Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Το πολύτιμο ως είδος εν ανεπάρκεια!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Πέρασαν ήδη 20 χρόνια χωρίς τον Αντώνη Τρίτση. Έναν ξεχωριστό Άνθρωπο που έβλεπε πολύ μπροστά, στην σωστή κατεύθυνση, που σχεδίαζε το μέλλον με ρεαλισμό και όραμα. Η φύση υπήρξε κάθε άλλο παρά φειδωλή μαζί του. Του χάρισε προσόντα πνευματικά, σωματικά και ψυχικά, γενναιόδωρα.
Του «έτυχαν»  γονείς να του διαμορφώσουν αισθητική, ήθος και μόρφωση, όλα στο υψηλότερο βαθμό, ενώ η συνειδητή του προσφορά στην καλλιέργεια του πνεύματός του όσο και της σωματικής  ρώμης, του επέτρεψε να αποκτήσει ολοκληρωμένη όσο και πολύπλευρη προσωπικότητα. Κατέστη ο πνευματικός άνθρωπος της δράσης και της συμμετοχής.

Αντώνης Τρίτσης.

Στα νεανικά του χρόνια αναδείχθηκε σε βαλκανιονίκη στο αγώνισμα του δεκάθλου αποδεικνύοντας και στον αθλητισμό το ευρύ φάσμα των προσόντων του όσο και το σθένος που τον χαρακτήριζε. Ως διαπρεπής πολεοδόμος - αρχιτέκτων καταξιώθηκε νωρίς επαγγελματικά ενώ με τις προτάσεις του κατέδειξε πως ο τεχνοκράτης συνδυάζεται και πρέπει να συνδυάζεται με τις κοινωνικές ευαισθησίες και το δημόσιο συμφέρον.        
Γνώρισε τον κόσμο όλο, ως ταξιδευτής για να γευθεί και να σεβαστεί τον πολιτισμό που δημιούργησε ο άνθρωπος όπου γης.  Μετείχε όπου η συνείδηση του, ως πολίτη του κόσμου, του ενεργοποιούσε την αίσθηση καθήκοντος. Η Ελλάδα του, όταν υπέστη τη ντροπή της Χούντας, του «ζήτησε» αγώνα απελευθέρωσης, εντάχθηκε στο ΠΑΚ. Πρόσφερε, από την πρώτη μέρα της ελπίδας του 1974, την συμμετοχή του στην πολιτική με συγκλονιστικό τρόπο εντασσόμενος στο πλευρό των δυνάμεων της Αλλαγής. 

Μουσικό αφιέρωμα στον Μ. Καλομοίρη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με την ευκαιρία του 2012 Έτους Μανώλη Καλομοίρη θα πραγματοποιηθούν τρεις μουσικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα μουσουργού στον τόπο καταγωγής του, τη Σάμο.

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί στο πλαίσιο της επετείου για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του .Αν και ο εορτασμός τέθηκε υπό την αιγίδα του ονομαζόμενου τότε Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν προβλέφθηκε καμία δαπάνη για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, οπότε και φέτος η Σάμος δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη διεξαγωγή του πετυχημένου για σειρά ετών καλοκαιρινού θεσμού του Φεστιβάλ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ» και περιορίζεται αναγκαστικά στο σύντομο αυτό Αφιέρωμα.

Έλενα Μουζάλα.

Τη  διοργάνωση των εκδηλώσεων του Αφιερώματος ανέλαβε ο Σύλλογος «Μανώλης Καλομοίρης», σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου - Δ.Ο.ΠΠΟ.Ν.Α.Σ. που στηρίζει το αφιέρωμα οικονομικά μαζί με την πρώην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που είχε κάνει μία χορηγία πριν ένα χρόνο.

Ο Δήμαρχος Σάμου  Στυλιανός Θάνος αναφερόμενος στο φετινό Αφιέρωμα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Στη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, οι μουσικές εκδηλώσεις που γίνονται με τη συμπλήρωση 50 ετών από το θάνατο του μεγάλου μουσουργού, συνθέτη και πατέρα της Ελληνικής Εθνικής Μουσικής Σχολής, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που ο Δήμος Σάμου θα μπορούσε να αποδώσει».

Την προετοιμασία του προγράμματος επόπτευσε η εγγονή του συνθέτη, Χαρά Καλομοίρη.

Τετάρτη 1 και  Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012, 9μμ.  Ρεσιτάλ Πιάνου με έργα Καλομοίρη που θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη πιανίστα και έχουσα την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ Έλενα Μουζάλα  και Ρεσιτάλ Τραγουδιού με την εξαίρετη σοπράνο Μήνα Πολυχρόνου.

Στο πιάνο τη συνοδεύει ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Την εκδήλωση προλογίζει ο αρχιμουσικός και πρόεδρος του Συλλόγου «Μανώλης Καλομοίρης» Βύρων Φιδετζής.

Η πρώτη συναυλία (1/8/12) θα πραγματοποιηθεί στο Πυθαγόρειο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort, αίθουσα Σιβύλλα με την ευγενική παραχώρηση  του Πνευματικού Κέντρου «Νικόλαος Δημητρίου». Η δεύτερη  (2/8/12) με το ίδιο πρόγραμμα,  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012, Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα Καλομοίρη και Ραχμάνινοφ, στο Θέατρο Πυθαγορείου στις 9μμ.  

Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Δεμερτζής, βιολί,  Άγγελος Λιακάκης, βιολοντσέλο και Βασίλης Βαρβαρέσος, πιάνο.

Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τα πετρέλαια του Αιγαίου!

Για την αντιγραφή ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ
 
Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονόσοφ. Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.

Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από της ακτές.

Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου).


Ερώτηση 1η: θα επιτεθούν οι Τούρκοι είτε σε εμάς είτε στους Κύπριους με την ανοχή της Αμερικής μετά από ερέθισμα των Ισραηλινών;

Ερώτηση 2η: θα επιτεθούν οι Ρώσοι στην Τουρκία διότι τους «χαλάει» την δουλειά; πηγή
Σύμφωνα με το δίκαιο του ΟΗΕ αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η αρκτική της ανήκει.  

Νέοι της Ελλάδας στη Γερμανία!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΎΛΟΥ

Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Κολωνία και στη Φρανκφούρτη «ταξίδεψε» το πρόγραμμα «From Athens to London: Shape your Future» που διοργανώνεται από τη MKO «Μαθητιάδα»,  κι έτυχε  θερμής υποδοχής από νέους της χώρας, Έλληνες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και νέους διαφόρων εθνικοτήτων, αποδεικνύοντας ότι οι κοινοί στόχοι έχουν τη δυνατότητα να ενώσουν, αφήνοντας στην άκρη γεωπολιτικές και οικονομικές διαφορές.


Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο μεγαλύτερο Ολυμπιακό Μουσείο της Γερμανίας, το «Μουσείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων», οι εκπρόσωποι του προγράμματος «From Athens to London: Shape your Future» παρέδωσαν την ελιά (που είχαν παραλάβει από το Δήμο της Αθήνας) ως σύμβολο αλληλεγγύης, φιλίας αλλά και ανάδειξης αξιών. «Για εμάς όλους τους Έλληνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σταμάτησαν το 2004 αλλά μέσω της «Μαθητιάδας» συνεχίζονται κάθε χρονιά»….τόνισαν. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προξένησαν οι δηλώσεις του Δρ. Manfred Laemmer, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθλητισμού της Κολωνίας και εκπροσώπου της Γερμανικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο οποίος εκφράστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το πρόγραμμα, παρουσιάζοντας το σαν μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να προβάλει μια θετική εικόνα προς το εξωτερικό.


Το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, οι εθελοντές του προγράμματος φιλοξενήθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κολωνίας, «Westdeutscher Rundfunk», ενημερώνοντας τους ακροατές για το σκοπό του προγράμματος, που δεν είναι άλλος από το να ενώσει τις φωνές των νέων ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας. Η ανταπόκριση υπήρξε ιδιαιτέρως εντυπωσιακή.  

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 17/07/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «11» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 33330 ημερομηνίας 12/07/2012.

Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας» κ. Μ. Κουρμαδιάς.

Τα έκτακτο θέμα που αφορούσε (1) την συμμετοχή του Δήμου με το αντίτιμο των 2,00 ευρώ για την μεταφορά κάθε ενδιαφερόμενου μέλους των ΚΑΠΗ στην θάλασσα, ο οποίος συμμετέχει ισόποσα με 2,00 ευρώ, εγκρίθηκε ομόφωνα.

«Τα Δίφυλλα της Αίγινας»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη, με τίτλο «Τα δίφυλλα της Αίγινας» θα φιλοξενήσει η Αίθουσα Τέχνης «ΕΓΙΝΑ-ΑΙΓΙΝΑ», από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Στην νέα αυτή θεματική ενότητα ο Ανδρέας Γεωργιάδης επιχειρεί μια εικαστική χαρτογραφία της Αίγινας. Ανασυνθέτει τους τόπους και τους προορισμούς του μυθικού αυτού νησιού, δημιουργώντας μια υποκειμενική γεωγραφία μνήμης, που χάνεται στο χρόνο και την ιστορία του.

Ο αρχαίος ελαιώνας, το ελλάνιο όρος, η βυζαντινή παλαιοχώρα, το σπίτι του Ροδάκη, το αρχαίο λατομείο, η εβραϊκή συναγωγή, ο Ναός της Αφαίας, αλλά και πολλά ακόμη «κρυμμένα μυστικά»  μέρη της αιγινήτικης ενδοχώρας, γίνονται κλειδιά μιας διαφορετικής ξενάγησης στην Αίγινα.

Χρησιμοποιώντας ακουαρέλες και μελάνια σε χαρτί, ο Ανδρέας Γεωργιάδης προτείνει μια διαφορετική τοπιογραφία πολλαπλών αναγνώσεων, λουσμένη σε φως, διάφανο και πλούσιο σε τονικές διαβαθμίσεις, συχνά μεταφυσικό, αλλά ποτισμένη με σκιά, πυκνή και στερεή, επιτρέποντας στην αμφιβολία να εισχωρήσει, και να ταράξει τα ήρεμα νερά της ζωγραφικής του περιπέτειας.


Ο Ανδρέας Γεωργιάδης έχει φιλοτεχνήσει με έργα του βιβλία και δίσκους.  Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα της Μικρής Άρκτου. 

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ. και 7:00μ.μ. - 9:30 μ.μ. 

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....δυνατό ρεπορτάζ της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το  Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη 18/07/2012 στις 10.00πμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η  συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί (2) εκτάκτων και (2) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.12 ημερομηνίας 17/07/2012.....

Έκτακτα θέματα

1.Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για την συμμετοχή του Δήμου με το αντίτιμο των 2,00 ευρώ για την μεταφορά κάθε ενδιαφερόμενου μέλους των ΚΑΠΗ στην θάλασσα με πούλμαν , ο οποίος συμμετέχει ισόποσα με 2,00 ευρώ. Εγκρίνεται ομόφωνα.

2.Λήψη ομόφωνης απόφασης συναίνεσης για την έναρξη μειοδοτικού διαγωνισμού ύψους 60.000,00 ευρώ έναντι του προϋπολογισθέντος ποσού 1.000.000,00 ευρώ  για το 2012 αναφορικά με την συντήρηση οχημάτων καθαριότητας του Δήμου. Εγκρίνεται ομόφωνα.

Τακτικά θέματα

1.Αιτήματα  για έγκριση προσωπικού  ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με συμβάσεις μέγιστης διάρκειας   οκτώ  ή (προκειμένου  για παιδικούς  σταθμούς) έντεκα μηνών  για την κάλυψη  παροδικών  αναγκών έτους 2012.

Η κ. Κορογιαννάκη έθεσε υπόψη του Σώματος ότι ο Δήμαρχος αφού έλαβε υπόψη τις εποχικές και πρόσκαιρες ανάγκες για το 2012 του Δήμου, εισηγείται την έγκριση, για την σύναψη συμβάσεων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τον Δήμο, τις κάτωθι ειδικότητες:

- Βρεφονηπιοκόμων  28
- Κοιν. Λειτουργών  3
- Εργοθεραπευτών  2
- Διοικητικών  1
- Χειριστές Η/Υ  2
- Βοηθ. Παιδαγωγών  28
- Μαγείρων  5
- Βοηθ. Μαγείρων  4
- Βοηθ. Τραπεζοκόμων  5
- Καθαρίστριες  17
- Οικογενειακών Βοηθών  5

ΣΥΝΟΛΟ  103

Η σύμβαση εργασίας για τις ειδικότητες σχετικά με τους επτά Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στην Κηφισιά και ένα στην Νέα Ερυθραία (συνολικής δυναμικότητας 800 βρεφών και νηπίων) είναι 11 μηνών, ενώ για όλες τις υπόλοιπες είναι 8 μήνες. Εγκρίνεται ομόφωνα.  

Η κ. Κορογιαννάκη επεσήμανε όμως ότι ορατός είναι ο κίνδυνος αδυναμίας απορρόφησης όλων των απαιτήσεων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου λόγω της μείωσης έγκρισης θέσεων πρόσληψης του προσωπικού και μάλιστα εξειδικευμένου ( παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές κτλ.) από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά 10% για το 2012 σε σχέση με το 2011.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι περισσότερες τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων.  

Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Έως τις 29 Ιουλίου 2012 θα διαρκέσει η έκθεση της Eddy Ferguson στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς.

Η έκθεση παρουσιάζει μια πολυδιάστατη άποψη του έργου της  στο οποίο χρησιμοποιεί ποικίλες τεχνικές - σχέδιο, εγκατάσταση, performance, video και ζωγραφική - με τη μορφή ενός Gesamtkunstwerk, δηλαδή της ολότητας του έργου.


Η συγκεκριμένη έκθεση δεν  αποσκοπεί στην μεμονωμένη παρουσίαση των έργων της, αλλά προσδοκά να προβάλλει  το πλήρες εικαστικό όραμα  της καλλιτέχνιδας με όλες τις εκφάνσεις, την ευαισθησία, αλλά και την ενέργεια που εκπέμπει.


Με σαφείς νύξεις την υψηλή κουλτούρα και την κουλτούρα της καθημερινότητας – που συχνά πηγάζει  μέσα από εικόνες  του σινεμά ή τον κόσμό της ροκ μουσικής – η Ferguson θέτει σημαντικά και καίρια ζητήματα σχετικά με το ρόλο των συναισθημάτων στις καλλιτεχνικές δημιουργίες, την απελευθερωτική δύναμη που εκπέμπουν οι εικόνες, η μουσική, καθώς και η συνύπαρξη πολλαπλών και αντιθετικών απόψεων για το πώς βιώνει ο θεατής την πραγματικότητα.

Επιμέλεια έκθεσης: Paolo Colombo.
Ωράριο λειτουργίας Μουσείου - Πειραιώς 138: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή 10.00 - 18.00, Παρασκευή - Σάββατο 10.00 - 22.00. Δευτέρα - Τρίτη κλειστά.   

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Τετάρτη 18/07/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε η αδυναμία ύπαρξης  απαρτίας, η συνεδρίαση για την λήψη αποφάσεων επί  «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 7 ημερομηνίας 12/07/2012......αναβλήθηκε!

1. Καθορισμός  νέων θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το 2013 και καθορισμός αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου. Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας .

2. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ», επί της οδού Αγ. Τρύφωνος 12, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «ΔΗΜ. ΜΙΣΤΡΑΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε.». Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας  

3. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ», επί της οδού Χρ. Λαδά 49, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «Α. ΣΦΑΝΤΟΣ – Σ. ΣΦΑΝΤΟΣ Ο.Ε.». Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας .  

4. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ», επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 197 & Σειρήνων, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «ΔΕΛΛΙΟΣ ΑΕ». Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας .  

5. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Πρατήριο Ελαίου – Κρασιού», επί της οδού Ευρώτα 27 & Κηφισού , στην Κηφισιά , στο όνομα της εταιρείας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ». Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας .  

6. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΚΥΛΙΚΕΙΟ - ΜΠΑΡ», που βρίσκεται στην οδό Αγ. Δημητρίου 13, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.», με διακριτικό τίτλο CASA. Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας .

Οι «Εκκλησιάζουσες» στην Επίδαυρο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα οι «Εκκλησιάζουσες» θα παρουσιαστούν στην Επίδαυρο στις 27 και 28 Ιουλίου 2012.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Απόδοση κειμένου: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφίες: Αγγελική Στελλάτου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική διδασκαλία: Θανάσης Αποστολόπουλος

Παίζουν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη,  Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος Παντελής Δεντάκης,  Νίκος Καρδώνης, Στράτος Χρήστου,  Γεωργία Γεωργόνη και Μαίρη Σαουσοπούλου.

Χορός: Μαίρη Σαουσοπούλου, Ντίνη Ρέντη, Πολυξένη Ακλίδη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Μαρία Γεωργιάδου, Γεωργία Γεωργόνη, Άντρη Θεοδότου, Κατερίνα Μαούτσου, Σωτηρία Ρουβολή, Ειρήνη Φαναριώτη και Έλενα Χατζηαυξέντη.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 13855, Public.  

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ριζικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Όλες τις  αλλαγές που αναμένεται να γίνουν σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων προανήγγειλε στο ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι....


- Καταργείται το αυτοκόλλητο σήμα.
- Η πληρωμή θα γίνεται στις τράπεζες ή ηλεκτρονικά.
- «Φακέλωμα» στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου για όποιον χρωστάει τα τέλη.
- Το υπουργείο θα προχωρά σε κατάσχεση του αυτοκινήτου αν δεν έχει γίνει η πληρωμή.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι με την κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος, οι οδηγοί πλέον δε θα το εφοδιάζονται κατά την πληρωμή των τελών.    
  

Η απαστράπτουσα Miss BiC!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λαμπερό cocktail - πάρτι  διοργάνωσε η North Star Communication Unlimited, στον υπέροχο χώρο γύρω από την πισίνα στο  ξενοδοχείο Semiramis στην Κηφισιά, για την παρουσίαση από την εταιρία BiC  της νέας συλλογής αναπτήρων Miss BiC, (πανέμορφων και κομψών) αυστηρά για γυναίκες!

Τίνα Ζαραφέτα, senior account manager North Star, Ρίτα Σταματάκη, σύμβουλος επικοινωνίας και δημ. σχέσεων North Star, Έλενα Κασαπίδου της BiC, Μαρία Κοψίδα, account executive North Star.

Το νέο brand έρχεται να κερδίσει τις εντυπώσεις και να καταπλήξει το γυναικείο κοινό με το θηλυκό του σχήμα και τα μοντέρνα σχέδιά του.

O δ/νων σύμβουλος της North Star Γιώργος Κεδικίδης με την στυλίστα Αλεξάνδρα Κατσαϊτη.

Κάθε αναπτήρας Miss BiC υποβάλλεται σε περισσότερους από 50 ελέγχους ποιότητας, που εξασφαλίζουν αξιοπιστία, ασφάλεια και ευκολία στη χρήση για όλους τους καταναλωτές.

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Δημήτρης Πέτρου, η Ελληνίδα «Miss BiC» Βασιλική Ρούσσου, ο Μάνος Νικολάκης, γ. δ/ντής BiC Bιολέξ Ελλάδος και η Έλενα Κασαπίδου, product manager της κατηγορίας αναπτήρα στη BiC Βιολέξ.

Η νέα συλλογή περιλαμβάνει 5 ακαταμάχητες σειρές αναπτήρων προσαρμοσμένες απόλυτα στο χαρακτήρα και το στυλ της σύγχρονης Ελληνίδας.

Η υπογράφουσα με τον σύζυγό της Σύμβουλο Επιχειρήσεων και Εκδότη της ηλεκτρονικής εφημερίδας των βορείων προαστίων www.kifisiapress.info Δημήτρη Αγγελίδη.

Η παρουσίαση του νέου brand Miss BiC έγινε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Παν.Μπεγέτης, regional sales manager BiC Βιολέξ, Έλενα Κασαπίδου, Δημήτρης Πέτρου, Βασιλική Ρούσου, Φαίη Μέξη, category manager BiC Βιολέξ, Φένια Μπόζα, marketing manager BiC Βιολέξ, Νίκος Κατσαϊδόνης, regional account manager BiC Βιολέξ.

Εκτός από τα video, που παρακολουθήσαμε για το πώς γεννήθηκε η ιδέα και τι θέματα έχουν πάνω τους οι αναπτήρες, εντυπωσιαστήκαμε και από το video  που μας έδειχνε πως o γνωστός Έλληνας σχεδιαστής μόδας Δημήτρης Πέτρου δημιούργησε  ένα φόρεμα - έργο τέχνης - χρησιμοποιώντας 550 Miss BiC αναπτήρες από τη σειρά Lipstick (απεικονίζουν κραγιόν).

Η υπέροχη δημιουργία του Δημήτρη Πέτρου για τη  Miss BiC τη 19άχρονη Βασιλική Ρούσσου,  που κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του modeling ενώ παράλληλα σπουδάζει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Το αποτέλεσμα ήταν εν-τυ-πω-σι-α-κό!!

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Όταν πλησίαζε στην Ελλάδα…..ο τυφώνας «Alexis» (Τσίπρας)!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οι Έλληνες αποταμιευτές, φοβούμενοι τις συνέπειες της δραχμής, έκαναν μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες, σε ποσά που έφταναν τα 100 εκατομμύρια εβδομαδιαίως!

Πάνω από 90 δις έχουν «πετάξει» τα τελευταία  2 χρόνια, είτε σε Ελβετία κτλ., είτε στα «κομοδίνα», στρώματα κτλ.

Αυξήθηκαν οι ληστείες, αλλά και οι τολμηρές σκέψεις, στο που θα κρυφτούν τα χρήματα στα σπίτια. 

Η Γυναίκα στην Τέχνη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ