Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Πέμπτη 17/05/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.06πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» προ ημερησίας και «12» τακτικών  θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 21082 ημερομηνίας 14/05/2012. Παρίστατο ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος.

Επικύρωση των πρακτικών: 13-1-1012 (τακτική), 28-2-2012 (τακτική), 28-2-2012 (Έκτακτη), 20-3-2012 (τακτική) και  20-3-2012 (Έκτακτη), κατά πλειοψηφία διότι η κ. Κοσμά ψήφισε λευκό!

Το προ ημερησίας θέμα ετέθη από τον Αντιδήμαρχο κ. Κύρλο και αφορούσε την εντολή σφράγισης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία ΤΣΕΣΤΕΡ της κ. Παπαγεωργίου στην Νέα Ερυθραία διότι λειτουργεί χωρίς την σχετική άδεια! Ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε να του δοθεί χρονική περίοδος 2 μηνών για να καταθέσει αίτηση έκδοσης άδειας. Εγκρίθηκε ομόφωνα. 

Για τα κάτωθι «12» τακτικά θέματα πάρθηκαν «10» «εγκριτικές» αποφάσεις!.....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

1. Εισήγηση επιβολής διοικητικής ποινής: ανάκληση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που αφορά την εταιρεία ΜΠΟΛΑΝΗΣ ΓΡ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.

Η γνωμάτευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι η ανάκληση θα ισχύει μέχρις ότου η εταιρεία συμμορφωθεί με τους κανονισμούς πυρασφάλισης! Εισήγηση του κ. Χιωτάκη να της δοθεί χρόνος μέχρι 31/08/2012 για να κάνει τις δέουσες ενέργειες! Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διότι η κ. Μουστάκη ψήφισε κατά!

2. Εισήγηση   επιβολής διοικητικής ποινής: ανάκληση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που αφορά την εταιρεία ΜΑΡΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ.

Η ανάκληση οφείλεται στις συνεχιζόμενες υγειονομικές και πολεοδομικές παραβάσεις! Ο κ. Χιωτάκης εισηγήθηκε παράταση 2 μηνών μόνο προς συμμόρφωση, για να μπορέσει η εταιρεία να λειτουργήσει όπως λειτουργούσε το 2008!

3. Έκδοση  κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του Δήμου Κηφισιάς.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι οι παρατηρήσεις της διαβούλευσης ήταν τελικά πολύ λίγες ...μόνο τρεις! Εγκρίθηκε ομόφωνα να αναβληθεί η απόφαση μέχρι την επόμενη Πέμπτη οπόταν και θα παρθεί τελεσίδικη απόφαση!

4. Εκδίκαση ενστάσεων κατά της γνωμοδότησης του ΚΣΧΟΠ για Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς  στο Ο.Τ. 291  επί της οδού Αιγίνης.

Αναβλήθηκε διότι η τροποποίηση δεν πήγε στην Επιτροπή Σχεδίου Πόλεως!

5. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:  Κυκλοφοριακή ρύθμιση στην διασταύρωση επί της οδού Σεβδικίου στην είσοδό της Παπαναστασίου στη Ν, Ερυθραία.  

Εγκρίθηκε ομόφωνα η απαγόρευση στάθμευσης στην διασταύρωση!....με θετική εισήγηση προς το Δ.Σ.

6. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Απαγόρευση στάθμευσης στην μία πλευρά της οδού Κασταλίας στην Εκάλη. Εγκρίθηκε ομόφωνα λόγω λειτουργίας σχολείου!

7. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Χαλκίδος στην Εκάλη.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  η απαγόρευση του τμήματος που στεγάζονται οι εταιρείες Μουστάκας και ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι κ.κ. Βάρσος και Αυλίτης ψήφισαν κατά!

8. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Εκπόνηση και εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης στην περιοχή της οδού Ρόδων.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης να μην γίνει καμία αλλαγή μέχρι της υποβολής της εκπόνησης!

9. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην οδό Αγ. Σαράντα στη Ν. Ερυθραία.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας απέρριψε την εισήγηση ρύθμισης της κυκλοφορίας. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  η εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου. Οι κ.κ. Μουστάκη και Αυλίτης ψήφισαν κατά και η κ. Κοσμά ψήφισε λευκό!

10. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:  Κυκλοφοριακή ρύθμιση στην διασταύρωση των οδών Κεφαλληνίας και Θάσου στη Ν. Ερυθραία για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Εγκρίθηκε ομόφωνα η τοποθέτηση σήματος STOP.

11. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:  Κυκλοφοριακή ρύθμιση στην οδό Λυθρί στη Ν. Ερυθραία.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η απαγόρευση στάθμευσης στην μία από τις δύο πλευρές επειδή ο δρόμος είναι στενός!

12. Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού χαρακτήρισε την οικία του Παναγιώτη Μπαζιοτόπουλου στο Ο.Τ 171 μη διατηρητέα παρά το γεγονός ότι κτίστηκε με «πέτρα Κοκκιναρά»!....και εξεδόθη άδεια κατεδάφισης.  Εγκρίθηκε ομόφωνα να πάει στο Δ.Σ. με αρνητική εισήγηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου