Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

ΣΟΚ – Καταγγελίες επιχειρηματία για το ΤΑΙΠΕΔ!!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ακόμα και σοκαριστικά θα μπορούσαν να αποκληθούν τα καταγγελλόμενα από Έλληνα επιχειρηματία του χώρου των ακινήτων αναφορικά με το περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχριζαν ακόμα και της παρέμβασης των υπερδραστήριων οικονομικών εισαγγελέων!!

Το ακίνητο-«φιλέτο» του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας στο Ελληνικό, με μια έκταση τριπλάσια αυτής του Μονακό.

Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί σε άλλο καθεστώς από αυτό των απλών καθημερινών Ελλήνων που έχουν ένα περιουσιακό στοιχείο. Η εταιρία έχει στην κατοχή της ακίνητα τα οποία εκχωρήθηκαν χωρίς καν να γίνει αποτίμηση από διεθνείς εκτιμητές και να καθοριστεί μια αξία γι’ αυτά. Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η μη αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο σύμφωνα με τον επιχειρηματία ανέρχεται σε αξία τετραπλάσια με πενταπλάσια του ελληνικού χρέους!  

Την ίδια στιγμή, η ελληνική πολιτική εξουσία εισέφερε 80.000 ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ τα οποία εντελώς αυθαίρετα αποτιμήθηκαν σε μόλις 25 δισεκατομμύρια ευρώ! Και όλα αυτά τη στιγμή που η συγκεκριμένη έκταση είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την έκταση του Μονακό! 

Την ίδια στιγμή, η πρόταση του συγκεκριμένου επιχειρηματία στο ελληνικό Δημόσιο με βάση νέο - για την Ελλάδα - μοντέλο, μόνο για την αξιοποίηση του αεροδρομίου του Ελληνικού είναι μεγαλύτερη από 20 δισεκατομμύρια ευρώ!

Όλα αυτά είναι σχέδια που έχουν κατατεθεί στο ελληνικό Δημόσιο και τα υπουργεία και, τι έκπληξη! Κανείς δεν ασχολήθηκε, όχι να αποδεχθεί την πρόταση, αλλά να την αξιολογήσει και αν εξηγήσει για ποιον λόγο «δεν βγαίνει».

Το αστείο είναι ότι η πρόταση έχει γίνει δεκτή με τελείως διαφορετικό «μάτι» στο εξωτερικό, όπου η οπτική των θεσμικών επενδυτών είναι επαγγελματική και όχι αυτή των Ελλήνων πολιτικών που μετατράπηκαν.......σε μεσίτες και λειτουργούν με τη νοοτροπία επαίτη στο εξωτερικό.

Το ακίνητο-«φιλέτο», ο χώρος του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας στο Ελληνικό, με μια έκταση τριπλάσια αυτής του Μονακό για την οποία έχει κατατεθεί πρόταση αξιοποίησης με εγγυημένα έσοδα άνω των 20 δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα και περιέργως όλοι κωφεύουν......ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;

Οι καταγγελίες που έκανε ο επιχειρηματίας κ. Ευάγγελος Δ. Γούτος είναι σοκαριστηκές!! Ακόμα πιο φοβερό είναι ότι  ένας άνθρωπος της αγοράς, επιτυχημένος, ανεξάρτητος οικονομικά, ο οποίος υποστηρίζει δεσμεύοντας την αξιοπιστία του, ότι η χώρα μπορεί να ξεχρεωθεί και μόνο από την ακίνητη περιουσία της και κανείς δεν δίνει σημασία!

Πήγε στη Γερμανία και προχώρησε στη σύσταση εταιρίας με αντικείμενο αυτή ακριβώς την αξιοποίηση της περιουσίας, όπου διαπίστωσε ότι η αντιμετώπιση είναι τελείως διαφορετική, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα είναι στην Ελλάδα, όχι στους δανειστές: «Αυτοί που τα χαρίσανε δεν μπορούν να τα διαχειριστούν», αναφέρει χαρακτηριστικά με καταφανή αγανάκτηση και προσθέτει ότι δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο.

Οι δανειστές ενδιαφέρονται για τις υπεραξίες ώστε να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και αυτές δεν δημιουργούνται με την τακτική που ακολουθεί σήμερα η χώρα μας...

Στο βίντεο που ακολουθεί αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τα πρώτα 20 λεπτά, όπου όσα λέγονται είναι κυριολεκτικώς απίστευτα και αξίζει να μας προβληματίσουν!!


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ  είναι, αν η κυβέρνηση έχει λόγους να έχει τα αυτιά της κλειστά, αφού όσα καταγγέλλονται είναι εγείρουν σοβαρότατα ερωτήματα για την ικανότητα του μηχανισμού του οποίου προΐσταται, ΠΟΥ είναι η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, η οποία υποτίθεται αναζητά πραγματικά θέματα που καινε για να αρθρώσει πραγματικά εναλλακτικό πολιτικό λόγο και να μας πείσει ότι έχει βιώσιμο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση;;

3 σχόλια:

 1. Καινοτομία – πρόταση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

  http://ellinonpoliteia.org/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προσωπική Καταγγελία Του Κου Ευάγγελου Δ. Γούτου Προς Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Στην Ελλάδα (26/02/2014)
  Published th | By admin
  Το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα υπέχει θέση καταγγελίας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και θέση αποδεικτικού μέσου.

  26/02/2014, Ελλάδα
  http://www.hdb-ag.de/?page_id=88&lang=gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προσωπική Καταγγελία Του Κου Ευάγγελου Δ. Γούτου Προς Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Στην Ελλάδα (26/02/2014) http://www.hdb-ag.de/?page_id=88&lang=gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή