Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ: «Δωράκι» 50 εκατ. ευρώ στην Hochtief!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την ώρα που ο «μάγος» της Ανάπτυξης πανηγύριζε για το διασυρμό της χώρας, κάποιοι φρόντισαν να απαλλάξουν την Hochtief από τα τέλη καθαριότητας που όφειλε στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος!


Στο ενάμιση δις ευρώ υπολογίζεται το χρέος που άφησε πίσω της η γερμανική εταιρία Hochtief που διαχειρίστηκε το Ελ. Βενιζέλος.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, πιστή στα πρότυπα της ελληνικής φιλοξενίας, θέλησε να ευχαριστήσει τους Γερμανούς φίλους και εταίρους μας για την παραμονή τους στη χώρα, προσφέροντας τους ως αποχαιρετιστήριο δώρο άλλα 50 εκατ.ευρώ.   


Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της αποχώρησης των Γερμανών και ενώ μεταβίβαζαν εν αγνοία της ελληνικής κυβέρνησης το μερίδιο τους στον καναδικό ασφαλιστικό φορέα Public Sector Pension Investment Board, με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλου έγινε δεκτή η προσφυγή του «Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών», με την οποία ακυρώθηκε απόφαση του Δημάρχου Σπάτων - Αρτέμιδος που επέβαλε τέλη καθαριότητας άνω των 50 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο κ. Καλογερόπουλος δικαιολόγησε την απόφασή του, ισχυριζόμενος ότι το «το κτιριακό συγκρότημα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών είναι απολύτως αυτάρκεις όσον αφορά στις υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού και κοινής ωφελείας, τις οποίες μάλιστα παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα στους φορείς που στεγάζονται και λειτουργούν στα επιμέρους κτίρια του».

Έτσι, η κυβέρνηση βαδίζοντας σταθερά στο δρόμο της συνταγματικής εκτροπής, όσον αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης Hochtief, ακύρωσε αυθαίρετα ένα ακόμη πρόστιμο που θα δυσαρεστούσε ή θα έφερνε σε δύσκολη θέση τους Γερμανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου