Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Προσφυγή της Α. Συνοδινού κατά του Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στις 27/02/2012 η κ. Αγγελική Συνοδινού, Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πόλη Φως», υπέβαλε προσφυγή προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κατά του Δήμου Κηφισίας που νόμιμα εκπροσωπείτε από τον Δήμαρχο κ. Ν. Χιωτάκη αναφορικά με την μη εφαρμογή του άρθρου 78 του Ν.3852/2010 που προβλέπει την συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ)!


Η προσφυγή αναφέρει σχετικά ότι.....

«επειδή (1) η μη εφαρμογή του σχετικού νόμου συνιστά παράνομη πρακτική εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς (2) υπάρχουν μετανάστες στην πόλη και (3) κατ’ επανάληψη η ίδια η κ. Συνοδινού είχε θέσει το θέμα στις  διάφορες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς πλην όμως, με συνεχείς δικαιολογίες, τίποτε δεν έγινε  προς την κατεύθυνση της συγκρότησης του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Α. Βλάχου»

.......η κ. Συνοδινού ΖΗΤΑ, για τους παραπάνω λόγους, από τον Γενικό Γραμματέα να παρέμβει ώστε (1) ο Δήμος Κηφισιάς να συμμορφωθεί προς την κατεύθυνση εφαρμογής του άρθρου 78 του Ν. 3852/2010 συγκροτώντας το ΣΕΜ στο Δήμο Κηφισιάς και (2) να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις στο Δήμο Κηφισιάς!

ΔΙΑΙΡΩΤΩΜΕΘΑ κ. Χιωτάκη, μήπως επειδή γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος των Μεταναστών Κηφισιάς Αχμέτ Γκυζέλι ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού «Πόλη Φως», προσπαθείτε με διάφορες δικαιολογίες να σαμποτάρετε τον Καλλικρατικό θεσμό;;

Δύο ώρες με τον Βασίλειο Μαρκεζίνη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Γιατί  Πολεμάω για μια Κοινωνική Συμφιλίωση», στην κεντρική αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου , την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, μεταξύ 7 και 9 το βράδυ.


Μετά το τέλος της ομιλίας ο κ. Μαρκεζίνης θα δεχθεί ερωτήσεις και θα συναντήσει τους φίλους του από το facebook και όποιον άλλον επιθυμεί να τον γνωρίσει.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι Αντιδήμαρχοί μας – ένα χρόνος μετά!.......Στάθης Κύρλος.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Νέα Ερυθραία είναι η περιοχή της Πόλης μας που έχω πολλούς παιδικούς φίλους, από τα γυμνασιακά χρόνια και τα βιώματα μου από τα  ωραία αυτά χρόνια είναι  ακόμα πολύ έντονα.

Άλλωστε με πολλούς από αυτούς βρίσκομαι συχνά και φυσικά η κουβέντα σχεδόν πάντα γυρίζει και στα παλιά αλλά και στις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει από τότε μέχρι σήμερα στην Πόλη.

Εκτός αυτού το τεχνικό μου γραφείο το είχα στην πλατεία Τσαχπίνη 10 χρόνια και έχω κτίσει δεκάδες οικοδομές στην περιοχή με αποτέλεσμα να την γνωρίζω καλά.


Έτσι η κουβέντα με τον κ. Κύρλο ξεκίνησε από το νερό και το γνωστό σε εμένα πρόβλημα του κινδύνου να παραχωρηθεί στην ΕΥΔΑΠ.

Ο κ. Αντιδήμαρχος με απλές σκέψεις και σαφήνεια μου θύμισε τα εξής:

Το δίκτυο και η υδρομάστευση του νερού της Ν. Ερυθραίας φτιάχτηκαν από τους πρώτους κάτοικους της Ν. Ερυθραίας και όλοι οι κάτοικοι πιστεύουν ότι η Πόλη τους είναι τυχεροί που διατηρεί αυτή την πηγή ζωής, πλούτου αλλά μνήμης.

Το πιο ακριβό οικόπεδο….η Μακεδονία!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !


Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή κλπ.

Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.

Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εγκαίνια της πλατείας των Αδαμών - Κοπή Βασιλόπιτας!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στην συνοικία των Αδαμών την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 εγκαινιάστηκε η πλατείας της ή, μάλλον, γιορτάστηκε η «απελευθέρωση» της από τα συντρίμμια και τα μπάζα που είχαν παραμείνει από τα λυόμενα που είχαν εγκατασταθεί.


Από το 1999, όπου ο εγκέλαδος επισκέφτηκε την συνοικία, είχαν εγκατασταθεί λυόμενα τα οποία δέχθηκαν σεισμοπαθείς.

Από το 2004 όμως που οι πραγματικοί σεισμοπαθείς είχαν απελευθερώσει την πλατεία, η εκάστοτε Δημοτική αρχή, κώφευε ή ψέλλιζε διάφορα επιχειρήματα με πρακτικό αποτέλεσμα η πλατεία να μην αποδίδεται στους κατοίκους των Αδαμών.

«Κύριοι με Μαύρα»......ως ελεγκτές της ΔΕΗ!

Για την αντιγραφή  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Προσοχή!....κυκλοφορούν δύο «Κύριοι με Μαύρα» οι οποίοι χτυπούν τα κουδούνια στα διαμερίσματα προφασιζόμενοι ότι είναι ελεγκτές της ΔΕΗ! Πρόκειται για επαγγελματίες ληστές!


Στις 28/02/2012 σε πολυκατοικία στην περιοχή Π. Φαλήρου, συνέβη τέτοιο κρούσμα ευτυχώς ανεπιτυχές για τους «Κυρίους με Μαύρα»,  καθώς η ένοικος ήταν ενήμερη από άλλο κρούσμα στην περιοχή και δεν τους άνοιξε.

Ενημερώστε συγγενείς και φίλους καθώς προφανώς δεν θα περιοριστούν μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή......

Καλού κακού προσέχετε κάθε «κουστουμαρισμένο» ελεγκτή!!

Ημέρα της Γυναίκας στο Politia Tennis Club!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Δρ.  Αθανάσιος Σκούρας χειρουργός ΩΡΛ, εξειδικευμένος στην πλαστική χειρουργική του προσώπου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής, και ιδρυτής των ιατρικών κέντρων SkourasMed κι ο Κώστας Δροσόπουλος συνδιοργάνωσαν στο Politia Tennis Club, ενημερωτική, φιλανθρωπική εκδήλωση με θέμα τη γυναίκα και την ομορφιά.

Ο Δρ. Αθανάσιος Σκούρας των Κέντρων Αισθητικής κι Ομορφιάς  SkourasMed, η Αθηνά Σκούρα κι ο Κώστας Δροσόπουλος.

Ο Δρ. Αθανάσιος Σκούρας μίλησε για τις εξελίξεις  στις επεμβάσεις ομορφιάς κι απάντησε στα ερωτήματα των κυριών.

Η Ελένη Σαμαρά - Κωνσταντακάτου της ΕΛΠΙΔΑΣ, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Βλάχου και η Όλγα Καραβερβέρη των νυφικών.

Παράλληλα, σε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα της γυναίκας, οι κυρίες δοκίμασαν θεραπείες προσώπου των SkourasMed και έφυγαν ακόμα πιο λαμπερές από την εκδήλωση.

Έλενα Σκούρα, Γιώργος Σκούρας, Μαριέττα Δροσοπούλου.

Τα έσοδα που συλλέχθηκαν από το συμβολικό ποσό συμμετοχής  δόθηκαν εξ' ολοκλήρου στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο -  ΕΛΠΙΔΑ.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η εταιρεία Fresh Line ταξιδεύει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Είσοδο στη Μέση Ανατολή και την Αμερική, φετινό επαναλανσάρισμα του συνόλου της προϊοντικής γκάμας των 500 ειδών, επέκταση του δικτύου των καταστημάτων  που λειτουργούν στην ελληνική αγορά είναι μερικοί μόνο από τους στόχους της εταιρείας φρέσκων καλλυντικών Fresh Line, όπως τους παρουσίασε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ναταλία Βαγιωνή.

Μεγαλύτερη πρόκληση για την ίδια, όπως επεσήμανε δεν είναι να συντηρήσει την εταιρεία στην τωρινή της κατάσταση αλλά να εξελίξει τη branda και μέσω αυτής να ταξιδέψει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Αλαλούμ στους δρόμους του λεκανοπεδίου....από τα χαλασμένα φανάρια!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Απίστευτες σκηνές κυκλοφοριακού χάους αλλά και πεδίο συνεχούς κίνδυνου ατυχημάτων είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες αρκετοί, συχνά κομβικοί, δρόμοι του λεκανοπεδίου.....εξαιτίας δεκάδων χαλασμένων φαναριών, που η Πολιτεία αδυνατεί να αποκαταστήσει.


ΘΥΜΑ της κατάστασης έχουν πέσει και τα βόρεια προάστια με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται στο Μαρούσι, ιδιαίτερα στη διασταύρωση της Λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Πεντέλης, όπου ο κόμβος έμεινε χωρίς φωτεινούς σηματοδότες για μέρες.

Τις ώρες αιχμής οι ουρές των οχημάτων μετριόταν σε εκατοντάδες μέτρα, ενώ το βράδυ που αδειάζουν οι δρόμοι έπρεπε κάποιος που θα ήθελε να διασχίσει το σημείο να κάνει πρώτα τον… σταυρό του!

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι πριν από ένα μήνα περίπου υπήρξε μεγάλη δυσλειτουργία και στην πλατεία της Κηφισιάς! 

Ομιλία για την δυσλεξία στη Κηφισιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ομιλία στο δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς Πόλκα Φροέλεν, έδωσε η πρωταθλήτρια της ιππασίας Κέλλη Σκλαβούνου, ξεκινώντας τον αγώνα της για τη δυσλεξία.

Η Ευγενία Μανωλίδου με την Κέλλη Σκλαβούνου.

Η Κέλλη μίλησε με όμορφα λόγια γι αυτή την πάθηση που ελάχιστα γνωρίζουμε, και που η ίδια έχει βιώσει από μικρή.

Πριν από την ομιλία της προβλήθηκε βίντεο με τις επιτυχίες της στο άθλημα. Η αμαζόνα μίλησε για το πώς την αντιμετώπιζαν στο σχολείο οι καθηγητές της και το πόσο καλό της έκανε η ιππασία.

Εκ μέρους του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου παραβρέθηκαν οι  Θρασύβουλος Δάλλας και Γιώργος Δημαράς και εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο  Στάθης Παναγάκης.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τι Δήμαρχο Θέλουμε;….μέρος 2ο.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Με αφορμή την απώλεια του Δημάρχου Τήλου Τάσου Αλιφέρη….του ακούραστου οραματιστή αλλαγών στην Τοπική αυτοδιοίκηση!

Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης.

Μέσα στην έντονη κρίση θεσμών και προσώπων, μέσα στις αποδοκιμασίες και τα γιαουρτώματα, μέσα στην ένταση και την απαξίωση, όλοι ψάχνουμε την θετική είδηση, την διέξοδο, το σωστό πρόσωπο ή την σωστή συμπεριφορά.

Δυστυχώς, το έχουμε στην Ελλάδα, να αναγνωρίζουμε πρόσωπα και συμπεριφορές μετά τον θάνατο τους. Ίσως μάλιστα ακόμη και τότε, αν δεν έχει καλές δημόσιες σχέσεις να μην τύχει ιδιαίτερης προβολής από τα ΜΜΕ.... 

Η αλήθεια για την Ελλάδα - Το post που σαρώνει στο διαδίκτυο!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια ενός Έλληνα κάνει το γύρο των social media....και του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Φιλοξενείται μάλιστα και στο 9GAG μια από τις δημοφιλέστερες σελίδες παγκοσμίως.


Ο «Δημήτρης από την Ελλάδα», όπως συστήνεται στον κόσμο, ετοίμασε στα αγγλικά μια εκτενέστατη δημοσίευση γύρω από τους μύθους και την πραγματικότητα στην Ελλάδα....θίγοντας έτσι σημαντικά ζητήματα.

Για το δημοσίευμα που εξηγεί τα όσα τα ξένα ΜΜΕ συχνά δεν λένε....πατήστε εδώ....

Μούσα Εποίησεν!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Στις 15 Μαρτίου 2012 στις 20.30 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και  Μ. Θεοχαράκη, στο πλαίσιο του  Κύκλου Έλληνες Συνθέτες παρουσιάζεται η βραδιά «Μούσα Εποίησεν», με μελοποιήσεις του Νίκου Ξανθούλη σε στίχους Κικής Δημουλά, Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ και Κώστα Παπαγεωργίου.

Συντελεστές:

- Σοφία Μιχαηλίδη, Άλκης Κόλιας, τραγούδι.
- Μιχάλης Σουρβίνος, κιθάρα.
- Θωμάς Στεφανίδης, Βιολί.

- Νίκος Ξανθούλης, πιάνο - τρομπέτα.

Εισιτήρια: 25,20 και 10€. 

Πακέτο Αρμονία των Αισθήσεων: Εισιτήριο συναυλίας + 25 €
Περιλαμβάνει το εισιτήριο της συναυλίας, είσοδο στην τρέχουσα έκθεση και δείπνο στο Café Merlin.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Οι συνεχιζόμενες άδικες και καταχρηστικές υπερχρεώσεις της ΕΥΔΑΠ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σύμφωνα με τον Ν. 1068/1980 άρθρο 16 «οι ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ υποχρεούνται στην καταβολή του διαρκούς τέλους χρήσης υπονόμου....».


Η τιμολόγηση του τέλους καθορίζεται εκάστοτε με Υπουργική απόφαση η οποία εκδίδεται μετά από γνωματευτικού χαραχτήρα απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και υπολογίζεται «τεκμαρτώς» ως ποσοστό επί της αξίας του συνολικού καταναλισκομένου νερού!

Βασικό κριτήριο τιμολόγησης του εν λόγω τέλους αποτελεί σύμφωνα με τον ισχύον κανονιστικό πλαίσιο η πραγματική χρήση του δικτύου αποχέτευσης και η πραγματική ποσότητα νερού που διοχετεύεται σε αυτό!

Έκθεση στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η παρουσίαση της έκθεσης στο Metropolitan Museum of Art στις 14 Μαρτίου 2012 (έως 8 Απριλίου 2012) , με τίτλο «Byzantium and Islam: Age of Transition» («Βυζάντιο και Ισλάμ: Εποχή Μετάβασης») αντιπροσωπεύει την πρώτη σημαντική έκθεση μουσείου που εστιάζει σε αυτή την καίρια εποχή της ιστορίας της ανατολικής Μεσογείου.


Μέσω περίπου 300 εξαιρετικών έργων τέχνης, η πρωτοποριακή παρουσίαση θα αποκαλύψει τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές προσαρμογές και καινοτομίες που προέκυψαν κατά τους πρώτους αιώνες επαφής μεταξύ αυτών των δύο κόσμων. 

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

«Η Σχολή Χιωτάκη»....στο Άλσος Κηφισιάς!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Η «Σχολή Χιωτάκη» ιδρύθηκε από τον κ. Νικόλαο Χιωτάκη το 2002 όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Κηφισιάς. Έκτοτε η εν λόγω σχολή προάγει διαχρονικά νοοτροπίες που αναβαθμίζουν την πόλη μας συνεχώς. Στο πρώτο μέρος σας αποκάλυψα με παραδείγματα και φωτορεπορτάζ από τον σταθμό του ΗΣΑΠ , τη διαχρονική νοοτροπία σεβασμού της παράδοσης μέσω της αγνωμοσύνης και του αλαλούμ. (Κifisia Press στις 29/01/2012).

Ομιλία του Οικονομικού Συντάκτη του Trends!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τα  Public  υποδέχονται στο κατάστημα του Συντάγματος τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, στις 21:00, το Βέλγο διακεκριμένο οικονομικό συντάκτη του οικονομικού περιοδικού  «Trends»,   Johan Van Overtveldt ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Το τέλος του ευρώ - Το αβέβαιο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Johan Van Overtveldt.

Θα μιλήσουν ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Την επόμενη μέρα Τρίτη 13 Μαρτίου στις 19:00, ο Johan Van Overtveldt  θα βρεθεί και στο κατάστημα Public της Θεσσαλονίκης στην Τσιμισκή 24.

Στο ενδιαφέρον βιβλίο του εξετάζει την πορεία και τις προοπτικές του ευρώ με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία και φυσικά κάνει λόγο και για την ιδιαίτερη ελληνική περίπτωση.


Δείχνει ότι η ένωση των ευρωπαϊκών χωρών με ενιαίο νόμισμα και νομισματική πολιτική - αλλά χωρίς γνήσια πολιτική ένωση - δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει σε σημαντικές ανισορροπίες και τελειώνει με μια πρόγευση όσων επιφυλάσσει το μέλλον για τη νομισματική ένωση, υποστηρίζοντας ότι η κρίση του ευρώ θα συνεχιστεί μέχρι να συμβεί ένα από τα δύο: είτε η ΟΝΕ θα γίνει μια πλήρης πολιτική - δημοσιονομική ένωση είτε θα γκρεμιστεί το όλο οικοδόμημα!!