Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Πως να καταπολεμήσετε τον πονοκέφαλο (hangover) από αλκοόλ;

Αν και η σύσταση μου είναι να μην πίνετε περισσότερο από 2 ποτηράκια την ημέρα, ωστόσο κάποιες γιορτινές μέρες πιθανόν η ποσότητα αυτή να μην αρκεί και τότε, ανάλογα με τον οργανισμό, μας ‘εγκαθίσταται’ βασανιστικός πονοκέφαλος , ζαλάδα και πιθανόν εμετοί.

 

Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται τόσο στην αφυδάτωση όσο και στην παραγωγή της τοξικής ουσίας ακεταλδεΰδης.

Μπορούμε να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα με ελαφρύ φαγητό, πάρα πολύ νερό αλλά όχι ταυτόχρονα, γλυκό ελαφρύ καφέ ή τσάι ή μέλι και πολλούς χυμούς που περιέχουν βιταμίνη C, όπως χυμός πορτοκάλι.

Ιδιαίτερα το μέλι (φρουκτόζη) αν συνοδευτεί από ψωμί ( π.χ. τοστ), τότε το κάλιο και το νάτριο που περιέχονται στο ψωμί, θα βοηθήσουν στην ακόμα καλύτερη αντιμετώπιση του πονοκέφαλου ή της ελαφριάς μέθης η δε ακεταλδεϋδη του αλκοόλ μετατρέπεται με τη βοήθεια της φρουκτόζης (μέλι) σε οξικό οξύ. Το οξικό οξύ με τη σειρά του μεταβολίζεται από τον οργανισμό και από την καύση του παράγεται διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο αργότερα εκπνέεται από το σώμα. Τα παυσίπονα δεν έχουν απόλυτη ένδειξη αλλά κάποιους τους βοηθούν.

Προσέξτε εδώ και το πολύ διαδεδομένο μύθο ότι ο σκέτος καφές καταπολεμά το πονοκέφαλο ή την μέθη από αλκοόλ. Αντίθετα, μπορεί να μας παραπλανήσει ότι είμαστε καλά και να συμβούν απρόοπτα.  Προσοχή λοιπόν ‘’ γλυκός ελαφρύς καφές μαζί με όλα τα άλλα’’.

Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τον οργανισμό αλλά επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία φροντίστε, πριν ξεκινήσετε το ποτό, να πιείτε ένα ή περισσότερα ποτήρια νερό και γάλα: προλαβαίνετε την αφυδάτωση και επιβραδύνετε την παραγωγή των τοξικών ουσιών. 

Γιώργος Παντελιδάκης
Συντάκτης

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Πρόταση προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Κηφισιάς!

Σύμφωνα με τον Ν.3852/2010  αρθ.61 παρ. 4............

‘’Ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας της Ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου’’

Επεκτείνοντας το παραπάνω, προτείνω άμεσα όπως ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ (αφού εν δυνάμει μετέχουν ή θα μετάσχουν στις παραπάνω επιτροπές ή θέσεις)  καταθέσουν τη ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση  η οποία να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.... ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΞΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ!

Ιδού η Ρόδος λοιπόν....ιδού και....!!  Ακούσαμε στις δημαιρεσίες της  3/1/2011  διάφορα περί διαφάνειας, νομιμότητας κτλ....καιρός είναι να τα δούμε και στην πράξη!!

Τάκης  Νικολακόπουλος
Συντάκτης

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ενιαία Οικονομική Διαχείριση του Δήμου Κηφισιάς! Μέρος 2ο...

Με την  ολοκλήρωση της συγκρότησης των οργάνων σύμφωνα με τον οδικό χάρτη άμεσων ενεργειών των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στις  3 Ιανουαρίου 2011 θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:

- ο κύκλος εργασιών των τριών Δήμων ( Κηφισιάς 34.168.015,54 €, Νέας Ερυθραίας 10.286.218,48 € και Εκάλης 4.140.219,43 € ) το 2009 διαμορφώθηκε στο ύψος των 48.594.452,00 €.

- τα ολικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης του οικονομικού έτους 2009 των τριών Δήμων μαζί είχαν θετικό πρόσημο και ανήλθαν στο ύψος των ( Κηφισιάς 1.458.561,19 €, Νέας Ερυθραίας – 676.377,01 € και Εκάλης – 156.137,49 € )  626.046,61 € ή 1,29% του κύκλου εργασιών μόνο!

- Οι τακτικές επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό το 2009 διαμορφώθηκαν  ( Κηφισιάς 8.779.206,81 €, Νέας Ερυθραίας 4.155.567,52 € και Εκάλης 984.554,69 € ) στο ύψος των 13.919.328,00 € ή 28,64% του κύκλου εργασιών!

Παρόλα αυτά ο κ. Χιωτάκης σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου έκανε αναφορά στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2010 και τόνισε ότι η σχετική υστέρηση στα έσοδα ιδιαίτερα από το Μάρτιο του 2010 οφείλεται στην περικοπή από την Κεντρική Διοίκηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων κατά 40% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο ως και στην περιστολή των οφειλόμενων από παρελθόντα οικονομικά έτη στο πλαίσιο της περιοριστικής πολιτικής της μείωσης δαπανών.

Επιπλέον τόνισε ότι οι περικοπές από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 30 – 35% περίπου, είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν χρηματοδοτήσεις έργων ή να σημειωθούν καθυστερήσεις σε εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις όπως ΘΗΣΕΑΣ, ΟΣΚ, Υπουργείο Μεταφορών, ΕΣΠΑ κτλ.

Το συμπέρασμά μας όμως είναι ότι ο κ. Χιωτάκης επιχειρεί (1) να παρουσιάσει ένα «σενάριο» εξωραϊσμού της δεινής ομογενοποιημένης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Κηφισιάς για την οποία βέβαια δεν έχουν καμία ευθύνη «κακοδιαχείρισης» ............οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές !! (2) να προετοιμάσει τους Δημότες ότι η ομογενοποίηση των διαδικασιών Οικονομικής Διαχείρισης  του Δήμου Κηφισιάς το 2011 θα είναι δύσκολη!!.....λόγω της περιορισμένης  χρηματοδότησης του «Καλλικράτη» από τον κρατικό προϋπολογισμό 2011!!............με ότι αυτό συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες!!

Ωστόσο, τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου από Ελεγκτικό Οίκο που ορίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.............αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον!! Οψόμεθα λοιπόν........!!

Δημήτριος Αγγελίδης 
Συντάκτης

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Βιολογικά ή Συμβατικά Προϊόντα;

Την σημερινή εποχή βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις που μας προτρέπουν στην κατανάλωση βιολογικών προϊόντων.


Η πεποίθηση του κόσμου, πως τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά σε σχέση με τα συμβατικά, οδήγησε στη ραγδαία αύξηση της βιολογικής παραγωγής (καλλιέργεια και κτηνοτροφία) τα τελευταία χρόνια.

Είναι όμως η θρεπτική των αξία πράγματι ανώτερη;

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Περιοδικό Κλινικής Διατροφής (American Journal of Clinical Nutrition), τόσο τα βιολογικά όσο και τα συμβατικά τρόφιμα είναι ισοδύναμα ως προς την θρεπτική τους αξία.

Η επιστημονική κοινότητα δηλαδή δεν βρήκε καμία διαφορά μεταξύ του περιεχομένου τους σε βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο, σύνολο διαλυτών ουσιών, χαλκό, σίδηρο, νιτρικά, μαγνήσιο, τέφρα, συγκεκριμένες πρωτεΐνες, νάτριο, μη πεπτόμενους υδατάνθρακες, β-καροτένιο και θείο.

Είναι μύθος συνεπώς πως η διατροφική αξία των συμβατικών και βιολογικών προϊόντων δεν είναι ισότιμη!!... και ο μόνος λόγος  που μας ωθεί να προτιμούμε τα βιολογικά έναντι των συμβατικών είναι η υπόνοια ότι  στα συμβατικά προϊόντα χρησιμοποιούνται χημικά ή ορμονικά προϊόντα, τα οποία ούτως ή άλλως είναι παράνομα και δεν πρέπει να υφίστανται κατά την αγορά των.

Γιώργος  Παντελιδάκης
Συντάκτης

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ανάθεση αρμοδιοτήτων στο Δ.Σ. Κηφισιάς!

Κατά την διάρκεια της 1ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Κηφισιάς στις 02/01/2011 εξελέγησαν:

1. Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόεδρος Δ.Σ           :  Άννα Κορογιαννάκη,
Αντιπρόεδρος  Δ.Σ    : Περικλής Καραγιαννάκης
Γενικός Γραμματέας  : Σπύρος Βαράγκης.

2. Μέλη Οικονομικής Επιτροπής

Τακτικά μέλη
-          Νίκος  Χιωτάκης
-          Φώτης Δημάκης,
-          Ιωάννης Διονυσιώτης,
-          Ανέστης Νικολέλης,
-          Μαρία Σελιάμη – Τσινίδου,
-          Ευάγγελος Σιδέρης,
-          Παναγιώτης Κανακάκης,
-          Γεώργιος Σκορδίλης
-          Γεώργιος Τσούλος.

Αναπληρωματικά μέλη
-          Νίκος Παναγιώτου,
-          Λίλα Παπαδημητρίου,
-          Ηλιάνα Στεφανάκου,
-          Αγγελική Συνοδινού
-          Νικόλαος Σφαντός.

3. Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Τακτικά μέλη
-          Νίκος Χιωτάκης
-          Ευάγγελος Αυλήτης,
-          Αγγελική Βαλασοπούλου,
-          Μανώλης Κουρμαδιάς,
-          Γεώργιος Μαραζιώτης,
-          Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης,
-          Βασίλης Βάρσος,
-          Χριστίνα Κοσμά – Μανταφούνη,
-          Κατερίνα Μουστάκη

Αναπληρωματικά μέλη
-          Μάνος Μαρκεσίνης,
-          Μαρία Μπούρα,
-          Λεωνίδας Ψυχόπαιδας,
-          Παναγιώτης Κανακάκης,
-          Ιωάννης Κουνέλλας.

 Η  Kifisia Press εύχεται σε όλους Καλή Επιτυχία!

S.O.S. Πολίτες!

Αναζητούνται επειγόντως πολίτες εξοπλισμένοι με "ρεαλιστική" αισιοδοξία προκειμένου να λειτουργήσουν ως αντίδοτο στο κλίμα εθνικής κατάθλιψης που τείνει να καλύψει τη χώρα.
Είναι τώρα η ώρα που ο συνειδητοποιημένος πολίτης, ο καθένας ξεχωριστά, νοιώθει "υποχρεωμένος" να σηκώσει μέρος του βάρους της προσπάθειας που απαιτούν πράγματι οι δύσκολοι καιροί μας.
Συν τω χρόνο  αποκαλύπτεται όλο και σαφέστερα πως η προσπάθειά μας θα έχει διάρκεια και θα είναι εντατική.
Η επιστροφή στα αίτια που προκάλεσαν την κρίση -γηγενή ή διεθνή- μία μόνο ωφέλεια προσφέρουν, εκείνη που συμβάλλει στην επιλογή ορθών και αποτελεσματικών λύσεων.
Ενώπιον των δυσκολιών δεν κλαίμε τη μοίρα μας και αδρανούμε, ούτε, πολύ περισσότερο, καταλαμβανόμαστε από φοβική υστερία και μάλιστα κάνουμε τα πάντα να τη μεταδώσουμε στο περιβάλλον μας.
Τόσο οι κατάρες όσο και οι ευχές, ως γνωστόν - διαχρονικά αποδεδειγμένο- δεν αποδίδουν. Ο θυμός προδίδει πνευματική σύγχυση ή δ΄ άλλως την προκαλεί.
Η διεθνής όσο και η εγχώρια οικονομική κρίση είναι φυσικό επόμενο να οδηγεί σε μείωση έως και καταστολή τις οικονομικές δραστηριότητες, αυτές δε με τη σειρά τους επηρεάζουν προφανώς τη ζωή των ανθρώπων. Η χώρα, όλοι εμείς, η οικονομία μας, πρέπει να πληρώσουμε τα χρέη μας και να ανακινήσουμε τη διαδικασία της ανάπτυξης.
Τα μεγέθη είναι δυσθεώρητα, αλλά αυτά είναι. Η συνεχής αναμέτρηση των μεγεθών δεν αποτελεί εποικοδομητική εργασία, πολύ περισσότερο δε εάν αποτελεί αφορμή για ατελέσφορες αντιπαραθέσεις τότε καθίσταται επιζήμια. Από τη στιγμή που θα κηρυχθεί ο πόλεμος, πολεμάς και δε τα βάζεις με τους διπλανούς για το ποιός τον ξεκίνησε και πόσο φταίει γι αυτόν, πολεμάς για να βγεις από τον πόλεμο και ότι χειρότερο αυτός προκαλεί.
Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, είναι και πανευρωπαϊκή, είναι, τέλος, και παγκόσμια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η κρίση φέρνει αναπόφευκτα καταστροφή, αλλά εμπεριέχει ταυτόχρονα το σπόρο ενός νέου μέλλοντος, αποτελεί ταυτόχρονα μιά νέα αφετηρία.
Τις κρίσεις, έχει αποδειχθεί ιστορικά, δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, κατά καιρούς επέρχονται και τις υφιστάμεθα. Τις κρίσεις, αφού προσπαθήσουμε να τις αντιμετωπίσουμε και να αμβλύνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις τους, οφείλουμε να τις αξιοποιήσουμε ως ευκαιρίες.
Είναι μπροστά μας η ευκαιρία να ξαναβρούμε, μέρος έστω του εαυτού μας που χάθηκε μέσα σε πρότυπα και εθισμό υπέρ καταναλωτισμού. Είναι ευκαιρία να βάλουμε πάλι κάποιες νέες αξίες να διέπουν τη ζωή μας. Είναι ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα νέο ήθος και έθος εργασίας, να συναντήσουμε και να σεβαστούμε τους άλλους, το διπλανό μας και να φύγουμε από το υπερτροφικό πλέον εγώ μας και να αποκτήσουμε μία νοοτροπία συνόλου και συνεργασίας - γιατί όχι και αλληλεγγύης. Είναι ευκαιρία να χτίσουμε ακριβώς μέσα στις δυσκολίες, σε υγιή βάση ένα ποιοτικότερο εκπαιδευτικό σύστημα χάριν της γενιάς του μέλλοντός μας. Είναι η ευκαιρία να εξορθολογιστούν οι συμπεριφορές μας, οι επιλογές μας, οι θεσμοί και η λειτουργία τους, το κράτος και οι υπηρεσίες του, επιτέλους, τα πάντα.
Είναι απολύτως κατανοητό, ωστόσο, πως είναι δύσκολο έως αδύνατο να απαιτηθεί από μεγάλα τμήματα του κοινωνικού συνόλου η συνειδητοποίηση των όσων παραπάνω διατυπώθηκαν και η νηφάλια εκ μέρους τους συμμετοχή εξ αρχής στη μακρόχρονη προσπάθεια. Βρίσκονται αυτά τα τμήματα, αντικειμενικά, σε αδιέξοδο και επί πλέον αδικούνται, δεν υπήρξαν άλλωστε ποτέ προνομιούχα και ευνοημένα, πάντα ήταν στην αναμονή για την ελπίδα και αντί  αυτής τους προσφέρεται μαύρος ορίζοντας και απελπισία.
S.O.S. Ζητούνται επειγόντως πολίτες που είναι σε καλύτερη θέση και είναι "εξοπλισμένοι" με ρεαλιστική αισιοδοξία, να πρωταγωνιστήσουν και να προηγηθούν στον ανηφορικό δρόμο της σωτηρίας και της ανάπτυξης.
Η προσπάθεια μάς θέλει κοντά, οι καιροί το απαιτούν, έτσι γίνεται να τα καταφέρουμε. Άλλωστε, πού ξέρετε, αυτό το κοντά-κοντά, το μαζί, αλληλέγγυοι και με συντονισμένες αποτελεσματικές προσπάθειες, μπορεί να μας μείνει θετικό "κουσούρι" και να μάθουμε οι Έλληνες από διαρκώς αντίπαλοι να μεταλλαχθούμε σε συνεργάτες.
Γιώργος Ζαραφωνίτης  "ο αφελής"
Συντάκτης

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Η Κηφισιά που θα μας χαρίσει η Νέα Δημοτική Αρχή!

“Όλοι έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε μια πόλη σύγχρονη, που  αναδεικνύει τον ιδιαίτερο ιστορικό της χαρακτήρα, διαφυλάσσει το ξεχωριστό της φυσικό περιβάλλον, προστατεύει την κατοικία, αξιοποιεί νέες τεχνολογίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υιοθετεί οικολογικές μεθόδους στη διαχείριση απορριμμάτων και στη συντήρηση των εγκαταστάσεων, ενισχύει το πράσινο, διαδίδει τον αθλητισμό, αναπτύσσει πολιτιστικές δράσεις, νοιάζεται για την νεολαία, φροντίζει την οικογένεια, προστατεύει τη τρίτη ηλικία, δίνει λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα των δημοτών και διεκδικεί πόρους, υπηρεσίες και έργα από την κεντρική διοίκηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όμως σήμερα η οικονομική κρίση επηρεάζει όλους μας και διαρκώς περισσότεροι συνδημότες μας έρχονται σε δύσκολη θέση. Σήμερα, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον κοινωνικό μας ιστό. Προτεραιότητα του νέου Δήμου πρέπει να είναι οι εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης  με ανοιχτή αγκαλιά για κάθε πολίτη που χρειάζεται βοήθεια.

Με διάλογο, διαβούλευση, συλλογικότητα και διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και με εργατικότητα, συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της, η Δημοτική Αρχή του νέου Δήμου Κηφισιάς που ορκίστηκε στις 29/12/2010  μπορεί να είναι ωφέλιμη για την Πόλη και τους πολίτες.”

Τα όσα μεστά λόγια του κ. Δημάρχου ανεφέρθησαν κατά την Ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής Κηφισιάς μας δίνουν μια ελπίδα για μια χρηστή και διάφανη διαχείριση της Πόλης μας. Είναι έτσι όμως ?!

Τι θα πει :

1.      «Πόλη Σύγχρονη»  -  « Προστασία της κατοικίας» . Πολλά μαγαζιά μέσα στην αμιγή κατοικία καταστρατηγώντας το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης, ανεπάρκεια δημοτικού φωτισμού και πεζοδρομίων, ανυπαρξία αποχέτευσης σε μεγάλο τμήμα της Πόλης , ανεπάρκεια θέσεων στάθμευσης, μη εφαρμογή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων … Ελπίζω όχι. Γιατί η μέχρι σήμερα πορεία δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης.

2.      «Ανάδειξη του ιστορικού της χαρακτήρα». Η μέχρι σήμερα πορεία μας λέει ότι έχουμε την τύχη να έχουμε στην Πόλη ένα Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Γουλανδρή, το Μουσείο ΟΤΕ και θα μπορούσαμε να έχουμε και άλλα 2-3. Πως ο Δήμος τα προβάλλει ? πως φροντίζει τα παιδιά των σχολείων μας να τα επισκεφθούν ? τι ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου τους έχει γίνει ? Μάλλον οι σχεδιασμοί γίνονται ανοργάνωτα και με πρωτοβουλίες που δεν ξεκινούν από τον Δήμο.Ιστορικό τμήμα της Πόλης είναι και ο παραδοσιακός ιστός. Μπορούμε να περπατήσουμε στα ωραία στενάκια των Αλωνίων, αφήσαμε πουθενά καμία «αμπολή» με λίγο τρεχούμενο νερό ? Ιστορία της Πόλης είναι και τα διατηρητέα και οι Εκκλησίες μας και τα αγάλματα που κοσμούν πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Δεν θα μπορούσαν όλα αυτά να αναρτηθούν στο site του Δήμου, δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε ότι το Ηρώο της Κηφισιάς δημιουργήθηκε από τον σπουδαίο γλύπτη Δημητριάδη και αποτελεί κόσμημα για την Πόλη, δεν θα μπορούσαν τα «αρχαία» που στοιβάζονται στην Πλατεία Πλατάνου να συντηρηθούν και προβληθούν .

3.      «Διαφύλαξη του ξεχωριστού της φυσικού περιβάλλοντος»  Ξεκινώντας από τις καταπατήσεις του Κηφισού Ποταμού και του Πεντελικού Όρους, συνεχίζοντας με την καταστροφή των πεύκων και των φοινίκων φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι έχουμε την τύχη να έχουμε Δήμαρχο γεωπόνο, το φυσικό περιβάλλον μολύνεται, καταστρέφεται και οικειοποιείται, με αποτέλεσμα την συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Ελπίζω να μπει ένα φρένο και να τηρηθούν τα ισχύοντα διατάγματα με θρησκευτική ευλάβεια και μαζί να γίνει ένας σχεδιασμός προστασίας και περιποίησης του κοινόχρηστου πρασίνου.

Δεν θέλω να γκρινιάζω μέρες που είναι, αλλά ανησυχώ και φοβάμαι!

Θα συνεχίσω όμως.......... Είμαι με την Δημοτική Αρχή σε κάθε καλό που θα γίνει αλλά θα είμαι και αντίθετος σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής των παιδιών μας.

Ηλίας Νομπιλάκης
Συντάκτης