Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Υπάρχει Μέλλον!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Υπό κανονικές συνθήκες, πολιτική είναι, στον παρόντα χρόνο, να σχεδιάζεις το μέλλον. Για να σχεδιάσεις το μέλλον πρέπει να έχεις όραμα και τούτο πρέπει να πατάει στην πραγματικότητα. Για να κινηθείς προς το μέλλον και για να έχεις πιθανότητες πραγματοποίησης των σχεδιαζόμενων πρέπει να κυνηγάς την ουτοπία γιατί ακριβώς πίσω της κρύβεται η επίτευξη του εφικτού.


Μια νέα Ελλάδα ούτως ή άλλως γεννιέται και η κρίση αργά ή γρήγορα θα καταστεί παρελθόν, ιδίως δε για όσους σήμερα είναι νέοι θα αποτελεί κάποιο κάποτε με ιστορικό ενδιαφέρον θέμα.

Κινηματογραφικά αριστουργήματα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας τρόπος για να περάσετε όμορφα απογεύματα τις Τετάρτες είναι να παρακολουθήσετε τις προβολές κλασικών κινηματογραφικών αριστουργημάτων που θα προβάλλονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τη New Star και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη, από την Τετάρτη 01/02/2012 έως και την Τετάρτη 29/02/2012 στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο.

 

Επιπλέον αντηχούν και μουσικές! Νέοι, αλλά και ήδη καταξιωμένοι,  αξιόλογοι μουσικοί και σπουδαστές μουσικής καταλαμβάνουν το φουαγιέ του Ιδρύματος  και συστήνονται στο κοινό μέσα από μικρές συναυλίες.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο εγκριθείς προϋπολογισμός του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» για το 1ο εξάμηνο του 2012.....είναι διάτρητος!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


Το Δημοτικό Συμβούλιο που συνήλθε την Τετάρτη 21/12/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη, ενέκρινε κατά πλειψηφία τον προϋπολογισμό του 1ου εξαμήνου του οικονομικού έτους 2012 για τον Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» επί τροχάδην......χωρίς να συζητηθεί διεξοδικά κατά πόσον είναι βιώσιμος ή όχι!

 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκείνο μάλιστα που παρατηρήθηκε είναι ότι ο εν λόγω προϋπολογισμός διαμοιράστηκε την τελευταία στιγμή στους Δημοτικούς Συμβούλους πριν ξεκινήσει η συζήτηση!......πράγμα εντελώς απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό!

Πως είναι δυνατόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να εγκρίνουν ένα προϋπολογισμό της τάξεως των 4.791.306,00 ( 2 Χ 2.395.653,00 ) ευρώ, όταν δεν τους δίνεται η χρονική δυνατότητα να τον μελετήσουν για να αποφανθούν;

Μια πρώτη ματιά του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού του 1ου εξαμήνου του οικονομικού έτους 2012, καταδεικνύει τις κάτωθι  προφανείς «αδυναμίες» του:

Το Χρηματιστήριο της Τέχνης!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το Χρηματιστήριο της Τέχνης είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό αποτελεί παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον σταθερή αξία, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φράγκο, εκπρόσωπο του οίκου Sotheby’s στην Ελλάδα.


Όπως αναφέρει στην πρόσφατη διοργάνωση που πραγματοποίησε ο οίκος στο Λονδίνο στα Greek Sale, τα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών έγιναν αντικείμενο έντονης πλειοδοσίας τόσο από Έλληνες όσο και από διεθνείς συλλέκτες, οι οποίοι οδήγησαν τις τιμές τους σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από τα αρχικώς εκτιμώμενα.

Στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Η επίσημη συνεργασία του Ιδρύματος Β. και Μ. Θεοχαράκη με την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με τη σειρά 3 συναυλιών των αστεριών της Ακαδημίας της Σκάλας του Μιλάνου με σολίστ και πιάνο, που περιλαμβάνουν σημαντικές στιγμές της όπερας.

Φέτος σε κάθε συναυλία παρουσιάζονται τα καλύτερα αποσπάσματα από δύο δημοφιλείς όπερες μεγάλων Ιταλών συνθετών που τα έργα τους αποτελούν τη βάση του ρεπερτορίου όλων των θεάτρων Όπερας και φυσικά του κορυφαίου, της Σκάλας του Μιλάνου.

Νέες μεγάλες φωνές μας ταξιδεύουν στη μαγική χώρα του λυρικού τραγουδιού.

Έναρξη: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 στις 20:30 με έργα Πουτσίνι (Η Μποέμ, Τόσκα)
Ακολουθούν στις 16/02/2012 - Ροσίνι (Ο Κουρέας της Σεβίλλης, Η Σταχτοπούτα) και στις  05/04/2012 - Βέρντι (Τραβιάτα, Ριγκολέτο).

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αντιδήμαρχοί μας – Ένας χρόνος μετά!....Νίνα Βλάχου.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Οι αρμοδιότητες που δόθηκαν στην κ. Νίνα Βλάχου από τον Δήμαρχο, αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών, τις διοικητικές υπηρεσίες, την κοινωνική αλληλεγγύη, τους αλλοδαπούς, την διαύγεια και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Πολλά από αυτά καινούργια αφού τα επέβαλε ο Καλλικράτης.
Ξεκίνησα την συζήτηση με την κ. Βλάχου έχοντας υπόψη τα όσα αρκετά υλοποίησε την προηγούμενη τετραετία ως Αντιδήμαρχος Πολιτών και ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού του Δήμου.

Μου είπε λοιπόν ότι τον χρόνο που πέρασε στην Διαύγεια αναρτήθηκαν περίπου 2.000 Αποφάσεις όλων των Υπηρεσιών του Δήμου και των Οργανισμών που εποπτεύει.

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Τετάρτη 25/01/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  «3» εκτάκτων και «14» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 10 ημερομηνίας 20/01/2012.

Μουσικό ταξίδι στην Ιταλία!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όλοι γνωρίζουμε το O Sole mio ή τη Santa Lucia, αλλά το είδος της καντσονέτας ευτύχησε να εμπνεύσει σημαντικούς συνθέτες και έτσι συνεχίζει και σήμερα να ασκεί ακατανίκητη γοητεία σε ευρύτατο κοινό.

Ένα μουσικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από γνωστές καντσονέτες και composizioni da camera των: Gioacchino Rossini, Francesco Paolo Tosti, Vincenzo Bellini, Ernesto de Curtis, Luigi Denza και Edoardo di Capua, παρουσιάζει το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη....σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 στις 20.30.

Τιμές εισιτηρίων: 25 €, 20 € και 10 € .
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αγγελική Καθαρίου, μεσόφωνος. Αντώνης Κορωναίος, τενόρος. Μανώλης Παπασηφάκις, πιάνο.

Το lobby και το Cafe Merlin του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Πακέτο Αρμονία των Αισθήσεων: Εισιτήριο συναυλίας + 25 €. Περιλαμβάνει το εισιτήριο της συναυλίας, είσοδο στην τρέχουσα έκθεση και δείπνο στο Café Merlin.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Οδηγώντας ξαφνικά συμπαρασύρεσαι….από τσουνάμι!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Yu Muroga επέστρεφε από την δουλειά του…..όταν σεισμός 8,11 ρίχτερ χτύπησε!


Μη γνωρίζοντας, όπως και πολλοί άνθρωποι στην περιοχή, για το πόσο μέσα στην ενδοχώρα θα ταξίδευε το τσουνάμι, συνέχισε να οδηγεί και μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.

Θα σε θυμόμαστε πάντα Μπινταγιάλα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου 2012 ένας σπουδαίος παραδοσιακός μουσικός του τόπου μας, ο συμπατριώτης μας Νίκος Καλαϊτζής (Μπινταγιάλας - γεννημένος το 1925) αφήνοντας ένα πολύ σημαντικό έργο για το χωριό του το Μεσότοπο, τη Λέσβο και την Ελλάδα.

Νίκος Καλαϊτζής.

Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στο νεκροταφείο Άνω Λιοσίων παρουσία των συγγενών του και φίλων συμπατριωτών του.

12 μήνες με τον Αττίκ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το υπέροχο Ημερολόγιο για το 2012 κυκλοφόρησε ο Σύλλογος «Φίλοι του Ελαφρού Τραγουδιού» δημιουργός του οποίου είναι η ακόμη καλλίφωνη Ελίζα Μαρέλλι, που συγκλονίζει με το πάθος και το ταλέντο της κάθε φορά που εμφανίζεται.


Το Ημερολόγιο αυτό είναι αφιερωμένο σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, συνθέτη τραγουδοποιό της παλιάς εποχής τον περίφημο Αττίκ.

Η αφήγηση για τη ζωή του κατά κόσμο Κλέωνα Τριανταφύλλου, που ποτέ δεν διευκρίνισε το γενέθλιο τόπο του, το Ζαγαζίκ της Αιγύπτου ή την Αθήνα, ξεκινά από την Αίγυπτο, περνά στην Αθήνα όπου εγκαταστάθηκε με τη μητέρα και τα αδέλφια του, συνεχίζει στο Παρίσι όπου σπούδασε και μεγαλούργησε σαν συνθέτης και ξαναγυρίζει στην Αθήνα, όπου το 1930 στην πλατεία Αμερικής δημιούργησε την ιστορική «Μάντρα του Αττίκ» κι έμεινε έως το θάνατό του το 1944.

Υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες και φωτογραφίες  από την προσωπική του ζωή αλλά και στίχοι από τα αγαπημένα του τραγούδια, που μας γυρίζουν πίσω στις χρυσές ρομαντικές εποχές της παλιάς Αθήνας.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ελληνικό ελαιόλαδο!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δυναμικό παρόν έδωσαν πέρυσι οι εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου στη Ρωσία ξεπερνώντας σε αξία τα 7,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ, με τη ποσότητα να αγγίζει τους 1.700 τόνους περίπου.

Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας της Ρωσίας, το 2010 η αύξηση των εξαγωγών όσο και το μερίδιο της Ελλάδας επί του συνόλου ενισχύθηκαν αντίστοιχα κατά 134,1% και 8,8%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο επί του συνολικού αριθμού.
Στο σύνολο του 2010 οι ρωσικές εισαγωγές ελαιολάδου ενισχύθηκαν σημαντικά φθάνοντας στους 23,7 χιλ. τόνους με την αξία να διαμορφώνεται στα 86,8 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Στο Μουσείο Γουλανδρή της Κηφισιάς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος «ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνεχίζει και αυτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου το πολύπτυχο, πολιτισμικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις ποικίλες εκδηλώσεις και να περάσουν ευχάριστα πολλές ώρες , ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα τρώγοντας τα πεντανόστιμα φαγητά του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου στο εστιατόριο Αμμωνίτες.

Το κουκλοθέατρο με τις ιστορίες των ζώων στην φύση, η αφήγηση των Μύθων του Αισώπου, η δημιουργική απασχόληση στον παιδότοπο, τα ζυμαροπαιχνίδια, τα εργαστήρια «Ο τρικεράτοπας και η παρέα του», «Ο Captain Barbarossa και ο παπαγάλος», «Ο Ηρακλής υδραυλικός», η δημιουργική ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Cineak, καθώς και οι εκθέσεις που βρίσκονται στο Κέντρο ΓΑΙΑ (μόνιμη έκθεση ΓΑΙΑ για το περιβάλλον, έκθεση γεωργικής καλλιέργειας Hydrosense, εικαστική έκθεση A projects) σας περιμένουν.

Είσοδος 10 ευρώ για παιδιά (από 2 ετών) και ενήλικες.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η Κύπρος....ενεργειακή γέφυρα Ελλάδας – Ισραήλ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Κύπρος θα συνδεθεί με Ελλάδα και Ισραήλ με το μεγαλύτερο στον κόσμο καλώδιο!


Η Κύπρος ενεργειακά θα πάψει να είναι νησί, μετά την υλοποίηση του πιο φιλόδοξου ενεργειακού έργου για τον 21ο αιώνα EuroAsia Interconnector, ανακοίνωσε στη Λευκωσία ο πρόεδρος της ΔΕΗ - Quantum Energy Κύπρου Νάσος Κτωρίδης. Δείτε το σχετικό βίντεο από το Sigma TV.... της Κύπρου!

Στόχος της εταιρείας είναι να συνδέσει με υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα μεταξύ τους και κατ' επέκταση με το Πανευρωπαϊκό Ηλεκτρικό Δίκτυο, που αποτελεί το πρώτο εγχείρημα ενεργειακής σύνδεσης μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Ενδοσκόπηση αφενός....ευρεία θεώρηση αφετέρου!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η οικονομική κρίση δεν προέκυψε από το πουθενά και αναίτια. Κτίστηκε με τα χρόνια πάνω σε θεμέλια προϊούσης διεθνούς ανηθικότητας, αποσύνθεσης δοκιμασμένων αντιλήψεων και αρχών και της δημιουργίας χαοτικής αποδιάρθρωσης στέρεων κατά το μάλλον η ήττον μέχρι τότε καταστάσεων.

 

Η νέα παγκόσμια πραγματικότητα βρίσκεται εν τω γεννάσθαι και προς το παρόν φαίνεται πως αδυνατεί να ανταποκριθεί συντεταγμένα και αποτελεσματικά σε ότι την συνταράσσει και εξακολουθεί να την κάνει να πορεύεται στο άγνωστο.

Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης...1900 - 1922!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη πραγματοποιήθηκε  η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900 - 1922», και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στην αίθουσα Σπυρίδωνος και Ευρυδίκης Κωστοπούλου του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη.

Η προκυμαία της Σμύρνης στις αρχές του 20ού αιώνα.

Την ταινία συνοδεύει ομότιτλη φωτογραφική έκθεση. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης (25 Ιανουαρίου - 11 Μαρτίου 2012) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια σειρά προβολών του ντοκιμαντέρ στο αμφιθέατρο του ιδίου κτηρίου (Κουμπάρη 1).

Το Σπόρτινγκ Κλαμπ και ο Ελληνικός Στόλος στην Σμύρνη τον Μάιο του 1919.

Η σκηνοθέτης και επιμελήτρια Μαρία Ηλιού και ο ιστορικός Αλέξανδρος Κιτροέφ, που είχαν παρουσιάσει το 2007 στο Μουσείο Μπενάκη «Το Ταξίδι. Το Ελληνικό Όνειρο στην Αμερική» - επιλογή του American Film Institute στη Washington DC ανάμεσα στις 20 καλύτερες Ευρωπαϊκές ταινίες του 2008 (The European Showcase) και βραβείο καλύτερου ιστορικού ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Houston) - μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας και έρευνας σε Ευρώπη και Αμερική, φέρνουν πίσω στο κοινό, εικόνες ξεχασμένες σε «κλειστά» αρχεία αλλά και μια νέα οπτική που συμπεριλαμβάνει όλες τις κοινότητες στη ζωή της Σμύρνης, καθώς και τα δραματικά γεγονότα του 1922.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η Σχολή Χιωτάκη!

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η "Σχολή Χιωτάκη" ιδρύθηκε από τον κ. Νικόλαο Χιωτάκη το 2002 όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Κηφισιάς. Έκτοτε η εν λόγω σχολή προάγει διαχρονικά νοοτροπίες που αναβαθμίζουν την πόλη μας συνεχώς.
Σήμερα θα σας αποκαλύψω τη νοοτροπία της διαχρονικότητας του «σέβομαι την παράδοση»  μέσω του αλαλούμ  και της αγνωμοσύνης.
Στον σταθμό του ΗΣΑΠ - τον σταθμό του θηρίου όπως αποκαλούσαν κατά τα πρώτα χρόνια τον ηλεκτρικό οι Κηφισιώτες - όποιος θέλει μπορεί να τοποθετήσει ότι θέλει και να είναι σίγουρος ότι θα μείνει εκεί για πάντα. Εκτός και αν όλοι αυτοί οι εκθέτες, έλαβαν προφορική άδεια από τον Δήμαρχο για να προβούν σε καταλήψεις πεζοδρομίων!
Οι επισκέπτες λοιπόν της πόλης μας - ναι, υπάρχει ακόμη το είδος - παρά την τσιμεντοποίηση της Κηφισιάς, απολαμβάνουν το ακόλουθο θέαμα:

Δεξιά και αριστερά του πεζοδρομίου θα δουν εκείνα τα "καλαίσθητα" stands  του Free Press  τύπου για να το πούμε στην καθομιλουμένη. Τα περισσότερα φυσικά είναι εγκαταλειμμένα!

«Εισιτήριο» κατάθλιψης οι καθημερινές υπερωρίες!

Για την αντιγραφή ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι εργαζόμενοι που περνάνε υπερβολικά πολλές ώρες στα γραφεία τους διατρέχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο κατάθλιψης σε σύγκριση με όσους δουλεύουν οκτάωρο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τον υψηλότερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι εργάζονται επί περισσότερο από 11 ώρες την ημέρα ή από 55 ώρες την εβδομάδα - με μεγαλύτερη επιρρέπεια σε αυτήν να εκδηλώνουν οι γυναίκες, οι νεώτεροι σε ηλικία και όσοι έχουν χαμηλό μισθό.

Στον Ελληνικό Κόσμο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Διάλεξη με θέμα «Ο συναρπαστικός κόσμος του παραμυθιού: ήρωες και μυθικά πλάσματα στη δημιουργική πορεία συγκρότησης του εαυτού» θα δώσει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012  και ώρα 12:30 η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια  Κατερίνα Μαγγανά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».


Η διάλεξη, που απευθύνεται σε ενήλικες, θα δοθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Μύθοι και Τέρατα» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, η οποία φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο».

Το παιδί διανύει σύνθετες διαδικασίες για να γίνει ο εαυτός του. Ο μεταβατικός χώρος της αφήγησης και του παραμυθιού είναι εξαιρετικά σημαντικός και παραγωγικός για την προσπάθεια αυτή και για τη διαμόρφωση του εσωτερικού του κόσμου.

Πώς λειτουργούν τα παραμύθια; Ποια είναι η βαθύτερη ψυχοποιητική, αλλά και θεραπευτική τους λειτουργία; Τι ψυχικό υλικό διαχειρίζεται το παιδί μέσω των παραμυθιών, μέσω του μύθου; Γιατί θέλουν να τα ακούν ξανά και ξανά; Συμβολισμοί και αναπαραστάσεις των ηρώων, των τεράτων, των καλών και των κακών. Ποια είναι τα παραμύθια των ενηλίκων;

Είσοδος: Ελεύθερη.