Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Έκθεση στο Καλλιμάρμαρο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, σε μια εξαιρετική έκθεση με τίτλο «Ολυμπιακές Δάδες και Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον ιστορικό χώρο αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, αποτελεί φόρο τιμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών και πραγματοποιείται στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, που βρίσκεται μέσα στο στάδιο, φιλοξενείται ένας εντυπωσιακός πίνακας  του εικαστικού καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, βραβευμένου από τον Όμιλο Τέχνης  και  Λόγου της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. 

Μιχαήλ Ρωμανός.

Το έργο  έχει τίτλο «Ολυμπιακός Στόχος» και είναι μεικτής τεχνικής, διαστάσεων 100x80cm.

Στη σύνθεση δεσπόζει η ανακεκκλιμένη μορφή του θεοποιημένου ποταμού των Αθηνών Ιλισού, δηλ. το μαρμάρινο ξαπλωμένο κορμί, που εικονιζόταν στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα στην αριστερή γωνιά του, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, και ανήκει στα  «ελγίνεια» μάρμαρα.


Στο έργο η μορφή του θεοποιημένου ποταμού, φαίνεται να αποκτά κίνηση, καθώς γυρίζει ελαφρά τον κορμό προς το θεατή, ενώ διαφαίνεται η τάση απόκτησης των άκρων, που τόσο βίαια είχαν αφαιρεθεί από το γλυπτό κατά την αρπαγή του, ενώ οι στόχοι στα Ελληνικά χρώματα, που εικονίζονται διαγώνια στη σύνθεση, δείχνουν να μεγαλώνουν και να γίνονται ένα με το σύμπαν και τους πλανήτες..... 

Το έργο μετά το τέλος της έκθεσης,  θα βρίσκεται μόνιμα στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Μαρούσι.

Διάρκεια έκθεσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012, ώρες επίσκεψης: καθημερινά 8πμ - 7μμ.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.  Είναι εικαστικός καλλιτέχνης, επιμελητής εκθέσεων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.

Στο ενεργητικό του έχει σημαντικές εικαστικές εκθέσεις υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Έχει επιμεληθεί την ετήσια έκθεση για την Ειρήνη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει εμπνευστεί και επιμελείται κάθε καλοκαίρι τη σπονδυλωτή έκθεση των ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ με τη συνεργασία των Δήμων της Αττικής και της Μυκόνου.

Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου