Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ας μη χάσουμε και την τελευταία ευκαιρία!

Γράφει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
                          
Ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γ. Γεωργάκης μίλησε αναλυτικά στην υπογράφουσα....γιατί δεν πρέπει να χάσουμε και την τελευταία ευκαιρία!!

Ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γ. Γεωργάκης.

Όλοι είμαστε μάρτυρες της κατάστασης, που επικρατεί στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας. Είμαστε γνώστες του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου 2012 και όσων επακολούθησαν επί 10 συνεχείς ημέρες.


Για μια φορά ακόμη ο Έλληνας πολίτης  μένει  στη γωνία παραπονεμένος και θυμωμένος γιατί, ενώ κάποιοι έλεγαν πριν τις εκλογές πως πρέπει να δοθεί η ετυμηγορία των πολιτών με άμεσες εκλογές, μετά και αφού δόθηκε η ετυμηγορία των πολιτών και μάλιστα κατά τρόπο σαφή, άρχισαν να λένε άλλα αντί άλλων.

Ο καθένας ερμήνευσε το αποτέλεσμα των εκλογών, όχι όπως επιβάλλει το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, αλλά όπως βόλευε το κόμμα,  την μικροπολιτική και συνάμα την πολιτικάντικη τακτική.  

Η ετυμηγορία των πολιτών ήταν σαφής: Να κυβερνηθεί η χώρα, να σχηματισθεί Κυβέρνηση εθνικής ενότητας από όλους, εκτός εκείνων, που είτε ρητά  είτε εξαιτίας  των πράξεων και των παραλείψεών τους, δεν είναι εφικτή η συμμετοχή τους. Και αντί αυτού,  είδαμε το τραγελαφικό , ο ένας να  «πετάει το μπαλάκι» στον άλλο, κάποιοι να λειτουργούν, ως Πόντιοι Πιλάτοι και κάποιοι με διάφορες προφάσεις να μην θέλουν ή να μην τολμούν να  αναλάβουν την εξουσία, γνωρίζοντας πως όταν κυβερνήσεις θα γίνεις και δυσάρεστος , θα συγκρουστείς , θα δουλέψεις, θα δώσεις.

Αλήθεια μήπως πρέπει να σκεφθούμε και την εκδοχή ότι αυτοί, που αρνήθηκαν να συνεργαστούν και να συμμετέχουν στην Κυβέρνηση δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κυβερνήσουν και βολεύονται εκ του ασφαλούς στο ρόλο της στείρας αντιπολίτευσης;

Γιατί αυτό επιβεβαιώνεται και από την λαϊκή ρήση «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Έτσι έγινε , δέκα μέρες στο κοσκίνισμα «κάργα λάδι και τηγανίτα τίποτα»!! Αλήθεια ας σοβαρευτούμε επιτέλους για να λειτουργήσει, όπως πρέπει το σύστημα αξιών και οι θεσμοί μας.

Ο Αιδεσιμότατος - Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΑΝΣ είπε: «Δεν θα χαθούμε ως λαός, ακόμα και αν χρεοκοπήσουμε οικονομικά, όμως αν χρεοκοπήσουμε στο σύστημα  αξιών μας , στις ανθρώπινες σχέσεις μας,  θα καταστραφούμε!»

Οι αρχές και  οι αξίες, πρέπει να χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας, o σεβασμός προς τον πολίτη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την λειτουργία των θεσμών, είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχία και η επιτυχία μιας χώρας σε κάθε επίπεδο προϋποθέτει υπευθυνότητα, συνέπεια, αγώνα, πρόγραμμα  και αποτελεσματικότητα.

Δυστυχώς και πάλι τονίζω κάποιοι, αντί να λειτουργούν πατριωτικά και υπεύθυνα λέγοντας την αλήθεια στον πολίτη, τονίζοντας του το δικαιούμαι και το διεκδικώ και ταυτόχρονα το υποχρεούμαι και το προσφέρω, αρέσκονται να χαϊδεύουν αυτιά, να κραυγάζουν, να τάζουν - άλλωστε κατά την λαϊκή ρήση «με το τάξιμο το σπίτι δεν χαλάει, με το δόσιμο χαλάει» και τέλος να το παίζουν «τζάμπα μάγκες».

Υποτιμούν την νοημοσύνη μας και δεν μας εξηγούν πειστικά: Δεν ήταν πατριώτες άραγε και έπασχαν από σαδισμό όλοι εκείνοι, που πήραν τα μέτρα για να μην χρεοκοπήσει η χώρα;

Κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν: Αν υποθέσουμε ότι δεν γινόταν καμία συμφωνία και είχαμε διακοπή της έξωθεν χρηματοδότησης και με δεδομένο το γεγονός ότι η χώρα μας δεν διαθέτει πόρους για να εκπληρώσει τις βασικές της λειτουργικές υποχρεώσεις, όπως πληρωμή μισθών και συντάξεων, χρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας, της ασφάλειας, της άμυνας, τότε δεν θα έμεναν ή δεν θα μείνουν όλα στο έλεος, με ό, τι τραγικό αυτό συνεπάγεται;

Ναι έγινε μια συμφωνία-μνημόνιο για τους λόγους που προαναφέραμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των όρων του. Πως όμως θα γίνει αυτό; Σίγουρα όχι με κραυγές και μονομερείς ενέργειες, χωρίς πυξίδα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ενωμένες φωνές , με συμπαγή πολιτική ηγεσία και κυρίως με σχέδιο συγκεκριμένο και αντιπροτάσεις εφικτές, μελετημένες και σοβαρές στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Γιατί αλήθεια να συμβαίνουν όλα αυτά, γιατί να μη συνεννοούμαστε, να μη  γινόμαστε καλύτεροι , γιατί να μη παλεύουμε για μια καλύτερη κοινωνία  για τα παιδιά μας, για τους νέους,  έτσι απλά και αγνά, χωρίς φανφάρες και παχιά λόγια; Τα βαρέθηκε όλα αυτά ο κόσμος.

Θυμίζω τα λόγια του ΟΤΟ ΜΠΙΣΜΑΡΚ «Αν οι Έλληνες δεν τρωγόντουσαν μεταξύ τους, θα είχαν κατακτήσει τον κόσμο!»

Πάμε πάλι σε εκλογές. Πάλι δαπάνες μεγάλες από χρήματα που μας λείπουν . Πάλι κραυγές, πάλι λαϊκισμοί και άλλα παρόμοια. Η εντολή στις 6 Μαΐου 2012 που έδωσαν οι πολίτες ήταν σαφής και ξεκάθαρη: Να κυβερνήσουν  κι αυτοί είπαν όχι. Να συνεργαστούν κι αυτοί είπαν επίσης όχι.

Με βάση αυτά τα δεδομένα σαφώς οι ίδιοι οι κομματάρχες λένε τώρα στους ψηφοφόρους κάνατε λάθος, που μας  ψηφίσατε. Ψηφίσατε λάθος. Πάμε λοιπόν ξανά σε εκλογές για να το  διορθώσετε…..

Ας σοβαρευτούμε επί τέλους. Δεν αντέχει άλλο η χώρα μας. Ο κάθε πολίτης φρονώ πως αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα, όπως αντιλαμβάνεται  και την ευθύνη εκείνων, που αρνήθηκαν να συνεργαστούν και να σχηματίσουν Κυβέρνηση, ως όφειλαν να πράξουν και πεισματικά δεν το έπραξαν.

Δεν γίνεται τίποτα και κινδυνεύουμε να γυρίσουμε μισό και πλέον αιώνα πίσω, «με τα ψεύτικα  τα λόγια τα μεγάλα», χωρίς κανένα αντίκρισμα και προπάντων δεν γίνεται τίποτα όταν ένας άνθρωπος, ενώ ξέρει πως δεν έχει την ικανότητα και την δυνατότητα να φέρει το αποτέλεσμα που αφειδώς υπόσχεται, αρχίζει να νομίζει ότι είναι ικανός για όλα. Δεν υπάρχει μέλλον «με το δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», με κραυγές ανυπακοής και ανεφάρμοστες υποσχέσεις. Η νέα εποχή απαιτεί πάνω από όλα ειλικρίνεια.

Ας μη χάσουμε και την τελευταία ευκαιρία!

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς η δημιουργία κυβέρνησης είναι υποχρεωτική αλλά η λογική δεν μπορεί να είναι υποχείρια του παραλόγου. Κυβέρνηση κανουν κόμματα που έχουν περίπου την ίδια φιλοσοφία και όχι εκ διαμέτρου αντίθετες. Στις εκλογές της 6ης Μαϊου οι μόνοι που μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση ήταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Κουβέλης. Οι άλλοι εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν λόγω του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου - Σκανδαλίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή