Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Suddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Άρθρο-φωτιά για τους Έλληνες εφοπλιστές είχε στις 06/12/2012 η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung με τίτλο «Ο κλεμμένος θησαυρός».


Η εφημερίδα στο άρθρο της τονίζει ότι «οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρους αλλά η κυβέρνηση δεν αντιδρά». Επιτίθεται μάλιστα σφοδρά στους Έλληνες πλοιοκτήτες και στην σκανδαλώδη φοροασυλία τους με διαχρονική κυβερνητική κάλυψη! 

Ο αρθρογράφος τονίζει, με γλαφυρό τρόπο, ότι το κυνήγι του «θησαυρού» έχει παράδοση στους Έλληνες θαλασσοπόρους και αφηγείται την ιστορία του Ιάσονα με το χρυσόμαλλο δέρας. «Οι απόγονοι των Αργοναυτών ελέγχουν σήμερα το 15% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, στην πατρίδα τους όμως δεν πληρώνουν φόρους. Αυτό τους το εγγυάται το άρθρο 107 του Ελληνικού Συντάγματος».


Ο αρθρογράφος συνεχίζει λέγοντας ότι από τα 3.760 πλοία που βρίσκονται στην κατοχή Ελλήνων πλοιοκτητών μόνο 862 νηολογούνται με ελληνική σημαία, για φορολογικούς λόγους!

«Σήμερα η ναυτιλία είναι από τους μόνους τομείς στους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή. Μαζί με τον τουρισμό είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να φέρει κεφάλαια στην Ελλάδα. Έως και 200.000 άνθρωποι απασχολούνται σε αυτόν τον τομέα. Και η συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι περίπου το 5%. Εάν οι πλοιοκτήτες εγκαταλείψουν την Ελλάδα απειλούνται 60.000 θέσεις εργασίας».

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει λέγοντας ότι από τη φορολόγηση των εφοπλιστών θα μπορούσαν να μπουν στα ελληνικά ταμεία 9 δις ευρώ!

Το ίδιο ισχυρίζεται και ο Γκέρχαρτ Σικ, στέλεχος των Γερμανών Πρασίνων, πως δηλαδή οι Έλληνες εφοπλιστές θα μπορούσαν να ΕΙΣΦΕΡΟΥΝ τουλάχιστον 9 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία από τις καταθέσεις τους στην Ελβετία!!

Καταλήγοντας η εφημερίδα δακτυλοδείχνει «μερικές ισχυρές Ελληνικές οικογένειες του τραπεζικού, ναυτιλιακού και κατασκευαστικού τομέα, οι οποίες προωθούν τα συμφέροντά τους μέσω της πολιτική τάξης»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου