Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 16/05/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με....

- την επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 22-2-2012, 14-3-1012 (Έκτακτη Συνεδρίαση), 14-3-2012 (Τακτική Συνεδρίαση) και 4-4-2012.
- την  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως
- την λήψη αποφάσεων επί (1) έκτακτου και (46) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.8 ημερομηνίας 11/05/2012.


Ακολούθησε η προβλεπόμενη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους  αρμόδιους Αντιδημάρχους  και η ενημέρωση εκ μέρους του κ. Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κατάσταση του Κράτους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η προεκλογική περίοδος μέχρι την 06/05/2012 επιδείνωσε τα πράγματα και καθώς φαίνεται η νέα προεκλογική περίοδος θα επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση. Ανέγνωσε πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΚΕ που επισημαίνει τα αδιέξοδα και ζητεί την εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης στο μέτρο του δυνατού να  ανταποκριθεί επειγόντως. 

Υπογραμμίζονται στην απόφαση της ΚΕΔΚΕ οι αδυναμίες υλοποίησης των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ο  περιορισμός των θέσεων εργασίας, η αδυναμία έργων αυτεπιστασίας, τα εμπόδια στις δίμηνες συμβάσεις, τις εποχιακές κ.ο.κ.

Περιγράφεται  το  πρόβλημα ως προς το επαρκές του προσωπικού πυρόσβεσης, τους ναυαγοσώστες, το προσωπικό για τον καθαρισμό περιαστικών δασών, το απαραίτητο επίσης προσωπικό βρεφονηπιακών σταθμών κτλ.

Ο κ. Χιωτάκης περιέγραψε σε έντονο αποδοκιμαστικό ύφος την αδιαφορία των απανταχού ενδιαφερομένων εμπορικών συλλόγων, εξωραϊστικών συλλόγων και δημοτών, τονίζοντας ότι μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης στις 05/05/2012 για την νέα κανονιστική απόφαση λειτουργίας των καταστημάτων υπήρξαν μόνο «τρία» σχόλια!! Λόγω της απαράδεκτης ανταπόκρισης, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε περιθώριο δέκα επιπλέον ημερών για δημόσια διαβούλευση προτού έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Επιλέγοντας μερικές από τις παρατηρήσεις και παρεμβάσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερόμαστε στα θέματα που έθεσε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Πόλη Φως» κ. Συνοδινού Αγγελική:

- Χαρακτήρισε ως οικολογικό έγκλημα την ύπαρξη του αμαξοστασίου σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (Ρέμα της Πύρνας). Υπάρχει σχετικό δημοσίευμα «το μπάζωμα του ρέματος» και βίντεο στην ιστοσελίδα www.thessi.gr  της εφημερίδας «Η ΘΕΣΗ».

- Επανέφερε το ζήτημα ελλείμματος 4.2 εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Νέας Ερυθραίας που διαπιστώθηκε κατά την ενσωμάτωση αυτού στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς και ζήτησε επαρκείς έγγραφες εξηγήσεις. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος απήντησε ότι οι εξηγήσεις υπάρχουν στο ισολογισμό!!

- Ζήτησε επίσης έγγραφη απάντηση όσον αφορά τις όποιες ενέργειες αρμοδιότητας και υποχρεώσεων του Δήμου για τα θέματα των αλλοδαπών.

- Ζήτησε διευκρινήσεις για το Γραφείο Αλλοδαπών και συγκεκριμένα για την υπεξαίρεση των 850.000,00 ευρώ που δεν επιδόθηκαν στην εφορία και ερώτησε αν έχει γίνει προσφυγή στον Εισαγγελέα και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

- Τέλος επανέφερε το θέμα της κ. Μαράκη υπαλλήλου του πρώην Δήμου Ερυθραίας  που φέρεται να υπεξαίρεσε  το ποσόν των 750.000,00 ευρώ από το ταμείο και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος απήντησε ότι εφάρμοσαν τις νόμιμες διαδικασίες!!

Ο κ. Κανακάκης αναφέρθηκε στην προβληματική κατάσταση που κατά τη γνώμη του λειτουργούν σήμερα τα Νοσοκομεία και έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα κινδύνου που φέρει η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Κοσμά εξήρε ως σημαντικό και τιμητικό το γεγονός της συμμετοχής στελεχών της τοπικής Αυτοδιοίκησης στα ψηφοδέλτια διαφόρων κομμάτων στις πρόσφατες εκλογές.

Ο κ. Σκορδίλης κατήγγειλε ως απαράδεκτο και υβριστικό το περιεχόμενο μιας επιστολής που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «Κηφισιά» και μεταξύ άλλων τον έθιγε αβάσιμα  προσωπικά. Το θέμα φαίνεται να έχει συνέχεια σε προσεχές Δημοτικό  Συμβούλιο.

Η κ. Μουστάκη ζήτησε επίσης να της απαντηθεί εγγράφως ότι  σχετικό με οικόπεδα, αποθήκες που ενοικιάζει ή εκμεταλλεύεται ο Δήμος (μισθώματα).

Ο κ. Σιδέρης, ως υπεύθυνος Πρασίνου μίλησε για διάλυση της υπηρεσίας  και αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου της λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Το έκτακτο θέμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα αναφέρεται στην έγκριση παράτασης περαίωσης του έργου του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς - Ανάπλαση / Αναδιαρρυθμίσεις Διατηρητέου και Προσθήκη Πτέρυγας!
     
Τα «46» θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως αναφέρονται παρακάτω, ψηφίστηκαν ομόφωνα και κάποια λίγα κατά πλειοψηφία ενώ το υπ' αριθμόν 3 λόγω απαγόρευσης νέων προσλήψεων  ανεβλήθη.

1.Έγκριση 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κηφισιάς έτους 2012.

2.Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού του Δήμου Κηφισιάς οικ. έτους 2012. 

3.Έγκριση πρόσληψης εβδομήντα δύο (72) υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών με σκοπό την κάλυψη κατεπειγουσών εποχικών αναγκών.

4.Σύναψη σύμβασης με την διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

5.Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Κηφισιάς «ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ».

6.Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Κηφισιάς «ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ».

7.Λήψη απόφασης για την επανεπιβολή η όχι της ρυμοτομικής απολλοτρίωσης σε κοινόχρηστο χώρο ανάμεσα στα Ο.Τ. 93 & 90 επί των οδών Μητροπολίτου Ιακώβου και Ηρώδου Αττικού στην Κηφισιά, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Πωλ-Φιλίπ Μπογοσιάν και Ιζαμπέλ-Αραξί Μπογοσιάν.

8.Διαβίβαση στοιχείων για την επανεπιβολή του Διατάγματος Ρυμοτομίας του 1975 για τη Λ. Κηφισιάς.

9.Ορισμός μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου για την βεβαίωση καλής εκτέλεσης εργασιών / παρεχομένων υπηρεσιών ( άρθρο 67 του Π.Δ. 28/80 - ΦΕΚ Α΄  11/80 - «Περί Εκτέλεσης Έργων και Προμηθειών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ).

10.Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 20.6615.02 με τίτλο «Έκδοση – εκτύπωση εντύπου υπηρεσίας καθαριότητας για ενημέρωση δημοτών», που έχει προϋπολογιστεί στο ύψος των 15.000,00 ευρώ για το έτος 2012.

11.Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6615.06 με τίτλο «Εκτυπώσεις, εκδόσεις, βιβλιοδετήσεις», που έχει προϋπολογιστεί στο ύψος των 23.100,00 ευρώ για το έτος 2012.

12.Λήψη απόφασης επί του πρακτικού επιτροπής για την σύσταση επιτροπών διενέργειας, αξιολόγησης και παραλαβής διαγωνισμών προμηθειών (άρθρ. 28 & 46 της υπ΄αριθμ. 11389/93 Απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών – ΦΕΚ Β΄ 185/1993 - που αφορά στον «Ενιαίο Κανονισμό Προμηθειών Τοπικής Αυτοδιοίκησης - ΕΚΠΟΤΑ»).

13.Ορθή επανάληψη της υπ’ αριθμ. 61/2012 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  με θέμα τον Ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Κηφισιάς και αναπληρωτού αυτού για την συγκρότηση του Α/Βάθμιου Συμβουλίου Επιθεώρησης Θεάτρων - Κινηματογράφων έτους 2012.

14.Επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κηφισιάς για κάλυψη λειτουργικών δαπανών (α΄ δόση 2012) ποσού 51.510,12 €.

15.Επιχορήγηση Σχολικής Επιτροπής Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης από πόρους του Δήμου με το ποσό των 3.321,00 € για κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

16.Λήψη απόφασης περί ανάληψης κόστους ενέργειας Φυσικού Αερίου από τον Δήμο, των σχολείων που διαθέτουν φυσικό αέριο.

17.Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6434 προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2012.

18.Καταβολή επιδόματος, για το έτος 2011, στους υπαλλήλους που απασχολήθηκαν για την εξυπηρέτηση υπηκόων τρίτων χωρών.

19.Αποδοχή αίτησης σπουδαστή Δεμοίρου Παναγιώτου του τμήματος Ηλεκτρολογίας του Τ.Ε.Ι. Πειραιά για πρακτική άσκηση και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

20.Αποδοχή αίτησης σπουδαστή Καψιμάλη Γεωργίου του τμήματος Ηλεκτρολογίας  του  Τ.Ε.Ι. Πειραιά για πρακτική άσκηση και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

21.Αποδοχή αίτησης σπουδάστριας  Πετσαγκουράκη Βικτωρίας του τμήματος Δομικών Έργων  του Τ.Ε.Ι. Σερρών  για πρακτική άσκηση και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

22.Αποδοχή αίτησης σπουδαστή Καλυβιώτη Γεωργίου του τμήματος Ηλεκτρολογίας του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας   για πρακτική άσκηση και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

23.Αποδοχή αίτησης σπουδαστή Δανάλη Γεράσιμου του τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων  του Τ.Ε.Ι. Λάρισας για πρακτική άσκηση και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

24.Χορήγηση άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στη θέση ΑΝΘΗ – ΦΥΤΑ επί της Χαρ. Τρικούπη έναντι ξενοδοχείου ΣΕΣΙΛ για τα έτη 2012,2013 και 2014 μετά την παραίτηση του δικαιούχου.

25.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 273/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί έγκρισης 1ης τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2012 (αρθρ. 266 του Ν. 3852/2010).

26.Συμπλήρωση της υπ΄αριθμ. 506/2011 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει της υπ΄αριθμ. 195/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την επιβολή τελών κοινοχρήστων χώρων για πάγκους οπωροκηπευτικών στην Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας.

27.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 207/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

28.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 209/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

29.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 233/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά αποζημίωση απαλλοτριωθείσης εκτάσεως στην περιοχής της Κηφισιάς «Τρίγωνο Φραγκοπούλου».

30.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 260/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

31.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 261/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

32.Επί εξωδίκου συμβιβασμού για επιστροφή ποσού αχρεωστήτως καταβληθέντος.

33.Διαγραφή οφειλών από πρόστιμο 2% και 5%.

34.Διαγραφή ποσού 104,00€.

35.Διαγραφή προσαυξήσεων.

36.Έγκριση διαγραφής  ποσού 1.688,49€ από χρηματικούς καταλόγους προστίμου αυθαιρέτου ετών 2003,2005,2006,2007 και 2008.

37.Επιστροφή φόρων αχρεωστήτως παρακρατηθέντων.

38.Επιστροφή καταβληθέντος ποσού, για τέλη άδειας οικοδομής.

39.Έγκριση επιστροφής επί πλέον καταβληθέντος ποσού, για πρόστιμο αυθαιρέτου Ανέγερσης – Διατήρηση 2009-2010, στην εταιρεία WIND.

40.Έγκριση τοποθέτησης νέας παροχής νερού για την άρδευση της νησίδας της οδού Κοκκινάκη (από την οδό Κονίτσης έως την οδό Μπιζανίου).

41.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «52η Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων».

42.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Συντήρηση 1ου Γυμνασίου Δήμου Κηφισιάς».

43.Μερική ανάκληση της υπ’αρθμ. 11/2011 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

44.Λήψη απόφασης για την συμμετοχή στο πρόγραμμα της με αρ. πρωτ. 44/1.2.2012 Πρόσκλησης αρ. 44 του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης ΕΕΤΑΑ για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ κατά 100%, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» και ειδικότερα του Κωδικού Θεματικής Προτεραιότητας 61 του Ε.Π. Αττικής 2007–2013 το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου με τίτλο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» στην Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας, προϋπολογισμού 5.994.589,50 ευρώ με ΦΠΑ 23%.

45.Λήψη απόφασης για την συμμετοχή στο πρόγραμμα της με αρ. πρωτ. 4578/23-12-2011 Πρόσκλησης αρ. 2.1 του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ κατά 100% στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Τεχνική Στήριξη Εφαρμογής» και ειδικότερα του Κωδικού Θεματικής Προτεραιότητας 85 του Ε.Π. Αττικής 2007–2013, και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου με τίτλο «Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Κηφισιάς» προϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ.

46.Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης Χρηματοδότησης Πολεοδομικών Μελετών του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου