Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Εκκλησιαστική, Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σημαντικές  προσωπικότητες από  το χώρο της  εκκλησίας, του  πολιτισμού, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πολιτικής, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και επιφανείς επιχειρηματίες, θα συγκεντρωθούν την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών στο Ψυχικό για την παρουσίαση του δίτομου συλλογικού έργου «ΛΗΜΝΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» και «ΛΗΜΝΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ».



Δύο τόμοι, Δεκαπέντε  συγγραφείς, Χίλιες σελίδες και Αναρίθμητο φωτογραφικό υλικό, ιστορικά ντοκουμέντα  και  μαρτυρίες  αποκαλύπτουν στο  μοναδικό αυτό λεύκωμα  την  ιδιαίτερη  ταυτότητα του νησιού και την προσφορά του στον ελληνισμό.

Η τραγική  Μικρασιατική Καταστροφή αποτέλεσε μια  ξεχωριστή  σελίδα για την ύστερη ιστορία  της  νήσου, καθώς  υποδέχθηκε χιλιάδες ξεριζωμένες  οικογένειες  οι οποίες φιλοξενήθηκαν για λίγο ή έζησαν για μια ολόκληρη ζωή σε αυτό.  

Ο αναγνώστης θα βρει προσωπικές μαρτυρίες  προσφύγων, τη λατρευτική και μουσική  τους παράδοση με αφηγήσεις πραγματικές  και  ιστορικά στιγμιότυπα που  χαράχθηκαν στη μνήμη του τόπου.

Μια σύγχρονη πολυτελής έκδοση στην οποία το ταξίδι στο αρχαίο και πρόσφατο παρελθόν της Λήμνου διαθέτει μια αφήγηση ξεχωριστή, προσεγγίζοντας με σεβασμό και ευαισθησία την ιστορικότητα, τις παραδόσεις και την ομορφιά του νησιού και των ανθρώπων της.

Χαιρετισμούς θα αποδώσουν εκπρόσωποι του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ενώ θα παραστούν ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων Αντώνης Καραγιάννης, καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Παντός Αιγαίους Πελάγους κ. Ιερόθεος.

Αυτή η πραγματική γιορτή για τον ευλογημένο τόπο της Λήμνου και τη διαδρομή του Λήμνιου στο πέρασμα του χρόνου κορυφώνεται με το χορευτικό συγκρότημα της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλογών και τοπικά εδέσματα, μεταφέροντας τους επίσημους καλεσμένους και παρευρισκόμενους στην ατμόσφαιρα του νησιού.

Μια οικουμενική γιορτή για τον ελληνισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου