Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Δίκτυο εθελοντισμού για δωρεά μαθήματα μέσω διαδικτύου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η πρωτοβουλία των δωρεάν μαθημάτων εξαπλώνεται με γρήγορο ρυθμό σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι εκατοντάδες μαθητές από τα Ιωάννινα έως την Λάρισα και από την Δράμα έως το Λασίθι παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα στο σχολείο μετά την λήξη του ωραρίου!


Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι δωρεάν μαθήματα έχουν αρχίσει ή πρόκειται να γίνουν σε περισσότερες από 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η ανάγκη να λειτουργήσουν αυτά τα τμήματα λέει ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Θέμης Κατσυφάκης προέκυψε κυρίως λόγω της κρίσεως….αλλά και λόγω της κατάργησης εδώ και δύο χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας των μαθημάτων πρόσθετης διδακτικής στήριξης στους μαθητές!

Αρκετοί μαθητές διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα!

Για παράδειγμα, στο 1ο Λύκειο Αργυρούπολης όπου προσφέρονται τέτοια μαθήματα, «έχουμε μαθητές που έρχονται από την Βάρη και την Καλλιθέα. Υπάρχουν παιδιά που οι οικογένειές τους έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα», λέει η φιλόλογος κ. Άντα Στριφτόμπολα.

Πρωτοβουλίες για δωρεάν μαθήματα έχουν πάρει και ομάδες πολιτών! Πρίν περίπου δύο μήνες με πρωτοβουλία της μαθηματικού Σίλιας Βιτωράτου δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.tutorpool.gr ή το Δίκτυο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης για την Παιδεία στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 763 4483 (καθημερινά ώρες: 11.00πμ έως 06.00μμ).

Το κάλεσμα έγινε μέσω twitter….και γρήγορα με διαδικτυακές ταχύτητες περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τα παιδιά στα μαθήματά τους.

Σήμερα μέσω αυτής της ιστοσελίδας μαθητές απόρων οικογενειών μπορούν εύκολα να αναζητήσουν εκπαιδευτικούς για τους βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου