Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ταξιδεύοντας στη Γη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το τιμώμενο Μουσείο από το ελληνικό τμήμα του ICOM για το 2012 Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ξεκίνησε μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώνει στο πλαίσιο της διάκρισής του.

Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Ζέτα Αντσακλή και η  Δήμητρα Φιλίππου.

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στη Γη» στο Μπαλκόνι του Κέντρου Γαία. «21» γνωστοί φωτογράφοι προσέφεραν επιλεγμένα έργα τους προκειμένου να στηρίξουν το έργο του Μουσείου Γουλανδρή για την προστασία του περιβάλλοντος, τη συνεχή έρευνα, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Γεωργία Ζαννιά - δ/ντρια Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Συμμετείχαν οι: Ζέτα Αντσακλή, Κατερίνα Βαφειά, Τάσος Βενετσανόπουλος, Κώστας Βέργας, Τάσος Βρεττός, Γιώργης Γερόλυμπος, Φιόνα Ζάκκα, Νάνυ Ζαρικιάν, Κατερίνα Καλούδη, Γιάννης Κόντος, Πάνος Κοκκινιάς, Ηλίας Κοσίντας, Ευγενία Κουμάνταρου, Ξένια Λεκανίδη, Λίζυ Μανωλά, Νίκος Μάρκου, Στέλλα Νάστου, Ιωάννα Νικολαρέιζη, Ιωάννα Ράλλη, Αννούσκα Ραφαήλ και Ιωάννης Τζώρτζης.

Η Ζέτα Αντσακλή με την κόρη της Αλεξία και τον γαμπρό της Νίκο Β. Βαρδινογιάννη.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Γουλανδρή, απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους φωτογράφους για την ευγενική προσφορά των έργων τους.

Γιώργος- Αννούσκα Ραφαήλ.

Η έκθεση θα διαρκέσει  έως τις 27 Μαΐου 2012.

Ώρες  λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 9-2.30 μ.μ., Σ/Κ 10-4 μ.μ  (Δευτέρα κλειστά).

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα διατεθούν υπέρ του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου