Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η πρώτη έκθεση της συμπολίτισσας μας Μάρλεν Κακογιάννη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μάρλεν Κακογιάννη γεννήθηκε στη Λευκωσία κι έζησε τα μαθητικά της χρόνια στην Αθήνα μέχρι το 1984 όπου κι επέστρεψε στην Κύπρο και αποφοίτησε από τη σχολή Φάλκον στην Λευκωσία.

Εκεί, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην σχολή του γνωστού Κύπριου ζωγράφου Ανδρέα Χαραλάμπους.

Μάρλεν Κακογιάννη.

Στη συνέχεια σπούδασε στο Λονδίνο Commercial Arts στο «American College of  London» (A.C.L.) από το 1986 έως το 1990. Στα τέσσερα αυτά χρόνια των σπουδών της παρακολούθησε και μελέτησε Ιστορία της τέχνης, γραφικές τέχνες και σχέδιο. Από τότε  ασχολείται και πειραματίζεται με την τέχνη, την οποία  από μικρή αγάπησε.   


Η καλλιτεχνική πορεία της Μάρλεν Κακογιάννη δείχνει μια νέα καλλιτέχνιδα που ψάχνει να βρει τρόπους έκφρασης μέσα από τον ορατό κόσμο - παλαιοτέρα - και τον αόρατο εσωτερικό κόσμο της ψυχής, αργότερα.


Αυτή η αναζήτηση  είναι πολύ υγιές στοιχείο και χαρακτηρίζει ένα ανήσυχο πνεύμα που δεν αφήνεται στην στασιμότητα και την ασφάλεια κάποιων - όποιων - δικών της κατακτήσεων.

Η Μάρλεν έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και η πρώτη της ατομική έκθεση, την οποία εγκαινίασε ο γνωστός κύπριος ζωγράφος Ανδρέας Λαδώματος, συμπεριλάμβανε συνολικά μια πλούσια ποικιλόμορφη συλλογή από λάδι, ακριλικό, παστέλ, κ.α.

Οι πίνακές της αναδίδουν αισιοδοξία και τα χρώματά της είναι ζωηρά και ξεκούραστα στην όραση. Της ευχόμαστε τα καλύτερα......

Τώρα, εκθέτει για πρώτη φορά τα έργα της, στον εκθεσιακό της χώρο στη οδό Βελισαρίου 2 στην Πολιτεία, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στα τηλ.  210 6208308 ή 6973 236574.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου