Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Παράνομα εισπράττει η ΔΕΗ το τέλος «υπηρεσιών κοινής ωφέλειας»!

Για την αντιγραφή ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της «χαράτσι» το οποίο αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ  - Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!

Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά…) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο «κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ» κ.λ.π.

Το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, όμως, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί κανονικά και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

Είναι επιβεβαιωμένο ότι ισχύει η κατάργηση στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 179, στις 22 Αυγούστου 2011, τεύχος πρώτο, σελίδα 3889, Νόμος 4001, άρθρο 195, παράγραφος 3.γ.

Μπορείτε μάλιστα να βάλετε στην αναζήτηση «Νόμος 4001»  και να κατεβάσετε σε pdf το ΦΕΚ ανοίγοντας το με acrobat...http://www.et.gr/index.php?opt...

Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του «χαρατσιού» αυτού είναι - τουλάχιστον τυπικώς - παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων.....εκτός αν σπεύσει η «Κυβέρνηση» να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την υπόθεση ανακάλυψε και παρουσίασε ο κ. Παπαδάκης σε πρωινή του τηλεοπτική εκπομπή!

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί, η χρέωση ΥΚΩ, εφόσον είναι παράνομη, μπορεί να καταργηθεί μόνο με απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ η με δικαστική απόφαση υπέρ του προσφέυγοντος μόνον, η με συλλογική αγωγή του ΙΝΚΑ, η με Αίτηση στο ΣΤΕ πάλι του ΙΝΚΑ με μορφή συλλογικής και πάλι Αίτησης, το αποτέλεσμα Συλλογικής Αγωγής, επέρχεται για όλους τους Καταναλωτές. Το δικόγραφο στοιχίζει 2.700 € συν τις παραστάσεις, εκτός περίπτωσης εθελοντή δικηγόρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή