Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό και «δυνατό» ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 05/12/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με.......

- Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίο,
- Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως,
- Την λήψη αποφάσεων επί (2) εκτάκτων και (34) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.20 ημερομηνίας 30/11/2012.

Ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Σώμα ότι οι Δήμαρχοι θα συγκεντρωθούν το πρωί της Τετάρτης 12/12/2012 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα προχωρήσουν προς το Σύνταγμα και κάλεσε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας να  παραβρεθούν στην διαμαρτυρία!   

Επίσης ανέφερε ότι έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κώστα Ασκούνη, ως Δήμαρχος Κηφισιάς και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔΑ, στην οποία τόνισε την ανάγκη της ενότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αφορμή στάθηκαν ορισμένα περιστατικά που διατάραξαν κατά την άποψή του την ενότητα της ΚΕΔΕ.

Όπως διαφάνηκε στο έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 03/12/2012 η αντίστροφη μέτρηση  διάσπασης στο αρραγές μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αιρετών αρχόντων άρχισε, κυρίως ως προς τις επόμενες κινητοποιήσεις των Δημάρχων! 

Ο  κ. Δήμαρχος ακολούθως έκανε αναφορά στην άδικη επίθεση που υφίσταται η Αυτοδιοίκηση από τα Μ.Μ.Ε. (κανάλια και τύπος τοπικός και Αθηνών)!

Πάνω από μια ώρα ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο με τη συνέντευξη που  έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς κ. Σταύρος Παπαδάκης, στην εφημερίδα Βορεινή περί «λογικής Μαυρογιαλούρου» των αιρετών της Νέας Ερυθραίας!

Οι «εμπρηστικές» δηλώσεις του κ. Παπαδάκη δημιούργησαν πολιτικούς τριγμούς στην Παράταξη της πλειοψηφίας!

Ο κ. Χιωτάκης από την άλλη ξεκαθάρισε ότι όσοι διαφωνούν  με τη συνένωση των Δήμων, η οποία είναι σαν ένα πλοίο, δεν έχουν θέση σε αυτό και να μπουν στη δική τους βάρκα  και να φύγουν!

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Φώτης Δημάκης ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στη Νέα Ερυθραία γιατί του κόλλησε η ρετσινιά του Μαυρογιαλούρου, που του έριξε ο κ. Παπαδάκης!

Μάλιστα, συνέχισε, οι ψηφοφόροι του από τη Νέα Ερυθραία, του είπαν διαβάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, ότι πρέπει να αντιδράσει και δεν είναι σωστό να βρίζει Δημοτικός Σύμβουλος όλους τους Ερυθραιώτες έτσι απλά!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από Νέα Ερυθραία και Κηφισιά (Βάρσος, Συνοδινού, Κύρλος, Μουστάκη, Σκορδίλης και Μπιτσάνης) που έλαβαν στη συνέχεια τον λόγο, καταδίκασαν τις δηλώσεις ως «διχαστικές» και ζήτησαν από τον κ. Παπαδάκη να ανακαλέσει! Η κ. Κοσμά ήταν η μόνη που υπερασπίστηκε την άποψη του περί «ύπαρξης παραγοντισμού» στα κοινά!

Τέλος ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη Νέα Ερυθραία, σχολίασε έντονα ότι «η όποια κακοπροαίρετη κριτική καταλογίζεται μόνο με προθέσεις αντικοινωνικής προσαρμογής και είναι δείγμα συμπεριφοράς ανθρώπων που δεν τιμούν την προέλευση και τον ρόλο τους στο Δήμο» δυναμιτίζοντας περαιτέρω (1) το κλίμα εντός της Παράταξης της πλειοψηφίας!.....και (2) τις σχέσεις των κ.κ. Παπαδάκη και Κύρλο!!

Στην συνέχεια στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, η κ. Συνοδινού, πήρε τον λόγο και ερώτησε τον κ. Χιωτάκη (1) εάν πράγματι, σύμφωνα με την ανάρτηση στην Διαύγεια,  υπέγραψε αναδρομικά επιδόματα στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου;; (2) εάν είναι ενημερωμένος για το σοβαρό διαχρονικό πρόβλημα λειτουργίας της Κεντρικής Αποχέτευσης στην Κάτω Κηφισιά και κατά πόσον η Υπηρεσία του Δήμου έχει αναλάβει την οριστική επίλυση / αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της;; (3) ποίοι είναι οι επίορκοι τους οποίους έστειλε στο Υπουργείο όπως ανέφερε το MEGA;; (4) γιατί δεν ελέγχει ο Δήμος τα λειτουργικά έξοδα του Συνεταιρισμού;; (5) γιατί δεν προχώρησαν αμέσως στο ΕΣΠΑ τα έργα, του πρώτου προϋπολογισμό ύψους 1.000.000,00 ευρώ, για  παιδικές χαρές;;

Τα ανωτέρω ερωτήματα / θέματα  έμειναν αναπάντητα από τον κ. Χιωτάκη!....ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και του κοινού που τα παρακολουθεί!!

Ακολούθησε ο κ. Κανακάκης ο οποίος παίρνοντας τον λόγο έθεσε δύο θέματα.....

(1) τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την διέλευση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, μέσω του δομημένου ιστού κατοικίας, η οποία μετατράπηκε σε κλειστό αυτοκινητόδρομο από τον Ιούλιο 2004 (κατάργηση σηματοδοτών στον ισόπεδο κόμβο Νέας Κηφισιάς) χωρίς να εκτελεστούν μέχρι σήμερα τα έργα που είχε αναλάβει να εκτελέσει  το ΥΠΕΚΑ

(2) το γνωστό θέμα της ερμηνείας των διατάξεων περί των κατ΄ εξαίρεση επιτρεπομένων χρήσεων, ως προϋπαρχουσών ή διατηρουμένων, το οποίο έχει ταλαιπωρήσει για πολλά χρόνια τους πολίτες, τις τοπικές κοινωνίες και τον Δήμο.
  
Έκτακτα θέματα

- Έγκριση αποζημίωσης έκτασης ιδιοκτησίας κ.κ. Κύρκου Αριστείδη και Κύρκου Θεοδώρου Αθηνάς, στο Ο.Τ. Γ969 στην περιοχή της Κηφισιάς «Βαρειές – Υπόλοιπο Ούλεν». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

- Διαγραφή ποσού από τον 350/2010 χρηματικό ποσό. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Τακτικά θέματα

1.Συζήτηση επί του αιτήματος της «Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς» και σύνταξη ψηφίσματος.

Μετά από περίπου τρεις ώρες συζήτηση αν θα συμπαρασταθούν στους ανέργους ψηφίζοντας το υπόμνημα της Επιτροπής, τελικά δεν ψηφίστηκε (1) γιατί το περιεχόμενο θεωρήθηκε ότι ήταν πολιτική δήλωση εναντίωσης στα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί και για αυτό αποδέκτης είναι το Κοινοβούλιο και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο και (2) επειδή ήδη είχαν παρθεί ως Τοπική Αυτοδιοίκηση μέτρα υπέρ των ανέργων γιατί να ξαναψηφισθεί κάτι ανάλογο!

Οι μόνοι που τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος ήταν οι κ.κ. Συνοδινού, Κανακάκης και Φραγκιαδάκης, ενώ κάποια σημεία του ψηφίσματος τα υποστήριξε και ο κ. Βάρσος!

Τελικά αυτό που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ένα απλό ψήφισμα συμπαράστασης για τους ανέργους που πρότεινε ο κ. Χιωτάκης!

Η απάντηση / δήλωση της «Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς» ήταν άμεση και έντονη: «θα εισπράξει ο Δήμος την δυσαρέσκεια των πολιτών με την ταύτισή του με τους εκλεκτούς του λαού που έγιναν εκλεκτοί της Τρόικας και πολιτικοί δολοφόνοι του λαού και της χώρας»!

Δείτε το βίντεο με τις διάφορες τοποθετήσεις.....http://epitropikifisias.blogspot.gr/2012/12/blog-post_11.html

2.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 662/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά την Σύνταξη κατάστασης απόρων (παρ. 2β, άρθρο 37 του Ν.3801/09), για την καταβολή βοηθήματος  περιόδου Χριστουγέννων 2012 και την έγκριση δαπάνης επιχορήγησης, ψήφιση - διάθεση πίστωσης (παρ.4 άρθρο 72 του Ν. 3852/2010) και έκδοση χρηματικού  εντάλματος προπληρωμής (άρθρο 172 του Ν.3463/2006). Εγκρίθηκε.

3.Έγκριση προσφοράς καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης για την εορταστική περίοδο. Εγκρίθηκε.

4.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 92/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Κηφισιάς με κατάργηση τμήματος της οδού Ταϋγέτου μεταξύ Ο.Τ. 26 και 27. Απεσύρθη.

5.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 90/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την τροποποίηση εγκεκριμένου σχεδίου στο Ο.Τ. 39, στην Κηφισιά, με καθορισμό οικοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών σε υφιστάμενη πάροδο της οδού Μιλτιάδου (εκδίκαση ενστάσεων). Εγκρίθηκε.

6.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 89/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά εισήγηση για επιλογή θέσης εγκατάστασης υπόγειου σταθμού φυσικού αερίου σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Ερμιόνης. Εγκρίθηκε.

7.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 94/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για ορισμό χώρων στάθμευσης και ωραρίου φορτοεκφόρτωσης στο Εμπορικό Κέντρο Κηφισιάς. Εγκρίθηκε.

8.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 95/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για παραχώρηση θέσης ΑΜΕΑ επί της οδού 1η Μάη 28, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

9.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 96/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για έγκριση δύο θέσεως στάθμευσης για οχήματα ΑΜΕΑ στην οδό Κυριαζή και στην Πλ. Κεφαλαρίου, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

10.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 97/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για παραχώρηση θέσης ΑΜΕΑ επί της οδού Δερβενακίου 1Α στην Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς. Εγκρίθηκε.

11.Λήψη απόφασης για την νομιμοποίηση εκπροσώπων στους τραπεζικού λογαριασμούς του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. για το οικ. έτος 2013. Εγκρίθηκε.

12.Έγκριση 3ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΗΜΟΥ Κηφισιάς». Εγκρίθηκε.

13.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 637/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά εντολή άσκησης αναίρεσης κατά της με αριθμ. 4232/2012 απόφασης του Εφετείου Αθηνών σχετικά με την υπόθεση ακινήτου Γιάννη Χαρίκλειας. Εγκρίθηκε.

14.Σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ». Ανεβλήθη.

15.Επικύρωση συμβάσεως ανακύκλωσης οικιακών ελαίων. Ανεβλήθη.

16.Έγκριση χρήσεως καταστήματος «εστιατόριο» στο διατηρητέο κτίριο, επί της οδού Παπαδιαμάντη 4 στο Ο.Τ. 80, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

17.Έγκριση χρήσεως καταστήματος «εστιατόριο» στο διατηρητέο κτίριο, επί της Λ. Κηφισίας 304, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

18.Έγκριση χρήσεως γραφείων σε διατηρητέο κτίριο επί της οδού Δηληγιάννη 30  και Διονύσου 10, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

19.Έγκριση χρήσεως καταστήματος (εργαστήριο χαμηλής όχλησης – παρασκευαστήριο ετοίμων γευμάτων) επί της οδού Κυριαζή 6-8, στην Κηφισιά.  Εγκρίθηκε.

20.Έγκριση χρήσεως καταστήματος (ζαχαροπλαστείο - παγωτοπωλείο), χωρίς παρασκευαστήριο και χωρίς τραπεζοκαθίσματα, επί της οδού Κασσαβέτη 13 και Λεβίδου, στην Κηφισιά. Ανεβλήθη.

21.Έγκριση δαπάνης εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ψήφιση διάθεσης πίστωσης ύψους 15.000,00€, σε βάρος του ΚΑ 00.6443.04 με τίτλο «Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών», που έχει διαμορφωθεί στο ύψος των 22.000,00€ για το έτος 2012. Εγκρίθηκε.

22.Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας των προμηθειών και εργασιών/υπηρεσιών, ως η συνημμένη κατάσταση  και επί της εκκίνησης της διαδικασίας αναθέσεων και διαγωνισμών σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Εγκρίθηκε.

23.Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης 175,00€ σε βάρος του Κ.Α. 00.6434 με τίτλο «Λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων», προϋπολογισμού Δήμου οικονομικού έτους 2012. Εγκρίθηκε.

24.Έγκριση δαπάνης ύψους 15.000.000€ και ψήφιση διάθεσης ισόποσης πίστωσης σε βάρος του ΚΑ. 00.6442 με τίτλο «Διοργάνωση συνεδρίων, συναντήσεων, διαλέξεων», προϋπολογισμού 2012. Εγκρίθηκε.

25.Έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας του έργου: «Κατασκευή Ειδικής Θεμελίωσης Προκατασκευασμένου Κτιρίου στην Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς». Εγκρίθηκε.

26.Έγκριση 1ου Τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Ανακατασκευή Αγωγού Ακαθάρτων λόγω φθοράς υλικών στις οδούς Ολύμπου Κύπρου και Αναβρύτων στην Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς». Εγκρίθηκε.

27.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού». Εγκρίθηκε.

28.Επιστροφή εγγυητικής επιστολής λόγω διακοπής οικοδομικών εργασιών. Εγκρίθηκε.

29.Επιστροφή χρημάτων από εκταφή. Εγκρίθηκε.

30.Επιστροφή  ποσού 50,00€ ως αχρεωστήτως καταβληθέντος. Εγκρίθηκε.

31.Διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο 807/2012. Εγκρίθηκε.

32.Διαγραφή ποσών από δαπάνη κατασκευής αποχετευτικού αγωγού (παρ. 1δ άρθρο 174 Ν. 3463/2006). Εγκρίθηκε.

33.Επιστροφή ποδηλάτου σε κάτοικο της Νέας Ερυθραίας. Εγκρίθηκε.

34.Επιστροφή ποδηλάτου σε κάτοικο της Νέας Ερυθραίας. Εγκρίθηκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου