Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στους ΟΤΑ!

Για την αντιγραφή  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Προσπάθεια διασπάθισης δημόσιου χρήματος, κακοδιαχείριση, σπατάλες αλλά και πολλές παρανομίες σε προμήθειες, έργα, υπηρεσίες κ.λπ. εντόπισε το Ελεγκτικό Συνέδριο για το οικονομικό έτος 2010, την πρώτη χρονιά εφαρμογής του Μνημονίου και των πρώτων «σκληρών» μέτρων και περικοπών. 

Σύμφωνα με το «Έθνος», το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο, όπως προκύπτει από τη σχετική ετήσια έκθεση που παρέδωσε ο πρόεδρός του κ. Ιω. Καραβοκύρης στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, κατάφερε να αποτρέψει παράνομες δαπάνες 146,5 εκατ. ευρώ μέσα στο 2010 «μπλοκάροντας» παράλληλα την παράνομη εκταμίευση άλλων 13,5 εκατ., ενώ εκκρεμεί η διαδικασία για τον καταλογισμό διάφορων κονδυλίων σε βάρος εκπροσώπων της διοικητικής μηχανής και των ΟΤΑ. 



Στις 1.180 σελίδες της έκθεσης (μαζί με τις απαντήσεις των κρατικών φορέων) περιγράφονται οι ίδιες περίπου παρανομίες και σπατάλες που γίνονται κάθε χρόνο, πολλές παρατυπίες ευφάνταστες, αποφυγή εφαρμογής των νόμων κ.λπ.  

Η φωτογραφία της ημέρας στον Guardian!


Από τη δωρεάν διανομή τροφίμων στις 06/02/2013 στο κέντρο της Αθήνας στην Ελλάδα της λιτότητας και της.....εξαθλίωσης.

Η στιγμή αποτυπώνει δεκάδες ανθρώπους να στριμώχνονται και να τεντώνουν τα χέρια τους, προσπαθώντας να πάρουν μια σακούλα πορτοκάλια.

Αυτή είναι η φωτογραφία της ημέρας στην βρετανική εφημερίδα Guardian.....η Ελλάδα του 2013!

Που καταντήσαμε.....

Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Ελαιολάδου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2008 και βράβευσε για 4 συνεχόμενους διαγωνισμούς τα καλύτερα ελαιόλαδα από κάθε μέρος της Ελλάδας.


Αυτήν την χρονιά (1 - 3 Μαρτίου 2013) θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου. Στην 5η επανάληψή του αποφασίσαμε να διεθνοποιήσουμε τον διαγωνισμό - Χρυσό Αριστείο.  

Νέο «Σισμίκ» βγάζει η Άγκυρα!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ξαφνικά η Τουρκία απέκτησε ένα νέο «Σισμίκ», ένα νέο ερευνητικό σκάφος, γεγονός που δείχνει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει άμεσα έρευνες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να ανεβάσει την ένταση με την Ελλάδα και την Κύπρο.


Την αγορά του νέου πλοίου σεισμικών ερευνών ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ. Το μήκους 85 μέτρων πλοίο με την ονομασία «Polarcus Samur», το οποίο αγοράστηκε από νορβηγική εταιρία έναντι 130 εκατομμυρίων δολαρίων, θα μετονομαστεί σε «Βarbaros Hayrettin Paşa» και θα πραγματοποιεί τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες. 

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 05/02/2013 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 4 τακτικά μέλη και τον Πρόεδρο κ. Χιωτάκη, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.15πμ με την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και «12» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 5018 ημερομηνίας 31/01/2013.

Έκτακτα θέματα....

1.Εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ Δήμου και της εταιρείας Τουριστική Κτηματική Δομική ΕΠΕ η οποία μισθώνει στον Δήμο το κατάστημα όπου στεγάζεται το ΚΕΠ Κηφισιάς.  

Έργο της UNESCO!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος η UNESCO έδωσε το παρών  στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Δεν έλειψε φυσικά και η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και μέλος του Δ.Σ.  της Οργάνωσης «End Human Trafficking Now», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,  η οποία απηύθυνε έκκληση για την πάταξη της εμπορίας των ανθρώπων προς τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα και τους πολιτικούς ηγέτες.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην ομιλία της.

Η εκστρατεία για την πάταξη του αδικήματος που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πηγή παράνομου πλουτισμού στον κόσμο μετά τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, είχε ξεκινήσει από την Αθήνα το 2006.  

Απόλυτη ευθύνη στον Παπανδρέου ρίχνει ο Στουρνάρας!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε μία αριστοτεχνική συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Κωνσταντίνος Ζούλας έριξε τον «τσάρο» της οικονομίας στο καναβάτσο και πρόσθεσε στην δικογραφία των καταγγελιών Ρουμελιώτη νέα στοιχεία φωτιά!!

Για πρώτη φορά ομολογεί ότι το Ελληνικό μνημόνιο είναι επαχθέστερο και απεχθές σε σύγκριση με αυτό της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας! Μέχρι χθες, το ψευδές επιχείρημα προστασίας του Παπανδρέου ήταν ότι «και αυτές οι χώρες μπήκαν στο μνημόνιο»!


Σήμερα ο κ. Στουρνάρας επιβεβαιώνει αυτό που έχει αποκαλυφθεί εδώ και δύο χρόνια, συγκρίνοντας παράγραφο προς παράγραφο το Ελληνικό μνημόνιο με τα υπόλοιπα. 

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση: Που πήγαν τα 600.000 ευρώ για «έργα» στο Δήμο Πύργου;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για αντιπλημμυρικά έργα κόστους 600.000 ευρώ που εκτελέστηκαν στο δήμο Πύργου, διέταξε στις 01/02/2013 ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης.


Ζητείται να διερευνηθεί η τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων όπως απιστία και ψευδής βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση καθήκοντος κλπ σε βάρος τοπικών αιρετών παραγόντων του δήμου Πύργου.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Πύργου, στις 24/12/2012 να εγκρίνει και να αποδώσει με απ ευθείας ανάθεση, το χρηματικό ποσό των 600.795 ευρώ για έργα που είχαν εκτελέσει εργολάβοι και ιδιοκτήτες σκαπτικών μηχανημάτων τον Φλεβάρη του 2012 μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη.  

Ανοικτή Βιβλιοθήκη: Μπορείτε να διαβάσετε όποιο βιβλίο θέλετε....

Παρουσιάζει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Μπορείς να διαβάσεις ελεύθερα, όποιο βιβλίο θέλεις CTRL και Κάνοντας CLICK στο όνομα του συγγραφέα. Καλή ανάγνωση.....


Πεζογραφία    

Το βιβλίο είχε απήχηση!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχτηκε λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Τσούκαλη «Λαθρέμποροι ιστορίας».

Ένας νεαρός έκανε βόλτες με τη μότο κρος μηχανή του στο Δερβένι Κορινθίας. Κάποια στιγμή το μάτι του έπεσε πάνω σε μια  σπηλιά που είχε μπροστά από την είσοδό της σκάμματα.


Η περιέργεια τον οδήγησε να δει τι υπάρχει και έπεσε πάνω σε κάποια αρχαία αντικείμενα. Αμέσως επικοινώνησε με τον Γιώργο Τσούκαλη για να του ζητήσει πληροφορίες αλλά και οδηγίες σχετικά με την παράδοση τους στις αρμόδιες αρχές.  

Η Γερμανία πέρασε νομοσχέδιο για τον «γενετικό έλεγχο των εμβρύων»!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η βρετανική παροιμία λεει «Some things never change» ή «Kάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ» και μάλλον αυτό αφορά απόλυτα τους Γερμανούς και την Γερμανία.

Μετά από τους γιατρούς του Χίτλερ που επενέβαιναν γενετικά στις εγκυμοσύνες χρησιμοποιώντας γυναίκες εβραϊκής, σλαβικής ή άλλων φυλών «γ' κατηγορίας» κατά την κυρίαρχη φυλή, τώρα έρχεται μετά από δεκαετίες η «δημοκρατική» Γερμανία και άνοιξε πάλι το κεφάλαιο «γενετικός έλεγχος των εμβρύων».


Με μια διαδικασία που υποτίθεται επιτρέπει στους γονείς με σοβαρές κληρονομικές ασθένειες να ελέγχουν τα έμβρυα για γενετικές ανωμαλίες πριν από την εμφύτευση στη μήτρα. 

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση - βόμβα του ΣτΕ: Άκυρες οι δημοτικές εκλογές του 2010;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (Νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας και πλέον οριστικά ο νόμος-σκάνδαλο περνά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αν βέβαια δεν μας επιφυλάσσει η τρόικα και επ’ αυτού άσχημες εκπλήξεις: Η αλλαγή του Συντάγματος είναι βασικός στόχος των τροκάνων και ο νόμος μπορεί να επανέλθει μόνο με αλλαγή του Συντάγματος.


Η Ολομέλεια με την απόφασή της έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.   

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στο «σφυρί» το σπίτι του Κωστή Παλαμά!

Γράφει η ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πωλείται το ετοιμόρροπο σπίτι του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά. Γιατί όχι; Εδώ, έχουν αλλοτριώσει κάθε αξία, ο Πολιτισμός μας μάρανε.....

Σαφώς και ειρωνεύομαι, εφόσον επί τουλάχιστον ένα χρόνο «κοσμεί» το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς αλλά και η Ιταλίδα μυθιστοριογράφος Ματθίλδη Σεράο, το πωλητήριο, με μεγάλα, ευδιάκριτα γράμματα που αντέχουν ακόμα στο χρόνο και δεν έχουν ξεβάψει, όπως τείνει να ξεθωριάσει η ιστορία του κτηρίου.


Πρόκειται για ιστορικό κτίριο που με την αδιαφορία των απογόνων ιδιοκτητών, των ανθρώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει υποστεί αρκετές φθορές. Ο χρόνος, αμείλικτος έχει αφήσει τα σημάδια του, το νεοκλασικό κτίσμα θυμίζει «σπίτι τρόμου» και επισκέπτες του είναι μόνο τρωκτικά και έντομα. Έχει υποστεί λεηλασίες κατά καιρούς, εφόσον το εγκαταλελειμμένο οίκημα (Κορίνθου 241), παραμένει απαρατήρητο και ξεχασμένο απ’ όλους,  αν και βρίσκεται στην καρδιά της Πάτρας.  

Πάντα ροκ μόνον η Βέμπο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια υπέροχη μουσική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή της Σοφίας Βέμπο, που εμπλουτίζεται με πολλές oπτικοακουστικές παρεμβάσεις , παίζεται κάθε Σάββατο στις 8μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 7.00μ.μ. στο θέατρο Ορφέας (πρώην Χατζηχρήστου).

Εισιτήριο 16 και 12 ευρώ, Φοιτητικό 12ευρώ.
Διάρκεια 120΄.

Το ζεύγος Σούρα, με την πρωταγωνίστρια του σώου Κατερίνα Ρανιέρη και την Άννα Φόνσου. 

Με συγκίνηση ο θεατής παρακολουθεί τα γεγονότα μιας εποχής, μιας καλής εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτεί.  

Ο Κύπριος υπουργός Συλικιώτης απαντά στον Ερντογάν για το φυσικό αέριο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Κύπρος θα συνεχίσει απρόσκοπτα την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, θέτοντας σε εφαρμογή συμφωνίες με ενεργειακούς κολοσσούς, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.


Ο Κύπριος υπουργός με την τοποθέτηση αυτή σχολίασε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε λόγο για «παράλογα όνειρα» της «ελληνοκυπριακής διοίκησης»!  

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μια πραγματική ιστορία ενός «σκεπτόμενου».....

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο Διοικητικό Συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για το πόσο κόσμο θα απολύσουμε.

Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες.


Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού - 15.000 υπάλληλοι παγκοσμίως. Ο κάθε Αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. Ο Πρόεδρός μας δεν μιλούσε.

Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος. Όταν τελειώσαμε, ξαφνικά ο Πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει. Ο λόγος του έχει μείνει αποτυπωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί, και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια, τον θυμάμαι λες και ήταν χθες.  

Ο τρομοκράτης του διπλανού θρανίου....

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Αυτό το παιδί κρατούσε καλάσνικοφ και ήταν έτοιμος ίσως και να σκοτώσει. Ήταν τρομοκράτης χωρίς καμία αμφισβήτηση. Παρά λίγο μπορεί να ήταν και φονιάς. Όμως αν δεν βρούμε τους δρόμους που οδηγούν πιτσιρίκια στην τρομοκρατία, και να κλείσουμε αυτούς τους δρόμους, θα συνεχίσουν να περπατούν στην ίδια κατεύθυνση και άλλα παιδιά. 

Έχει ενδιαφέρον η μαρτυρία ενός καθηγητή ενός από τα παιδιά που συνελήφθησαν:

«Λέγομαι Χρήστος Ιωαννίδης. Είμαι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση εδώ και 23 χρόνια και υπεύθυνος του περιοδικού «Schooligans» και του μαθητικού φεστιβάλ «Schoolwave».


Γνώρισα τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο για τρία χρόνια (2005-2008). Ήταν μαθητής μου στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.   

Ατομική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στη Θεσσαλονίκη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, στις  8:30μμ, εγκαινιάζεται στο ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Γ. Βαφοπούλου 3 – Θεσσαλονίκη - τηλ:2310.424.132/133), η ατομική έκθεση ζωγραφικής  του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «δεογραφικές μορφές και συλλήψεις».


Πρόκειται για  έκθεση χαρακτηριστικών ζωγραφικών συνθέσεων του Κώστα Ευαγγελάτου, της τελευταίας δεκαετίας, στις οποίες δεσπόζουν σύμβολα, έννοιες, μορφές, σώματα και γεωμετρικές φόρμες.  

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της τακτικής Συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Πέμπτη 28/01/2013 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.



Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντες «7» Κοινοτικούς Σύμβουλους ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου με την λήψη αποφάσεων επί «5» εκτάκτων και «24» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 1 ημερομηνίας 23/01/13.

Έκτακτα θέματα

1. Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ», που βρίσκεται στην οδό Δηληγιάννη αριθμ. 56, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας  «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ». Απεσύρθη.

2. Επανυποβολή αιτήματος για Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ», επί της οδού Κυριαζή 30 και Αλωνίων, στην Κηφισιά, στο όνομα «Α.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-Μ.ΚΑΡΥΔΗ Ο.Ε». Εγκρίθηκε ομόφωνα.  

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Βαριά η καμπάνα για τον πρώην Δήμαρχο Μυκόνου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για ισόχρονο διάστημα, καταδικάστηκε χτες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, ο πρώην Δήμαρχος Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης.


Η υπόθεση αφορά στην υπογραφή απόφασης που δεν πέρασε ποτέ από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου και όλως τυχαίως ευνοούσε εταιρία (την Περιβαλλοντική ΑΤΕΒΕ) που ανήκε μέχρι μισό χρόνο πριν πάρει τη δουλειά της αποκομιδής των απορριμμάτων στη Μύκονο στην κουμπάρα του, γνωστή πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου και στον σύζυγό της.  

Η φωτογραφία του αιώνα: Ηλιοβασίλεμα στον Άρη!!


Ότι και να πεις για αυτή τη φωτογραφία θα είναι πάντα λιγότερο της αξίας της. Φαινομενικά είναι μια απλή όμορφη φωτογραφία ηλιοβασιλέματος.

Ίσως κάποιος σκεφτεί τη Σαντορίνη και πει ότι έχει δει καλύτερα ηλιοβασιλέματα.....Κι όμως.....είναι η καλύτερη φωτογραφία του αιώνα. Αναμφίβολα έχει μια ομορφιά και το χρωματικό φάσμα έχει και αυτό μια ιδιαιτερότητα που την καθιστά μοναδική.  

«ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2013»

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για πρώτη φορά στην πιο δημοφιλή και καταξιωμένη έκθεση κρασιού «Διονύσια 2013», η τεχνολογία προσφέρει τις υπηρεσίες της στους συμμετέχοντες οινοπαραγωγούς και στους οινόφιλους, δίνοντας τους την ευκαιρία, στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε, οι μεν οινοπαραγωγοί να προβάλλουν και να πουλήσουν τα κρασιά τους, οι δε οινόφιλοι να αγοράσουν κατά την διάρκεια της έκθεσης, σε τιμές οινοποιείου όποιο κρασί επιθυμούν και να το παραλάβουν στον χώρο τους.


Με την δύναμη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αξιοπιστία της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής κάβας της Ελλάδας, το House of Wine, θα βρίσκεται για πρώτη φορά κοντά στους οινοπαραγωγούς  και τους οινόφιλους, στα Διονύσια, για να προσφέρει αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα. Γνώση, τεχνολογία, υπηρεσίες , με πολύ αγάπη  για το κρασί.  

Οι «αποδοχές» και οι «ικανότητες» της νέας διοίκησης του Τ.Χ.Σ.!!

Για την αντιγραφή  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πέρα από κάθε.....λογική διαμορφώνονται οι αμοιβές της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την οποία επέλεξε η κυβέρνηση καθ΄ υπόδειξη της τρόικας.


Ο διορισμός της νέας διοίκησης του Ταμείου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Είναι όμως μεγάλη πρόκληση οι «αποδοχές», τις οποίες υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας....όταν η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται τόσο σκληρά!!

Τα....golden boys and girls της τρόικας θα λαμβάνουν ως μικτές ετήσιες αποδοχές τα εξής:  

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η δίκη στο Τ.Π.Α. για παράβαση καθήκοντος του Δημάρχου Κηφισιάς.....ανεβλήθη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αναβλήθηκε για τις 5 Νοεμβρίου του 2013 η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Χιωτάκη, τους υπεύθυνους της πολεοδομίας Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Α. Βάρδα και Ν. Παναγιώτου, αλλά και τον Διευθυντή της Πολεοδομίας Κηφισιάς κ. Ηλία Σπυρόπουλο.


Την καταγγελία είχε κάνει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κηφισιά SOS σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι.......παρότι γνώριζαν από κοινοποιήσεις, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κηφισιά SOS,  σχετικών εγγράφων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την ύπαρξη παρανόμων σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή αρμοδιότητας τους και μάλιστα εντός του Δήμου Κηφισιάς από το 2007 μέχρι το 2011, παρόλα αυτά παρέλειψαν   
   

Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και....μαργαρίνης;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Προσοχή η μαργαρίνη....είναι μια πλαστική ουσία! Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.


Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν. χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.  

Βιβλίο για παιδιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το βιβλίο για παιδιά «Καραμελόμπαλες και Πρασινομπίζελα» της Λίζας Πενθερουδάκη, παρουσιάστηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», αφού  η συγγραφέας το  αφιέρωσε στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η  Λίζα Πενθερουδάκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και μαθητές από το Γ΄ Δημοτικό Τοσίτσειο-Αρσάκειο Εκάλης που εικονογράφησαν τις ιστορίες του βιβλίου με δασκάλες και διευθύντριές τους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους καλωσόρισε λέγοντας μεταξύ άλλων: