Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Daily Mail: Εάν η Κύπρος πέσει στα χέρια της Ρωσίας.....η Δύση θα έχει χάσει τη μάχη στο νέο Ψυχρό Πόλεμο!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με αυτό τον τίτλο η βρετανική ταμπλόιντ αναλύει τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από μια πιθανή αδράνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αδυναμία της να διασώσει οικονομικά την Κύπρο.


Η οικονομική αδυναμία της Δύσης μετατράπηκε σε «αχίλλειος πτέρνα της» αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει «η αδράνεια άφησε ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται σε καίρια στρατηγική θέση να κινδυνεύει να πέσει στα ρωσικά χέρια. Η οργή των Κυπρίων να βλέπουν μία ευρωπαϊκή επιδρομή στις περιουσίες τους, τους στρέφει σε αναζήτηση ενός εναλλακτικού οικονομικού σωτήρα......την Ρωσία».  

Η Daily Mail καταλήγει πως δεν είναι γνωστά «τα ανταλλάγματα της Μόσχας για την παροχή βοήθειας στην Μεγαλόνησο, όμως μπορεί να αποκτήσει μία ναυτική βάση σε ένα νευραλγικό σημείο του πλανήτη έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε μία εκπληκτική αναβίωση της χώρας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991. Για την Ευρώπη, αυτό θα ήταν ταπείνωση. Και μάλιστα οι συνέπειες θα ήταν τόσο ενοχλητικές σαν αυτές που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου