Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Επιτέλους η Φοροκάρτα θα μας απαλλάξει……από την ταλαιπωρία των αποδείξεων!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τέρμα στη χαρτούρα των αποδείξεων που απαιτείται να μαζεύει ο καταναλωτής για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ βάζει η Φοροκάρτα που μπαίνει στη ζωή µας τον Απρίλιο 2011!


Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να απαλλαγούν από τη συλλογή των αποδείξεων θα μπορούν να προμηθεύονται τη νέα Φοροκάρτα από τις Τράπεζες.

Η κάρτα που δεν θα περιέχει κανένα στοιχείο του φορολογούμενου ώστε να µην υπάρχει η παραμικρή ένσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των καταναλωτών και θα τους απαλλάσσει από την ταλαιπωρία της συλλογής των αποδείξεων που χρειάζονται για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο.

Το ποσό που θα συγκεντρώσει ο φορολογούμενος από τις φετινές συναλλαγές του µέσω της Φοροκάρτας θα το αναγράψει στη φορολογική δήλωση του 2012, σε έναν νέο κωδικό που θα προστεθεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο στο έντυπο Ε1.

Παράλληλα, η κάρτα θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να ελέγχει on line τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων, για να κάνει εν συνεχεία τις σχετικές διασταυρώσεις.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ....

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

> Ενδιαφέροντα Παιδικά Εργαστήρια διοργανώνει τον Απρίλιο 2011 το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο Γαία  στην Κηφισιά για τις εξής ημερομηνίες: Κυριακή 10 Απριλίου 2011 «Στα ίχνη των Δεινοσαύρων» και Κυριακή 17 Απριλίου 2011 «Φυτικές Βαφές» (για παιδιά 6 - 13ετών) . Επίσης η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη θα αφηγείται  μύθους του Αισώπου «Σα στο σπίτι σου χελώνα», τις Κυριακές 8, 22 και 29 Μαΐου 2011, στον μαγευτικό κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.  Ώρα έναρξης: 12:00. Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά. Κόστος συμμετοχής: 10,00 ευρώ.


> Η έκθεση «Το Βιβλίο: Διαχρονική Πορεία στην  Εκπαίδευση του Έλληνα» που θα διαρκέσει έως 30 Ιουνίου 2011, παρουσιάζει δείγματα της εκπαιδευτικής βιβλιοπαραγωγής από τα χρόνια της εδραίωσης της τυπογραφικής τέχνης των Ελλήνων. Με την ευκαιρία αυτή στις 13 Απριλίου 2011 θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Φάνης Κακριδής  με θέμα «Σχολικά βιβλία , άλλοτε και τώρα» και στις 4 Μαΐου ο καθηγητής Dr.Hans Eideneir με τίτλο «Ο δάσκαλος Αίσωπος». Έναυσμα για την έκθεση αυτή στάθηκε η πλούσια προσωπική συλλογή του κ. Παύλου Μπαλογιάννη. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο έργο και τη μνήμη της μεγάλης ελληνίστριας  κ. Jacqueline de Romilly.

> Βοτανική Εκδρομή στο όρος Σαϊτά διοργανώνεται την Κυριακή 8 Μαΐου 2011. Πάνω από τη μαγευτική πεδιάδα του Φενεού - γνωστή και ως Κορινθιακή Ελβετία - υψώνεται ο Σαϊτάς, ένα σχετικά άγνωστο βουνό που όμως αποκαλύφθηκε πως φιλοξενεί μερικούς από τους σπανιότερους βοτανικούς θησαυρούς της χώρας μας. Ξεναγεί ο κ. Δ. Μέρμηγκας.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Παρακολούθηση….της Έκτακτης Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 31/03/2011!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Πέμπτη 31/03/2011 στις 05.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  (5)  θεμάτων που αναφέρονται παρακάτω:

1. «Απογραφή περιουσίας του Δήμου – Ισολογισμός (έναρξη 01/01/2011)» και έγκριση αυτών.

Την ανάγκη η απογραφή να συμπληρωθεί εκτός από τα οικονομικά και με τα περιουσιακά στοιχεία των  τριών πρώην  δήμων ήταν μια σημαντική επισήμανση εκ μέρους της αντιπολίτευσης!

2. Έγκριση ετήσιου Τεχνικού Προγράμματος (Νέα έργα - Μελέτες 2011 - άρθρο 208 Ν. 3463/2006).

- Συνεχιζόμενα έργα – μελέτες 18.703.595,25 €  (9.184.810,33 € από Δήμο και επιχορηγήσεις 9.518.784,92 €)

- Νέα έργα – Μελέτες 33.730.494,00 € (από Δήμο 10.429.394,00 € και επιχορηγήσεις 23.301.100,00 €)

Η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα ανέδειξε τις παραλήψεις σε έργα υποδομής της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος δεν έπεισε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό αφού στηρίζεται σε επιχορηγήσεις οι οποίες είναι διεκδικητικές στην Περιφέρεια και όχι απόλυτα εξασφαλισμένες!

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία, την κ. Κοσμά και την παράταξη του κ. Βάρσου. Καταψηφίστηκε από τον κ. Κανακάκη και την κ. Σπηλιοτοπούλου. Ο κ. Σφαντός ψήφισε λευκό και η παράταξη «Πόλη Φως» ψήφισε παρών!

3. Έγκριση Προϋπολογισμού του 2011 ύψους 116.465.706,50 €

Ο Δήμαρχος, τετριμμένα, επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός υποβάλλεται ισοσκελισμένος και με διασφαλισμένη την πιστοληπτική ικανότητα.

Δείτε την εισηγητική  έκθεση του Δημάρχου κ. Ν. Χιωτάκη…..εδώ....

Στον Προϋπολογισμό 2011 επικράτησε θέατρο του παραλόγου αφού πρόκειται για Προϋπολογισμό που είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Το 50% σχεδόν των προϋπολογισθέντων είναι ανείσπρακτες οφειλές ή επισφαλείς χρηματοδοτήσεις!

Υπερψήφισε η πλειοψηφία και καταψήφισε το σύνολο της αντιπολίτευσης!....αφού πρώτα εκφράσθηκαν αρκετές επισημάνσεις  όπως:

- ανάγκη να υπάρξουν τεχνικά προγράμματα που θα κατανέμονται ίσα σε όλες τις περιοχές του Δήμου, άλλως θα υπάρξει μη ισόρροπη ανάπτυξη και αδικίες.

- ανάγκη ανάπτυξης του Κηφισού ποταμού ενδεχόμενα σε συνεργασία με όμορους Δήμους

- ανάγκη επανακαθορισμού προτεραιοτήτων προς το κοινωνικό πρόσωπο της Κηφισιάς δεδομένων των δύσκολων χρόνων που έρχονται

- ανάγκη για διαδημοτικά και έργα υπερτονικού χαρακτήρα

- ανάγκη να μετατραπεί και συντηρηθεί το Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη, το οποίο έχει μετατραπεί σε αποθήκη

- ανάγκη να μη χαθούν χρήματα για την μελέτη σκοπιμότητας υπόγειου γκαράζ στη Νέα Κηφισιά αφού η δημιουργία του θα είναι η χαριστική βολή της πλατείας, της συνοικίας κτλ.

Επιπλέον θέματα της Συνεδρίασης αφορούσαν:

4. Ορισμός του Δήμου Κηφισιάς ως μέλος του «Συμφώνου των Δημάρχων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 5. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Κηφισιάς στο έργο «Energy for Mayors» το οποίο υποστηρίζει την πρωτοβουλία του «Συμφώνου των Δημάρχων».

Επί των «χρηματοοικονομικών δεικτών» του Προϋπολογισμού του 2011 που θέσατε υπόψη του Δ.Σ. κ. Χιωτάκη........θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με τις παρατηρήσεις μας!!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο αστερισμός…..των υποβαθμίσεων της Standard & Poor’s!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πολύ περίεργες είναι οι νέες «απανωτές» υποβαθμίσεις από τον διεθνή οίκο Standard & Poors της πιστοληπτικής ικανότητας (1) της Ελλάδας την Τρίτη 29/03/2011 κατά  δύο βαθμίδες σε «ΒΒ-» από «ΒΒ+»  (2) της Κύπρου  την Τετάρτη 30/03/2011 κατά μία βαθμίδα σε «Α-» από «Α» και (3) της Ιρλανδίας την  Παρασκευή  01/04/2011 κατά μία βαθμίδα σε «ΒΒΒ+»!!

Ειδικά για την  υποβάθμιση της Ελλάδας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την Κομισιόν η οποία εξέφρασε την Τετάρτη 30/03/2011 τις αμφιβολίες της και διατηρεί κριτική στάση γενικά για τον τρόπο λειτουργίας των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης και ειδικά για την Standard & Poors!

Συνεχίζοντας η Κομισιόν ανέφερε ότι «δεν συμμερίζεται» την εν λόγω αξιολόγηση της Standard & Poors για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για τις «φιλόδοξες προσπάθειες» που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των προϋπολογισμών για τα επόμενα χρόνια!

Σε σχετική έκθεση το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους υποβαθμίσεις της Standard & Poors  για την πιστοληπτική ικανότητα χωρών όπως της Ελλάδα, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας κτλ. έχουν «συστηματικές επιπτώσεις» στο κόστος ασφάλισης από τον κίνδυνο αθέτησης  πληρωμών (credit default swaps) και στους χρηματιστηριακούς δείκτες ( γενικούς και τραπεζικούς) σε χώρες της Ευρωζώνης, επηρεάζοντας αρνητικά την χρηματοπιστωτική σταθερότητα !

Με αυτό τον τρόπο η Standard & Poors, εμμέσως πλην σαφώς, εξυπηρετεί.........τους περίπου 1600 έως 1800 «απρόσωπους» Θεσμικούς Επενδυτές, οι οποίοι διαθέτουν προς δανεισμό στις αγορές περίπου 1.000 τρισεκατομμύρια Δολάρια!.....δια μέσου μίας ομάδας από «Κερδοσκόπους» Αμοιβαίων Κεφαλαίων…..Hedge Fund Creditors (όπως την Μπουτίκ Τράπεζα Επενδύσεων Monnes Crespi and Hardt, τους Σύμβουλους Επενδύσεων SAC Capital Advisors, Green-light Capital και Brigade Capital και το γνωστό και μη εξαιρετέο ταμείο διαχείρισης.....Soros Fund Management) που επενδύουν / τζογάρουν…..........................στην χρηματοπιστωτική αποσταθεροποίηση!

Είναι απαραίτητος πλέον ο τερματισμός του «ολιγοπωλίου» των τριών μεγάλων οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης (Moodys, Fitch, Standard & Poors) που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα!..........και η δημιουργία ενός πλήρως ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας που να λειτουργεί σαν αντίπαλο δέος στους «τρεις μεγάλους»!!

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Παρακολούθηση…της 3ης Τακτικής Συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Με την παρουσία δύο Αντιδημάρχων, κ.κ.  Γ Παπαδόπουλου και Σ. Κύρλου  και με ένα τέταρτο καθυστέρηση, λόγω σταδιακής προσέλευσης των Τοπικών Συμβούλων, αλλά με πλήρη απαρτία, ξεκίνησε η     Τακτική Συνεδρίαση,  την Δευτέρα 28 /03/2011 και ώρα 19:00, στο «Σπίτι του Αθλητισμού» στη Ν. Ερυθραία,  το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας  Ν. Ερυθραίας, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για  τα παρακάτω θέματα:
1. Χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων (στερεοφωνικό συγκρότημα μικρής ισχύος) στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ» σε ισόγειο κύριο χώρο της εταιρείας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.  επί της οδού Ελ. Βενιζέλου αρ. 61, Ν. Ερυθραία, για το έτος 2011.
2. Εξέταση αιτήματος δημότη για την υποβολή πρότασης  για αναπηρική θέση στάθμευσης επί της οδού Κρήνης 22 στη Ν. Ερυθραία.
Ετέθησαν δύο εκτός ημερήσιας διάταξης   θέματα:
- Το πρώτο θέμα αφορούσε την αλλαγή του τόπου και του χρόνου διεξαγωγής  της 2ης  τακτικής  Συνεδρίασης, στις 11 /03/2011, από τις 19.00 στις 14.00ς με θέμα: Προτάσεις για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Κηφισιάς.
Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Α.  Ξενάκης  προσπάθησε να εξηγήσει, πως η αλλαγή αυτή συνέβη , λόγω καιρικών συνθηκών, οι οποίες προκαλούσαν διακοπές ρεύματος και δεν είχε την πρόθεση να  μην  κατατεθούν και άλλες προτάσεις επί του θέματος, όπως του καταλογίστηκαν.  
Σχεδόν επέπληξε την κ. Σ. Κονίδα  (Κοινοτική Σύμβουλος του Συνδυασμού «Πόλη Φως»),  που το θέμα πήρε τέτοιες  διαστάσεις και έφτασε ως το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω της κ. Α.  Συνοδινού  (επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη Φως»)
Η κ. Κονίδα παίρνοντας το λόγο, είπε ότι πληροφορήθηκε  μεν από τον ίδιο τηλεφωνικά  την ώρα διεξαγωγής αλλά όχι και  τον τόπο! Βλέπε ρεπορτάζ της Kifisia Press στις 11/03/2011 με θέμα «Η «οδύσσεια»……της Κοινοτικής Συμβούλου…….κατά την 2η Τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας»!
Στη συνέχεια η κ. Ε. Παναγιωτίδου του συνδυασμού «Η Πόλη που Αξίζουμε»  κατέθεσε στο προεδρείο έγγραφο-καταγγελία για το συμβάν και διαμαρτυρήθηκε έντονα, διότι ενημερώθηκε για την αλλαγή χρόνου και τόπου τηλεφωνικά μόλις στις 12.15μμ  δίνοντας έμφαση στην παρατυπία του συμβάντος.
Υπήρξε έντονος προφορικός διαπληκτισμός μεταξύ κ. Παναγιωτίδου και  Προέδρου, ο οποίος τελείωσε με την  φράση του Προέδρου….«Εσείς με εκλέξατε, άρα λοιπόν να ακούτε και να κάνετε ότι σας λέω»!
- Το δεύτερο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, που απασχόλησε το Κοινοτικό Συμβούλιο, ήταν η επιστολή-διαμαρτυρία έξι συλλόγων της Νέας Ερυθραίας  Αρ.Πρωτ. 11178/23-03-2011 προς τον Δήμαρχο Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας - Εκάλης για την   απόφαση του κ. Χιωτάκη  να πραγματοποιηθεί μία παρέλαση στην Κηφισιά.
Η κ. Β. Τσαγκάρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, του 1ου  Δημοτικού  Σχολείου Ν. Ερυθραίας, ανέπτυξε το θέμα, λέγοντας ότι…..«οι κάτοικοι της Ν. Ερυθραίας διαφωνούν με την απόφαση του κ.  Δημάρχου και ότι επιθυμούν οι παρελάσεις να γίνονται στις έδρες των σχολείων τους , ώστε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και να έχουν τη δυνατότητα όλα τα μέλη της οικογένειας να καμαρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που θα αποτίνουν τιμή στους ήρωες, στον τόπο τους. Τα παιδιά μας χρειάζονται αγάπη και αναγνώριση και όχι επισημότητες. Δεν χρειάζονται μεγαλειώδεις και πολυδάπανες παρελάσεις που συνεπάγονται ταλαιπωρία μαθητών και οικογενειών».
Απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Σ.  Κύρλος, ο οποίος στην προσπάθεια του να κατευνάσει τα πνεύματα και να κερδίσει τις εντυπώσεις , έπεσε σε αντιφάσεις!
Ενώ στην αρχή είπε, ότι η Δημοτική Αρχή έμεινε εκτεθειμένη από την κεντρική εξουσία, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης και εν αναμονή διευκρινιστικού φαξ από το ΥΠΕΣ,  καθυστερούσε η λήψη μιας  από κοινού απόφασης  Δημάρχου και Διευθυντών σχολείων για να ορισθεί  ο τόπος της παρέλασης. Ερωτηθείς από τον γράφοντα, εάν υπάρχει πρόβλεψη στον Καλλικράτη, η απάντηση ήταν θετική…..«Ναι, ένας  δήμος μια παρέλαση!» Όσο αφορά δε την απόφαση, αυτή την πήρε ο κ. Δήμαρχος στις 17/03/2011!!
- Στο πρώτο προ ημερήσιας διάταξης  θέμα, ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε το σώμα, ότι ο φάκελος είναι πλήρης και ψηφίζετε.
Η κ. Α. Πετούση (Μαρίνα) του συνδυασμού «Η Πόλη  που Αξίζουμε»  παρατήρησε,  ότι από τον φάκελό της, έλλειπε το έγγραφο Η 1941/ 20/01/11 από την υγειονομική υπηρεσία.  Εξοργιστικά αξιοπρόσεκτο υπήρξε το γεγονός, ότι το  προεδρείο και ο κ. Κύρλος προσπάθησαν επί ένα τέταρτο  να την πείσουν περί του αντιθέτου.
Κατά την ψηφοφορία η κ. Πετούση   ψήφισε παρούσα, η κ. Κονίδα κατά και η κ. Καυγαλάκη κατά!
- Για το δεύτερο θέμα το λόγο πήρε  ο δεύτερος παρευρεθείς Αντιδήμαρχος κ. Γ.  Παπαδόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι το θέμα αφορά στο κυκλοφοριακό και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δ.Σ.
Όπως γίνεται κατανοητό οι δύο Αντιδήμαρχοι δεν ευρέθησαν τυχαία στο Κ.Σ. Ν. Ερυθραίας. Ο μεν κ. Κύρλος παρευρέθη για να αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις των συμπολιτών του, ο δε κ. Παπαδόπουλος  για να καλύψει νομικά το δεύτερο θέμα. 

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 11376!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 29/03/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη και 1 αναπληρωματικό μέλος η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «11» θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 24/03/2011 πηγή....

Προτού παρθούν «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «11» θέματα .....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!......ο κ. Χιωτάκης (1) παρουσίασε εκτάκτως ένα θέμα που αφορά «Τον  καθορισμό ενιαίων κριτηρίων επιβολής  Ανταποδοτικών Τελών» οι οποίοι έπρεπε πρώτα να εγκριθούν από την Οικονομική Επιτροπή  και ύστερα από το Δημοτικό Συμβούλιο και (2)  ζήτησε την άμεση έγκρισή τους.......η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή!

Σημειώνω χαρακτηριστικά.....

Θέμα 1. Ο κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε στην σύνταξη  «κλειστής» λίστας απόρων για το βοήθημα του Πάσχα 2011!...... από ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών  με συγκεκριμένο όριο που ανέχεται σε 125.000,00 ευρώ και ζήτησε την έγκριση της! Η έγκριση της έγινε ομόφωνα αποδεκτή αλλά με την εισήγηση όπως η λίστα αυτή αφορά μόνο κατοίκους της Κηφισιάς!

Θέμα 4. Για την  υποχρέωση του  πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας να καταβάλλει στους εφεσίβλητους Αναστασία Χαραλαμπίδου κτλ......σχολικούς φύλακες για την εργασιακή τους απασχόληση από το 2004 – 2006!....το συνολικό ποσό των 40.139,00 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής, ο κ. Χιωτάκης εισηγήθηκε κατά αρχήν αποδοχή αλλά με συμβιβασμό αποπληρωμής με δόσεις και χωρίς τόκο.....ειδάλλως θα γίνει προσφυγή! Η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή!

Ακολούθως εγκρίθηκαν «5» υποβολές εισηγήσεων διαφόρων Δικηγόρων περί άσκησης περαιτέρω ένδικων μέσων  και «4» αναθέσεις σε Δικηγόρους να παραστούν ενώπιον Δικαστηρίων!

Ο κ. Σκορδίλης παρατήρησε ότι τα ποσά που δαπανά ο Δήμος για τα ανωτέρω θέματα είναι μεγάλα και διερωτήθηκε κατά πόσον θα έπρεπε να γίνεται αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αμέσως μετά παρέμβαση στο υπεύθυνο φορέα π.χ. ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κτλ. για να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Ο κ. Κανακάκης εισηγήθηκε να υπάρχει «υπεύθυνος» του Δήμου ο οποίος να παρακολουθεί τα εν λόγω έργα και να κάνει τις σχετικές αναφορές! Η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή!

Ο κ. Κανακάκης ακολούθως ερώτησε τον κ. Χιωτάκη γιατί να μην καθιερωθεί «εργολαβική» ανάληψη (αναθέσεων) διαφόρων μικρό-υποθέσεων του Δήμου ανά μήνα ή ανά έτος με  Δικηγόρο ο οποίος να  έχει «προκαθορισμένη» και οικονομικότερη αμοιβή; Ο κ. Χιωτάκης απήντησε ότι δεν γίνεται!

Εάν κ. Δήμαρχε  είχατε  επιφυλαχθεί να απαντήσετε στην ερώτηση του  κ. Κανακάκη για να σας δοθεί χρόνος να  ενημερωθείτε  κατά  πόσον  υπάρχουν σχετικά «συμφωνητικά»............τα οποία παρεμπιπτόντως ονομάζονται  «εργολαβικά δίκης»!................τότε η απάντησή σας θα ήταν εντελώς διαφορετική!

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Τα νέα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος…..στην 1η συνεδρίαση Δευτέρα 28/03/2011!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πήραμε την πρόσκληση με Α.Π. 53β/2011.….όλα καλά!  Ήμασταν εκεί, στην ώρα μας καμιά εικοσαριά  νοματαίοι, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, μηχανικοί, γεωπόνοι κτλ , απ’ όλες τις γειτονιές  του ενιαίου Δήμου, με κέφι  και μεράκι  για δουλειά  και πολλές ιδέες για να γίνει καλύτερη (περιβαλλοντικά και όχι μόνον) η πόλη μας!

Βγάλαμε και προεδρείο…. καλά μέχρις εδώ! Παίρνει τον λόγο ο κ. Βαγγέλης Σιδέρης και.......

«Ακούστε…..εδώ είμαστε «Επιτροπή Πρασίνου»…….αρμοδιότητα έχουμε για τα δέντρα……τα σήματα της Τροχαίας που τα καλύπτουν πρασιές, φυλλώματα και δεν τα βλέπουν οι οδηγοί…..»

Κόκαλο οι παριστάμενοι…....Άλλα περιμέναμε και άλλα μας προέκυψαν! Αντί για τον Κηφισό και τα ρέματα του, τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση που χρειάζεται η πόλη, την Πεντέλη και το περαστικό πράσινο, τα αποχετευτικά και  αντιπλημμυρικά έργα, η Επιτροπή Περιβάλλοντος υποβιβάζεται σε Επιτροπή Πρασίνου και θα ασχολείται με……

Εν πάση περιπτώσει, το αρθ.70 του Ν.3852/10 είναι ασαφές  και παραπέμπει τη δημιουργία επιτροπών  στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον εσωτερικό του κανονισμό που στο αρθ.10 (σύσταση επιτροπών Δημοτικού Συμβουλίου) μιλάει για επιτροπή Πρασίνου και Περιβάλλοντος!


Αγαπητοί συμπολίτες της πλειοψηφίας  του Δημοτικού Συμβουλίου συνέλθετε! Η πόλη μας χρειάζεται την Επιτροπή Περιβάλλοντος αν θέλουμε:

- να παραμείνει η πόλη μας το πιο  πράσινο προάστιο της τσιμεντένιας Αθηναϊκής τερατούπολης

- να διατηρήσουμε την αισθητική και τη φυσιογνωμία που έχει η πόλη μας διαχρονικά…αν.....

Τι λέει ο κ. Δήμαρχος;; Μήπως πρέπει να παρέμβουν και οι επικεφαλής των Συνδυασμών;;