Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Οι πάπυροι της κατζελαρίας της Σερίφου…..έκαναν φτερά;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για την εξαφάνιση δύο, ιστορικής σημασίας, χειρόγραφων κωδίκων (πάπυρων) του 18ου αιώνα, οι οποίοι φυλάσσονταν στο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου Σερίφου επί δεκαετίες, εμπλέκουν  κατά «περίεργο» τρόπο «4» μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σερίφου, την επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς και πρώην Δήμαρχο Σερίφου κ. Αγγελική Συνοδινού.

Η πρώην Δήμαρχος Σερίφου κ. Αγγελική Συνοδινού.

Σε σχετική ερώτηση της Kifisia Press η κ. Συνοδινού ισχυρίζεται ότι «πρόκειται για προβοκάτσια, μεταξύ αρκετών άλλων γεγονότων που έχουν υπάρξει στο παρελθόν για πολιτικούς λόγους από συγκεκριμένους κύκλους, οι οποίοι στοχοποιούν το πρόσωπό μου - και όχι μόνο - για μια ακόμη φορά»!

Επίσης, ανέφερε, ότι «οι εν λόγω πάπυροι της κατζελαρίας είχαν επιστραφεί, μετά από την διάσωση των από πλημμύρα στο Δημαρχείο, και φυλάσσονταν σε συγκεκριμένο ντουλάπι του Δημαρχείου, τα κλειδιά του οποίου διαχειρίζονταν υπάλληλοι του Δήμου».  

Η κ. Συνοδινού, στην συνέχεια, τόνισε ότι «ουδεμία ανάμειξη έχει στην συγκεκριμένη υπόθεση και ότι πριν από μερικούς μήνες έγινε διάρρηξη στο ισόγειο και τον 1ον όροφο του Δημαρχείου».

Εν τω μεταξύ, πληροφορούμεθα ότι στην προ ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Σερίφου που συνεδρίασε στις 20/10/2012 μεταξύ άλλων ήταν και το θέμα «συζήτηση και λήψη απόφασης για την διάρρηξη στο Δημαρχείο»….την οποία διερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές της Σερίφου!

Το συγκεκριμένο άρθρο της κ. Αθηνάς Ζούλης δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» την Κυριακή 09/12/2012  υπό τον «πολιτικοποιημένο» τίτλο «Η φίλη του Γιώργου, που έχασε τους πάπυρους της κατζελαρίας»!

Σε απάντηση του εν λόγω άρθρου που σας παρουσιάζουμε εδώ...., η πρώην Δήμαρχος Σερίφου κ. Αγγελική Συνοδινού έστειλε την κάτωθι γραπτή απάντηση/επιστολή στην εφημερίδα «Δημοκρατία» η οποία αν και την έχει λάβει.....δεν την έχει δημοσιεύσει ακόμη!

.........Αθήνα 20 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα με προσοχή το άρθρο κυρίας Αθηνάς Ζούλη στην εφημερίδας σας της 9ης Δεκεμβρίου σχετικά με τους «παπύρους της κατζελαρίας της Σερίφου» και έχω να δηλώσω τα εξής:

Προφανώς δεν αφαιρέθηκαν από εμέ οι δύο κώδικες από το Δήμο και με ανησυχεί το ενδεχόμενο να έχουν χαθεί, δεδομένου ότι αποτελούν ιστορικά κειμήλια για το νησί.

Ανέλαβα Δήμαρχος Σερίφου το 2003 και επανεξελέγην το 2006, μετά την τιμή που μου έκανε ο Σεριφιώτικος λαός με μεγαλύτερο ποσοστό.

Υπήρξα πάντοτε θεματοφύλακας των συμφερόντων και των αξιών του νησιού μου. ‘Όταν απεχώρησα από τη Σέριφο ήμουν βέβαιη ότι οι πάπυροι βρίσκονταν στο Δήμο.

Η όλη μου πορεία στα κοινά είναι γνωστή και θα ήθελα να σας αναφέρω ότι με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους 3 κορυφαίοι Υπουργοί οι αείμνηστοι Γ. Γεννηματάς και Α. Πεπονής και ο τ. πρόεδρος της Βουλής και τ. Υπουργός Υγείας Α. Κακλαμάνης.

Ως προς την ιδιαίτερη πατρίδα μου το έργο μου είναι γνωστό και δεν μπορεί να ακυρωθεί ούτε να αμαυρωθεί, όπως δεν μπορεί ακυρωθεί και αυτό των προηγουμένων Δημάρχων τους οποίους τιμώ.

Η δράση μου όμως ως Δημάρχου, δυστυχώς, φαίνεται ότι ακόμη ενοχλεί. Για το γεγονός αυτό, δηλαδή της μη εύρεσης των παπύρων, δεν θέλω να πιστεύω ότι έχει γίνει από κάποιους εσκεμμένη ενέργεια για να με βλάψουν.

Όμως, προκαλεί εντύπωση ότι στο δημοσίευμα σας έχουν αντιγραφεί αποσπάσματα από αυτούς, εκτός και εάν ο πληροφοριοδότης σας τα είχε αποστηθίσει όταν - άγνωστο πότε - τους είχε στην κατοχή του.

Εύχομαι και ελπίζω ότι αν κάποιος για δικούς του λόγους κατέχει αυτούς τους παπύρους, να τους παραδώσει στον Σεριφιακό λαό, ώστε να διαλευκανθεί η περίεργη αυτή υπόθεση η οποία συνεχίζει να έχει διάφορες παραμέτρους (διάρρηξη Δημαρχείου κλπ).

Άλλωστε πέραν της μεγάλης τους ιστορικής αξίας, δεν έχουν οικονομική αξία, λόγω της ενασχόλησης των Γενικών Αρχείων του Κράτους με το αρχείο μας, που επί θητείας μου έγινε, καθώς και επιστημονική αξιοποίηση δεν μπορεί να γίνει, αφού κανείς δεν μπορεί να τους επικαλεστεί.

Τελειώνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και παρά το ότι δεν είναι κομψό, γεγονός είναι ότι η οικογένεια μου έχει προσφέρει, ως όφειλε, σε οικονομικά και κυρίως πνευματικά αγαθά στη Σέριφο, πράγμα το οποίο θέλησα να συνεχίσω έμπρακτα.

Με κάθε τιμή,
Αγγελική Συνοδινού
Τ. Δήμαρχος Σερίφου........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου