Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Απορρίφθηκε από την τρόικα το σχέδιο για τη Λαϊκή Τράπεζα;;

Γραφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Απορρίφθηκε από την τρόικα το σχέδιο που κατήρτισε η κυβέρνηση της Κύπρου για τη Λαϊκή Τράπεζα, όπως αναφέρουν πληροφορίες οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί. 


Όπως είχε μεταδώσει και νωρίτερα το Capital.gr προς νέο αδιέξοδο οδηγούνται οι εξελίξεις στην Κύπρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από κοινοτικά στελέχη, η τρόικα που βρίσκεται στο νησί, φέρεται να μην αποδέχεται το εναλλακτικό σχέδιο που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση και επιμένει στο αρχικό πλάνο ή σε μια δικαιότερη λύση. 

Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές εδράζουν τις ενστάσεις τους στο γεγονός ότι η Λαϊκή Τράπεζα έχει λιγότερες καταθέσεις Ρώσων και με το σχέδιο που επεξεργάζεται η Κυπριακή Κυβέρνηση, η επίπτωση για τους Ρώσους πελάτες θα είναι μικρότερη.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι 500 συνεργατικά ταμεία έχουν τις καταθέσεις τους στη Λαϊκή Τράπεζα.

Ουσιαστικά η τρόικα υποδεικνύει προς μια συνολική λύση για το τραπεζικό σύστημα και όχι προς κάποιο ημίμετρο που θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των αλλοδαπών καταθετών. Με βάση το συγκεκριμένο σχέδιο, το βάρος της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου θα το σηκώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εγχώριοι καταθέτες.

Η πίεση που ασκείται στην Κυβέρνηση είναι πλέον τεράστια και η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αναμένεται να οριοθετήσει περαιτέρω τα πλαίσια εντός των οποίων μπορεί να αναζητήσει τη λύση η Κυβέρνηση της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου