Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η σύνθεση της «Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων» της Βουλής!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Υπάρχουν κάποιες μικρές «λεπτομέρειες» που δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να σωθεί το «μπάχαλο» που λέγεται Ελλάδα.

Μια τέτοια «λεπτομέρεια» είναι η «Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων» της Βουλής η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε στις 24/07/2012.

Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων Ελληνικής Βουλής


 - Μαρία Ρεπούση, γνωστή από το περιβόητο βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού.

 - Τάσος Κουράκης, ο γνωστός και ως ποιητής του αιδοίου. Είναι ο τύπος που προχθές έτρεχε στο ΑΧΕΠΑ για να διαπιστώσει αν οι γιατροί φέρθηκαν σωστά κατά τη νοσηλεία του …Σάββα Ξηρού. Λες και όλα τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας έχουν λυθεί.

 - Γιώργος Πάντζας, ο  γνωστός ηθοποιός!

 - Πύρρος Δήμας. Κάποιος του είπε ότι κάνει και για πολιτικός και αυτός το πίστεψε!

 - Γιώργος Κυρίτσης. Σεναριογράφος της σειράς «Τα μυστικά της Εδέμ». Μιλάμε αν δεν σε μορφώσει αυτός, τότε ποίος;

 - Πέτρος Τατσόπουλος. Ο τηλεμαϊντανός, γνωστός και ως η  «Ελένη Λουκά του ΣΥΡΙΖΑ»

 - Άννα Καραμανλή. Ποίος δεν έχει χτυπηθεί στο πάτωμα από τα γέλια βλέποντάς την να προσπαθεί να διαβάσει γραμμένο κείμενο στην Αθλητική Κυριακή;

 -  Άντζελα  Γκερέκου. Το αυτοκολλητάκι μου. Και ο Τόλης δώρο.

 - Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος υπήρξε μέλος μουσικού συγκροτήματος με το γνωστό τραγούδι.....«Μίλα ελληνικά ή ψόφα»!

Σπάνια συναντά κανείς τόσο ταλέντο!!.......μαζεμένο σε μια Επιτροπή που επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων (1) Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, (2) Τουρισμού......και συζητά θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην ολοκληρωτική καταστροφή ή στο θάνατο από τα γέλια!! 

Τέλος να σημειωθεί ότι  όσοι συμμετέχουν στην Επιτροπή αυτή  θα αποζημιώνονται με 150 ευρώ ανά συνεδρίαση!......και μη χειρότερα!

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Την Τρίτη 31/07/2012 και ώρα 09.00πμ  συνήλθε σε συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου, υπό την προεδρεία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  «3» εκτάκτων και «8» τακτικών θεμάτων  που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 34380 ημερομηνίας 19/07/2012.

Έκτακτα θέματα

1. Η υπεργολαβία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς για συμμετοχή πρόσθετων συνεργατών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

2. Συντήρηση κτιρίων Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου και ορισμός Επιτροπής Πρόχειρου Διαγωνισμού. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3. Λήψη απόφασης περί άσκησης ή μη ένστασης ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου κατά του  Δ’ Υπηρεσιακού Συμβουλίου και σχετικά με την επιβληθείσα ποινή κατά  υπαλλήλου του Δήμου Κηφισιάς.

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Δήμος να μην κάνει ένσταση και να δεχθεί την Απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου. 

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μαύρισμα; Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Τώρα το καλοκαίρι, τόσο τα παιδιά, όσο και οι μεγάλοι και κυρίως το θηλυκό φύλο, θα ξεχυθούν στις παραλίες για να μαζέψουν αρκετό ήλιο που είναι λεει «σημάδι σωματικής υγείας».

Με τις ώρες για το πολυπόθητο μελαψό και, κάποιοι και κυρίως κάποιες, να βιάζονται και καταφεύγουν σε τεχνητές λύσεις μαυρίσματος αγνοώντας κάθε κίνδυνο.


Έχει βρεθεί ότι την ώρα που τα παιδιά ενηλικιώνονται, έχουν κάνει τόση ηλιοθεραπεία, που είναι αρκετή για να αναπτυχθεί ο πρώτος καρκίνος του δέρματος. 

Έχει επίσης βρεθεί ότι δεν έχουν και τόση σημασία τα προφυλακτικά μέτρα που παίρνουμε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας. Το κακό έχει γίνει: μπορεί το μαύρισμα του καλοκαιριού να φεύγει το χειμώνα αλλά η υπεριώδης ακτινοβολία και οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου δεν εξαφανίζονται στο τέλος του καλοκαιριού καθότι συσσωρεύονται χρόνο με το χρόνο. 
  

Αναδρομική έκθεση Βερούκα στη Σύρο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αληθινό πανόραμα της ζωγραφικής δημιουργίας του Αλέξη Βερούκα αποτελεί η μεγάλη αναδρομική έκθεση που, με τίτλο «Αλέξης Βερούκας - Ζωγραφική 1992-2012», εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στις 4 Αυγούστου 2012 στο πλαίσιο των Ερμουπολείων 2012.


Η έκθεση διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού - Αθλητισμού Σύρου με την επιμέλεια του Γιώργου Αλτουβά .

Στην έκθεση παρουσιάζονται πενήντα έργα που καλύπτουν όλη την εικαστική πορεία του καλλιτέχνη και αναδεικνύουν τις διαφορετικές πλευρές της και την εξέλιξή της στο πέρασμα του χρόνου.

Ειδικότερα η έκθεση καλύπτει τη διαδρομή του ζωγράφου από την «εξωτερική στην εσωτερική όραση». Από την εποχή που κυριαρχούν στη δουλειά του οι όψεις πόλεων, σπιτιών, δρόμων, ή ακόμα και αρχαίων θεάτρων, ως την πρόσφατη δουλειά του, όπου ο Αλέξης Βερούκας στρέφεται από τα εξωτερικά αντικείμενα στον εσώτερο εαυτό του.

Μια απογύμνωση που χρειάζεται τόλμη να την ομολογήσει κανείς και εκφράζει μέσα από τις στάσεις του σώματος ενδότερες καταστάσεις της ψυχής.

Διάρκεια έκθεσης στην Πινακοθήκη Κυκλάδων: 4 Αυγούστου 2012 (08.00μμ)  ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.30 - 13.30 και 19.00 - 22.00 (εκτός Δευτέρας πρωί).

Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο.  

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μαθήματα διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.....από την Κύπρο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι επίσημες επαφές της Τρόικας με τις κυπριακές Αρχές άρχισαν την Τρίτη 03/07/2012 και θα είναι χωρισμένες σε τρεις ενότητες, στα ευρύτερα μακροοικονομικά, τα δημοσιονομικά και τα χρηματοοικονομικά θέματα.  


Είχε, επί τούτου, δημιουργηθεί μια Υπουργική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Υπουργούς (1) Οικονομικών Βάσο Σιαρλή (2) Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους (3) Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη (4) τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Τίτο Χριστοφίδη και (5) τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου.

Έτσι, διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχουν φαινόμενα όπως  υπουργοί - και μάλιστα αρμόδιοι – να δηλώνουν αργότερα πως δεν είχαν διαβάσει το κυπριακό μνημόνιο!

Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα ακόμη προσπαθούμε, μετά από πάροδο περίπου 2,5 ετών, να δημιουργήσουμε κάποιου είδους παρόμοια επιτροπή σήμερα!  

Η Βρετανία είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορά της για τους Έλληνες μετανάστες!

Η Βρετανία είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορά της για τους Έλληνες μετανάστες σε περίπτωση αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη.

Αυτό δήλωσε πρόσφατα  ο πρωθυπουργός της Γηραιάς Αλβιόνας, David Cameron, ο οποίος τόνισε πως η χώρα του είναι «έτοιμη να κάνει ότι χρειαστεί» για να αποτρέψει το κύμα μεταναστών προς τη Βρετανία!


Για να μην ξεχνιόμαστε κ. David Cameron!!

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από τις 17 έως τις 25 Αυγούστου 2012 διοργανώνεται  το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Άθλησης Σύρου και με την υποστήριξη των Πρεσβειών της Σουηδίας, Ρουμανίας, του Ισραήλ και του Ρουμανικού Ινστιτούτου Πολιτισμού (ICR) το θέατρο Απόλλων, που είναι μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, της Ερμούπολης στη Σύρο.


Η μουσική αυτή γιορτή, ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια, χάρη στην αγάπη τεσσάρων φίλων για την κλασική μουσική και το πολιτιστικό τους όραμα, το οποίο και τους οδήγησε σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου.  

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Όνειρα για το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς!


Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο μας, τα όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας, στεναχωριέμαι, απελπίζομαι και αγανακτώ.


Συζητώντας μεμονωμένα με Δημοτικούς Σύμβουλους, διαπιστώνω ότι έχω απέναντι μου, ανθρώπους νοήμονες, λογικούς και υπεύθυνους. Όμως όταν πάνε στο Δ.Σ., να μας εκπροσωπήσουν και να λύσουν τα προβλήματα μας, τότε για άγνωστο λόγο! οι περισσότεροι αντιδρούν με εκνευρισμούς, εξοργισμούς, αποχωρήσεις και γενικά διαπιστώνεις να είναι μισό-διαβασμένοι ή αδιάβαστοι στα προς συζήτηση θέματα .

Αγαπητοί Σύμβουλοι,

Που είναι η «Κηφισιά που αγαπήσατε»; που είναι ο «Πολιτισμός και η Παιδεία σας»;

Εγώ πάλι θέλω να σας πω τι ονειρεύομαι!!  

Στο Ηρώδειο η Μονσερά Καμπαγιέ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τη Δευτέρα  17 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ηρώδειο, θα απολαύσουμε τον ζωντανό μύθο της όπερας τη Μονσερά Καμπαγιέ σε μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της μεγάλης καριέρας της, με κλασικά αριστουργήματα. Τη συνοδεύει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ που θα διευθύνει ο Χοσέ Κολλάντο!

Μονσερά Καμπαγιέ.

H σπουδαία Ισπανίδα σοπράνο  γεννιέται και σπουδάζει μουσική στην Βαρκελώνη αποφοιτώντας με χρυσό μετάλλιο το 1954.

Κάνει το ντεμπούτο της στην Ελβετία , αλλά  η παγκόσμια επιτυχία και αναγνώριση έρχεται  το 1965 με την «Λουκρητία Βοργία» στο φημισμένο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Το κοινό την χειροκροτεί ασταμάτητα για 25 ολόκληρα λεπτά! Τα μεγαλύτερα θέατρα στον πλανήτη ανοίγουν τις πόρτες τους και το κοινό παραληρεί στο μεγαλείο της φωνής της. 

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τρίτη 24/07/2012 και ώρα 09.00πμ  συνήλθε σε συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου, υπό την προεδρεία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  «17» τακτικών θεμάτων  που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 34380 ημερομηνίας 19/07/2012.

Πάρθηκαν εγκριτικές αποφάσεις!.....επί τροχάδην για τα κάτωθι «17» τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

1. Έγκριση   δαπάνης ύψους 50.000,00 ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 10.6641.01  για «Προμήθεια βενζίνης για τα αυτοκίνητα του Δήμου» , για τις ανάγκες του Δήμου, και έγκριση της υπ’ αρ. 71/2012 μελέτης της Τ.Υ. του Δήμου μας για την διεξαγωγή πρόχειρου διαγωνισμού. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

2.  Έγκριση δαπάνης ύψους 1.352,00€  ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 10.7135.03 με τίτλο «Προμήθεια λοιπού κεφαλαιακού εξοπλισμού» που έχει προϋπολογιστεί στο ύψος των 2.000,00 € για το έτος 2012. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3.  Έγκριση δαπάνης ύψους 15.000,00€ ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6063.03 με τίτλο «Λοιπές παροχές σε είδος (γάλα προσωπικού)» που έχει προϋπολογιστεί στο ύψος των 88.800,00 € για το έτος 2012. Εγκρίθηκε ομόφωνα.  

Aρχαίο Δράμα στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο  του Π.Ε.Π. «ATTIKH» του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, εγκαινιάζει το Σεπτέμβριο του 2012 ένα νέο, μεγάλο, τριετές πρόγραμμα με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.


Το πρόγραμμα αυτό ανταποκρίνεται απολύτως στους καταστατικούς στόχους του ΙΜΚ και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά τον εκπαιδευτικό  ρόλο του ΙΜΚ. Ιδιαιτέρως δε, στον τομέα του Αρχαίου Δράματος με τον οποίον είχε ασχοληθεί επισταμένως και ο Μιχάλης Κακογιάννης, με επιστέγασμα την σκηνοθεσία  της γνωστής Τριλογίας του (Ιφιγένεια, Τρωάδες, Ηλέκτρα).

Η Πράξη με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» εντάσσεται στο γενικότερο προγραμματισμό του ΙΜΚ για την προώθηση της έρευνας και της μελέτης του αρχαίου δράματος, αλλά και της δημιουργίας ενός διεθνούς δικτύου επικοινωνίας και διαλόγου.


Η ανταλλαγή διαφορετικών καλλιτεχνικών προσεγγίσεων, θεωριών και πρακτικών, θα συμβάλλει - εκτός των άλλων - στην ανάδειξη της Αθήνας ως  σημείου αναφοράς για την έρευνα, τη μελέτη και την πρακτική του αρχαίου δράματος. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες-δημιουργούς και σπουδαστές-φοιτητές, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις δεξιότητές τους.
 

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ρατσισμός και «με τη Βούλα»!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

-  Δίχασε την Ελλάδα η υπόθεση της Βούλας Παπαχρήστου. Θυμίζουμε τι φιλοξένησε  στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρωνε σπιτικό φαγητό».
- Το σχόλιο της ήταν σαφώς ρατσιστικό, ήταν  σαφώς απαράδεκτο, ήταν σαφώς εκτός του «Ολυμπιακού ιδεώδους» το οποίο πρώτοι θα έπρεπε να υπηρετούν οι Έλληνες. 
- Έπρεπε όμως να αποβληθεί από την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα;; Μήπως θα ήταν αρκετή μια σκληρή ανακοίνωση από την πλευρά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ένα ακόμη σκληρότερο «συγγνώμη» στο οποίο θα υποχρέωναν την αθλήτρια;
- Εδώ πλέον εισέρχονται άλλοι παράγοντες:

1. Η Βούλα Παπαχρήστου έχει κατ’ επανάληψη σχολιάσει θετικά ρατσιστικές και εθνικιστικές θέσεις. Με σαφή αφέλεια, είναι γεγονός.......Έχει δημόσια αλληλογραφία με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Επιτρέπεται όμως να βαραίνει στην απόφαση για μια αθλήτρια το πολιτικό προφίλ της;
2. Στον πολιτικό χώρο, «τυχαία» υπερασπιστές της Βούλας Παπαχρήστου βγήκαν αμέσως η Χρυσή Αυγή, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Φαήλος Κρανιδιώτης κλπ. Όσοι παρακολουθούμε τα ιντερνετικά δίκτυα διαπιστώσαμε ότι τα θετικά σχόλια για τη Βούλα Παπαχρήστου προέρχονταν από πρόσωπα που είχαν έντονη ακροδεξιά δραστηριότητα.   

Αντιμνημονιακή πισίνα!


- Δεν πληρώνεις τεκμήρια

- Δεν ανιχνεύεται από Εφορία, Τροικανούς  και λοιπές δυνάμεις

- Δεν την εντοπίζει το Google Earth

- Είναι μετακινούμενη

- Δεν πληρώνεις κατασκευή

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της τακτικής συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Η συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας συνήλθε  την Δευτέρα 23/07/2012 στις 08.00μμ, υπό την προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στο  κτήριο της Σπύρου Λούη και Πίττα.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα  «8» τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί των «8» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 34135 ημερομηνίας 18/07/2011.
1. Χορήγηση  άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στον ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ και ΣΙΑ Ο.Ε.  στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΜΠΑΡ» με δ.τ. «ΜΟUKY» επί της οδού Χαριλ. Τρικούπη αρ. 146 και  Στροφυλίου, Ν. Ερυθραία για χρονικό διάστημα ενός έτους. Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία.
2. Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΟΠΩΛΕΙΟ (ΜΑΝΑΒΙΚΟ) επί της οδού Δορυλαίου 5 στο Ο.Τ. 24 της ΠΡΙΣΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Εγκρίνεται ομόφωνα.    

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η ανιστόρητη δήλωση του Ζακ Ρογκ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ........στην απίστευτα ρηχή δήλωση του Ζακ Ρογκ λίγο πριν την από την αφή της Φλόγας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012!!


Προσοχή στον κλιματισμό του αυτοκινήτου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ανοίξτε τα παράθυρα όταν μπείτε στο αυτοκίνητό σας και να μην ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό αμέσως.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν, το ταμπλό του αυτοκινήτου, τα καθίσματα, ο αέρας δρόσισης.....εκπέμπει Βενζόλιο, μια τοξίνη που προκαλεί  καρκίνο (καρκινογόνος ουσία - δώσε σημασία στη μυρωδιά του ζεστού πλαστικού μυρωδιά του αυτοκινήτου σας).  Εκτός από την πρόκληση καρκίνου, είναι δηλητηριώδες για τα οστά σας, προκαλεί αναιμία και μειώνει τα λευκά αιμοσφαίρια.


Η παρατεταμένη έκθεση μπορεί να προκαλεί λευχαιμία, και μπορεί επίσης να προκαλέσει αποβολή σε εγκύους. Το Βενζόλιο είναι μια τοξίνη που επηρεάζει το ήπαρ και τα νεφρά, και είναι πολύ δύσκολο για τον οργανισμό σας να απομακρύνει αυτό το τοξικό υλικό.
 
Αποδεκτό επίπεδο Βενζολίου σε εσωτερικούς χώρους είναι 50 mg ανά τετραγωνικό πόδι (929 cm²).

Ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο σε κλειστό χώρο με τα παράθυρα κλειστά θα περιέχει 400 - 800 mg του Βενζόλιο.  Αν είναι σταθμευμένο στο ύπαιθρο κάτω από τον ήλιο σε θερμοκρασία πάνω από 16° C, το επίπεδο Βενζολίου ανεβαίνει στα 2000 - 4000 mg, δηλαδή 40 φορές περισσότερο από το αποδεκτό επίπεδο......και τα άτομα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αναπόφευκτα θα εισπνεύσουν υπερβολική ποσότητα των τοξινών.

Πριν μπείτε στο αυτοκίνητο, συνιστάται να ανοίξετε τις πόρτες και τα παράθυρα για να δοθεί χρόνος στον εσωτερικό αέρα να βγει.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ να μοιραστείτε αυτό το μήνυμα και με άλλους!

Σύγχρονη τέχνη στη βίλα Ροδόπη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από την Πέμπτη, πρώτη πανσέληνο, 2 Αυγούστου 2012, 8.30 το βράδυ, θα παρουσιάζεται η έκθεση έργων ζωγραφικής, επιζωγραφισμένων κατασκευών και μικτών τεχνικών του Κώστα Ευαγγελάτου καθώς και η έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και χαρακτικής σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών - Ελλήνων και ξένων - που ανήκουν στη μόνιμη συλλογή της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa «ΡΟΔΟΠΗ», στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. 


Στηv δωδεκαετή λειτουργία της Σύγχρονης Πινακοθήκης  παρουσιάστηκαν με επιτυχία  εκθέσεις του Κώστα Ευαγγελάτου, συνεργατών του στο ART STUDIO EST καθώς και εικαστικά δρώμενα: 

«Εφηβικά έργα» - ζωγραφική, γλυπτικές κατασκευές, 2000.
«Συλλογή σύγχρονης τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών», 2001.
«Παράκτια ευρήματα και επικίνδυνες φόρμες» - επιζωγραφισμένα ξύλα, 2002. «Νεφελογραφικό ταξίδι» - ζωγραφική, 2003.
«Σειρήνες του Ιονίου» - ζωγραφική και «Body-Limpics 2004» - ζωγραφική, ψηφιακές εικόνες, 2004.
«Εξεικονίσεις» - ζωγραφική, «Μυθικά περιδέραια» -  κατασκευές και η ομαδική έκθεση 35 καλλιτεχνών «15 Χρόνια ART STUDIO EST», 2005.
«Νεφελόφωτα και μνήμες» - ζωγραφική, ψηφιακές εικόνες, 2006.
«Εννοιακά ανθέμια» - ζωγραφική, 2007.
«Συλλήψεις και μορφές» - ζωγραφική, ψηφιακές εικόνες, 2008.
«Ονοματογραφικές φόρμες» - ζωγραφική, μικτές τεχνικές, ψηφιακές εικόνες, 2009,
«10 Χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa ΡΟΔΟΠΗ»  η επετειακή έκθεση  καθώς και η έκθεση  «Μικρογραφίες της Πανσελήνου», 2010. 
«Art Signals» - ζωγραφική, επιζωγραφισμένα αντικείμενα, ψηφιακές εικόνες, 2011.

Όλες οι εκθέσεις έχουν συμπεριλάβει αισθητικές αναλύσεις, λογοτεχνικές, μουσικές , θεατρικές δράσεις και performance.

Φέτος από 2 - 15 Σεπτεμβρίου 2012 θα εκτίθεται επιλογή από τη  μόνιμη συλλογή τέχνης, ενώ στις 31 Αυγούστου 2012, βραδιά της δεύτερης Πανσελήνου, θα γίνουν τα εγκαίνια και θα ακολουθήσει η ετήσια  δεξίωση. 

Είσοδος ελεύθερη.