Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Τετάρτη 30/11/2012 στις 06.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου προ ημερησίας και «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται παρακάτω.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

Ο κ. Γονέος αναφέρθηκε στο έκτακτο θέμα το οποίο αναφέρεται στην....

- Σύνταξη κατάστασης απόρων (παρ. 2β, άρθρο 37 του  Ν.3801/09) για την καταβολή βοηθήματος  περιόδου Χριστουγέννων 2012 σε απόρους.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση βοηθήματος σε απόρους για την περίοδο Χριστουγέννων 2012.....όμως στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης δεν υπάρχουν άποροι που έχουν αιτηθεί την καταβολή βοηθήματος. 

Ακολούθησε η συζήτηση επί των «6» τακτικών θεμάτων.... 

1. Εισήγηση και λήψη απόφασης επί των εισηγήσεων της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων που αφορούν: (α)Τη μη τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας στην οδό Ρόδων. (β)Κυκλοφοριακή ρύθμιση στη διασταύρωση των οδών Πηγής - Ειρήνης και Θησέως στην Εκάλη.  (γ) Τοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης εισόδου σε οχήματα άνω των 3,5 τόνων στους δρόμους του Δήμου που είναι κατασκευασμένοι από κυβόλιθους.

- Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  η εισήγηση της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων και προτείνει να παραμείνει ως έχει η οδός Ρόδων μέχρι την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία ήδη έχει ανατεθεί σε συγκοινωνιολόγο, με ψήφους 4 υπέρ - 1 παρών. Παρούσα ψήφισε η κ. Καπετανάκη.

- Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων για την κυκλοφοριακή ρύθμιση στη διασταύρωση των οδών Πηγής - Ειρήνης και Θησέως με την τοποθέτηση δύο πινακίδων ΣΤΟΠ(Ρ-2) και στις δύο πλευρές της οδού Πηγής και επί πλέον σήμανση με πινακίδα (Ρ-1) υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας. Επίσης απαγόρευση της αριστερής στροφής από την οδό Πηγής προς τη Λ. Θησέως, διαγράμμιση με λοξή άσπρη γραμμή σε τραπεζοειδές σχήμα που θα διαχωρίζει τις δύο εξόδους των οδών και τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών.

- Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση σχετικά με την τοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης εισόδου σε οχήματα άνω των 3,5 τόνων στους δρόμους του Δήμου που είναι κατασκευασμένοι από κυβόλιθους, δεν αφορά τη Δημοτική Ενότητα Εκάλης.

2. Εισήγηση αναστολής έκδοσης βεβαιώσεων αποστάσεων 600  μέτρων από δημοτική γεώτρηση (αντλιοστάσιο) για κατασκευή νέας γεώτρησης, και τροποποίηση της απόστασης στα 1000  μέτρα όπως ισχύει σε όμορους Δήμους.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση για την αναστολή έκδοσης βεβαιώσεων αποστάσεων 600  μέτρων από δημοτική γεώτρηση (αντλιοστάσιο) για κατασκευή νέας γεώτρησης, και τροποποίηση της απόστασης στα 1000  μέτρα όπως ισχύει σε όμορους Δήμους.

3. Συζήτησης επί των αιτήσεων των Τσίουμα Δημητρίου και Κυρπόγλου Γεωργίου για παράταση και μείωση του μισθώματος των περιπτέρων που ενοικιάζουν από το Δήμο.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση για την παράταση της μίσθωσης του δημοτικού περιπτέρου της οδού Γιασεμιών που μισθώνει ο Τσίουμας Δημήτριος μέχρι30/06/2013 και του δημοτικού περιπτέρου της πλ. Βας. Παύλου που μισθώνει ο Κυρπόγλου Γεώργιος μέχρι 30/06/2013, με διατήρηση όμως του μισθώματος που ισχύει.

4. Συζήτηση επί της αίτησης του Ζολώτα Ιωάννη για τοποθέτηση προστατευτικών οβελίσκων επί του πεζοδρομίου της οδού Άλσους.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση για την παραπομπή του θέματος στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων.

5. Συζήτηση επί της αίτησης του Καρανταγλή Αθανασίου για έγκριση πώλησης χριστουγεννιάτικων ελάτων στην πλατεία Αγαπητού.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η πώληση χριστουγεννιάτικων ελάτων στην πλατεία Αγαπητού από τον Καρανταγλή Αθανάσιο.

6. Διόρθωση του ονόματος της οδού «Τσαρτίλη» στο ορθό «Τζαρτίλη»

Εγκρίθηκε ομόφωνα η διόρθωση του ονόματος της οδού «Τσαρτίλη» στην Εκάλη στο ορθό «Τζαρτίλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου