοσχήμονες που ασχημονούσαν διαχρονικά.

Ως σύνολο πληρώνουμε τώρα τα λάθη του παρελθόντος. Δεν έχει τόση σημασία αυτή τη στιγμή ποίος βαρύνεται την κύρια ευθύνη, το σημαντικό τώρα είναι να προλάβουμε να σωθούμε!

Η αυστηρότητά της κριτικής μας δεν πρέπει να επιδειχθεί στις προσπάθειες σωτηρίας, ούτε ακόμη στη σκληρότητα των μέτρων όσο στο να αποτελέσουν όλα αυτά αφορμή και αιτία για την αυστηροποίηση της συμπεριφοράς μας ως υπεύθυνων πολιτών από τούδε και στο εξής απέναντι στις μετριότητες που αναδεικνύουμε με την ψήφο μας χάριν του μέλλοντος της Χώρας και αυτού  των παιδιών μας!  

Σοφά λόγια του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη!


Η αργία εγέννησε την πενίαν.
Η πενία έτεκεν την πείναν.
Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου.......

Αλ. Παπαδιαμάντης
«Οι έμποροι των εθνών»

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Βαθιά παρακμή!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η ανευθυνότητα ορισμένων ΜΜΕ είναι απύθμενη!.....ειδικώς μάλιστα των ηλεκτρονικών μέσων, στο πώς χειρίζονται την κρίση της χώρας. Άκρατος λαϊκισμός…..που μερικές φορές γίνεται επικίνδυνος!


Όταν τηλεοπτικά κανάλια ή ραδιοσταθμοί αρχίζουν να εξωθούν τους πολίτες σε εξέγερση ή στη δημόσια καύση των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή μιας εισφοράς, είναι προφανές ότι ξεπερνούν κάθε όριο λογικής!  Δείτε μερικά παραδείγματα πατώντας  ΕΔΩ... και  ΕΔΩ... 


Εδώ που έχουμε φτάσει, είναι προφανές ότι και θα ζοριστούμε, και θα πληρώσουμε χρωστάμε δεν χρωστάμε, και την αδικία θα νιώσουμε, και την απογοήτευση, και τον θυμό, και την πίκρα, και την αγανάκτηση, και την ανυσηχία για το μέλλον, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο!

Όταν, όμως, ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, είτε κυνηγώντας την τηλεθέαση είτε λόγω άλλων συμφερόντων, είναι προφανές ότι βοηθάμε την Ελλάδα να μπει για τα καλά στον κατήφορο της θεαματικής καταστροφής και εντέλει της αυτοκτονίας!

Ανεξάρτητα του ποιος κυβερνά τη χώρα σήμερα ή αύριο, αυτά τα φαινόμενα παρουσιάζουν την εικόνα μιας κοινωνίας σε «βαθιά παρακμή» και εξηγούν γιατί φτάσαμε δυστυχώς στο σημερινό μας αδιέξοδο!