Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Οι Booknights και το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ 

Οι Booknighters επισκέφθηκαν το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης και μοίρασαν βιβλία στα παιδιά. Τα βιβλία τα μάζεψαν από Εκδοτικούς Οίκους και μεμονωμένα άτομα. Σε αυτή την επίσκεψη ήρθε μαζί μας και η αγαπητή συγγραφέας Νοέλ Μπάξερ όπου μίλησε στα παιδιά για το πως θα μπορούσαν να γίνoυν μικροί συγγραφείς και να καταγράψουν τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους στο χαρτί.


Το προσωπικό του ιδρύματος με την ζεστή του φιλοξενία αγκάλιασε την προσφορά μας για βιβλία και μας έδωσες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα.  

Σήμερα το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, αποτελείται από 12 σπίτια οικογενειών SOS, για 72 παιδιά, το σπίτι του Διευθυντή, το σπίτι των Θείων, το σπίτι για τα εργαστήρια και το Κοινοτικό όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη, μελετητήριο κλπ.


Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, μια αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, ένα γήπεδο, μία παιδική χαρά και το ανοικτό θέατρο Έλλη Λαμπέτη.

Απασχολούνται 32 άτομα σε ημερήσια βάση (επιστημονικό, παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό) και το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι 4.000τ.μ.

Σύμφωνα με την ιδέα των Παιδικών Χωριών SOS, η οργάνωση υπήρξε πρωτοπόρος σε μια προσέγγιση οικογενειακού τύπου που σχετίζεται με τη μακροχρόνια φροντίδα ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών.

Ελπίζουμε στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, να μην σταματήσουμε να προσφέρουμε όλοι μας στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Οι Booknighters θα προσπαθήσουν πάντα να μαζεύουν βιβλία για εκείνους που τα χρειάζονται. Επικοινωνήστε μαζί τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@booknights.gr ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους www.booknights.org .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου