Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αλλαγές «χρήσης» χωρίς άδεια!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για επέκταση, αλλαγή και ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας του καταστήματος της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕ, στην οδό Τατοΐου 110 καταγγέλλει η  Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας με έγγραφό της, το οποίο στέλνει προς την  Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Κηφισιάς στις 24/10/2012.   

        
Σύμφωνα με το έγγραφο η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕ λειτουργεί σήμερα ως  αρτοποιείο - πρατήριο γάλακτος και ειδών ταχυφαγίας με προσθήκη τμήματος  ετοίμων φαγητών και πρατηρίου παρασκευής και πώλησης καφέ, ενώ στο υπόγειο  έχουν καταργηθεί τα αποχωρητήρια και λειτουργεί παρασκευαστήριο προετοιμασίας  προϊόντων ζύμης. 

Αυτό σύμφωνα με την έκθεση του Υγειονομικού θεωρείται ίδρυση νέου  καταστήματος και ως εκ τούτου απαιτείται νέα άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας  αυτού.


Όπως έχουμε πληροφορηθεί από την Περιφέρεια Αττικής έχει έρθει εντολή στο  Δήμο Κηφισιάς να προβεί σε σφράγιση του καταστήματος μέχρι να εκδοθεί  καινούρια άδεια και να επαναφέρει η εταιρεία στην πρότερη κατάσταση το  κατάστημα.

Από τη διεύθυνση της εταιρείας έχει ξεκινήσει μια καμπάνια ανάδειξης του νέου  προφίλ των καταστημάτων της εταιρείας που βρίσκονται στην Τατοΐου και στη Λ.  Κηφισίας επιδεικνύοντας τις καινούριες εντυπωσιακές παροχές των δυο  καταστημάτων.

Καλό θα ήταν πριν προχωρήσει σε τέτοιας μεγάλης κλίμακας αλλαγές να είχε  πάρει και τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Πολεοδομίας, αλλά και όλων των άλλων  υπηρεσιών ελέγχου τέτοιων επιχειρήσεων.

Το ερώτημα είναι αν πρόκειται απλώς για κάποια γραφειοκρατικά κωλύματα ή για  ουσιαστικές παραβάσεις και αν αυτές έχουν αντίκτυπο στη γειτονιά και στην  εξυπηρέτηση του καταναλωτή;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου