Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ας τους τα γράψουμε.....μήπως και δεν τα ξέρουν!


Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Γυρίζοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, δηλαδή  ποιες διακοπές,  στο γυναικοχώρι αφού εκεί υπάρχει μια βάση, όπου τις 15 μέρες των διακοπών, τις περάσαμε εγώ ξεχορταριάζοντας, ασπρίζοντας την αυλή, βάφοντας κάποια παράθυρα που είχαν πετσικάρει και τα έξυσα για να κλείνουν και η γυναίκα μου σκουπίζοντας, καθαρίζοντας και μαγειρεύοντας.

Ας μην είμαι όμως γκρινιάρης, ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το σπίτι στην ορεινή Αχαία και φεύγουμε για λίγο. Άλλωστε το κέρδος ήταν ότι 15 μέρες δεν είδαμε τηλεόραση, δεν διαβάσαμε εφημερίδα (γιατί δεν έρχονται στο χωριό) και έτσι ησυχάσαμε από τα μνημόνια, την πλύση εγκεφάλου και ότι άλλο μας σερβίρεται στην μεγαλούπολη μας.

Γυρίζοντας λοιπόν, πήρα τηλέφωνο αγαπημένο συνάδελφο μου, λυκειάρχη,  και πήγα σπίτι του να πιούμε καφέ στην μικρή αυλή της μονοκατοικίας που έχει κληρονομήσει στην Πεύκη.

Αφού είπαμε τα περί οικογενειών και διακοπών, μοιραία η κουβέντα γύρισε στην μίζερη και ψυχοφθόρο κατάσταση. Πάει λοιπόν μέσα στο σπίτι και φέρνει ένα τετράδιο και λογαριασμούς.


 Κοίτα μου λεει: ο μισθός μου είναι 1.412 ευρώ, το βλέπεις!

Λογαριασμοί:
- ΔΕΗ (ρεύμα 85 και δημοτικά τέλη και χαράτσι - η δόση 346,75) 432 ευρώ, πληρωτέο 21/09/2012.
- ΟΤΕ  56 ευρώ πληρωτέο 26/09/2012
- ΔΟΣΗ εφορίας που την έβαλα στην κάρτα για να γίνουν οι δόσεις εννέα, 1.016,35 ευρώ  
- Κάρτα VISA 65 ευρώ, πληρωτέο 18/09/2012
- ΔΟΣΗ νόμου Μπιρμπίλη για τον ημιϋπαίθριο  302 ευρώ, πληρωτέο 300/9/2012   
- Σύνολο: 1.871,35 ευρώ.
- Είμαι μείον: 459,35 ευρώ.

Προσπάθησα να του πω ότι είμαστε από τους τυχερούς που έχουμε μισθό και σπίτι και δεν έχουμε και δάνειο, αυτός όμως επιμένει να συνεχίσει:   


Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 10/09/2012 στις 08.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Λόγω μη απαρτίας η συνεδρίαση για την λήψη αποφάσεων επί «5» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.39720 ημερομηνίας 05/09/2012....δεν πραγματοποιήθηκε!

Τα τακτικά θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν ήταν....

1. Καθορισμός θέσεων Λαϊκής Αγοράς στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας.

2. Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ - ΚΑΦΕTEΡΙΑ - ΜΠΑΡ επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 59 και Χαρ. Τρικούπη στο Ο.Τ. 346 της ΚΟΥΡΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ.

3. Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ με παρακείμενο χώρο αυτού ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ επί της οδού Σμύρνης 9  στο Ο.Τ. 60 του ΔΩΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

4. Χορήγηση  άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ και ΣΙΑ Ε.Ε.  στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ» με δ.τ. «WE LIVE» επί της οδού Χαριλ. Τρικούπη αρ. 144, Ν. Ερυθραία για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους.

5. Χορήγηση  άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην NISI ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΕΠΕ  στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ» με δ.τ. «NISI» επί της οδού Χαριλ. Τρικούπη αρ. 146 και Στροφυλίου, Ν. Ερυθραία για χρονικό διάστημα άνω των (3) ετών.

Όταν έκλαψε ο Νίτσε!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
 

Μετά την περυσινή επιτυχία η παράσταση «Όταν έκλαψε ο Νίτσε»  του Ίρβιν Γιάλομ που παρουσιάστηκε σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα από τη ΛΥΚΟΦΩΣ, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία, από 19 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου 2012 , και στη συνέχεια  για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, στο θέατρο Θησείον - ένα θέατρο για τις τέχνες από 13 Οκτωβρίου 2012 και για έναν μήνα μόνο.

Το σπουδαίο βιβλίο του Γιάλομ μεταφέρεται στη σκηνή σε διασκευή της θεατρολόγου και μεταφράστριας του  στην Ελλάδα, Ευαγγελίας Ανδριτσάνου, από δύο καταξιωμένους σκηνοθέτες - ηθοποιούς, τον Ακύλλα Καραζήση και τον Νίκο Χατζόπουλο, στους ρόλους του γιατρού Γιόζεφ Μπρόιερ και του φιλοσόφου Φρίντριχ Νίτσε αντίστοιχα. Το νεαρό Ζίγκμουντ Φρόυντ ερμηνεύει  ο Χάρης Φραγκούλης.

Δύο μεγάλες προσωπικότητες του 19ου αιώνα σε κρίση μέσης ηλικίας. Μια εμπνευσμένη διαδικασία διπλής ψυχοθεραπείας.

Επί σκηνής ξετυλίγεται η ανθρώπινη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον θεραπευτή και στον θεραπευόμενο, δύο ανθρώπους που ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες και αδυναμίες. 


Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 12/09/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.05πμ με την επικύρωση πρακτικών των τακτικών και εκτάκτων συνεδριάσεων στις 10/07/2012, 17/07/2012, 24/07/2012, 31/07/2012 και 07/08/2012 και την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και «15» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 39918 ημερομηνίας 06/09/2012.

Τα έκτακτα θέματα αφορούσαν την (1) έγκριση δαπάνης ύψους 3.200,00 ευρώ για μίσθωση ηλεκτρογεννητριών για το αντλιοστάσιο της Νέας Ερυθραίας το 2012 (2) κατακύρωση του έργου «κατασκευή ηλεκτροφωτισμού» δαπάνης ύψους 305.520,00 ευρώ στον 2ο κατά σειρά μειοδότη!.....εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα κάτωθι «15» τακτικά θέματα.......επί τροχάδην και με λίγες ουσιαστικές διαφωνίες!  Η συνεδρίαση έληξε 09.30 πμ.

1. Διαβίβαση πρακτικού της Τριμελούς Επιτροπής που ορίστηκε με την υπ’ αρ. 353/2012 απόφαση της Ο.Ε., για τον διεθνή δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό για «Συντήρηση και επισκευή οχημάτων και υπερκατασκευών αυτών» στα πλαίσια του Κ.Α. 20.6263.02 ύψους 1.000.000,00€.

Ο Πρόεδρος κ. Χιωτάκης ενημέρωσε το σώμα ότι  η εταιρεία Α. ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε. ήταν η μοναδική εταιρεία που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό προσφέροντας για την συντήρηση και επισκευή οχημάτων του Δήμου την συνολική τιμή των 731.700,00 ευρώ συν ΦΠΑ και εισηγήθηκε την κατακύρωσή της!!

Ο κ. Σκορδίλης παρατήρησε ότι σε ένα διεθνή ανοικτό διαγωνισμό ύψους 1.000.000,00 ευρώ θα έπρεπε να λάβουν μέρος  περισσότερες της μια εταιρείες! Για αυτό τον λόγο ψήφισε λευκό!

Η εισήγηση του κ. Χιωτάκη τελικά  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία!!

ΔΕΙΤΕ σχετικό σχόλιο  της εφημερίδας Kifisia Press  στο τέλος του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ......   

Στο Ηρώδειο η Μονσερά Καμπαγιέ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τη Δευτέρα  17 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ηρώδειο, θα απολαύσουμε τον ζωντανό μύθο της όπερας τη Μονσερά Καμπαγιέ σε μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της μεγάλης καριέρας της, με κλασικά αριστουργήματα. Τη συνοδεύει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ που θα διευθύνει ο Χοσέ Κολλάντο!

Μονσερά Καμπαγιέ.

H σπουδαία Ισπανίδα σοπράνο  γεννιέται στις 12 Απριλίου του 1933 στη Βαρκελώνη και σπουδάζει μουσική εκεί, αποφοιτώντας με χρυσό μετάλλιο το 1954.

Κάνει το ντεμπούτο της στην Ελβετία , αλλά  η παγκόσμια επιτυχία και αναγνώριση έρχεται  το 1965 με την «Λουκρητία Βοργία» στο φημισμένο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Το κοινό την χειροκροτεί ασταμάτητα για 25 ολόκληρα λεπτά! Μέσα σε λίγες μέρες η φήμη της εξαπλώνεται στον κόσμο της όπερας και οι ρόλοι διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Τα μεγαλύτερα θέατρα στον πλανήτη ανοίγουν τις πόρτες τους και οι θεατές παραληρούν στο μεγαλείο της φωνής της.


Το 1969 συμμετέχει στην παράσταση «Don Carlo» με τους Placido Domingo και Pierro Cappuccilli ενσαρκώνοντας την Elisabetta του Valois.

Το 1970 κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην Σκάλα του Μιλάνου με την «Λουκρητία Βοργία» ερμηνεύοντας ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακολουθούν το Covent Garden και η Λυρική Όπερα του Σικάγο. «Aida», «Norma», «La Boheme», «Tosca», «Οθέλλος», «Madama Butterfly», κλασικά αριστουργήματα που η Καμπαγιέ σφραγίζει με την προσωπικότητά, το ταλέντο και την επιβλητική της σκηνική παρουσία, κερδίζοντας όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές ανά την υφήλιο, που κατακλύζουν τους χώρους που εμφανίζεται για να την απολαύσουν, να τη ζητωκραυγάσουν  και να την χειροκροτήσουν.  

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

O κλάδος των ανύπανδρων θυγατέρων, ο στόχος της τρόικας και η αποδοχή αυτοκαταδίκης!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Βασική προϋπόθεση χορήγησης σύνταξης σε πολίτη αποτελεί να έχει εργαστεί και να έχει για δεκαετίες καταβάλει τις ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο από το οποίο θα πάρει την σύνταξη.  Είναι όμως έτσι στην Ελλάδα;

Βεβαίως όχι διότι υπάρχουν «κλάδοι» Ελλήνων πολιτών όπως ο «κλάδος» των ανύπανδρων μεν αλλά όχι απαραίτητα παρθένων θυγατέρων, που λαμβάνει σύνταξη χωρίς να έχει στο ελάχιστο εργαστεί γι’ αυτό και χωρίς να έχει καταβάλλει ούτε μία εισφορά.


Ο προκλητικός αυτός προνομιακός τρόπος που δίνονται αυτές οι συντάξεις από το 1926 (πατέρας ΔΥ προς κόρη) καταργεί κάθε έννοια ισότητας που μπορεί να αφορά είτε την ισότητα έναντι των ανύπανδρων αγοριών είτε την ισότητα έναντι πολιτών που έχουν ανύπανδρες θυγατέρες αλλά έχουν την ατυχία να είναι ασφαλισμένοι σε άλλα ταμεία (ΤΕΒΕ, ΙΚΑ κλπ).  
 

Η Ιφιγένεια στο Badminton!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 13,14 και 15 Σεπτεμβρίου 2012 στο θέατρο Badminton παρουσιάζεται η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», μετά την επιτυχημένη της περιοδεία ανά την Ελλάδα. Την παραγωγή αυτή της «5ης Εποχής Τέχνης» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας,  σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης.


Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρη,
Σκηνοθεσία - επεξεργασία κειμένου: Θέμη Μουμουλίδη,
Σκηνικό: Γιώργου Πάτσα,
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου,
Φωτισμοί: Ν. Σωτηρόπουλου.

Πρωταγωνιστούν:  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Ιωάννα Παππά, Μ. Χατζησάββας, Γιάννης Στάνκογλου, Α. Σακελλαροπούλου, Άγγελος Μπούρας, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λένα Παπαληγούρα, Αρετή Πασχάλη, Ρίτα Αντωνοπούλου.


Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», είναι το προτελευταίο έργο του Ευριπίδη. Πραγματεύεται τη θεϊκή βούληση της Άρτεμης να θυσιαστεί η Ιφιγένεια, κόρη του βασιλιά των Μυκηνών, Αγαμέμνονα, προκειμένου να φυσήξουν ούριοι άνεμοι και να κινήσει ο στόλος των Ελλήνων για την Τροία.

Ο πόλεμος γίνεται αυτή τη φορά γιατί ο Πάρις έκλεψε την Ελένη σύζυγο του Μενέλαου, προσβάλλοντας έτσι την Ελλάδα. Ο στόλος των Ελλήνων περιμένει στην Αυλίδα να φυσήξουν οι άνεμοι…  

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η «κατευθυνόμενη» κρίση με ενορχηστρωτές τις....«αγορές»!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σήμερα έχουμε μια υπέρ-συσσώρευση του παγκόσμιου πλούτου σε ελάχιστα χέρια που βασίζεται στην κλοπή της εργατικής αγοραστικής δύναμης και στα τοξικά τζογαδόρικα παιχνίδια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, τα οποία είναι προσανατολισμένα στην υπέρ-χρέωση ολόκληρων λαών!

Συγκεκριμένα, το κέρδος πλέον δεν δημιουργείται  από την πραγματική οικονομία αλλά από τα «στοιχήματα»  των διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων!

Δυστυχώς σήμερα η παγκόσμια παραγωγή εμπορευμάτων και υπηρεσιών δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο το 3% του συγκεντρωμένου παγκόσμιου πλούτου.

Αυτή η τεράστια διαφορά μεταξύ του πλούτου και της παραγωγής είναι αντίστοιχη με την διαφορά μεταξύ της «εικονικής»  και της πραγματικής οικονομίας! Με απλά λόγια, σήμερα, μια τεράστια φούσκα έχει σκεπάσει τον πλανήτη.....που αναμένεται κάποια στιγμή να σκάσει! 


Τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις σε όλα σχεδόν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για την οικονομική κρίση και τα χρέη κάθε χώρας. Πολλοί από εμάς ακούν καθημερινά τον όρο «αγορές».  

Τα «Δρώμενα Τέχνης» στη Μύκονο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην κοσμοπολίτικη Μύκονο ταξίδεψαν για πρώτη φορά, τα περίφημα «Δρώμενα Τέχνης» του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας που επιμελείται ο γνωστός εικαστικός Μιχαήλ Ρωμανός, ο οποίος είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και από την ΤΕXTILIA της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Μάκης Τσέλιος, Δήμητρα Παπαδημητρίου, Μιχαήλ Ρωμανός.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival), που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μια σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, παρουσίασε μία εξαιρετική ομάδα δέκα ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, στις υπέροχες αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης, στα Ματογιάννια.

Μαρίζα Φασιανού, Μιχαήλ Ρωμανός.

Στα «Δρώμενα Τέχνης» συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης, που έχουν να παρουσιάσουν μια αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολλάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.  

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

‎ΑΓΙΑΣΜΟΣ σήμερα.....ΑΠΕΡΓΙΑ αύριο!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Το πρώτο κουδούνι ακούστηκε σήμερα το πρωί σε όλα τα σχολεία της χώρας, καθώς με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για ενάμισι εκατομμύριο μαθητές.

Μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Η νέα σχολική χρονιά όμως ξεκινά με οικονομικά προβλήματα και για το λόγο αυτό οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 απεργιακές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα  οι δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτές  έχουν 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρη στάση εργασίας.
Οι περικοπές στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, αλλά και η προωθούμενη αξιολόγησή, τους οδηγούν αύριο στην πρώτη απεργία της χρονιάς και προετοιμάζουν το έδαφος για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ,  υπολογίζονται ότι υπάρχουν περίπου 2.500 - 3.000 κενά κυρίως σε μαθηματικούς, φυσικούς και φιλολόγους, ενώ η ΔΟΕ εκτιμά περίπου 3.000 κενά δασκάλων και νηπιαγωγών και επιπλέον 7.000 κενά ειδικοτήτων στα ολοήμερα σχολεία.

Ο γυμνασιάρχης κ. Τόκκας Γρ. και ο Λυκειάρχης κ. Αντωνόπουλος Μ.

Δάσκαλοι και καθηγητές έθεσαν στο υπουργείο τα προβλήματα με τα οποία αρχίζει η σχολική χρονιά, κάνοντας λόγο για «δυσμενές περιβάλλον», ενώ ιδιαίτερες αναφορές έκαναν για τις περικοπές των αποδοχών των εκπαιδευτικών.   

Με «μπλε» φεγγάρι στην Κεφαλονιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ενδιαφέρον πολιτιστικό και κοινωνικό  γεγονός αποτελούν κάθε φορά οι εικαστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί στη Σύγχρονη Πινακοθήκη  Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, ο  Κώστας Ευαγγελάτος,  ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχει πανσέληνο.

Ο αντιπεριφεριάρχης Σωτήρης Κουρής με την πιανίστα Ζωίτσα - Αλεξία Μαρτσέλου.

Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά που απολαύσαμε όλοι το δεύτερο ολόγεμο, υπέρλαμπρο φεγγάρι, το επονομαζόμενο «μπλε» του Αυγούστου, τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου στη Villa Ροδόπη είχαν μεγάλη προσέλευση.  

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τελικά μήπως μας ψεκάζουν;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Τελικά θα σκάσω αν δεν βρω τις σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία σαν ερινύες με επισκέπτονται κάθε βράδυ μετά τα δελτία ειδήσεων:
- Μας αγαπά ή δεν μας αγαπά η Merkel;  Είναι φίλος μας ή όχι ο Van Rombuy;
- Μας  θέλουν ή δεν μας θέλουν στην ευρωζώνη οι Αυστριακοί και οι Ολλανδοί; 
- Πρέπει να βγάλω τον σκασμό και να υπομείνω τα σκληρά μέτρα που μας ετοίμασαν με περισσή φροντίδα οι τροϊκανοί ή πρέπει να βγω και εγώ στο Σύνταγμα;
- Να βγάλω τα χρήματα μου στο εξωτερικό για να μειώσω τις απώλειες μου στο ενδεχόμενο να γυρίσουμε στην δραχμή;

- Μήπως αλήθεια μας ψεκάζουν;
- Μήπως και το πρωτάθλημα είναι στημένο όπως λεει στο twitter ο Γιάννης ο Αλαφούζος;
- Μήπως σε όλα αυτά η λύση είναι οι λεβέντες «σφίχτες» της Χρυσής Αυγής (αυτοί με το IQ ραδικιού);;
Βλέπετε για πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα πάρα πολλοί άνθρωποι παρίσταναν τους ηλίθιους απέναντι στους πολιτικούς που εναλλάσσονταν στην εξουσία. Υπήρχε λόγος σοβαρός, στη μικροκλίμακα του καθενός: Ένα χαριστικό επίδομα, μια ευνοϊκή ρύθμιση, ο διορισμός του συγγενούς, η ελπίδα για μια «κάτω από το τραπέζι» θετική απόφαση. Πάνω απ’ όλα όμως το ότι γενικά ζούσαμε καλά και πιστεύαμε ότι το μέλλον μας θα ήταν ακόμα καλύτερο. 

Στο Μουσείο Ακρόπολης το Κύπελλο του Σπύρου Λούη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τέσσερις μήνες μετά την απόκτηση του Ασημένιου Κυπέλλου του Σπύρου Λούη σε δημοπρασία, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκπληρώνει τη δέσμευσή του να παρουσιάσει το Κύπελλο στο ευρύ κοινό, ανακοινώνοντας την έκθεσή του στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης από τις 28 Αυγούστου 2012 και για ένα έτος.


Έμπνευση του Γάλλου φιλόλογου και φιλέλληνα Michel Bréal, το Ασημένιο Κύπελλο που απονεμήθηκε στον Μαραθωνιονίκη Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 της Αθήνας, θα φιλοξενείται για ένα χρόνο στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, και θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.


Αξίζει να αναφερθεί πως το Κύπελλο θα φιλοξενείται σε χώρο του Μουσείου που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναφέρει: «Πιστεύοντας ότι το ιστορικό αυτό Κύπελλο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, το Ίδρυμα αποσκοπεί, μέσα από αυτήν την έκθεση, να προβάλλει διεθνώς το ελληνικό πνεύμα, καθώς και τον έντονο συμβολισμό του Κυπέλλου. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης για να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα πολυτιμότερα τεχνουργήματα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και να εμπνευσθούν από όσα αυτό συμβολίζει: την αγωνιστικότητα, τη νίκη και τελικά, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης και πριν το 2015, οπότε θα ξεκινήσει η μόνιμη έκθεσή του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τρίτη - Κυριακή: 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.
Ώρα τελευταίας εισόδου: 7.30 μ.μ.
Κάθε Παρασκευή το Μουσείο είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ
Δευτέρα: Κλειστά.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Ηράκλειο το καλύτερο σουβλατζίδικο στον κόσμο!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η διάκριση αυτή εδόθη από τον διεθνή οίκο πιστοποίησης Τουριστικών Υπηρεσιών «Τripadvisor» μετά από πρόσφατη ψηφοφορία εκατομμυρίων  χρηστών του, που με βάση την ποιότητα, το σέρβις και την καθαριότητα, ψηφίζουν τα καλύτερα εστιατόρια, μαγαζιά, μπαρ και χώρους υπηρεσιών, δίνοντας με τα.....κλικ τους τα ιδιότυπα βραβεία!


Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, το καλύτερο σουβλατζίδικο στον κόσμο βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, απέναντι από τη Λότζια και πρόκειται για το ψητοπωλείο «Πολιτεία» που διατηρεί ο  Πέτρος Ανωπολιωτάκης στο κέντρο του Ηρακλείου.  

Ιωνικές Γιορτές στη Νέα Σμύρνη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ενδιαφέρον συνεχίζεται το πρόγραμμα των Ιωνικών Εορτών του Δήμου Νέας Σμύρνης. Έτσι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 21.00 με κάρτα εισόδου  παίζεται η μεταφυσική κωμωδία «Pizza Mercedes» της Κατερίνας Κλήμη σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού με τους: Μ. Μπέη, Κ. Κλήμη, Ν. Μαυρουδή, Μ. Φλωράτου, Ι. Κωσταρά και guest το Μανώλη Δεστούνη.


Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 οι «Ιππείς» με τον Π. Φιλιππίδη και τον Γιάννη Ζουγανέλη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Εισιτήριο 5€.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 21.00 με κάρτα εισόδου, η μουσικοθεατρική παράσταση «90 χρόνια πέρασαν από τότε» αφιερωμένη στην καταστροφή της Σμύρνης, με τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Ελένη Πέτα, τον Πασχάλη Τόνιο.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 21.00 με εισιτήριο 10€  η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» με Καραμπέτη, Μάινα, Στάνκογλου, Παππά σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 21.000 με κάρτα εισόδου, κλασσική μουσική και τζαζ, με τη Νεανική - Παιδική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, το κουαρτέτο τζαζ του Μάνου Αθανασιάδη. Τραγουδούν η Κλέλια Θεοδωρίδη σύζυγος του Αντιπρόεδρου του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης  Δημήτρη Θεοδωρίδη και ο Μάνος Αθανασιάδης. Διευθύνει η Νίνα Πατρικίδου.