Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η εταιρεία «Μπαλάσκας Α.Ε.» κατέθεσε μήνυση εναντίον του Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μήνυση εναντίον του Δημάρχου Κηφισιάς, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και μιας υπαλλήλου και καταγγελία για πειθαρχική δίωξη κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Μπαλάσκας ΑΕ».


Πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Στέφανος, Χρήστος και Αλέξανδρος Μπαλάσκας κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και καταγγελίες για πειθαρχική δίωξη (1) στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (2) στον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (3) στο Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και (4) στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.....εναντίον του Δημάρχου κ. Νίκου Χιωτάκη, του Γενικού Γραμματέα κ. Μύρωνα Χιλετζάκη και μιας υπαλλήλου αρμόδιας για την έκδοση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Η λίστα.....«στικάκι» !

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Ως πολίτης οφείλεις να θεωρείς τους εκλεκτούς του Λαού απολύτως υπεύθυνους και συνεπείς ανθρώπους. Δεν επιτρέπεις στον εαυτόν σου να αμφισβητεί τουλάχιστον τις καλές τους προθέσεις και αρκείσαι στο να στέκεσαι κριτικά απέναντι στις πράξεις τους μόνο αξιολογώντας τες. Θέλεις να πιστεύεις πως οι όποιες παραλείψεις τους ακόμη και τα διαπιστωμένα λάθη τους αντιστοιχούν στην ανθρώπινη αδυναμία και για αυτό μένεις επιεικής.
Αντιθέτως η όποια αυστηρότητά σου ως πολίτη, βασίζεται απλώς και μόνο στο ότι θεωρείς το ρόλο τους εξαιρετικά σημαντικό για το δημόσιο συμφέρον και δεν μπορείς να επιτρέπεις και να αφήνεις την διαχείριση του παρόντος αλλά και του μέλλοντος της κοινωνίας μας σε πολιτικούς που υστερούν έναντι άλλων.

Για αυτό στις εκλογές με υπευθυνότητα εκ μέρους σου καταλήγεις να ψηφίζεις τους πιο άξιους, τους πιο τίμιους αυτούς που νομίζεις ότι διαθέτουν όραμα πραγματοποιήσιμο για το μέλλον και αξίζουν την πρωτοκαθεδρία στην καθοδήγηση της ζωής σου και του Λαού.
Παρακολουθώντας τα όσα γύρω μας συμβαίνουν και μας αποκαλύπτονται καθημερινά μάλλον όλα τα παραπάνω διατυπωθέντα αποτελούν τον ορισμό της αφέλειας. 

Στροφή ΤΩΡΑ στα Ελληνικά Προϊόντα!

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 09/10/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Γ. Σκορδίλη, λόγω απουσίας του κ. Ν. Χιωτάκη για προσωπικούς λόγους, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.00πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «9» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 44167 ημερομηνίας 04/10/2012. Παραυρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Παπαδόπουλος.

Το έκτακτο θέμα αφορούσε την (1)  έγκριση δαπάνης ύψους 300.000,00 ευρώ για μελέτη κατασκευής υπογείου σταθμού αυτοκινήτων στην πλατεία Πλαταιών μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ακολούθως, σε ιδιαιτερα χαλαρό κλίμα, πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα κάτωθι «4» από τα «9» τακτικά θέματα.....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!  Η συνεδρίαση έληξε κανονικά στις 09.45πμ.  

Το όραμα, το χρέος, η δόξα και η θυσία του Ιωάννη Καποδίστρια!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, στο δημαρχείο της Κηφισιάς, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» κ. Μανώλης Κουρμαδιάς, η αντιπρόεδρος κ. Λίλα Παπαδημητρίου, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου  Κηφισιωτών κ. Νίκος Αρβανίτης, διοργάνωσαν ιστορική βραδιά αφιερωμένη, στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, τον Ιωάννη Καποδίστρια, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του, 181 χρόνια μετά τη δολοφονία του.


Ομιλήτρια της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης με θέμα: «Μια πορεία οράματος, χρέους, δόξας και θυσίας», ήταν η κ. Λίλα Παπαδημητρίου, φιλόλογος, της οποίας η σπουδαία έρευνα για τη ζωή και το έργο του κυβερνήτη και με οπτικοακουστικό υλικό εξέπληξε κι ενθουσίασε το κοινό.

Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστια.

Η τρισέγγονη του Κυβερνήτη, ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια απέδωσε με συναισθηματική φόρτιση τις επιστολές του μεγάλου Έλληνα Ευρωπαίου Ιωάννη Καποδίστρια.

Στο montage ο κ. Θάνος Πολύδωρας. Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του Ν.Π.Δ.Δ  «Δημήτριος Βικέλας» κ. Φίλιππος Χίου, ερμήνευσε εκπληκτικά τη σονάτα του αποχαιρετισμού  του Beethoven, αγαπημένο μουσικό κομμάτι του μεγάλου Έλληνα ηγέτη, οραματιστή  και πρωτοπόρο των καιρών μας Ιωάννη Καποδίστρια.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης και χαιρέτησε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μανώλης Κουρμαδιάς.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μονοδρομήσ​εις στην Κηφισιά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο του e-forum, που καθιέρωσε η καθημερινή σας διαδικτυακή εφημερίδα Kifisia Press, για να προσφέρει την δυνατότητα στους αναγνώστες της να εκφράζουν την γνώμη τους σε θέματα επικαιρότητας......δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή του κ. Ευάγγελου Μπούκορου, Ορθοπαιδικού Χειρουργού, Επιμελητή Α' Παράρτημα νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», e-mail: tempest2525@gmail.com, δημότη Κηφισιάς, ο οποίος αναζητά εναγωνίως απαντήσεις στους έντονους προβληματισμούς του σχετικά με τις μονοδρομήσεις.......


«Με τις μονοδρομήσεις που έχουν γίνει, όλα τα αυτοκίνητα μπαίνουν από Σαρανταπόρου, περνούν την Αγία Άννα, στρίβουν στην Πατριάρχου Ιωακείμ και ανεβαίνουν στην Πολιτεία.

Τα παιδία μας (μιλώ εκ μέρους πολλών γονιών) δεν μπορούν να παίξουν πια στην Αγία Άννα που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε έναν ανέξοδο παιδότοπο.  

Έλληνας μαθητής…..1ος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

«Έχε στο νου σου το παιδί - γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» τραγούδαγε ο Παύλος Σιδηρόπουλος.
Κι έτσι ένοιωσα διαβάζοντας το παρακάτω μήνυμα.....«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»! 
Μια έκθεση με «επίκαιρα» μηνύματα: «Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν αναβολικά και μίση αλλά φιλία…ειρήνη».
Ο μαθητής Μάριος Χατζηδήμου.

Έλληνας μαθητής της Β’ Γυμνασίου, από τα Γιαννιτσά ήταν ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU).
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες». 
 

Τάκης Ζαχαράτος στον...πληθυντικό!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όχι δεν είναι η Μαρινέλλα, όχι δεν είναι η Ρένα Βλαχοπούλου, είναι ο πολυτάλαντος, o ένας και μοναδικός, the one and only και εις την αγγλιστί Τάκης Ζαχαράτος, που μας έλειψε από τις αθηναϊκές σκηνές τόσο καιρό, αλλά τώρα θα τον....χορτάσουμε, αφού ξεκινά από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 στο θέατρο ΑΛΙΚΗ, τις παραστάσεις του με τίτλο I AM WHAT I AM.


Και ποια δε θα δούμε.....Όλες οι ντίβες από κει θα ...περάσουν! 

-  Η Αλίκη Βουγιουκλάκη κλείνει το μάτι στην Μελίνα Μερκούρη.

-  Η Μαρινέλλα συναντά τον Στέλιο Καζαντζίδη.

- Το τρίο ρακέτα (Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Λάτσιος και Γρηγόρης Αρναούτογλου) προσφέρουν γονατιστοί μονόπετρα στην βασίλισσα της νύχτας Ζωζώ Σαπουντζάκη.

- Η Shirley Bassey αγοράζει ολομέταξη μπουχάρα με επαναλαμβανόμενα μοτίβα από την Δέσποινα Μοιραράκη.

- Η  Edith Piaf πίνει καφέ με την φίλη της Marlene Diedrich και τον Μάνο Χατζηδάκη στο Zonar’s.

- Η πολιτική σε κρίση πανικού τρωει χαστούκια από το ΔΝΤ, ενώ η Βάνα Μπάρμπα απαιτεί έκτακτη, της έκτακτης, ώ έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, για να γίνουν επιτέλους πράγματα σε αυτόν τον τόπο.

- Η Μύριαμ Απλού εκσφενδονίζει την καψούρα της για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του τραγουδά τον ύμνο του, δίνοντας τέρμα στον κρυφό δεσμό της με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

- Η Άντζελα σε ρόλο εκτιμήτριας τέχνης της Ελληνικής show business κρίνει, κατακρίνει, συγκρίνει, επικρίνει και αστροπελεκίζει τους Μαζωνάκη, Χατζηγιάννη, Βίσση, Ρουβά, Θεοδωρίδου, μέχρι την Ζέτα Μακρυπούλια και την Ήβη Αδάμου.

-  Η Marylin Monroe χαρίζει διαμάντια στην  Liza Minelli.


- Η Ρένα Βλαχοπούλου το παίζει όπως πάντα σε διπλό ταμπλό και «Χαρτοπαίχτρα» και «Κόμισσα της Κέρκυρας», ενώ η Βίκυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου και η Λίτσα Διαμάντη συντροφεύουν τον βάρδο του λαϊκού τραγουδιού Στράτο Διονυσίου στο τραγούδι «Της γυναίκας η καρδιά».  

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Νταβούτογλου: «Προσωρινή η ανεξαρτησία της Ελλάδoς»!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε μια ανιστόρητη, αντιεπιστημονική και - κυρίως - προκλητική με όρους σύγχρονης διπλωματίας αναφορά προέβη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου θέτοντας σε προσωρινότητα  την ανεξαρτησία και την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας και όλων των Βαλκανικών και άλλων λαών που απελευθερώθηκαν από τον Οθωμανικό ζυγό μέσα από εθνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις και δεν «αποσχίσθηκαν» όπως λέει ο «τρελός επιστήμονας» που κάνει τον υπουργό!


Εμμένοντας στην τρελή θεωρία του περί νεοθωμανισμού (περί παλινόρθωσης δηλαδή της «αυτοκρατορίας» των Σουλτάνων) για την οποία γελούν όλοι οι σοβαροί επιστήμονες ανά τον κόσμο, ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε….προσωρινή και…..τεχνητή την διαδικασία των εξεγέρσεων και των εθνικών επαναστάσεων των σκλαβωμένων λαών και εθνών εννοώντας έτσι ότι  κάποια στιγμή αυτή η προσωρινότητα θα τελειώσει και ότι η Ελλάδα και οι άλλες ανεξάρτητες χώρες - μέλη του ΟΗΕ - θα μπουν πάλι υπό τον Νεοθωμανικό ζυγό! 

Καλή σας διασκέδαση! Συνέχεια....

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Και λίγη διασκέδαση εν μέσω της  ελληνικής τραγωδίας.....είναι ότι χρειάζεται! Απολαύστε τα παρακάτω....είναι πραγματικά τέλεια!







ΤΕΛΟΣ.....

Άντρες έτοιμοι για όλα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συνέντευξη τύπου έδωσε στον Ιανό η Ελληνική Θεαμάτων, για την αναγγελία της πρεμιέρας του έργου  των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten «Ladies Night» που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το 1987, και παρουσιάζεται κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα από τους Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τίτλο  «Άντρες έτοιμοι για όλα», από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 στο Θέατρο Λαμπέτη.

Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο.


Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή (Κώστας Κόκλας), ένα ταξιτζή (Θανάση Ευθυμιάδη), ένα δημοτικό υπάλληλο (Γιάννη Τσιμιτσέλη), ένα φούρναρη (Κώστας Ευριπιώτη) και ένα σπουδαστή (Μάνος Ιωάννου) να γίνουν στρήπερ.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οι μισθοί εκπαιδευτικών στην Ελλάδα!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωζώνη έχουν οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα, μετά τη Σλοβακία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία τονίζεται ότι από τα μέσα του 2010, η οικονομική κρίση είχε αρνητικές συνέπειες στις αποδοχές των εκπαιδευτικών στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ.


Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής για τους μισθούς και τα επιδόματα των εκπαιδευτικών και των διευθυντών σχολείων στην Ευρώπη το 2011 και 2012, οι μισθοί των εκπαιδευτικών μειώθηκαν ή παρέμειναν στάσιμοι σε δεκαέξι ευρωπαϊκές χώρες «λόγω της οικονομικής ύφεσης». Από τα μέσα του 2010 όλο και περισσότερες χώρες μείωσαν τόσο τους μισθούς, όσο και τα επιδόματα που λαμβάνει ο κλάδος, όπως είναι το επίδομα αδείας.
Ενδεικτικά και για λόγους σύγκρισης, αναφέρονται οι χώρες της Ευρωζώνης για τις οποίες η Επιτροπή δημοσιεύει στοιχεία τού μέσου ετήσιου μισθού εκπαιδευτικών το 2011 και το 2012 (υπάρχουν στοιχεία για τις 27 χώρες - μέλη ως προς τους ετήσιους κατώτατους και ανώτατους μισθούς εκπαιδευτικών): 

Καλή σας διασκέδαση! Συνέχεια.....

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Και λίγη διασκέδαση εν μέσω της  ελληνικής τραγωδίας.....είναι ότι χρειάζεται! Απολαύστε τα παρακάτω......είναι πραγματικά τέλεια!






Συνεχίζεται....

Παράδειγμα προς μίμηση....για την Ελληνική Κυβέρνηση;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Υψηλότερους φόρους καλούνται να πληρώσουν οι «επιχειρήσεις» και οι «εύποροι» στη Γαλλία σύμφωνα με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2013 που παρουσίασε πρόσφατα ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Με την κίνηση αυτή, η σοσιαλιστική κυβέρνηση επιδιώκει να δείξει ότι η Γαλλία μπορεί να εφαρμόσει αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και να παραμείνει στον πυρήνα της ευρωζώνης.


Με το νέο πακέτο μέτρων η κυβέρνηση προσδοκά να συγκεντρώσει συνολικά 30 δις ευρώ για τα δημόσια ταμεία με σκοπό να μειωθεί το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ το 2013 από 4,5% το 2012. Τα μέτρα είναι τα σκληρότερα που έχει λάβει η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.  

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η τεράστια ευθύνη των δημοσιογράφων!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Χάρις στο διαδίκτυο μαθαίνουμε (ένα 5% του λαού;) τί έλεγαν παλαιότερα διάφορες προσωπικότητες για τη σημερινή κατάσταση, την οποία προέβλεπαν λίγο-πολύ ως αναπόδραστη.

Το 1993 ο Βασίλης Λεβέντης ωρύετο από το «Κανάλι 29» ότι κάποια μέρα θα μας πουν οι πολιτικοί πως ζούσαμε με δανεικά, τα οποία φάγαμε όλοι μαζί, επειδή αυτοί δανείζονταν για χάρη μας, ώστε να ικανοποιήσουν την απαίτησή μας να ζούμε υπεράνω των δυνάμεών μας. Πόσοι τον είχαν ακούσει τότε που τον χαρακτηρίζαμε  γραφικό;


Πόσοι δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν αυτά που εκείνος έλεγε, έστω για να τα αντικρούσουν; Ποιός δημοσιογράφος τον ρώτησε τί ακριβώς εννοεί και με βάση ποιά δεδομένα τα λέει;

Αντιθέτως, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο και «Κόκκινος Πάνος» επονομασθείς, τον αντιμετώπισε χλευαστικά ως προσκεκλημένο στον ΑΝΤ1. Θα θυμάστε την αλήθεια του  Κόκκινου Πάνου με την πίτσα. Αυτός είναι υπουργός σήμερα και θέλει να τον παίρνουμε στα σοβαρά.

Τα ίδια έγραφε και ο διακεκριμένος αρθογράφος και μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ δημοσιογράφος Γιάννης Μαρίνος στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» προειδοποιώντας από το 1986. Πόσοι τον διάβασαν, πόσοι δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν το άρθρο του και διέδωσαν τους προβληματισμούς του; Πόσοι πολιτικοί ή πνευματικοί άνθρωποι προειδοποίησαν για την καταστροφή που θα ερχόταν και για τους υπευθύνους;  

Καλή σας διασκέδαση!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Και λίγη διασκέδαση εν μέσω της  ελληνικής τραγωδίας.....είναι ότι χρειάζεται! Απολαύστε τα παρακάτω.....είναι πραγματικά τέλεια!!






Συνεχίζεται.....

Πρόταση για οριστική λύση στο λαθρεμπόριο καυσίμων!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του κ. Δ. Ιωαννίδη στις 13/09/2012 προς τον Πρωθυπουργό - Αρχηγούς Κομμάτων - Βουλευτές:


Είμαι βενζινάς εδώ και 30 χρόνια. Στην διάρκεια αυτών των ετών έχουμε δει και ακούσει πολλές φορές νέα μέτρα - ελέγχους - συστήματα - υποσυστήματα. Ωστόσο το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο: το λαθρεμπόριο καυσίμων ανθεί και φέρει και άλλο, όταν υπάρχει κίνητρο όπως αυτό της….μεγάλης διαφοράς των φόρων. Για να εξαλειφθεί το πρόβλημα, πρέπει να εξαλείψουμε το κίνητρο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ:

(Α) Το πετρέλαιο κίνησης - θέρμανσης αλλά και το ναυτιλιακό να έχουν μια τιμή και ταυτόχρονα να γίνει μια «γενναία» μείωση των φόρων. Το μέτρο αυτό θα έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα διότι το καύσιμο αποτελεί τη κινητήριο δύναμη για όλα τα επαγγέλματα. Να αναφέρουμε το γεγονός ότι στο Ζάππειο 1, αν θυμάστε κύριε Πρωθυπουργέ, είχατε υποσχεθεί ότι οι φόροι στα καύσιμα, που επιβλήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ σε διάστημα δύο ετών, θα μειωθούν καθώς έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα. Για παράδειγμα (α) μειώθηκε ο τζίρος στην αγορά, (β) άνοιξε περισσότερο η «όρεξη» των λαθρεμπόρων.

(Β) Η τιμή για τα εξαγωγικά καύσιμα προς Βουλγαρία - Σκόπια - Αλβανία να εξομοιωθεί ανά λίτρο με την χονδρική τιμή που ισχύει για την εσωτερική μας αγορά. Με κάποιο τρόπο όπως φόροι ή κάποιο είδος χαρατσιού να δοθεί τέλος στο παιχνίδι, κατά πόσο βγήκαν τα βυτία από την χώρα ή όχι, και που μπορεί να βρίσκονται. Έτσι δεν θα υπάρχει κίνητρο για λαθρεμπόριο. Με την εξομοίωση των τιμών τα δημόσια έσοδα θα έχουν διπλό κέρδος καθώς η πλειοψηφία των πολιτών των νομών Σερρών, Κιλκίς, Φλώρινας μπαίνει σε καθημερινή βάση στα πρώτα πρατήρια των αντίστοιχων κρατών φουλάροντας καύσιμα. Με αποτέλεσμα τα βενζινάδικα των νομών αυτών να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.  

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Αναβολή.....των δημοτικών εκλογών λόγω Χρυσής Αυγής;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο φόβος για «Βατερλό», ωθεί την κυβέρνηση στην αναβολή κατά ένα χρόνο των δημοτικών εκλογών, αφού φοβούνται ότι αρκετοί Δήμοι είναι πολύ πιθανό να πέσουν στα χέρια υποψηφίων της Χρυσής Αυγής, που θα δημιουργήσουν πολιτικά κάστρα που δε θα μπορεί να προσβάλει η κεντρική εξουσία!


Ο αδύναμος κρίκος θεωρείται η Αθήνα, όπου σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση θεωρείται πιθανή μια νίκη της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα.

Η εκτίμηση αυτή εξηγείται και από το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σύνθετα προβλήματα της πρωτεύουσας και η κρίση ενισχύει τον δημαγωγικό και λαϊκιστικό ακτιβισμό της ακροδεξιάς. 

Ένας ένας ρε παιδιά.... όλα θα τα βγάλετε;;

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας βρήκαν Ιταλοί φορολογούμενοι, οι οποίοι πήγαν σε εφορίες και τράπεζες, όχι για να πληρώσουν φόρους και χρέη, αλλά για να.....γδυθούν και να φωνάξουν:

«Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα!»

«Εμείς το χρέος δεν το πληρώνουμε!»

«Εισβολή» στην τράπεζα BNL της  Νάπολη.

Οι Ιταλοί γνωρίζουν, ότι αν δεν πληρώσουν, πολύ γρήγορα το σπίτι τους θα βγει σε πλειστηριασμό .

Έτσι αποφάσισαν να επιδοθούν σε «στριπτίζ» διαμαρτυρίας!!