Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Μενάνδρεια 2012!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012  και ώρα 11π.μ., στην αίθουσα της ΕΠΑΥΛΗΣ ΔΡΟΣΙΝΗ (Αγ. Θεοδώρων και  Δ. Κυριακού - Κηφισιά) με αφορμή τα «ΜΕΝΑΔΡΕΙΑ 2012», το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού  «Δημήτριος Βικέλας» διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις σημαντικές συμμετοχές που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα και την νέα πολιτική στον πολιτισμό που έχει εγκαινιασθεί, στις νέες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.


Οι εκδηλώσεις πολιτισμού που με μεγάλη επιτυχία διοργανώνονται κάθε χρόνο θα διαρκέσουν από την Δευτέρα 27/08/2012 έως το Σάββατο 22/09/2012, όπου ο Δήμος Κηφισιάς και το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», έχει φροντίσει να κλείσει μοναδικές εμφανίσεις καλλιτεχνών όπου θα χαρίσουν στους Δημότες της Κηφισιάς μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές.


Τα ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ αποτελούν τα τελευταία χρόνια μία υπέροχη επιλογή όπου οι Δημότες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν γνωστούς Καλλιτέχνες, συγκροτήματα και γνωστά Θεατρικά έργα με γνωστούς ηθοποιούς σε χαμηλές τιμές αλλά και δωρεάν.    

Όθων και Ποθούλα!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τη νέα κωμωδία του Άκη Δήμου «Όθων και Ποθούλα» θ’ ανεβάσει ο Σταμάτης Φασουλής φέτος τον χειμώνα στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.


......Ένας, άλλοτε οικονομικά κραταιός βιοτέχνης πτωχεύει και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη μεζονέτα του στα βόρεια για να εγκατασταθεί με τη γυναίκα του στο προικώο της στο Κουκάκι. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμη ιστορία στον καιρό της κρίσης.

Αλλά δεν είναι. Γιατί ξαφνικά ο Όθων Μολοχάνθης και η σύζυγός του Δωδώνη θα βρεθούν να συγκατοικούν με την Ποθούλα Ραρράκου, Κυρία επί των Τιμών της Βασίλισσας Αμαλίας και πνεύμα εκ γενετής ανυπότακτο, έναν Αξιωματικό της Χωροφυλακής, ορκισμένο εχθρό της Βαυαροκρατίας, κι ένα νεαρό Εαμίτη έτοιμο για τ’ αντάρτικο.

Από αυτή τη συγκατοίκηση δεν μπορεί παρά να κριθεί όχι μόνο το μέλλον της χώρας, αλλά και η τύχη του απελπισμένου Όθωνα, που βρίσκεται ξαφνικά από καταχρεωμένος βιοτέχνης.......ηγέτης μιας ανήκουστης επανάστασης.

Από την Αθήνα του 2012 σ’ εκείνη του 1837 - με μια ενδιάμεση στάση στο 1942 - μια…...εκτός εαυτού κωμωδία, που δε βάζει γλώσσα μέσα της. Αφιερωμένη εξαιρετικά σε μια Ελλάδα που πέφτει συνέχεια του θανατά αλλά ποτέ δεν τα τινάζει.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 17 Οκτωβρίου 2012.

Πρωταγωνιστούν:  Σταμάτης Φασουλής, Σοφία Φιλιππίδου, Θανάσης Αλευράς, Σοφία Φαραζή, Κωνσταντίνος Καρβέλης και σε ρόλο έκπληξη η Βέρα Κρούσκα!
Σκηνικά: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων. 

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ανάπτυξη στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού!

Για την αντιγραφή ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στην ελληνική πολιτική και οικονομία ισχύουν μια σειρά από σουρεαλιστικά παράδοξα, χίμαιρες που ίσως και κάποιοι να τα πιστεύουν πραγματικά. Δυστυχώς όμως, το να πιστεύουμε στα «Ωφελίμ» και τα «Νεφελίμ», δε αρκεί για να υπάρχουν κιόλας.


Παράδοξο πρώτο: Θέλουμε να δούμε Ανάπτυξη με 23% ΦΠΑ και 45% φορολόγηση κερδών.

Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, δεν γίνεται τώρα, και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ στο μέλλον. Όταν από κάθε συναλλαγή αφαιρείται σχεδόν το 20% (18,7 ευρωλεπτά σε κάθε 1,00 ευρώ τελικής τιμής) σημαίνει ότι η καταναλωτική δύναμη καθενός και όλων είναι αντίστοιχα μειωμένη. Δεδομένου και του γεγονότος ότι η πληρωμή του ΦΠΑ προς το κράτος στη συντριπτική πλειοψηφία των συναλλαγών γίνεται από τον προμηθευτή εβδομάδες ως μήνες πριν πραγματικά εισπραχθούν τα χρήματα, ουσιαστικά μετατρέπει τον επιχειρηματία δανειστή του κράτους, με χρήματα που θα αφαιρεθούν από το κεφάλαιο κίνησης που δεν έχει, και που ανάλογα με το χώρο δραστηριοποίησης μπορεί και να μην εισπράξει ποτέ.

Αν καταφέρει, δε, να βγάλει και κέρδη στο σημερινό τοξικό περιβάλλον τότε η φορολόγηση κερδών με 45% επιβάλλει την θανάτωση κάθε επιχειρηματικής προσδοκίας του και επένδυσης.

Παράδοξο δεύτερο: Θέλουμε να δούμε Ανάπτυξη με ταυτόχρονο στραγγαλισμό ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Αυτό και αν δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ!

Το τραπεζικό σύστημα έχασε πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά το 2010, η χρηματοδότηση των τραπεζών γίνεται με το σταγονόμετρο από την ΕΚΤ και μόνο για προϋπάρχουσα δανειοδότηση, και αυτό μόνο για την στήριξη του κράτους Λεβιάθαν σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Στην πραγματικότητα εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε πρωτοφανή πιστωτική συρρίκνωση προς τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, ενώ το κόστος δανεισμού (επιτόκια) έχει εκτοξευτεί, και οι απαραίτητες καλύψεις πλέον εγγυώνται πρόσβαση σε δανεισμό μόνον σε όσους δεν τον χρειάζονται.  

Στο Βεάκειο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς της Ελλάδας, o πολυπράγμων.....  

«Άγαμος Θύτης» Δημήτρης Σταρόβας αλλά και η αισθαντική Ζηνοβία Αρβανιτίδη συμπράττουν και δημιουργούν μία μοναδική μουσική παράσταση, γεμάτη συναισθήματα, εκρήξεις, αληθινά λόγια, ελαφρά ειρωνεία και τρυφερότητα, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά!


Ο Λαυρέντης, ο Δημήτρης και η Ζηνοβία υπόσχονται να γεμίσουν την βραδιά  με δόσεις πολιτικό-ερωτικής χροιάς στα τραγούδια τους - νέα αλλά και κλασσικά αγαπημένα - για να.....αντισταθούμε, ακούγοντάς τα στους δύσκολους αυτούς καιρούς, αλλά και να.....ερωτευτούμε. Να βρει η ζυγαριά της ψυχής μας αντίβαρο για να ισορροπήσουμε, με άλλα λόγια.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ στο Λόφο ή (
www.festivalstolofo.gr)

Γενική είσοδος: 15€.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο Ι.Χ. τις πρωινές ώρες της 17/08/2012 στην οδό Μπιζανίου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής 17/08/2012 στην οδό Μπιζανίου, στενή πάροδο της Φραγγοπούλου, στη Κηφισιά.


Πιο συγκεκριμένα, ήταν περίπου 03.40πμ όταν σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που οφείλεται καθαρά σε εμπρηστική ενέργεια, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δύο πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, με το οποίο οι άγνωστοι δράστες περιέλουσαν τα αυτοκίνητα πριν τα πυρπολήσουν.

Όπως πληροφορούμεθα, όταν  οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατέφθασαν στη οδό Μπιζανίου είδαν ότι η φωτιά είχε ήδη τεθεί υπό έλεγχο.....από τον ίδιο τον Ιδιοκτήτη των δύο Ι.Χ.!

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το γεγονός πως και τα δύο οχήματα, που πυρπολήθηκαν κακόβουλα, ανήκαν στον ίδιο Ιδιοκτήτη, Πολιτικό Μηχανικό, που διαμένει διακριτικά στη οδό Μπιζανίου!

Όπως διαφαίνεται η κακόβουλη ενέργεια κατά του εν λόγω Ιδιοκτήτη, μάλλον οφείλεται σε προσωπικές διαφορές!!

Καραγκιόζης music project!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με ανατρεπτική και ξέφρενη διάθεση για μουσική, τραγούδι, σάτιρα, αυτοσχεδιασμό και κωμωδία, επτά διαφορετικά μουσικά σχήματα και δυο καραγκιοζοπαίχτες του σήμερα, εμπνέονται από μια παράδοση 200 χρόνων και ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν το πρώτο karagiozis music project, που θα πραγματοποιηθεί στο θερινό Cine Τριανόν  (Κοδριγκτώνος 21 – Πατησίων 101).


Από Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου έως και Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 9μμ, με εισιτήριο 10€,   οι γνωστοί καλλιτέχνες του Θεάτρου Σκιών Άθως Δανέλλης και Ηλίας Καρελλάς συναντούν τους: Μάρθα Φριντζήλα και KUBARA TRIO, The Burger Project, Encardia,  EleΚtroΒalkana, KOMPANÍA, Γιάλα και Dorόs  σε έξι μοναδικές μουσικές παραστάσεις με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.


Δευτέρα, 10/9: Μάρθα Φριντζήλα μαζί με το KUBARA TRIO και  Άθως Δανέλλης
Τρίτη, 11/9: EleΚtroΒalkana και Ηλίας Καρελλάς
Τετάρτη, 12/9: Γιάλα - Dorόs και  Άθως Δανέλλης
Πέμπτη, 13/9: Encardia και  Ηλίας Καρελλάς – Άθως Δανέλλης
Παρασκευή, 14/9: KOMPANÍA και  Ηλίας Καρελλάς
Σάββατο, 15/9: The Burger Project και  Ηλίας Καρελλάς

Σκοποί και τραγούδια από την Ανατολή ως τη Δύση, παλιοί παραδοσιακοί ρυθμοί, μουσικές της Κάτω Ιταλίας, ηλεκτρονικοί ήχοι και beats αλλά και το ρεμπέτικο  συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται με τους γνώριμους χάρτινους ήρωες και τις ιστορίες τους.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Λογοτεχνικ​ά Βραβεία Νίκος Θέμελης!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Απονεμήθηκαν χθες στην Χώρα της Άνδρου  τα λογοτεχνικά βραβεία «Ν. Θέμελης» τα οποία  θεσμοθετήθηκαν από τον Δήμο.  Η απονομή των βραβείων  συνοδεύτηκε με συναυλία του Νότη Μαυρουδή.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας της Θεοσκέπαστης  με την παρουσία πολλών εκατοντάδων κατοίκων και  επισκεπτών του νησιού.  Έντονη ήταν η παρουσία των μαθητών που παρέστησαν για να τιμήσουν τους συμμαθητές τους.

Ο Δήμαρχος της Άνδρου κ. Γιάννης Γλυνός στην προσφώνηση του επεσήμανε ότι «Ο Νίκος Θέμελης το 2010 στο έβδομο μυθιστόρημα του, την «Συμφωνία των ονείρων» σημείωνε ότι «στη μεταπολεμική Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα στην απόδοση δικαιοσύνης».

Επίκαιρες σκέψεις, ιδιαίτερα σήμερα που όλοι ψάχνουμε την αλήθεια μέσα από αντιφάσεις στην πολιτική και οικονομική μας ζωή. Τι πιο επίκαιρο σήμερα που όλοι πράττουν στο όνομα της αλήθειας. Τι πιο σαφής αίσθηση από την κοινή αντίληψη για έλλειψη δικαιοσύνης».

Το 1ο βραβείο Ν. Θέμελης απονεμήθηκε στην κ. Δεληγιώργη Αλεξάνδρα για το έργο της «Τρυφερός Σύντροφος» που αναφέρεται στον πρωτοπόρο Έλληνα Κοινωνιολόγο Γιώργο Σκληρό.


Το βραβείο απένειμε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος επεσήμανε αναφερόμενος στο Νίκο Θέμελη: «Η Άνδρος ήταν για το Νίκο ότι ήταν τα μυθιστορήματα του. Ένας τόπος που αντιπροσώπευε την απελευθέρωση από την καθημερινότητα, την δημιουργική περιδιάβαση της φαντασίας στο παρελθόν, στην ιστορία. Τη δυνατότητα να συλλάβει ένα αφήγημα πέρα από τα ασφυκτικά όρια της πραγματικότητας. Ακόμα ήταν η ανάσα της απόστασης από την ρουτίνα, της πολλές φορές αντιπαθητικής πολιτικής ζωής στην οποία συμμετείχε. Ας τον σκεφτούμε έτσι, ως δημιουργό ο οποίος ανέτρεχε στο παρελθόν για να μιλήσει συναρπαστικά για το μέλλον». 

Συναυλία του Νότη Μαυρουδή.

Στην ίδια εκδήλωση,  απονεμήθηκαν και τα βραβεία του    μαθητικού λογοτεχνικού διαγωνισμού που θεσμοθετήθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και  Αθλητισμού Δήμου Άνδρου.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη με την συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Άνδρου και αφορούσε και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.  

Ένας Κύπριος ζωγράφος εκθέτει στη Ρόδο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου στην Κεντρική Πινακοθήκη του, και η πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου  και επιμελήτρια των περισσοτέρων εκθέσεών του ιστορικός τέχνης και κριτικός Αθηνά Σχινά, διοργάνωσαν τιμητική έκθεση του  Σταύρου Κίκα, ενός ιδιαίτερα σημαντικού και πολυβραβευμένου νέου Κύπριου ζωγράφου.

O δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, η Αθηνά Σχινά, ο Νίκος Φρόνας κι ο Σταύρος Κίκας.

Ο Σταύρος Κίκας, είναι ένας ταλαντούχος σύγχρονος ζωγράφος, που έχει την ικανότητα να αποδίδει μοναδικά μέσα από τα έργα του, την αίσθηση του φυσικού και πνευματικού φωτός.

Με  μινιμαλιστικό  τρόπο  και  εκσυγχρονισμένη  αισθητική,  απεικονίζει με υποβλητικότητα το αθέατο,  μέσα  μάλιστα  από  τις  μεταφυσικές  του  διαστάσεις. 

Η Αθηνά Σχινά με την έφορο Αρχαιοτήτων Ρόδου Μαρία Κόλλια.

Έργα του κοσμούν πολλά Μουσεία του εξωτερικού, καθώς και τις περισσότερες Δημόσιες Υπηρεσίες της Κύπρου. Η συγκεκριμένη έκθεση, τιμά την Κύπρο, που αυτό το εξάμηνο προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας την δυνατότητα να συσφίξει τις σχέσεις της με τα Δωδεκάνησα.

Ο Ιωάννης Ισιφίδης , η  Αγγελική Σελίμη κι ο ζωγράφος Σταύρος Κίκας.

Στα εγκαίνια της  έκθεσης  στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου (που είναι δεύτερο σε σημαντικότητα έργων μετά την Εθνική Πινακοθήκη, γιορτάζοντας φέτος τα 50 χρόνια  λειτουργίας του),  μίλησαν ο Διοικητικός Πρόεδρός του  Νίκος Φρόνας, η  Αθηνά Σχινά , ο Δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς, καθώς και ο καλλιτέχνης, που συγκινημένος ευχαρίστησε όλους .

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 19 Οκτωβρίου 2012 .

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Τα βρετανικά ραντάρ στην Κύπρο συνεχίζουν το κατασκοπευτικό τους έργο!

Γράφει ο  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


Συγκεκαλυμμένα δρουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, είχαν αποκαλύψει την Κυριακή 19/08/2012 οι Sunday Times......

«Η βρετανική αντικατασκοπία από τις βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλειας (που αποτελούν βρετανικό κυρίαρχο έδαφος), αλλά και από το σύγχρονο ραντάρ (ηλεκτρονικού πολέμου και υποκλοπών) που λειτουργεί στο Τρόοδος παρακολουθεί τις κινήσεις του συριακού στρατού, διευκολύνοντας έτσι, όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα, τους επαναστάτες να εξαπολύουν συντριπτικές επιθέσεις περιλαμβανομένης πρόσφατα και επίθεσης εναντίον φάλαγγας 40 θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων.

Το σύγχρονο ραντάρ που λειτουργεί στο Τρόοδος.

Οι περιοχές κυρίαρχων βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας είναι δύο περιοχές της Κύπρου υπό βρετανική διαχείριση ως βρετανικό υπερπόντιο έδαφος, διοικούμενες ως περιοχές κυρίαρχων βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.


Οι βάσεις κρατήθηκαν από τους Βρετανούς μετά την ανεξαρτησία και τη μετάβαση της Κύπρου από Αποικία του Στέμματος, σε ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος. Η Βρετανία απαίτησε και πέτυχε την κατοχή εντός τμήματος της Κύπρου υπό μορφή στρατιωτικών βάσεων, λόγω ακριβώς της στρατηγικής θέσης της Κύπρου στη Μεσόγειο, προς όφελος των βρετανικών συμφερόντων.

Έχουν σημαία και το εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου, τον βρετανικό Εθνικό ύμνο, πρωτεύουσα την Επισκοπή, επίσημη γλώσσα την Αγγλική και Ελληνική, διαθέτουν ραδιοφωνικούς σταθμούς, εκδίδουν εφημερίδες, διατηρεί (παρά τα γεγονός ότι είναι στρατιωτικές βάσεις) πολιτικά δικαστήρια, πολιτική αστυνομία και τελωνείο.

Εκτός από το υπερσύγχρονο στρατιωτικό αεροδρόμιο που διαθέτουν, είναι εξοπλισμένες και με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, κυρίως στο Τρόοδος. Μέρους του αμερικανικού παγκόσμιου συστήματος παρακολούθησης επικοινωνιών Εchelon,  αποτελεί ο σταθμός του Αγίου Νικολάου πλησίον της Αμμοχώστου.


Η εγκατάσταση αυτή παρακολουθεί όλες τις τηλεπικοινωνίες όχι μόνον στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη Κεντρική Ασία. Οι καταγραφές της εκπέμπονται μέσω δορυφόρου στην Αγγλία και στη συνέχεια μεταφέρονται στον κεντρικό σταθμό του συστήματος Εchelon στις ΗΠΑ.

Έτσι από τις βρετανικές βάσεις της Κύπρου παρακολουθούνται τα πάντα. Ένας Σύρος αξιωματούχος της αντιπολίτευσης ανέφερε μάλιστα στην Sunday Times ότι οι βρετανικές αρχές «γνωρίζουν και εγκρίνουν 100% τις μυστικές πληροφορίες οι οποίες αποστέλλονται από τις βάσεις στην Κύπρο και διοχετεύονται, μέσω Τουρκίας, στους επαναστάτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Οι Βρετανοί δίνουν τις πληροφορίες αυτές στους Τούρκους και στους Αμερικανούς, και στη συνέχεια εμείς τις παίρνουμε από τους Τούρκους»   
  

Ο Χρήστος Λεοντής στο Φεστιβάλ Βριλησσίων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το  23ο Φεστιβάλ  Βριλησσίων  που  οργανώνει  κάθε  χρόνο  ο  Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, 
ξεκινά για φέτος τις παραστάσεις του, την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012.


Ο Χρήστος Λεοντής  
σε μια μεγάλη και εφ’ όλης της ύλης λαϊκή συναυλία εγκαινιάζει το Φεστιβάλ, όπου θα 
παρουσιάσει παλαιότερα και αγαπημένα τραγούδια του, αλλά και νέα σε πρώτη εκτέλεση.

Μια μουσική διαδρομή πενήντα χρόνων, με συνοδοιπόρους τους ερμηνευτές 
Λάκη Χαλκιά ,  Ιωάννα Φόρτη , Πάνο Μπούσαλη και Γιώργο Καλογήρου, που  με  μοναδικό,  ευαίσθητο  και  άμεσο  τρόπο  ερμηνεύουν τα τραγούδια του συνθέτη, πλαισιωμένοι από  την λαϊκή  ορχήστρα  του  Χρήστου  Λεοντή.

Η  εναρκτήρια  παράσταση  έχει  συμβολικό  χαρακτήρα  και υποδηλώνει  την  θέληση  και  την  απόφαση  του  Δήμου  να στηρίξει το ελληνικό τραγούδι. 

Η  συναυλία  αρχίζει  στις  9  το  βράδυ  στο  Θέατρο  «Αλίκη  Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια. Είσοδος 10 ευρώ.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Με τη ματιά της Τίνας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

O Fawaz Gruosi ιδρυτής του οίκου κοσμημάτων de GRISOGONO  με την κόρη του Violetta, στα 60α γενέθλιά του με θέμα «Είμαι σέξι και το ξέρω»,  που γιόρτασε στο Porto Cervo στην Costa Smeralda στη Σαρδηνία, στο κλαμπ Billionaire, με χορευτές ταχυδακτυλουργούς, τραγουδιστές .

Για το γεγονός διοργάνωσε δυο εκθέσεις με κοσμήματα μια στο πολυτελές ξενοδοχείο Calla di Volpe και μια στην μπουτίκ του στο Porto Cervo.   
 

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012....άσχετη με το πνεύμα του Ολυμπισμού!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ένα μουσικό πάρτι με την παρουσία πολλών γνωστών καλλιτεχνών,  ήταν η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Λονδίνο. Η τελετή ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια της βρετανικής μουσικής σκηνής και ποπ κουλτούρας, που επηρέασαν όλο τον πλανήτη. Άρχισε με σκηνές από την καθημερινή ζωή του Λονδίνου και την αναπαράσταση ενός μεγάλου πάρτι στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, παρέλασαν ο George Michael, οι Pet Shop Boys, η Άνι Λένοξ, ο τραγουδιστής των Madness, ο Ρέι Ντέιβις, η Κέιτ Μπους, οι Spice Girls ( ενώθηκαν ειδικά για την τελετή λήξης ), αλλά  και ανερχόμενα αστέρια του ποπ βρετανικού πενταγράμμου. Στην σκηνή εμφανίστηκε επίσης και ο Brian May κιθαρίστας των Queen δίνοντας το δικό του solo.

Τα σημεία όμως «ιδιαίτερου» σχολιασμού είναι (1) ο καλλιτέχνης George Michael! Το να εμφανίζεσαι σε τελετή λήξης Ολυμπιακών αγώνων, με ένα σταυρό στο λαιμό και  με μια μεγάλη νεκροκεφαλή / αγκράφα στην ζώνη του.....δεν μπορεί να θεωρηθεί εκκεντρικό αλλά μάλλον εξευτελιστικό!


(2) η επιλογή των Spice Girls. Πόσο θάρρος χρειάζεται για να μην κρύψεις την σκόνη κάτω από το χαλί; Μεγάλο. Το πιθανότερο είναι σε πενήντα χρόνια κανείς να μην τις θυμάται. Τα κομμάτια τους σίγουρα δεν έχουν μείνει κλασσικά. Η pop τους ήταν η pop της στιγμής!


(3) η παρέλαση γνωστών μοντέλων από τη Βρετανία (Ναόμι Κάμπελ, Κέιτ Μος κ.α.) σε μία τεράστια «πασαρέλα» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τώρα τι σχέση έχει  η «πασαρέλα» με τις αξίες που πρεσβεύει ο Ολυμπισμός και ο Αθλητισμός γενικότερα.....αυτό μάλλον είναι θέμα Αγγλικής  «πρωτοτυπίας»  για τις νέες γενιές!


Οι Λονδρέζοι είναι διεθνώς γνωστοί για το κακό τους γούστο που το καλύπτουν κάτω από το «Βρετανικό φλέγμα» και τον «δήθεν εκκεντρισμό» τους! 
  

Ενδιαφέρουσα έκθεση με χάρτες!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και  Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει από τις 7 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2012 μία μοναδική έκθεση 200 περίπου πρωτότυπων παλαιών χαρτών, που ανήκουν στη συλλογή του καθηγητή Παναγιώτη Ν. Σουκάκου.


Οι χάρτες που εκτίθενται και στους τρεις εκθεσιακούς χώρους του Ιδρύματος Β. και Μ. Θεοχαράκη, εστιάζουν στη χαρτογραφική απεικόνιση του ευρύτερου ελλαδικού χώρου και της ανατολικής Μεσογείου και περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της εξέλιξης της χαρτογραφίας, από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα.

Ανάμεσά τους, χάρτες του χερσαίου και νησιωτικού χώρου, ιστορικοί, θρησκευτικοί και σατιρικοί χάρτες, προμετωπίδες και σελίδες τίτλου από εξαιρετικής επιμέλειας χαρτογραφικές εκδόσεις.

Η πνευματική αφύπνιση της Αναγέννησης, που έφερε στο προσκήνιο τις επιστημονικές μελέτες της αρχαιότητας και τα εξερευνητικά ταξίδια, που δημιούργησαν νέα δεδομένα στην παγκόσμια γεωγραφία, οδήγησαν σε άνθιση τη χαρτογραφία και καθιέρωσαν τη γεωγραφία ως απαραίτητο στοιχείο της στοιχειώδους εκπαίδευσης στο δυτικό κόσμο.

Στην Ιταλία και αργότερα στις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία και την Αγγλία, στα χρόνια της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού, εκδίδονται μνημειώδεις χαρτογραφικές συλλογές (άτλαντες), καθώς και πολύτιμα και πανάκριβα, για την εποχή, εκπαιδευτικά βοηθήματα.

Οι χάρτες της συλλογής είναι έργα χαρτογράφων, οι οποίοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της επιστήμης τους και αποτυπώνουν το χερσαίο και νησιωτικό ελλαδικό χώρο, συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα, νησιά και πόλεις της Ελλάδας, αλλά και τα μικρασιατικά παράλια, την περιοχή της Κωνσταντινούπολης και των Στενών των Δαρδανελίων.

Ξεχωριστό σημείο αναφοράς της έκθεσης αποτελεί η ανάπτυξη της δωδεκάφυλλης Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλή (συλλογή Sylvia Ioannou Foundation), που τυπώθηκε το 1797 στη Βιέννη, ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού.

Η έκθεση συνοδεύεται από πολυτελή κατάλογο στην ελληνική γλώσσα.

Επιμέλεια έκθεσης: Νατάσα Καστρίτη.
Διάρκεια έκθεσης: 7 – 23 Σεπτεμβρίου 2012 .
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 20:00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 - 18:00  Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 6 €, 3 € (μειωμένο).