Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Στέλεχος της «χούντας»......στο γραφείο του Γραμματέα της ΝΔ!

Για την αντιγραφή ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος, όντας φιλοχουντικός φοιτητής, αποκαλούσε στις επιστολές του τον Παπαδόπουλο «Αυτού Εξοχότητα».


Τώρα, βρίσκεται σε διευθυντική θέση μέσα στη ΝΔ. Επίσης, εδώ και πολλά χρόνια, τοποθετείται συστηματικά σε σημαντικές πολιτικές θέσεις από τον προστάτη του, Μανώλη Κεφαλογιάννη, για προσφορά «τεχνικών υπηρεσιών», αλλά και....παχουλότατων αμοιβών. Συν τοις άλλοις, είναι συνταξιούχος τοπογράφος μηχανικός του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Συγκεκριμένα:  

- Το 2002 προσλαμβάνεται στο πολιτικό γραφείο του Κεφαλογιάννη. Έκτοτε και μέχρι τον Απρίλιο του 2012, πληρώνεται αδιάκοπα από το Λογιστήριο της Βουλής. Η πρώτη σύμβαση υπεγράφη στις 18 Ιουνίου του 2002, ενώ η δεύτερη στις 11 Μαρτίου του 2004. Και οι δύο συμβάσεις ήταν αορίστου χρόνου, με τη δεύτερη να ισχύει μέχρι και το 2012, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη Βουλή. Για 10 συναπτά έτη, ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος πληρώνεται από το κράτος για κάτι που δεν είναι.

- Ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης σε επιστολές του αναφέρει τον Η. Φιλιππακόπουλο ως διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει επίσημη πρόσληψη με αυτή την ιδιότητα. Αν είχε συμβεί αυτό, ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος θα έπρεπε να σταματήσει να λαμβάνει τη σύνταξή του από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως τοπογράφος μηχανικός. Αντιθέτως, προσλαμβάνεται ως «επιστημονικός συνεργάτης» του βουλευτή. Έτσι, κρατάει και τη σύνταξη που του παρέχει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

- Το 2004, όταν ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ήταν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος προσελήφθη με μισθό 17.700 ευρώ το εξάμηνο ως «Τεχνικός Σύμβουλος» στον ΟΛΠ. Αυτό μεταφράζεται σε 35.400 ευρώ το χρόνο, χωρίς τα δώρα, που τότε ήταν άλλοι 2 μισθοί.

Ο άνθρωπος που λάμβανε 2 μισθούς και μια σύνταξη επί σειρά ετών, ο άνθρωπος που αποκαλούσε τη χούντα «Εθνικόφρον Επανάσταση» και εξυμνούσε τα έργα του Γιώργου Παπαδόπουλου, είναι ο άνθρωπος που αυτή τη στιγμή κόβει και ράβει μέσα στη ΝΔ, διορισμένος από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου