Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό και δυνατό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 19/11/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


 Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  με 25 παρόντα μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με.......

- επικύρωση πρακτικών της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 03/10/2012 και 24/10/2012
- ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου
- την λήψη αποφάσεων επί (1) εκτάκτου και (21) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.19 ημερομηνίας 14/11/2012.

Στην συνέχεια ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Σώμα ότι σήμερα είναι ιδιαίτερη μέρα  για την  Τοπική Αυτοδιοίκηση διότι....

- υπάρχει συντονισμένη επίθεση από τα ΜΜΕ για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- κυκλοφορούν διάφορα «σχόλια» ότι η Τοπική Αυτοδιοίκη είναι εκκολαπτήριο παρανομιών!....το οποίο δεν αποδέχομαι!

Την προσεχή Τετάρτη στο ξενοδοχείο Τιτάνια συνέρχεται Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ όπου θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις!! 

Το Πορτογαλικό βίντεο που ντρόπιασε την Γερμανία!

Δημοσιεύτηκε από τον CHARI ARGYROPOULO στις 14/11/2012

Λόγω ιδιαίτερα μεγάλου ενδιαφέροντος αποφάσισα να επεξεργαστώ ξανά το γερμανικό βίντεο για την Πορτογαλία και να ενσωματώσω τους ελληνικούς υπότιτλους σε υψηλή ανάλυση.

Πρόκειται για το βίντεο, του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως «πολιτικά επιζήμιου», με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός στην Πορτογαλία στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λισαβόνα, δηλώνοντας, πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται.

Αυτό που φαίνεται καθαρά: Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν στοχοποιήσει.....Τα ίδια μέτρα, τα ίδια επιχειρήματα, οι ίδιες μέθοδοι!

Πώς λοιπόν να το παρουσιάσουν στο γερμανικό λαό που τον θέλουν να τρώει κουτόχορτο και τον βομβαρδίζουν καθημερινά με ένα σωρό ψέματα δημιουργώντας τα γνωστά στερεότυπα για τους τεμπέληδες του Νότου; 

Κυριακές με μουσική!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Half Note Jazz Club - Τριβωνιανού 17 Μετς, εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο, διοργανώνοντας συναυλίες κλασικής μουσικής, τα απογεύματα της Κυριακής στις 18.00.


Την καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση έχουν η σολίστ κιθάρας και συνθέτης Κατερίνα Βαφειάδου και η σολίστ πιάνου και performer σύγχρονου τραγουδιού Ντέπη Σακελλαρίου. 

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα!

Για την αντιγραφή ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

«Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη......»


- Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.

- Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.

- Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη...

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού......

- Από την ιατρική σας, την.....φαρμακευτική σας.

- Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα).

- Από την φυσική σας, την χημεία σας.

- Από την αστρονομία σας

- Από την πολιτική σας

- Από την καθημερινότητα σας.  

Ομιλία στην έπαυλη Δροσίνη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Α Διαλεκτικός Όμιλος Ελλάδος - Κηφισιάς πραγματοποιεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στις 6μ.μ. στην έπαυλη Δροσίνη - Βιβλιοθήκη Δήμου Κηφισιάς (Αγίων Θεοδώρων και Κυριακού) ομιλία με θέμα « Η Ελληνική γλώσσα σταθμός στην πορεία του ευρωπαϊκού πνεύματος» και ομιλήτρια την φιλόλογο Λίλα Παπαδημητρίου. 

Όλα τα έχει η Μαριωρή.....ο παρατηρητής της λείπει!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο κ. Γιώργος Βαρεμένος πάει τζάμπα στην Αμερική για να....ελέγξει την εγκυρότητα των Αμερικάνικων εκλογών!

Μεγαλεία! Από το «πρόγραμμα» του  Παπαδάκη, ο κ. Βαρεμένος βρέθηκε παρατηρητής του....Ομπάμα και του Ρόμνει. Πραγματικά μην πιστεύεις ποτέ ότι τα έχεις δει όλα!


Ενώ στην Μπανανία γίνεται της κακομοίρας, ενώ ψηφίζεται το μνημόνιο «3»  και κόβουν μισθούς και συντάξεις, ενώ διαλύεται η Ελληνική κοινωνία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Βαρεμένος είναι στις ΗΠΑ (φυσικά με έξοδα του κράτους) για να ελέγξει την εγκυρότητα των Αμερικανικών εκλογών!!

Τον κ. Βαρεμένο  συνοδεύουν στο ταξιδάκι αναψυχής άλλοι τρεις βουλευτές - τουρίστες: κ.κ. Ψυχάρης, Πλακιωτάκης (ΝΔ), Ρήγας (ΠΑΣΟΚ).

Οι τέσσερις εθνοπατέρες θα μείνουν περίπου μια εβδομάδα (!) ως παρατηρητές του ΟΑΣΕ για τις Αμερικανικές εκλογές.

Η Βουλή είναι τόσο «ανοιχτοχέρα» που επρόκειτο να στείλει συνολικά «6»  βουλευτές αλλά οι κ.κ. Τ. Κουίκ και Μ. Βορίδης αρνήθηκαν να ταξιδέψουν....προς τιμήν τους!!

Mαγευτική βραδιά στου Κακογιάννη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μας γράφει ο Δρ. Πολιτισμού, Κοινωνιολογίας και Οικονομικών Κωνσταντίνος Μέντης, συγγραφέας, ιστορικός και ερευνητής:
                                         
Μια εξαιρετική βραδιά επεφύλαξαν στο Αθηναϊκό κοινό οι καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και οι μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Λιάρου και των συντελεστών της παραγωγής του, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.


«Μη περιμένεις να πνιγώ...», το σύνθετο καινοτόμο εγχείρημα του Γ. Λιάρου με ερμηνεύτρια την εξαίρετη Άρτεμι Ματαφιά και guest τον Απόστολο Ρίζο.   

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Πώς διαμορφώνονται τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς για το 2013!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με αυξήσεις για οικίες και επαγγελματικούς χώρους στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το 2013 σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων.


Μεταβολή προς τα πάνω (από 1,33 σε 1,46 και από 3,89 σε 4,50 αντίστοιχα) επέρχεται στο συντελεστή τέλους αν τ.μ. για τις οικίες και τους επαγγελματικούς χώρους άνω των 100 τ.μ. στη Νέα Ερυθραία. Τα δημοτικά τέλη για τις όλες τις οικίες στη Νέα Ερυθραία εξισώνονται ουσιαστικά με εκείνα της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς.  

Υγιεινά....φυτά μέσα στο σπίτι!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ένα ευχάριστο περιβάλλον όχι μόνο συμβάλλει στο να αποδίδουμε περισσότερο αλλά και στο να έχουμε λιγότερο άγχος ή προβλήματα υγείας.  Η διατήρηση γλαστρών με φυτά στο γραφείο μας, βοηθά σημαντικά στο να μειώσουμε το στρες, την κόπωση, τον ξηρό λαιμό, τον πονοκέφαλο, τον βήχα, και το ξηρό δέρμα .
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα φυτά είναι σε θέση να απομακρύνουν μικρόβια και ρύπους που μπορούν να επηρεάσουν ή να βλάψουν την υγεία μας.


Όσοι λοιπόν θέλουν θα μπορούσαν με γρήγορο, εύκολο και κυρίως οικονομικό τρόπο να ομορφύνουν και κυρίως να βελτιώσουν τον χώρο με φυτά εσωτερικού χώρου που δεν εξυπηρετούν αναγκαστικά και μόνο τον καλλωπισμό.  Είναι αδιαμφισβήτητα αισθητικά όμορφο να βλέπουμε ένα ανθισμένο τριαντάφυλλο, αλλά γνωρίζατε ότι υπάρχουν φυτά που δεσμεύουν την ακτινοβολία, τις τοξικές ουσίες από τα βερνίκια, τα μελάνια του εκτυπωτή, τον καπνό του τσιγάρου και την υγρασία των κλειστών χώρων; 

H νέα σεζόν στο Badminton!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 19/11/2012 στο Badminton, η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της 7ης θεατρικής σεζόν 2012 - 2013 του θεάτρου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Αδάμ, τόνισε πως στις δύσκολες συνθήκες , ο κόσμος έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το θέατρο, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

Θησέας και Αριάδνη.

Το  Badminton που δεν επιδοτείται , μένει προσηλωμένο στους δύο βασικούς του στόχους:  να αποτελεί  η Αθήνα σταθμό διεθνών περιοδειών και το Badminton να γίνει πόλος έλξης  παραγωγής μεγάλων ελληνικών παραστάσεων.

Θα σε πάρω να φύγουμε - συντελεστές.

Οι ξένες μετακλήσεις που ακολουθούν  είναι:  

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 20/11/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και «15» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 50492 ημερομηνίας 15/11/2012.

Επικυρώθηκαν τα  Πρακτικά: 02-10-2012 (έκτακτη), 02-10-2012 (τακτική), 09-10-2012 (έκτακτη), 09-10-2012 (τακτική), 16-10-2012 (έκτακτη), 16-10-2012 (τακτική), 23-10-2012 (έκτακτη) και  23-10-2012 (τακτική).

Έκτακτα θέματα:

- Ορθή επανάληψη Απόφασης που έγινε λάθος εγγραφής ποσού. Εγκρίνεται ομόφωνα.

- Έγκριση δαπάνης 24.000 Ευρώ για κάλυψη των μελετών για πράσινα δώματα σε δημόσια κτίρια (αφορά δημοτικά και γυμνάσια της Πόλης), ώστε να γίνει προσπάθεια ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ. Εγκρίνεται ομόφωνα.

Τακτικά θέματα:

Αμέσως μετά πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα κάτωθι «14» από τα «15» τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!  Η συνεδρίαση έληξε κανονικά στις 09.45πμ. 

«Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή»....του Γιώργου Σεφέρη!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εδώ και μήνες η Ελλάδα είναι στο πραιτόριο. Χλευάζεται και κατασυκοφαντείται. Αναίσχυντοι αργυραμοιβοί την παίζουν στα ζάρια. Προσβάλλουν τους ανθρώπους της, αμφισβητούν την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Όποια εφημερίδα και να ανοίξεις, μας έχουν κατατάξει στα «σκουπίδια». Μας θεωρούν ένα περιττό βάρος, από το οποίο όλοι θέλουν να απαλλαγούν, αλλά δεν ξέρουν ακόμα πώς. Ε, λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι για τα σκουπίδια!

Δεν είμαστε οι Έλληνες διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Χαβαλέδες ήμασταν για πολύ καιρό. Βάλαμε τον αυτόματο πιλότο. Ένας φτωχός λαός, που γνώρισε την αφθονία και παρασύρθηκε γιατί νόμισε πως θα κρατήσει για πάντα. Πίστεψε και στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» κάποιων αδίστακτων πολιτικάντηδων. Για την ακρίβεια ίσως στην Ελλάδα υπάρχουν λιγότεροι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες απ’ ότι σε πολλές άλλες χώρες.


Και τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Είναι μια δύσκολη ώρα, αλλά δεν ήρθε το τέλος. Όμως, ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα το 15% του πληθυσμού της δεν ζει με κουπόνια. Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα, κάθε ελληνόπουλο έχει δωρεάν πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα έχουμε ένα, έστω ημιτελές, αλλά έχουμε σύστημα υγείας. Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα έχουμε ένα κράτος που έχει μια μεγάλη περιουσία. Άλλα κράτη δεν έχουν τίποτα. Αυτήν βλέπουν και ξερογλύφονται.  

Δίνουμε το βραβείο Ζωής στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πραγματικά αν μια γυναίκα, ή καλύτερα ένας συνάνθρωπός μας αξίζει Βραβείο Ζωής, αυτός είναι η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.


Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και του Ιδρύματος «Για το Παιδί και την Οικογένεια», έχει αφιερώσει την ύπαρξή της - ευχαριστώντας τον Θεό πάντα για όσα της έχει δώσει - σε ένα δύσκολο  έργο φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Και πρώτο απ όλα  στην ανακούφιση από τον πόνο των άρρωστων παιδιών, στην καλυτέρευση της υγείας τους με τελευταίο της σπουδαίο επίτευγμα τη δημιουργία της Ογκολογικής  Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».

Η προσφορά της όμως δεν σταματά εδώ, συνεχίζει με  τη νέα της προσπάθεια για την ίδρυση Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Ευλογημένη μητέρα και γιαγιά η ίδια, έχει μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά! Και παρ όλες τις τιμητικές διακρίσεις και τη διεθνή της αναγνώριση παραμένει απλή, προσηνής κι ευγενική κι αυτό είναι το μεγαλείο της ψυχής της.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Θα πληρώνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ζημιώνουν το Δημόσιο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο......ταμείο θα πηγαίνουν στο εξής οι δημόσιοι υπάλληλοι που με τα λάθη τους ή τις παραλείψεις τους ζημιώνουν το Δημόσιο. Θα καλούνται να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται κατά του Δημοσίου.

Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ενεργοποιείται διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα σύμφωνα με την οποία δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι, από δόλο ή βαριά αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, έγιναν υπαίτιοι να ζημιωθεί το Δημόσιο, θα υποχρεώνονται πλέον να πληρώνουν στο κράτος τις ζημιές που του προξένησαν.


Το υπουργείο Οικονομικών σκληραίνει τη στάση απέναντι στους αμελείς υπαλλήλους καθώς μετά το εξονυχιστικό ξεσκόνισμα όλων των κωδικών των δημόσιων δαπανών, διαπιστώθηκε σημαντικός αριθμός περιπτώσεων κατά τις οποίες το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και οι ΟΤΑ υποχρεώθηκαν, από τα δικαστήρια, να καταβάλουν στους πολίτες σημαντικές αποζημιώσεις για πράξεις ή παραλείψεις κρατικών οργάνων όπως π.χ.

- παράνομες ή και αυθαίρετες πράξεις δημοσίων υπαλλήλων,
- αμέλεια ή και αδιαφορία στην άσκηση των προβλεπόμενων ένδικων μέσων,
- μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών κ.λπ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Σταϊκούρα:  

Μήνυμα από Γαλλία: Ελλάδα ξύπνα!!....του Jose Manuel Lamarque.

Για την αντιγραφή ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Ελλάδα, μια συνωμοσία γενοκτονίας στον ΧΧΙ αιώνα. Οι οικονομικές λέσχες  έχουν σχεδόν ολοκληρώσει μυστικά το έργο τους. Αυτή η συνωμοσία γενοκτονίας κρατάει πεινασμένο τον ελληνικό λαό.

Οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας και χωρίς ελπίδα για το μέλλον. Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας διανέμεται σε χώρες πλουσιότερες.

Jose Manuel Lamarque.

Κάτω από το πρόσχημα της εφαρμογής των σχεδίων πράσινης ενέργειας, ηλιακής, αιολικής κοκ, μεγάλες πολυεθνικές που θα εδρεύουν στην Κρήτη αποσκοπούν στο να διαμελίσουν τη χώρα και να μοιραστούν αυτή τη γη για να δημιουργήσουν εργοστάσια σε βάρος της.....πανίδας και της χλωρίδας, λεηλατώντας το περιβάλλον και ωθώντας τον τοπικό πληθυσμό στη σκλαβιά.

Το κέρδος δεν έχει όρια σήμερα, γιατί είναι ίσο με την αξία του αίματος. Η Ελλάδα είναι το πεδίο όπου οι ισχυροί είναι πρόθυμοι να πλουτίζουν οδηγώντας τον ελληνικό λαό στη σκλαβιά. Αυτή η συνομωσία γενοκτονίας είναι έτοιμη από καιρό πολύ πριν η Ελλάδα βυθιστεί στην κρίση. 
 

Μαύρο Χιούμορ!!

Βυζαντινή Μουσική στον Παρνασσό!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ανέκδοτα έργα του βυζαντινού μαϊστορος Ιωάννη Κουκουζέλη θα ερμηνεύσει η 25μελής Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου, την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012, στις 8:30μ.μ., στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Καρύτση, Αθήνα). Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το ευρύ κοινό.


Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την τρίτη σε σειρά προγράμματος συναυλιών αφιερωμένων στο έργο του Ιωάννη Κουκουζέλη που πραγματοποιείται με τη Χορηγία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι το επιστέγασμα της μέχρι τώρα 35ετούς πορείας της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας.


Το μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει συνθέσεις που έχουν προκύψει μέσα από την πολυετή έρευνα και την εντρύφηση τόσο των βυζαντινών χειρογράφων όσο και των εξηγήσεών τους στην εν χρήσει μουσική γραφή από τους Χουρμούζιο Χαρτοφύλακα και Γρηγόριο Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να γνωρίζουμε τι αυγά πρόκειται να αγοράσουμε και να φαμε. Όλα τα αυγά, έχουν επάνω τους έναν ειδικό κωδικό, ο οποίος αποτελεί και την ταυτότητά τους!


Ένα τέτοιο παράδειγμα κωδικού, είναι: 1EL0300102354. 

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Προς τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων!

Μεταφορά από ΗΛΙΑ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗ

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας  Καθηγητής κ. Δημήτριος Νίνος από το Αιγάλεω, έστειλε την ακόλουθη ανοικτή επιστολή στις 8 Νοεμβρίου 2012 προς τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων.....


« Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Μια ημέρα μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου ή μνημονίου 3 ή νομοσχεδίου λιτότητας ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να διατυπωθεί λεκτικά η διαδικασία νομιμοποίησης της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης ενός λαού, αισθάνομαι την έντονη ανάγκη να σας υποβάλω το εξής ερώτημα:

Εξακολουθούμε άραγε να λογιζόμαστε ως άνθρωποι ή είμαστε πλέον μόνον αριθμοί; Διότι, εάν όλοι εμείς οι Έλληνες, δεν είμαστε τίποτε περισσότερο από στατιστικά στοιχεία στον οικονομικό πίνακα της ευρωζώνης, τότε θα πρέπει να συγχαρώ θερμά όλους αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που με περισσή αίσθηση καθήκοντος, αποφάσισαν την κατάργηση ειδικοτήτων και οργανικών θέσεων, με σκοπό την εξυγίανση του δημοσίου τομέα και τη συνακόλουθη οικονομική διάσωση της χώρας.  

Ιδανική Πολιτεία!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ  πως, οι σοφοί της αρχαίας Ελλάδας.....όριζαν την Ιδανική πολιτεία....


Μεσολάβησαν 3000 χρόνια ιστορίας, αλλά η σημερινή Ελληνική πραγματικότητα δυστυχώς απέχει πολύ!!
 
Δεν νομίζετε;;;

Εγκαίνια και γενέθλια στην Κηφισιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λαμπρά εγκαίνια για τον οίκο υψηλής μόδας CAVIAR - DI VORDONIS  στο Εμπορικό κέντρο Κερασιές, στον α΄ όροφο της Κολοκοτρώνη 10 στην   Κηφισιά.

Η Μάρθα Καραγιάννη, η Δέσποινα Βορδώνη και η Κική Σεγδίτσα.

Ο Δημήτρης Βορδώνης με την Κική Σεγδίτσα και τη Λιλή Ισαϊα.

Η Αλεξάνδρα Καπελετζή με την Κική Σεγδίτσα και τη Δέσποινα Βορδώνη.

Την ίδια ημέρα ο οίκος γιόρτασε και τα 35 επιτυχημένα χρόνια στο χώρο, αφού οι δημιουργίες του είναι μοναδικές και δεν επαναλαμβάνονται.   

Νέο «Cafe Mercedes» ανοίγει σύντομα στην Πολιτεία!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Νέο «Cafe Mercedes» θα λειτουργήσει σύντομα στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία, στον χώρο του πρώην Dome Belle Helene!


Πληροφορούμεθα μάλιστα, ότι νέα event parties από το «Cafe Mercedes» έρχονται σύντομα.....στην Πολιτεία!!

Μεταμορφωμένο με minimal αισθητική και led φωτισμούς, το «Venue» θα έχει κατά βάση εγχώριο line up (με resident DJs τους Βασίλη Τσιλιχρήστο, Playmen, GP Grand και Duomo κ.ά.), ενώ δεν θα λείψουν και τα μεσοβδομαδιάτικα parties με guests από το εξωτερικό!


Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν αναστατωμένοι την εξέλιξη αυτή, που δυστυχώς θα  δημιουργήσει αναπόφευκτα περιβαλλοντολογικά προβλήματα στην παραδοσιακά όμορφη περιοχή της Πολιτείας!


ΕΡΩΤΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ την Δημοτική Αρχή (1) πως επετράπη στον επιχειρηματία να ξεκινήσει  τις εργασίες μετατροπής του πρώην Dome Belle Helene σε χρήση κλαμπ «Cafe Mercedes», στην πλατεία της Πολιτείας;; (2) πως είναι δυνατόν ο επιχειρηματίας να πάρει άδεια λειτουργίας του «Cafe Mercedes», με ότι αυτό συνεπάγεται, στην εν λόγω περιοχή «πρασίνου»;; (2) η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής έλαβε γνώση για το είδος της χρήσης του «Cafe Mercedes», στην πλατεία της Πολιτείας;; (4) η Πολεοδομία που έδωσε, πριν περίπου 4 μήνες, την άδεια για εσωτερικές εργασίες.....ήταν ενημερωμένη ποια είναι η πραγματική χρήση του «Cafe Mercedes»;; (5) το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στις 15/10/2012 αποφάσισε ομόφωνα να γίνει έλεγχος του πρώην Dome Belle Helene από την Πολεοδομία για τις κτιριακές αυθαιρεσίες (εσωτερικές - εξωτερικές) - ποία είναι τα αποτελέματα του ελέγχου;;

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ απαντήσεις........

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μήνυση εναντίον του Δημάρχου Κηφισιάς για παράβαση καθήκοντος....δεύτερη φορά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στις 30/01/2013 θα εκδικασθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η μήνυση εναντίον του Δημάρχου κ. Χιωτάκη,  του Αντιδημάρχου κ. Ν. Παναγιώτου, του  Διευθυντή Πολεοδομίας κ. Η. Σπυρόπουλου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Α. Βάρδα, για παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατά εξακολούθηση.

Ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Σύλλογος «Κηφισιά SOS» στις 31/10/2011, η οποία ανέφερε ότι οι κ.κ. Η. Σπυρόπουλος, Ν. Παναγιώτου και Α. Βάρδας γνώριζαν την ύπαρξη παρανόμων σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας και παρόλα αυτά παράλειψαν κατά δόλια παράβαση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος για το άμεσο έλεγχο των καταγγελιών και την σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας αυθαιρέτων κατασκευών, την επιβολή προστίμων και την δικαιολόγηση του τρόπου κατεδάφισης τους.....ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ανδρέας Καραφλός συνέταξε το σχετικό κατηγορητήριο.


Ο κ. Εισαγγελέας καταγγέλλει ότι οι ανωτέρω τρεις κύριοι το έκαναν με σκοπό να ωφελήσουν τις εταιρείες που τοποθέτησαν τις κεραίες και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που επέτρεψαν έναντι καταβολής ωφελημάτων, την τοποθέτηση των παρανόμων σταθμών βάσης στα ακίνητά τους!